|
|
#841 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
Jakby się tak zastanowić... byłam w tyłku konia na zajęciach z rozrodu zwierząt i widziałam kupę dziś rano w kuwecie ![]() Cytat:
![]() Wybacz, ale nie rozumiem połowy tego co piszesz, bo robisz to w jakimś niezrozumiałym języku... Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj, że to może być sygnał, że jest niewybawiona. Jeśli robi to o stałych porach, np. po 20 albo po jedzeniu, to poświęć jej w tym czasie więcej uwagi.
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy po wizycie u weta. Infekcyjne zapalenie jelita
Mam zmienić karmę na RC na układ pokarmowy, dostał zastrzyki dwa (o matko i córko jak się wyrywał i syczał! ) jutro powtórka szkoda mi go, co chwilę coś biedny ma zjadać 35g karmy dziennie przez czas leczenia, tosz on mnie zagryzie jak będzie prosił o jedzenie, a ja mu nie dam
|
|
|
|
#843 |
|
Nie depcze krokusów
|
Biedaczek
To dla jego dobra...
|
|
#844 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
CZYSTA PROWOKACJA- NIE ODPISUJMY DZIEWCZĘTA. Komuś ewidentnie zależy na popsuciu atmosfery ![]() Do koleżanki: miało Cię chyba nie być...
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-08-04 o 12:05 |
||
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#846 | |
|
|
Cytat:
A od czego to? Tak jak napisała Malla, to dla jego dobra .
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to szybciutko minie i kotek raz dwa stanie na nogi.
|
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Lekarz powiedział, że mógł to nawet z powietrza złapać. Jakieś wirusy po prostu. Poza tym, że ma biegunkę zachowuje się normalnie, co mnie cieszy
dziękujemy, Dżamper wysyła słodkie całuski btw. właśnie lata za muchą jak poparzony, więc myślę że go to bardzo nie męczy, bardziej pewnie te zastrzyki i przewóz... |
|
|
|
#849 | |
|
|
Ostatnio mama mi pokazała jak to Cham wygrzebuje sobie z miski mięsko łapką , bo nie mógł pyszczkiem
Wczoraj dałam mu miskę z jedzeniem na jego półkę. Ten zamiast wejść na tę półkę tak jak zawsze, to robił jakieś wygibasy/zawijasy z szafki i tak jadł Persilla pokochał coś moje biurko. Ciągle na nim śpi ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
nagraj go! pewnie śmiesznie wygląda
![]() Mój sobie laptopa zamkniętego upodobał na poczekalni mruczał i się bawił w łapanie mojej ręki, w gabinecie już było gorzej..
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje wypowiedzi to nieporozumienie i słownictwo którego używasz aż prosi się o bana tak więc uważaj bo nie będziesz w stanie subskrybować już niczego. A kocurek śliczny
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Madzik, wygłaskaj malucha od nas. Na szczęście to nic poważnego
A u nas nastąpił wielki przełom - fotka nr 2
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
wygłaskany
właśnie wstaliśmy po drzemce wspólnej, jak zwykle jak ja się kładę to kot koło mnie ![]() oooo śpią razem! ale te rączki chyba im długo nie pozwoliły
|
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Rączki raczej pozwoliły, tylko brzuszki nie
Usłyszały szmery w kuchni i wspólne spanie poszło w zapomnienie
|
|
#855 |
|
Kici kici miau miau
|
Moj jeden kot po kastracji szczuply pozostal a drugi niestety duzy jest..
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Czyli to że skacze na nas to przez brak zabawy, fakt ostatnio ma fazy że wręcz sama z siebie nagle zaczyna uciekać przed nami, nie gonimy jej idziemy np. do kuchni a ona w susach po kanapie i spowrotem.
Któraś prosiła o zdjęcia malej Dashy ( tak to syberyjka). ostatnie zdjęcie to aktualna wielkość - często tak siedzi na mężowskim krześle. Edytowane przez kasiazabrze Czas edycji: 2012-08-04 o 17:57 |
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
kuchnia zawsze tak działa
kasiazabrze ale ona słodka
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Madzik najsłodsza jest koło 4 rano, jak przychodzi już od drzwi mrucząc, potem musi zawsze stopę po obcierać, nos między paluchy wsadzić, dopiero da się pogłaskać mrucząc jak mały traktor
i tak co dzień koło 4 rano. A wasze koty też uwielbiają wyciągać pinezki z korkowej tablicy? Mężowską całą ogołociła i teraz do mojej się przymierza
|
|
|
|
#859 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Koło roku się uspokoi, zrównoważy. Ale leniwa nie będzie, nie bój się ![]() Nie daję kotu dostępu do niczego ostrego, bo znając jego, zaraz by zeżarł.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, wróciłam właśnie z Mazur
co tam u Was słychać? chyba jakiegoś trolla miałyście ;> z tego, co widzę
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
uważaj, żeby w łapki sobie nie wbiła! ja mam wysoko i nie dostaje
o tak traktorek wszystko rekompensuje mój na szczęście (*tfu tfu) wstaje o 6 na kuwetkowanie i kładzie się dalej, co mnie bardzo cieszy, bo po 8 wstaje i nie uśmiecha mi się wtedy z nim bawić
|
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj maluch na poczatku mial takie fazy, ze skakal po nas jak szalony, nad ranem zwlaszcza. Problem rozwiazal drapak sufitowy (2,40cm), zaczal sie wyzywac na nim, lata po nim od gory do dolu jak wieworka, zawiesilam mu dodatkowe zabawki na nim wiec szarpie sie z nimi , rzucamy mu pilke i po nia biegnie na gore, pozniej na dol itd... teraz jedyne co robi to czai sie na mnie w korytarzu i skacze z zaskoczenia robiac takie nozyce w powietrzu pazurow nie wyciaga i na nogi tez nie skacze, wiec jest bezbolesnie calkowicie.Madzik_2905, mam nadzieje, ze dojdzie szybko do siebie...
