|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Lena u nas Pani doktor stwierdziła katar i powiedziała, że raczej na pewno Alek zaraził się ode mnie
![]() Dała receptę na krople robione na neomecynie, wapno w syropie, Cebion, nawilżanie solą fizjolog., smarowanie wkoło noska maścią majerankową. I leżenie pod kątem 45*, na boku, brzuchu, żeby katar nie spływał. No i modlę się, żeby nie rozwinęło się coś gorszego. Mały z rana miał wydzielinę przezroczystą, teraz ma bladokoperkową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To Ci co dają Ci + 5 to chyba ślepi są ... ja bym dała w granicach 23-25 nie więcej ![]() A Julka śliczna ![]() A co to masz za karuzele?? ja właśnie jestem na etapie szukania i widziałam na jednym zdjęciu u Ciebie zarys karuzelki ![]() Dzięki Tikki za komplement odnośnie becika moja mama mi obszywała go - bo to był zwykły rożek kolorowy ![]() Zazdroszczę Wam uśmiechów my jeszcze czekamy na ten w pełni świadomy ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-04 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
Wow, wykąpaliśmy Julkę o 19:30, potem marudziła, bo spać jej się nie chciało jeszcze, ale troszkę popłakiwała jakby trochę ze zmęczenia, bo cyca nie chciała, ale smoka dałam i pięknie zaczęła ssać i tak przysypiała i śpi do tej pory w łóżeczku
![]() A znalazłam fajną ściągawkę dla mam karmiących cycem, można podpatrzeć co nieco: https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że w Twoim wypadku to on dużo je, bo i dużo potrzebuje. Taki jest duży już, może warto teraz przy tym szczepieniu wspomnieć o tym swojemu pediatrze. Może stwierdzi, że trzeba będzie mu wcześniej rozszerzyć dietę a nie tak jak to jest w przypadku mam karmiących po 6 miesiącu dopiero. A przecież wspominałaś, że on długo śpi w nocy. To może faktycznie się ''nabija'' przed nocą. No i wątpie, żeby się nie najadał. W końcu to chłop i lubi pojeść ![]() A co miałam wam wcześniej napisać, ale oczywiście nie pamiętałam to to, że skończyły nam się problemy brzuszkowe. Bez kropli już jesteśmy i wszystko jest ok, a ja jem wszystko nawet to wzdymające i mała nie płacze. Dzisiaj i wczoraj objadłam się czereśniami z własnego drzewa i małej nic. Zauważyłam, że mała tak często gazy wydala i spróbowałam odstawić krople i jakoś nie płacze wcale. Uciekam zjeść coś w końcu i mężowi łóżko pościelę, bo zaczyna krzywo na mnie patrzeć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
Cześć
Aguśka co do Twojego pytania to u nas jest tak:30min przed kąpielą cycek no i potem po kąpieli i masażu znów cyc. Z tym że Maly dostaje jedną i tę samą pierś. Bo jak dam z dwóch to potem mam problem z pokarmem w nocy (tzn nie mam go ![]() ![]() Evvcia i Ona szczerze współczuję ![]() Konia widzę,że poszalałaś..Zazdroszczę Ci. Mmmm czyżbyś też zioło zaliczyła?? Osz Ty. Mnie to strasznie ciągnie ostatnimi czasy.. Fajkę już skopciłam, bo nie mogłam wytrzymać... Mały akurat miał dłuższą przerwę w karmieniach to matka zaszalała ![]() ![]() No i ja jestem tego samego zdania co i dziewczyny jeśli chodzi o przyzwyczajanie dziecka do hałasów dnia codziennego. Ok nie puszczam muzyki na full (choć młody to lubi,ciekawe po kim ![]() ![]() Juliczka u nas tak właśnie ropiały małemu uszka jak mieliśmy ostrą ciemieniuszkę.. Robiłam tak jak Emigra pisała z tym bepanthenem i pomogło. Może nie od razu,ale już po 1-szym razie efekty było widać... Jeszcze coś miałam odpisać ale zapomniałam.. POdczytywałam Was regularnie,ale już do odp nie miałam weny. Ciężkie dni za nami i przed nami pewnie też. Ząb tak jak był tak jest. Co innego nam teraz dokucza,a mianowicie zaparcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle mam doła,bo Wasze dzieciątka tyle już potrafią, a mój nawet się nie przekręca z plecków na bok ![]() ![]() ![]() No chyba,że się doproszę tak jak o USG bioderek. Meczyłam ich i 14-go mamy wizytę. Jedyny pozytyw to taki,że już 3noc Julek śpi w swoim łóżeczku. Oby tak zostało ![]() miał załączam fajny filmik,ciekawe czy nasze dzieciaczki też by tak umiały ![]() ![]()
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:19 Powód: zapomniałam dodac załącznik;p |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy butli nie podaję bo się ładnie pokarm nazbiera od wieczora.
