|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Ja po 3 dniach z tą zmorą straciłam paznokcie;/;/
No właśnie, każda robi inaczej, mimo, że cel ten sam ![]() Ja też smaruje kilka razy, zawsze czymś innym
|
|
|
|
#842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja olejuję 2-3 razy dziennie i boję się, żeby od wlewania pod paznokieć się płytka nie zmniejszyła przez jak gdyby 'naruszanie' tamtejszej skóry ![]() bo o powiększeniu na razie nie ma mowy u mnie, mimo że 14 lipca zaczęłam. ale za to zawsze wsmarowuję i masuję, bo ja po prostu nie mogę pazurków tak po prostu zostawić do wchłonięcia zawsze muszę coś z nimi robić, przez wiele lat obgryzałam paznokcie, więc został nawyk pewnie ale przecież wiele dziewczyn, w tym autorka, pisało, że mają zawsze pomalowane paznokcie no i wtedy przecież nie masują płytki, bo na lakier to nie ma sensu, tylko macierz i pod paznokciem, więc ja już nie wiem. |
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam swoje pazurki sprzed kilku dni
French robiony markerem z essence Zauważyłam,że różowa płytka na małym paznokciu się wydłużyła
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
ja nakładam olejek pędzelkiem pod paznokieć i na skórki dookała, i na płytkę jeśli mam niepomalowaną (ale u mnie rzadko o to) myślę, że dla przyrostu faktycznie najważniejsze żeby nie dłubać pod paznokciem
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Poprawcie jeżeli się mylę, no ale przecież to różowe coś, czyli ciało i łożysko, jest chronione przez płytkę...
zastanawiam się właśnie..Czy to nie jest tak, że do tego ciala i łożyska paznokcia, ten olej nie dochodzi? (smarowanie pod paznokciem) no bo gdyby tam się mogło wszystko dostać to byłoby nie miło...No nie wiem, a jak Wy mysliscie? |
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
na początku wątku określiłyśmy z dziewczynami, zgodnie z doświadczeniami i efektami Majowej Rosy (założycielki
wątku) że "przyrost" to skóra która pojawia się przy białej cząści paznokcia (tej wolnej) i jeśli nie będziemy jej naruszać przez grzebanie pod paznokciem i bedziemy olejować czyli odżywiać to ta skóra będzie coraz większa i będzie przyrastac do białej, wolnej części paznokcia wydłużając płytkę tak jak to się stalo u Majowej, więc mówiąc olejować pod paznokciem to znaczy pod wystającą wolną część ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- natomiast olejowanie skórek dookoła paznokcia powoduje na pewno odżywienie macierzy paznokcia dzięki czemu są zdrowe i mocne |
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
tak, wiem,ale po prostu zaczęłam mieć wątpliwości, gdy po ponad miesiącu olejowania przyrośnięta część wręcz się zmniejszyła.
|
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo jak robi się coś co moze naruszać skórkę (dziewczyny narzekały że obierając duze ilości truskawek ich przyrost poszedł w ) u mnie pobyt nad morzem i grzebanie w piasku też osłabiło przyrost na pewno jest to cos na co trzeba sporo poczekać
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tyci przyrościk z boku małego palca, ale nie ekscytuję się:Z tym grzebaniem to mam problem, często czyszczę paznokcie, co się wyklucza samo przez się:P |
|
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() choć minęło już dużo czasu od tego wyjazdu, ale bądźmy dobrej myśli ![]() a tak na marginesie... obieranie truskawek?
|
|
|
|
|
#852 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Efekty olejowania paznokci
Może nie tyle obieranie ile usuwanie szypulek.
