![]() |
#841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyciskarka wolnoobrotowa- jaka?
Fakt, lepiej zainwestować w owoce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
Dot.: soki z wyciskarek, terapia gersona?
Teraia garsona - jedni wierzą drudzy chcą wierzyć....Co do wyciskarki, to niewątpliwie do tej terapii przyda się ta która wyciska sok ze wszystkiego... A takich wyciskarek jest jak na lekarstwo, bo albo są po prostu za słabe, o wydjaności nie wspomnę. Jedyną sensowna wyciskarką jest tą która sobie sprawiłam http://www.energiazdrowia.pl/bluza, jest bezkonkurencyjna mimo posiadania wcześniej flagowych modeli Hurom oraz Kuvings.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Konto usunięte
|
Dot.: KOKTAJLE I SOKI - siła owoców i warzyw :)
U mnie cały czas przewija się szpinak, pomarańcz, grejfrut, truskawki, wiśnie, banan, wiórki kokosowe. Dziś akurat jarmuż+grejfrut+kiwi+wiór ki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zaraz bede miec szpinak+ kiwi+ banan+ avokado+ ananas + płatki owsiane. Takie sniadanie mnie bardzo syci. To chyba wlasnie dzieki płatkom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SOK ZE SWIEZEJ MARCHWI ?
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
z gotowanego lepiej wypić wywar, który pozostanie, bo ma więcej minerałów i witamin niż samo warzywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Przyczajenie
|
Sok z wyciskarki
Przymierzam się do kupna wyciskarki do owoców, czekam bo braki w magazynie. I stąd pytanko jakie warzywa i owoce łączyć ze sobą ??? Wiosna się zaczęła wiec pora wziąć się za siebie i chudnąć, bo waga jest trzy-cyfrowa, wiec podjęłam walkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sok z wyciskarki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
.
|
poszukaj przepisów na blogach kulinarnych, bo jest tego mnóstwo. tyle, że dieta nie powinna opierać się tylko na sokach.
![]() |
#851 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak, zależy też od zasobności portfela, wiadomo marchew i jabłka najtańsze ale jakie pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Przyczajenie
|
jabłko + gruszka + pomarańcze = pychaaa
![]() |
#854 |
Przyczajenie
|
A może to po prostu bardzo słabo zbadana terapia. Wszyscy wiedzą, że owoce są zdrowe ale to mała przesada jak się stosuje tylko same owoce. Może to jest problemem? Bo kto miałby się tylko żywić za pomocą słomki ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Przyczajenie
|
Dot.: soki marchwiowe
Witajcie,
dziewczyny właśnie biorę udział w testowaniu soków Karotka Plus #sokfortuna. To naprawdę dobre soki marchewkowe bez zbędnych dodatków. Zapraszam was do zapoznania się z wpisem na moim blogu. http://mojworekmysli.blogspot.com/se...bel/Testowanie Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Przyczajenie
|
Sama ta terapia jest bardzo zagmatwana. Nie radzę jej stosować bez kogoś do pomocy. Tam jest powiedziane, aby stosować jak najmniej wysiłku . . . I trzeba spożywać bardzo ale to bardzo dużo soków. I jest bardzo ciężko z ich przygotowaniem. + do tego ciągłe mycie wyciskarki, to też bardzo wiele roboty i warto mieć to na uwadze. Bo tyle wysiłku włożonego w tą dietę, to więcej kalorii spalonych przez same przygotowanie tego wszystkiego . . I do tego to nie jest dieta dla ludzi biednych lepiej jak ktoś jest przy kasie. Bo to wszystko musi być naturalne, a jeszcze lepiej ekologiczne. Jak cię stać na takie poświęcenie to możesz spróbować ale lepiej zastosować coś takiego w wakacje. Bo to wiele wysiłku trzeba w to wsadzić aby coś z tego wyszło. I do tego poszukaj takiej wyciskarki która zniesie ciągłe korzystanie z niej. Mało na coś takiego napewno nie wydasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Przyczajenie
|
Wybacz moja droga to zwykła fortuna jest ! Ja taki sok robię w 15 minut, licząc z umyciem i przygotowaniem, owoców i warzyw. To nie ma takiej wielkiej filozofii w tym. Tylko ja mam doskonałą wyciskarkę, dałam za nią sporo bo ponad 1400 złotych. Ale sok jaki z niej jest nie jest porównywalny do sokowirówki. Co jest plusem. Tylko ja nie polecam przelewać ich od razu, lepiej poczekać aż wszystko co tam wrzucimy zostanie wyciśnięte a dopiero potem otwierać zaworek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Przyczajenie
|
A próbowałaś robić jakieś pikantne soki ?