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja
nadrobiłam ![]() ![]() ![]() Balbinka oj nie nie, nic z tych rzeczy, ja jestem mega wrogiem tych "przyjemności",to był tylko papierosek ![]() Aguśka no co Ci Aguś powiedzieć ,żeby Cię nie wkurzyć ![]() ![]() w dzień je co 3 godziny, no czasem co 2, 5 , jak śpi to jak się obudzi i czasem jest to po 4 godzinach , ale zawsze najada się szybko ![]() dla mnie bardziej uciązliwa była ta butla niedzielna, to mycie , szykowanie ![]() ![]() Ona ale smutne to co piszesz ![]() ![]() Wylecieliśmy dzisiaj na Poznań, okupiłam Ninę w kiecki ( no i ma czerwoną w białe groszki, ja mam taką też, więc jak się latem odpierniczymy to będzie ....kropkowo, muszę jeszcze coś dla Kajulki takiego znaleźć ![]() ![]() ![]() Byłam też w decathlonie i znalazłam strój na wieloryba, przed wakajami pojadę kupić , ogólnie na siebie miałam dzisiaj węża w kieszeni , bo sobie kupiłam tylko kawę mrożoną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my mamy karuzelke tiny love taka http://allegro.pl/karuzelka-z-pozyty...367401953.html i szczerze ja polecam, jest super i ma super melodyjki ![]() ![]() Coreczka juz spi wiec i mamuska sie kladzie ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-06-04 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |||||||
Gang Iren
|
Dobry wieczor!Nnnoo!W koncu nadrobilam! U mnie dzis dzien wycieczkowy,bo zrobilo sie cieplej.Fotorelacja bedzie pozniej,bo ogolnie duzo zdjec roznych mam z ostatnich tyg i musze to troche ogarnac.Dzien pozytywny,dotlenieni jestesmy,najmlodsze dziecko moe jak zwykle przespalo ![]() Super,ze wszystkie chrzciny sie udaly. I gratulacje wszystkim dzieciaczkom,ktore skonczyly 3 miesiace!Ale leci ten czas! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek ta ktora mamy tez mi sie podoba i co wazniejsze podoba sie Erykowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wieczory juz tez nie sa zle.Czasem starczy mu z dwoch,czasem jeszcze doje z trzeciej.Mam nadzieje,ze mu juz tak zostanie. Cytat:
![]()
![]() |
#852 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
chyba pierwsza dziś będę z rana ![]() Cytat:
![]() ![]() A i wiecie co, chyba zaczynam panikować, bo od wczoraj rana Julcia nie robi kupki. Wczoraj rano była ostatnia kupka na pieluszce. A teraz nic a nic, a wcześniej nie mieliśmy takich akcji, minimum 2-3 kupki na dobę były, a teraz nic, same siuśki tylko ![]() Powinnam się już martwić? Ale pamiętam, że niektóre dzieciaczki na forum tak miewały, że przez kilka dni kupki nie robiły. Od czego to zależy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() młody zmeczyl mnie wczoraj masakrycznie wieczorem jeszcze mąż poszedł spac a Wiktorek plakal miedzy 20 a 12 ![]() rano maz mi zrobił kawę i kanapki z dżemem ![]() ![]() a i dodam jeszcze ze moje dziecie odkrylo nowa zdolnosc mianowicie jak jest na przewijaku to sie pietami odpycha i przesuwa to tylu a z tylu sciana ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-06-05 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jeszcze Julia coraz ciekawsze i większe bańki ze śliny robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() nadrabiałam ponad godzinę! Nikii nie słuchaj się teściowej, dziewczyny wszystko już powiedziały chyba na ten temat, też myślę tak jak Ty - w dzień ma być normalnie, po kąpieli wyciszenie. My w Warszawie mieszkamy w kawalerce, więc niestety choćbym chciała to i tak małej absolutnej ciszy nie zapewnię. Ale jej jak na razie mało co przeszkadza - na szczęście ![]() Poza tym cieszę się, że chrzciny się udały! Super prezenty dostał Oskar. I Nowaken jestem dumna, że mimo nieudanego sernika wyszłaś cało z opresji, a i wszyscy zadowoleni byli ![]() Lena i Desia moja mała bez kataru, 100% zdrowa, a też jej zdarzy się ulać chlustająco, ale u mnie diagnoza jest jedna - przejedzenie! ![]() Emigra ja nie wiem czy coś robimy z Laurą na Dzień Ojca, bo u mnie Dnia Matki nie było ![]() ![]() aalegna moja mała też lubi czasem w TV patrzeć, zwłaszcza jak jakaś muzyka leci. Temat pieluch: dla mnie Dady są beznadziejne, na początku myślałam, że są ok, ale jednak nie są tak chłonne jak pampersy, wszystko zostaje na wierzchu i tyłek w tym leży jak się nie zmieni szybko pampka ![]() ![]() ![]() aaaaga ![]() ![]() ![]() Aguśka no to już masz córeczkę - Filipkę ![]() ![]() ![]() ![]() A ostatnio w którymś serialu (chyba "M jak Miłość", ale nie jestem pewna) była akcja, że cztero miesięczne dziecko waży 8kg i pediatra mówi, że jeśli na piersi to tylko mamie pogratulować, że tak wykarmia swoje dziecko - niestety tam się okazało, że na mm i była afera. Więc w serialu by Ci Aguśka pogratulowali, bo Szymonek ma szansę na cycu taką wagę osiągnąć w 4 m-cu, nie? Balbinka współczuję ![]() ![]() ![]() Julliczka, moja Laura nie robiła kupy sama przez 22 dni! 4 razy przez ten czas podałam jej czopek. A później jak kupa wróciła to była najpierw raz - dwa dziennie, a potem co pielucha ![]() Dziękuję jeszcze raz za słowa otuchy ![]() ![]() Miałam słabą noc, tak jak pisałam wyżej, córa mi się bardzo często budzi na jedzenie i wierci się przez sen. A teraz od godziny smacznie śpi ![]() ![]()
#857 |
Wtajemniczenie
|
No my też pospałyśmy
![]() ![]() Julliczka powtórzę za natkulcem, nie panikuj ![]() ![]() Evvcia no to gratulacje dla taty ![]() Gabi właśnie leży na leżaczku, bawi się grzechotkami i próbuje się podnosić do przodu do siadania :P
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia ![]() ![]() Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-05 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
CYTRYNKA u nas noc podobnie też ciągły płacz i budzenie co 3 h co dziwne bo przesypial już 10 h . Też wzięłam do łóżka i ciumkal pół nocy cyca .
Dzięki za komplementy za Dominika . Mi okres wrócił równo 14 tygodni od porodu i równo rok od ostatniego . Gdybym teraz zaszła w ciążę miałabym ten sam termin, tfu tfu tfu.