Ja o tym pisałam, na szczęście nie zmniejszyła mi się różowa część, no ale też nic nie przyrosło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#853 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Kto to by pomyślał, że po tylu latach od rejestracji napiszę w końcu swój jeden z pierwszych postów na wizażu? ale jak tu nic nie napisać skoro trafiłam na tak wspaniały wątek?! Majowa Roso strasznie Ci dziękuję za jego założenie i gratuluję pięknych paznokci i jeszcze piękniejszych zdobień ![]() Zachęcona Waszymi efektami postanowiłam zacząć olejować swoje paznokcie. Dziś wystartowałam i zobaczymy jak to się skończy Nie zależy mi na mega długości całej płytki paznokci, gdyż mam pracę biurową, dużą piszę na komputerze i mnie osobiście zbyt długie paznokcie przeszkadzają, ale nie będę się gniewać, jak moje łożysko (tzw. przyrost) jeszcze trochę się wydłuży )W załączniku wrzucam zdjęcia (troszkę niewyraźne ) moich dzisiejszych, świeżo opiłowanych pazurków Może nie widać tego na zdjęciu, ale doskwierają mi bruzdy wzdłuż płytki paznokciowej Wygląda to nieładnie, bo paznokieć nie jest gładki, a chropowaty, no i czasami zdarza się, że płytka paznokcia pęka wzdłuż takiej bruzdy.Jeśli chodzi o to czym olejuje moje paznokcie to jest to mieszanina olejku Alterra, oliwy z oliwek, rybek Dermogal A+E oraz rybek keratynowych GAL ![]() Na koniec życzę Nam wszystkim powodzenia w drodze do pięknych, naturalnych paznokci
Edytowane przez podpucha Czas edycji: 2013-08-22 o 19:46 |
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ... 3 dzień maziam pazurki olejkiem Alterra , nie wiem czy to po jego zastosowaniu ale przy kilku paznokciach mam zadarte skórki które bardzo bolą
pomyślałam że może dodam do niej kapsułki keratynowe Gal i tak też zrobiłam . Co jeszcze proponujecie do tego dorzucić ? jakieś witaminy ? no i jeszcze jedno mnie ciekawi ,czy wam też tak szybko się wchłania ten olejek w paznokcie ? bo jak stosowałam same rybki Gal to troszkę dłużej to trwało .
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#857 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A może używasz odżywki z formaldehydem? Cytat:
|
||
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
A jesteś pewna, że w Twojej Alterze nie ma składnika, który Cię podrażnia?
Możesz dorzucić wszystko;p każdy olejek wchłania się inaczej, może trochę rycynowego? albo ze slodkich migdałów, jojoby, arganowego... co Cię nie zabije to Cię wzmocni;p Przy mojej zadartej (mocno) skórce przy kciuku, nic, a nic po Alterze, a jestem obrzydliwym wrażliwcem, alergikiem i wszystko co naj ;/ Edytowane przez zuzawpaski Czas edycji: 2013-08-22 o 21:08 |
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat mam ten krem dla córci wiesz używałam Eveline 8&1 ale już jej nie nakładałam od ok. tygodnia ... ale ostatnio pomalowałam utwardzaczem z vibo diamentowa siła i nie wiem czy jest on w jej składzie . ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- zuzawpaski dziękuję
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Efekty olejowania paznokci
Jeżeli jesteś na coś uczulona czy źle reagujesz i wiesz na co, sprawdz czy gdzieś się nie zaplatalo w składzie i potestuj..
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Można się przyłączyć ?
W załączniku moje pazury z połowy maja i obecne .
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam, że nie pamiętam nicku
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#865 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Witamy ![]() Wow, gratuluję! Imponujące i motywujące efekty!
|
|
|
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=saloua;42402780]Nie polecam tego utwardzacza. Mnie też trochę drażnił skórki... A składu producent nigdzie nie udostępnia, może tam być wszystko :P Natomiast straszliwie zżółkły mi po nim paznokcie :/ Stosowałam go długo, bo rzeczywiście przedłużał trwałość manicure, ale teraz wstydzę się chodzić bez lakieru, bo cała płytka zżółkła po nim okropnie :/[COLOR="Silver"]
ooo dziękuję za info poziomkowa truskawka witamy pazurki ekstra ...
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki...
Rybki keratynowe Gal dostane w Rossmanie ?
|
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuję Was regularnie, ale nie za bardzo mam się jak wypowiadać
Wiem, że miałam wrzucić zdjęcia, ale musiałam na szybko malować paznokcie i nie miałam czasu... a więc wrzucę przy najbliższym mani ![]() Niestety nie, ale za to w wielu aptekach
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
To w takim razie muszę bardziej się przyłożyć do olejowania
![]() Ja przelałam olejki do buteleczki wielkości lakieru do paznokci. Była w niej odżywka oleista Oriflame. A ponieważ miała się ku końcowi to dolałam Alterrę i rybkę Gala. Także pędzelkiem objeżdżam skórki i pod paznokciem a potem lekko wmasowuję. Muszę być tylko bardziej regularna
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam w buteleczce też po lakierze. Mam w niej alejek Alterra, arganowy. I wsmarowuję 2-3 razy w ciągu dnia. Masując macierz paznokcia
pomaga
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

albo jak robi się coś co moze naruszać skórkę (dziewczyny narzekały że obierając duze ilości truskawek ich przyrost poszedł w
na pewno jest to cos na co trzeba sporo poczekać

) moich dzisiejszych, świeżo opiłowanych pazurków
pomyślałam że może dodam do niej kapsułki keratynowe Gal i tak też zrobiłam . Co jeszcze proponujecie do tego dorzucić ? jakieś witaminy ? no i jeszcze jedno mnie ciekawi ,czy wam też tak szybko się wchłania ten olejek w paznokcie ? bo jak stosowałam same rybki Gal to troszkę dłużej to trwało .