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
koty są śmieszne w takich zabawach
stasiek, dziękujemy ![]() Mój ojciec stwierdził, że to przez to, że go nie wypuszczam jest taki chorowity
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Napiszę tylko jeszcze że jak zauważymy że bawi się pinezką to ją jej zabieramy mimo iż ma focha że jej zabawkę zabieramy. A tak ogólnie to kochane zwierze. Szczególnie jak zamkniemy z mężem drzwi do sypialni, za chwilkę jest skrobanie w drzwi i pełne żałości miauczenie ![]() Jedynie muszę ją bronić przed dziećmi , bo zamiast uciekać to jeszcze im się rozłoży co by mogli lepiej szarpać z miłości ( CHOĆ IM NIE WOLNO ROBIĆ KOTU KRZYWDY I PILNUJE ICH bo to dzieci - 4 -latek i 1,5 roku ) Edytowane przez kasiazabrze Czas edycji: 2012-08-04 o 22:26 |
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ja jestem niewolnikiem pracy ale podczytuje Was i widze nowe koteczki - wszystkie piekne
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Kasiazabrze, to ja prosiłam o fotki, dla porównania. teraz widzę, że jednak moja Mała ma niewiele wspólnego z syberyjczykami... Ale i tak jest koffana
Madzik, u nas kuwetkowanie jest zazwyczaj około 4... Masssakara, zwłaszcza, że Celina to urodzona koparka i pragnie dokopać się do Chin ![]() Anitast, a tak się zastanawiałam gdzie się podziewacie Moje futerka starają się wcisnąć w każdą plamę cienia, a Celinka dodatkowo zaadaptowała sobie na leżankę foliowe opakowanie po kocu (trzymam w tym ciuchy zimowe), co widać na fotce
Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-08-05 o 08:51 |
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
ale ona ma piękne futerko, nic tylko głaskać!
Dżamper włącza tryb kopacza tylko przy grubszej sprawie
|
|
|
|
#868 | |||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Miauczy jak nienormalny Bo kiedy mi się najlepiej śpi, to ten Pajac musi do toalety Albo jeść mu się chce. No, może nie tyle jeść, co żeby pokarm był w misce. Miauczy, dam mu jeść, popatrzy i sobie idzie ![]() Albo miauczy, bo... miauczy ![]() Nie, moje na szczęście nie interesują się tablicą. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
I jak było? Może założymy sobie wątek plotkowy i będziemy sobie tam pisać o inych rzeczach?
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
anty_lopka nasza też uwielbia kopać, próbowaliśmy kilku żwirków po czym pokornie wróciliśmy do benka.
mała uwielbia w nim kopać. Co do toreb nasza wielbi torby te z tesco takie beżowe. Od razu wskakuje do niej i dalej zabawa na maksa
|
|
|
|
#870 | |
|
|
Cytat:
Anitast Ja też praca, odpisuję kosztem czegoś ![]() Oj, u nas chłodniej na szczęście. Od połowy sierpnia podobno temperatury mają spadać. Coś do granic 20*. Ja chce jesień ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako reklama. Jak dawałam linki do książek o kotach , to jedna była z tej strony. http://medbook.com.pl/dzial/pokaz/nazwa/weterynaria Są różne specjalistyczne książki o zwierzętach i wielu innych rzeczach , może komuś się przyda
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Mam zmienić karmę na RC na układ pokarmowy, dostał zastrzyki dwa (o matko i córko jak się wyrywał i syczał! ) jutro powtórka
szkoda mi go, co chwilę coś
Co sądzicie o tej kuwetce dla kotów? 

Albo jeść mu się chce. No, może nie tyle jeść, co żeby pokarm był w misce. Miauczy, dam mu jeść, popatrzy i sobie idzie