#859 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie karmię już prawie 6 tygodni i wciąż okresu brak :P Hehe Aaagga ale by było
![]() ![]() A co do nieprzespanej nocki może to jakiś kryzys laktacyjny albo skok... hm |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do serialu to rzeczywiscie bylo to w m jak milosc... powiedzcie mi dlaczego dziecko na cycu moze byc (bez urazy dla nikogo) utuczone a dziecko na mm nie? Tzn chodzi mi o to ze dziecko na cycu moze wazyc wiecej niz norma przewiduje i trzeba sie z tego cieszyc a dziecko na mm nie powinno i wtedy jest ![]() Nasza nocka w miare, mala obudzila sie po 3 na jedzenie. Potem maz nas obudzilö o 6.30 mala pogadala, posmiala sie, przewinelam ja, ale o jesc nie wolala, zasnela jeszcze do 8.30 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Ja dzisiaj nad ranem dostalam @, ale ja na antykach to spodziewana byla ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() CO do tego przybierania też się zastanawiam :P W sumie mój klocek waży już chyba coś koło 6 kg a nie ma jeszcze 3 miesięcy nawet :P Jak staję z nią na wadze to wychodzi coś koło 5900. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Ojooooj jak ja bym chciała, żeby Andrea przespała całą noc
![]() ![]() ![]() ![]() Idę zrobić pranie, bo mama zaraz zrobi za mnie a później będzie mi mówić, że ja miałam zrobić ![]() ![]() Andrea dalej ma zatkany 1 kanalik łzowy, bo jej oczko ropieje :/. 1 ma ładne, a 2 zaropiałe z rana ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Emigra, może dlatego, że dziecka na cycu nie da się skontrolować co do ilości wypitego pokarmu?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Moje dziecko odpycha się nóżkami jak się je trzyma na kolanach, więc muszę ją ciągle pilnować, żeby mi nie zeskoczyła na podłogę. |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
właśnie miałam iść na spacer ale nad moim osiedlem zawisłą ogromna czarna chmura ![]() *Widzę, że poruszałyście temat kupek...no to napiszę Wam, ze mój synek robił przez dwa miesiące normalnie kilka dziennie...no a od m-ca robi jedną na Tydzień! w sumie już się przyzwyczaiłam ![]() ![]() Jutro Tymcio kończy 3 m-ce a właściwie to w nocy o 1:27 ![]() ![]() ![]()
#865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bede wredna i mu pokaze ze mimo ze on nie pamietal to ja pamietam ![]() Julka wazy cos kolo 5500 - tak mi sie wydaje, pojutrze konczy 3 miesiace. Ale nie chodzi mi o to bo tutaj nasze maluchy raczej normalnie przybieraja tylko chodzi mi o skrajne przypadki, ze dziecko widac ze jest jedna wielka kluska ale ze na cycu to spoko a jakby bylo na mm to zle i tej roznicy nie rozumiem. Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Wtajemniczenie
|
Emigra trzebaby zapytać jakiegoś pediatry przy okazji wizyty
![]() ![]() ![]() Mała u nas też leje jak z cebra - pewnie się nam szykuje cały dzień w domku spędzony... |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony Wiki na piersi tez kluseczka byla,a jak zaczela sama sie przemieszczac,to byla coraz szczuplejsza,a potem straszny niejadek. A jako niemowle nie zapowiadalo sie na to i jak zaczelam rozszerzac diete tez nie,bo wszystko chetnie jadla.
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Hej,
my po szczepieniu 3 zastrzyki jak na mnie to za dużo. Aniulka była bardzo dzielna gorzej ze mną. Ale teraz do połowy lipca mamy spokój ![]() Nocka była w miarę najlepiej miał tż bo Antek wołał w nocy bo coś mu się sniło i sobie poszedł do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
U mnie szczepią jak dziecko ma niemniej jak 2 pełne miesiące. My idziemy na równo 2 miesiące - 11.06
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Gosiu no Andrea też kluseczka. Ma brzucholek i poliki. Też nie chciałabym żeby wyglądała jak ja za niemowlaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.