|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini 2009
Cytat:
u mnie jest: 100m od tętniącego życiem i imprezami deptaku hihiihih ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- a własnie ile kasy bierzeeecie?
|
|
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
A słyszał ktoś może o hotelu Luna Rossa? Właśnie mnie odstrasza to 3 km od dyskotek
Ale za to bliziutko do plaży 8) No i ja właśnie nie wiem ile brać kasy Myślę, że 120 euro wystarczy Bo zakładam, że nie będę szaleć z żarciem na mieście tylko zaszaleje na wieczornych wypadach po dyskotekach hah xD A wy ile bierzecie???
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini wakacje zbiorczy - obozy, kolonie
ja z kumpelą postanowilysmy wziać do Włoch OPIEKAcZ-TOSTER!!
bo wiem że w hotelu penwie bedzie niedobre jedzonko także na sniadanko czy na kolacje bedziemy sobie robily tosciki;d Edytowane przez panciocha Czas edycji: 2009-05-03 o 20:47 |
|
|
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo po co mi wydawać tyle kasy na jedzenie jak mogę ją przeznaczyć na inne, lepsze rzeczy
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widzę że bardzo Was dużo tutaj sie do Włoch wybiera ;D
Ja też szukam czegoś na wakacje W tamtym roku byłam bardziej na przedmieściach Rimini ; miejscowość nazywała się Igea Marina. Może Któraś z Was tam była ? ![]() A co do tematu, na obóz 2009 ... Znalazłam kilka fajnych linków, może któryś Was zainteresuje ? http://www.juwentur.com/index.php?pr...ct&prod_id=538 ten jest moim zdaniem idealny )http://www.scantour.pl/offer_19_3285.html ten tez niczego sobie. Szukam czegos w centrum Rimini, bo wiadomo że tam najlepiej ;D Kluby, dyskoteki i inne ciekawe rzeczy ![]() Pozdrowionka ;p Może kilka z nas nawet spotka się we Włoszech w te wakacje ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Przepraszam, że nie w jednym poście. Ja byłam w tamtym roku z Ok-Tours Miłe wspomnienia, tylko jak ktoś stawia na impezowanie to niestety, bo wyjazdy były organizowane i ja akurat byłam tylko w dwóch klubach. Ale ogólnie było wszystko ok :P
|
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
Ja własnie w tym roku mam zamiar się wybrac do Igea Marina. A w jakim hotelu byłas jesli mozna zapytac i jak tam jest wogule jakie plaze, jakie ceny ? Czy było fajnie?
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę Cię trochę pomęczyć pytaniami o Rimini? Ja w tym roku Rimini-centrum Achhh Byle do 12 lipca ![]() A to, że się spotkamy na którejś z szalonych dyskotek, czy na mieście, jest bardzo prawdopodobne
|
|
|
|
#848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
witam, witam. jestem nowa, ale mam powazne watpliwosci, co do moich wakacji w Rimini..
jutro ostatecznie zamowie oferte z kolezanka, ale ciagle wahamy sie.. http://www.scantour.pl/offer_161_1373.html czy http://www.scantour.pl/offer_15_9548.html ? słyszeliscie w ogole o hotelu Consul i Hesperia? cena robi torche roznice- Hesperia (Wenecja i San Marino w cenia) - 1340 zl Consul (park rozrywki +20 euro) - 1449 zl nie wiemy co wybierac, ciagle mamy dylemat.. podpowiedzcie cos
|
|
|
|
|
#850 |
|
Przyczajenie
|
Ja wybieram się z biura podróży index w terminie 20.07 - 31.07
Jedzie ktoś jeszcze w tym terminie? |
|
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym jak już to wybrała tą drugą, bo sama wybrałam wycieczke fakultatywną do parku rozrywki a zwiedzanie itp to tak średnio młodzież interesuje wiec myśle ze ta druga bardziej odpowiedniejsza Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie możesz pomęczyć Ja też koło 12 lipca na troche ponad 3 tygodnie...nie mogę się już doczekać! a tu jeszcze sesja:-( Ale może umówimy się na kawę albo breezerka na miejscu? Odzywajcie się dziewczyny z podobnych terminów |
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mówiąc juz o piciu; drink 10 euro (40zł)... ![]() hehe, alkohol opłaca się kupowac w niektorych marketach, piwo to wydatek ok 0,5 euro, czyli ok. 2zł wiec nie tak zle.. no ale cóż, jak chcemy sie naprawde dobrze bawić to potrzebujemy tam conajmniej 2 tyś na wydanie, czyli 2000 PLN jest warte 461.23 EUR. mysle ze przy tej sumie to wyszalelibyśmy się po wsze czasy
|
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie i nie znam osoby, która by wzięła na obóz 460E :O No i trochę wyolbrzymiłaś sprawę Nie spotkałam się, żeby ludzie z obozów chodzili na dyskoteki za 40E Jak są takie kluby to chyba tylko dla VIP-ów xD Najdroższa z jaką się spotkałam to 25E a nawet są jakieś tam dyskoteki za 5E I nie zamierzam pić tylko driny w dyskotekach Stawiam raczej na winko i piwo przed hehe Na mieście raczej nie zamierzam jeść- wystarczy mi to co dadzą Dlatego głównie moje kieszonkowe rozrywkę tudzież alkohol i dyskoteki Właśnie dlatego uważam, że 120E powinno w zupełności wystarczyć na te 11 (odliczajac przejazd) 9 dni Pozdro!