Warto sobie popróbować z różnymi smakami. Ja kiedyś znalazłam takie filmiki na youtube jak ludzie różne rzeczy mieszają. Nawet fajnie wychodzi jak potem się samemu to robi. Smak ma fajny lae ja nie za bardzo przepadam nad brokułami . . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Konto usunięte
|
Ja pije codziennie sok z 2 dużych buraków i marchewki, smak jest całkiem ok. A najlepsze soki owocowe to te z ananasem <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Konto usunięte
|
Ja za swoją dałam 600 zł i też się sprawdza. Nawet bardzo. Zakochałam się w niej od pierwszego użycia. Także nie trzeba od razu dawać 1k
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
mOLDerator
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;51157469]Ja pije codziennie sok z 2 dużych buraków i marchewki, smak jest całkiem ok. A najlepsze soki owocowe to te z ananasem <3[/QUOTE]
A jak obierasz ananasa? Nie jest to zbyt skomplikowane? Chodzi mi o to, czy ta skóra nie jest za twarda i trudna do obrania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Konto usunięte
|
Terapia Gersona to wg mnie metoda pseudonaukowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Teraz soki Karotka Plus są bez dodatku cukru i środków konserwujących, oczywiście najlepsze są świeżo przygotowane soki wprost z sokowirówki, ale jak ktoś nie ma to moim zdaniem całkiem niezły zamiennik.
Jedna szklanka to około 110 kalorii za to są bardzo sycące. Mi osobiście najbardziej odpowiada wersja z mango i lnem ![]() ![]() ![]() Soki jednodniowe też są dobre, tylko trzeba je wypić najlepiej najpóźniej do południa, popołudniu lubią już gorzknieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Przyczajenie
|
Też tak sądzę.
Co nie zmienia faktu, że same soki mają wysokie składniki odżywcze. I warto jest pić przynajmniej szklankę do obiadu. Co miło smakuje do kotleta, zamiast coli czy tam czegoś innego gazowanego. Dziecku też warto dawać sok i trochę je edukować. Aby nie było takich sytuacji jak widziałam dzisiaj rano w autobusie. Pani która powiedziała chłopcu, że dzisiaj ma sok zamiast coca coli. To chłopiec wybuchł płaczem. Dobrze, że dzisiaj coca - to nie jest skrót od prawdziwego składnika coca coli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
Brzmi świetnie. W końcu wyjdzie coś co będzie tanie ?? i dobre. Tylko aby nie było tego co było z łososiem z biedronki. Niby dziki, a jednak domowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W owocach róży jest tak dużo witaminy C, że nawet w procesie przetwarzania utlenia się tylko część kwasu askorbinowego. Przeanalizujmy to na przykładzie: załóżmy, że w 100 g jakiś świeżych owoców jest 200 mg witaminy C, to w procesie przetwarzania – nawet przy założeniu, że 1/3 tej witaminy się utleni – zostanie jej około 130 mg. A teraz pomyślmy, jeśli w owocach róży (w zależności od odmiany) jest tej witaminy od 850-3500 mg, to ile jej zostanie mimo procesu przetwarzania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze jestem kobietą i prosze pisac do mnie w formie żeńskiej. Po drugie prosze radzić sibie z wlasna agresja z dala od forym. Po trzecie zalecam czytanie duzej ilosci tekstów aż do nauki zrozumienia tekstu czytanego. A teraz wdech wydech i napisz mi prosze gdzie napisalam ze piwo lepsze od soku? btw piwo nie jest złe. Sa gorsze napoje. Pije tylko wodę najlepszy i najzdrowszy napój.
Soku soki super stracmy błonnik na rzecz zaslodzenia napoju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.