|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
![]() Jakieś konkretniejsze plany? ![]() , podawanie jakoś idzie, Kuba jest przygotowany, że to okropne, ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() *** Kuba znów śpi, spałam z nim półtorej godziny, potem poszłam podgrzać rosół, wypił z pół szklanki, makaronu nie chciał i znów śpi. Miałam nadzieję, że już będzie lepiej, bo od rana (po dawce Panadolu) jakoś się trzymał, a teraz znów 38 stopni Chociaż wydaje mi się, że kaszle dużo mniej, ale już sama nie wiem. Mnie głowa chyba zaraz pęknie
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Chcialam zyczyc wszystkim chorowitkom zdrowia. Ostatnio nie podczytywalam, dzisiaj przysiadlam chwilke. Cytat:
Nr jeden wg mnie. Kuba zima tez strasznie kasłał, i jemu to pomoglo.
|
|
|
#843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze dziś już u Was lepiej --------- my wróciliśmy, grillowanie przeżyłam ![]() T był bardzo grzeczny - było super, pogoda boska - na plaży bawiliśmy się w krótkich rękawkach
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu jak Kubuś? Przypomnijcie proszę jakich używacie filtrów . Pisałyście o tym ostatnio, mogłam dać rękę uciąć, że zapisałam i teraz bym bez ręki była ![]() Jola a Ty dla Kubusia co miałaś w tamtym roku? Jadę jutro na pierwsze połówkowe, trzymajcie kciuki proszę Tamtych wyników nie mam jeszcze. Buziaki |
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz planuję kupić ten, żeby do ciała T starczył wolę filtry mineralne - w pierwszym momencie widać gdzie posmarowałam i są dużo stabilniejsze niż chemiczne - nie trzeba dosmarowywać co 2 godziny i są delikatniejsze dla skóry - do twarzy używam tych samych myśle też ew nad tym http://www.patandrub.pl/sklep/p-172-...hronna-spf-50/
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2013-05-06 o 07:47 |
|
|
|
|
#846 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Śliczna Malutka i Oli pięknie rośnie Ja mam Angel Care, polecam Wróciłam, co się działo? ![]() Chyba mało, bo tylko 4 strony
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuję, dziewczyny , Kubuś od wczoraj w końcu bez gorączki Niestety (a może stety ), ani jedno ani drugie nie przeszło.Iwonka , napisz potem Ja w tym roku jeszcze nie kupiłam, w ubiegłym miałam ten z Biodermy, mam tubkę z zeszłego roku, nową, ale chyba sama zużyję, a Kubie kupię nowy. Ja byłam z tej Biodermy zadowolona, składowo jest bez zastrzeżeń, nie lepiła się, ale Kuba jej nie znosił, bo ma lekki zapach i on go tak drażnił, że koniec świata. Ja z kolei uderzam w filtry chemiczne, właśnie w Biodermy albo Anthelios LRP, mineralne dobre ma też Avene, ale w chemicznych jest jakiś filtr przenikający. Tak a propos, wyszły Waszym dzieciakom jakieś pieprzyki? Mam jeszcze pytanie o umowę z przedszkolem. Co będzie, jeśli podpiszę umowę, a Kuba nie zacznie chodzić od września? Trzeba płacić za jakiś okres, czy to już indywidualnie zależnie od umowy?
|
|
#848 |
|
Ola-Unhola
|
Iwonko, trzymam kciuki
![]() Jolu, dobrze, ze Kubuś dobrzeje ![]() Co do przedszkola, to wszystko zależy jaka umowa Ja jeszcze filtru dla dzieci nie kupiłam. Sama używam z lekkim kolorytem, więc muszę dokupić coś innego dla nich
|
#849 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na wylewkę, mocowana na kleju Cytat:
na pewno wkrótce będzie lepiej a nie doradzę Ci nic, no może tylko ciepłe okłądy (albo bardzo ciepły prysznic) jeszcze na piersi, to przyspiesza troszkę laktacje Cytat:
![]() Mariolka, dla Ciebie też dużo zdrowia Cytat:
*** Zuza chora, ma zapalenie jamy ustnej od czwartku temp do 40 stopni, maruda straszna ja zero humoru, pisać mi się nie chce, nie pytajcie....
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrócilismy, było trochę mokro, ale super sie bawilismy Życzę dużo zdrówka dla Kubusia, Kasi i Marioli Majuś widziałam na FB, to tym sie martwisz? Jacyś bliscy znajomi? Przykro mi bardzo ![]() Jola co do umowy to chyba zależy od przedszkola Niewiem. U nas np. płaci sie" z góry " więc w momencie rezygnacji te pieniądze przepadają.Nie pamiętam więcej Idę pranie wstawić to wyschnie szybciutko na słoneczku
|
#851 |
|
Ola-Unhola
|
Maju
![]() Fajne panele ![]() Mnie też czekaja te cięzkie tematy ![]() Wprawdzie chodzi tylko o poddasze na działce, ale zawsze coś ![]() Chcemy przekształcić nieuzytkowe w użytkowe i mieć swój kąt jak tam jedziemy. Położona jest blacha i nic więcej (no wiadomo mury pod nami). Musimy podnieść boczne ściany, zeby jakoś funkcjonowac no i zrobić całą resztę. Minus taki, ze materiały tylko jak do domku letniskowego - nie będziemy grzac tam zimą. Więc gips karton odpada, na podłogi zdecydujemy się na panele, najwyżej po kilku latach zmienimy jak coś im się stanie, bo nie wyobrażam sobie wykładziny pcv we wzorki jak u teściów położonej na beton. Trochę odrzuca mnie też wykoniczenie skosów ala boazerią i myślę co z tym zrobić ![]() Antoś dopiero sie budzi, tak odespał tydzień na powietrzu
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
My tez wróciliśmy ![]() Było faaaajnie , tez odpoczęłam, wyluzowałam się i stęskniłam za Zosią Czyli wszystko ok