|
|
|
#855 |
|
Przyczajenie
|
hey, ja jadę do Rimini do hotelu Luna Rossa z Atasu termin 30.07.09-10.08.09, może
jedzie ktoś ;D? powiedzcie jak tam jest , tyle że ja jadę sama, nikogo nie znając i nie wiem jak będzie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałaś, albo może byłaś w hotelu Luna Rossa? Bo jak na razie mam do niego mieszane odczucia
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jak fajnie! Ja jadę po raz pierwszy, nie mogę się już doczekaćA tu jeszcze tyle czasu... Pytań ma sporo, ale przede wszystkim to, czy myślisz, że jakieś 150 euro mi wystarczy? Na mieście raczej nie będę dużo jeść, alkohol jedynie w supermarketach, bo taniej (no chyba, że jakiś Włoch mi postawi drinka ), no i wycieczki fakultatywne liczę osobno. W sumie jadę tylko do Mirabilandii, bo reszta mnie jakoś nie ciągnie. Pieniądze mam zamiar przeznaczyć głównie na alkohol no i dyskoteki A te z tego co słyszałam kosztują sporo. Jak jest z plażą? Człowiek na człowieku? Bo kurczę troche nie lubię takich tłumów. No ale jadąc do Rimini tego się spodziewam. Przeżyję ![]() Jakich ludzi można tam spotkać? Słyszałam, że dużo Polaków, Niemców, Rosjan, a Włochów jak na lekarstwo. A jeśli już są, to prawda, że są tacy nachalni? Miałam do czynienia z Włochami już na jednym obozie i niezłe to były lowelasy. No i najważniejsze: co z dyskotekami? Gdzie warto pójść? Byłaś może w Baja Imperiale? Wstęp kosztuję wprawdzie ok.25 euro, ale z tego co widziałam na zdjęciach i czytałam na forum to warto. Chociaż szkodę trochę tyle kasy ![]() Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam, że tak męcze ![]() Na kawę bardzo chętnie! Jestem zdecydowanie za
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
oOYellowButterflyOoNie byłam, ale patrząc po stronce internetowej wyglada na taki typowo obozowy hotel -nic specjalnego ale i ni9e jakas masakra. Ma za to najistotniejszą zaletę - całkiem fajne położenie- miramare, w miare blisko do dyskotek, do plaży 3 kroki.
w zeszłym roku mieszkałam w hotelu na viale Oliveti i do Carnaby, mojej ulubionej dyskoteki szłam piechotką ok 10 minut, ty pewnie bedziesz szła 15, także jak dla mnie to blisko. Swietne mają zsłony w restauracji- we włoską flagę:-P monilkaa Myślę że dasz radę ze 150 euro, ale zbytnio nie poszalejesz. Wejscie do wiekszości dyskotek (bilet+drink) ok 10 euro, czasem biura załatwiaja taniej- jakies grupowe wejsciówki id. Chyba tylko Baia Imperiale jest droższa, i Altromondo jak gra jakis znany DJ? Tak mi sie wydaje. Blow Up i Life są tańsze-chyba 5 euro, i jest jeszcze Coconuts- super wystrój i pod gołym niebem-ta jest za darmo. Plaża jest dłuuuuuuuuuuuugaśna i przez to nie jakaś super zatłoczona, z tym że tylko co któraś tam jest bezpłatna i na nich gromadzi się oczywiście najwięcej ludzi. Ale generalnie jest gdzie położyć ręcznik, w porównaniu z polskimi plażami czy Lloret de Mar jest wręcz pusta ![]() W Bai nie byłam bo też zawsze było mi szkoda pieniędzy:-P ale w tym roku chyba się w końcu wybiorę, bo wstyd nie być:-PP Moja ukochaną dyskoteką jest Carnaby, spędzam tam prawie każdą noc, jest tam taka świetna atmosfera że żadna inna dyskoteka na świecie się do niej nie umywa! Chociaż wszystkie dyskoteki w Rimini są fajne, to Carnaby rządzi. Warto tez iść do Coconuts, bo maja świetny wystrój i ekstra drinki. Co do ludzi- nie wiem skąd te opinie że mało włochów? Ja tam widziałam i poznałam ich multum, jak dla mnie są tam głównie Włosi, Niemcy i Szwajcarzy, Polaków w sumie aż tak wielu nie spotkałam, chociaż są, a Rosjanina żadnego. Poza tym jeszcze Węgrzy, Anglicy i sporo Arabów, którzy podszywają się pod Włochow:-P a nachalni są strasznie- jednak jak ich spławiasz to się obrażają i masz spokój ![]() a alkohol w supermarketach jest tani- martini 0,7 za 6 eur... męcz dalej ) lubię gadać o rimini
Edytowane przez ..::Rimini::.. Czas edycji: 2009-05-07 o 15:56 |
|
|
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że dużo się tu działo pod moją nieobecność
Muszę jak najszybciej wykupić obóz bo bedzie krucho... Tyle że ja wybieram się dopiero w sierpniu Ale zawsze xD Co do dyskotek, byłam tylko w Altromondo i było bosssko ;D I w Blow up'ie ![]() Ale na prawdę warto Cudowny klimat i duuużo italianów xDAha, i byłam w hotelu Mare a Verde Warunki nie były jakieś boskie, ale na prawdę klimat i atmosfera cudowne Dużo narodowości. Jedynie basen to ogromny minus, bo jest płytki i mały. Ale po co komu basen skoro za murkiem jest morze I własnie, dużo pokoi z widokiem na morze. Ja taki akurat miałam. Cudo po prostu Mogłybyście polecic mi jakieś konkretne bióro (najlepiej link od razu) Zbliżają się wakacje i nie moge sie na nic zdecydować. Wiek od 16, ale żeby 18 też się mogło wkręcic i najlepiej 14 Aha, i najważniejsze jest dla mnie nocne imprezowanie. Dla Was na pewno tez więc wiecie o co chodzi. Pozdrawiam
|
|
|
#860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a którego sierpnia jedziesz? próbuj jechać jak najwczesniej..ja byłam w zeszłym roku od 15 sierpnia na 2 tygodnie i powoli się wyludniało, także wg moich doświadczeń lepiej bliżej lipca. |
|
|
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeliczając na polskie, to trochę kupa kasy Ale cóż, jak szaleć, to szaleć. Z Baia Imperiale się chyba jeszcze prześpię, ale reszta obowiązkowo. ![]() A w Carnaby jaką muzykę głównie grają? I ile wejście? Możemy się wybrać razem. Wprawdzie będę na obozie, ale jadę z takiego biura, gdzie mówi się młodzieży "róbta co chceta", "palcie i pijcie tak żeby was nikt nie widział", "spotykamy się o 3 tu i tu, a jak nie to sami wracacie do hotelu". ![]() My mamy prywatną plażę przy hotelu, ale przeglądałam wiele ofert biur podróży i w tym samym czasie w moim hotelu naliczyłam jeszcze dwa obozy z Polski. Także mało nas nie będzie A ta prywatna plaża nie wiesz jak wygląda mniej więcej? Mam nadzieję, że to nie jakiś skraweczek wydzielony.O tej małej ilości Włochów to czytałam gdzieś na jakimś forum. I się trochę przeraziłam. Italia bez Włochów? Nieeee. Araba od Włocha chyba łatwo odróżnić, bynajmniej wydaję mi się, że nie miałabym z tym żadnych trudności. Nie mówię, że jestem jakaś przeciwna Włochom i ich zalotom, jadę się zabawić i wyszaleć. Ale pewne granice są. ![]() Kurczę już się doczekać nie mogę. Umrę chyba do tego 12 lipca. Jeszcze jak piszesz mi taaaaaaaakie fajne rzeczy o Rimini. Na początku byłam zdecydowana na Paralię (Grecja), ale moja miłość do wszystkiego co włoskie wygrała. To u mnie rodzinne. Moja mama uczy włoskiego i się bardzo ucieszyła, że się we mnie obudziły jej geny. A Ty sobie jeździsz tak prywatnie, czy na obozy? Btw. ile czasu zajmuje około droga do Rimini? ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- ![]() Cytat:
Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale moje kumpele jadą na początku lipca do Luna Rossa Więc jeśli jedziesz później jakoś to mogę spytać, jak było. Ja będę w sąsiednim Evelyn Piszę mi tak: Położenie: w turystycznej dzielnicy Miramare, 250m do plaży, przy głównym deptaku dzielnicy i 3km od ciągu najbardziej znanych na riwierze dyskotek na plaży. Do plaży blisko, do głównego deptaku też, a co do tych 3 km to byłam trochę przerażona, ale w sumie to nie aż tak daleko Dojść się dojdzie, gorzej może być z powrotem z dyskoteki Może się kiedyś spotkamy przemierzając drogę na dyskotekę YellowButterfly W końcu te hotele są gdzieś obok siebie.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2009-05-07 o 16:44 |