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
aga
|
#854 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, jakbyście gdzieś natknęły się na poddasze w boazerii (skosy), to wklejcie tu linki.
Nie mam w ogóle pomysłu jaka podłogę do tego dopasować. Czy ta boazerię/panele boazeryjne malować, czy zostawić i jakoś fajnie zestawić. Podłogi betonowej nie chce, ale czy jasne panele/bielone będą do takich skosów drew. pasować. Matko ile problemów ![]() A tak chciałam urządzać od zera z kabelkami i doprowadzeniem rurek ![]() Na razie tylko zarys w programie sobie zrobiłam, żeby zdecydować się na jakiś podział powierzchni
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
hi
Maja współczuję zapalenia małej Jola, moje mają pieprzyki.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty używasz filtrów razem z Tomkiem czy dla siebie masz coś innego? Cytat:
U nas pewnie nutella by przeszła ![]() Dzięki za kciuki ![]() A co planujesz teraz kupić? Zuzia mi się opaliła w niedzielę, buźkę i rączki całe bo biegała na krótki rękaw. Moja Zuzia ma kilka pieprzyków Co do przedszkola, to pewnie za m-c będziesz musiała. Cytat:
Dla Ciebie też się przyda Cytat:
![]() Dzięki za kciuki Jesteśmy po połówkowym. Wszystko super, aż boję się cieszyć. Siusiak jak ta lala ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje siusiaka!!!
|
|
|
#858 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Super I gratulacje kawalera ![]() ************ Dzień Dobry. Kawki?
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paluchem ze słoika ![]() Cytat:
![]() **** Dobry. Słonka nie ma nic mi sie nie chce
|
|
#860 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Chodzi o to przede wszystkim, ze tylko będziemy tam latem, zimą nie będzie grzane (latem jest kominek i koza), także g/k peka podobno, więc tylko niby zostaje ta boazeria. Podpytaj jak możesz U nas też nie ładnie, kropi deszczyk, ale zimno nie jest bardzo. Antos dzisiaj po przerwie ponad 2 tyg. poszedł do przedszkola - nie miał ochoty wcale
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#862 |
|
Ola-Unhola
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku
Mayszko Miramej ciesze sie, ze Kubus juz lepiej co do Nutelli i ciasta to -
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-05-07 o 12:57 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
Co robicie ???
Ola PW poleciało . Powiedzcie, co myslicie o e-czytniku http://pl.wikipedia.org/wiki/Czytnik...lektronicznych jako prezencie na komunię? Chrzestną nie jestem, pieniędzy nie chcę dawać . Wgrałabym dla dziecka lektury np. do 3 klasy . A może macie jakieś inne pomysly? Może też macie problem z prezentem na komunię?
|
#865 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moj Eryk ma bakteryjne zapalenie gardla
![]() i lozko w taka pogode dostal antybiotyk dostalam grosza od tz zeby cos sobie kupic i nie wiem co to zn duzo rzeczy potrzebuje, moze za duzo a jak juz jest pieniadz to na wszystko zal
|
|
#866 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko pierogi ruskie ![]() ale chyba wtedy akurat syrop zadziałał ![]() Dzięki ![]() oj przyda się, przyda ;( ![]() ale super ![]() Cytat:
lekarka pytała czy miała ostatnio antybiotyk ale nie miała więc nie po tym brudne paluchy w buzi? Cytat:
ja myśle że na bielone bym postawiła ![]() dziś spuchnieta mocno ale przynajmniej temp mniejsza, bo tylko 38 stopni w południe, teraz spokój ![]() Cytat:
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Maya moja miała zwykle bakteryjne,czyli mogło być z brudu.
Czeko,kiedyś wklejałaś linki z wątku z dietą redukcyjną, jeden znalazłam ale biedny,podeślij ![]() Od 6 jesteśmy gotowe do przedszkola coś wcześnie wstały.Mąż 3dni w okolicach Unholi znów na szkoleniu a my same :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#868 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zaraz odpiszę. Fajny pomysł Cytat:
NO tak to już jest, najpierw kupię sobie top i tamto jak kasa będzie, a potem szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ********* Dzień Dobry
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
zapaleń gardeł i jamy ustnej nie zazdroszczę Alan nic mi nie pozwala zrobic, łazi dziś za mną jak rzep co mu zaproponuję do zabawy to od razu jest "nie umiem", "chodź do mnie" , " to nudne " i wymyśla i cuduje. Zaraz idziemy na dwór bo mnie coś strzeli za chwilę![]() Wiecie co sie jeszcze dowiedziałam? U Alana w grupie jest 26 dzieci i tylko on jest nowy Szkoda mi Go bo pewnie będzie mu trudniej się zgrać z dziećmi. Ponieważ grupa jest stara to nie ma zajęć adaptacyjnych w sierpniu czyli już wogóle zostanie rzucony na głęboką wodę
|
#870 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas to w czerwcu Szkoda
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

najgorsze jest to,że choćby człowiek sam chciał,wziąć na siebie tą chorobę,żeby tylko oszczędzić dziecko,to tak się nie da 
za poprawę,zdrówka dla Was

Niewiem. U nas np. płaci sie" z góry " więc w momencie rezygnacji te pieniądze przepadają.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

coś wcześnie wstały.Mąż 3dni w okolicach Unholi znów na szkoleniu a my same :/