||
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
bez przesady z tymi pieniedzmi, nie bedziesz musiała dziadować
chodzi mi o to, że na tone drinków w dyskotekach to raczej nie starczy ale na zabawe normalną to tak.W carnaby sa 3 pietra, na każdym inna muzyka- na samym dole hip hop, r'n'b, pośrodku techno i takie tam, nie znam sie na tym, a na górze lata 60.,70.,80.,90., rocka itd. Więc zawsze cos dla siebie znajdziesz. A, i super dziala ochrona- wystarczy ze na kogos krzywo spojrzysz i juz mily pan ochroniarz ratuje cie z opresji:-P Wejscie standardowo po 10 euro. Pewnie że możemy wybrać sie razem ![]() Mysle że na prywatnej plaży bedziecie miec lezaki z parasolami i to jedyna róznica..nie sądzę z\by na plaży były tłumy. A, i w morzu baardzo daleko jest dość płytko co stwarza bardzo komfortowe warunki do plywania na materacu:-P. Ja też umre z niecierpliwości a przede mna jeszcze sesja:-(a ja tu tylko o wakacjach myślę:-/ Ja byłam raz na obozie, a potem już tylko na wczasach. teraz jade juz zupełnie prywatnie, bo nie ma dla mnie fajnych ofert w biurach podróży:-( musiałam sobie sama poradzić..tj z przyjaciółką. |
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałam jechać 15 sierpnia. Ale widze że nie warto. W tamtym roku byłam jakoś 5 lipca. Ale w takim razie pojade pod koniec lipca skoro juz wie w sierpniu pusto robi
Dzięki za info ;p Dawajcie linki Musze sie na cos zdecydować w końcu...
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tona drinków w dyskotece to nie na moją głowę
Nie chcę się potem obudzić nie w swoim hotelowym łóżku. Z pieniędzmi zawsze można negocjować, najwyżej coś przywiozę do domu. ![]() lata 60 itd Nie to, żebym miała jakieś ogromne mniemanie o sobie, poprostu wiem jacy Włosi są, bo miałam z nimi kontakt. ![]() Zawsze raźniej większą grupą. Ja jadę z przyjaciółką, więc jakieś damskie "wsparcie" mile widziane. ![]() Parasole, jak fajnie ! Średnio lubię się tyle godzin smażyć plackiem na plaży. Co do morza, to materacyk biorę ze sobą jak się zmieści, bo jestem amatorką takich wodnych szaleństw. W Bałtyku to ledwo wypłynęłam, już dna nie mogłam dotknąć. ![]() Ty sesja, ja oceny poprawiam, a w głowie tylko jedno: RIMINI.
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Eeeeee, ja tak samo- tylko o jednym moge mysleć
|
|
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Włosi są narwani i to bardzo. Ale niektórzy z nich są taacy że wszystko można wybaczyć xD
Zauważyłyście ? :P Rimini xD <3 Semestr sie kończy, oceny muszę poprawic przed końcem roku a tutaj dokładnie to co u Was. W głowie RIMINI xD
Edytowane przez Cz@rown!c@ Czas edycji: 2009-05-07 o 18:41 |
|
|
|
|
#867 |
|
Przyczajenie
|
to spoko jak mówicie że w Rimini jest taak cudnie
, to już mnie tak nie przeraża 3km(hotel Luna Rossa) od najbardziej znanych dyskotek na plaży, racja gorzej będzie wrócić po dyskotece taki kawał drogi ! to jakby się ktoś zdecydował jechać z Atasu 30.07-10.08 to dajcie znać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Nieźle xD
Powiem Wam, jako pocieszenie, że już w przyszłym miesiącu zakończenie rokuuu !! ![]() A później to już szybko zleci w sumie do wyjazdu...
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na moje oko od hotelu luna rosa jest mniej niż 3 km-pk. 15 minut drogi piechota. A poza tym wiesz ile może się zdarzyc po drodze? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

ile kasy bierzeeecie?

Ale zawsze xD 
Italia bez Włochów? Nieeee.
W końcu te hotele są gdzieś obok siebie.