|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, ze madzia znalazla, chodzi mi o to zeby nie polecac, bo ktos moze przegiac. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Dobry rytm 6 min/km ![]()
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Na każdego działa co innego
![]() Ja po owocach mam zjazd insulinowy z mega sennością ![]() ![]()
#844 |
Zadomowienie
|
Ismen, ale to tez zalezy ile masz wysilku tlenowego itd. Przy duzej ilosci silowych bez sensu jest jest cukry.
#845 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4123486 3]nie kazdy na wysoka temperature reaguje tak samo. mnie akurat goraco wykancza. niedlugo bede musiala zaczac biegac po zachodzie slonca
[/QUOTE] mnie tez, dlatego dzis rano zaczelismy o 630 |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Owoce dobrze po treningach wchodzą
![]() ![]() Ale i tak tłuszcz wymiata ! ![]()
#848 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chciałabym się wprosić to waszego zacnego wątku.
![]() Postanowiłam znów zacząć biegać. W czasach licealnych miałam dobrą kondycję, dużo biegałam i codziennie jeździłam na rowerze. Mieszkałam wtedy na wsi, więc miałam ku temu dobre warunki. Po przeprowadzce do Warszawy moim jedynym sportem stał się spacer do tramwaju, ewentualnie spacer z psem, ale z dawnej kondycji nic już mi nie zostało. Od kilku tygodni rozkręcam się, tj. maszeruję szybko ok. 30-40 minut. I na takim szybkim spacerze znalazłam w pobliskim parku super bieżnię i postanowiłam znów zacząć biegać. ![]() Ale jest mały problem - buty. Z takich nieszpilkowych mam tylko parę conversów i w nich maszeruję. Nie jest to dobry pomysł, bo szybko bolą mnie stopy. Bieganie w nich więc na pewno odpada. Poszłam dziś do Arkadii na zakupy i w żadnym sklepie nie znalazłam butów w dobrym rozmiarze. Szpilki noszę w rozmiarze 33. Mierzyłam sobie stopę, wychodzi mi długość 22 cm. Sprawdziłam na allegro buty o takim rozmiarze wkładki, a tam piszą 22 cm wkładka - rozmiar buta 35, a nawet 36. Jeżeli mam kupić buty, to zostaje mi internet, bo w stacjonarnych nie przechowują takich maleństw. Czy na tym forum jest ktoś, kto też miał problem z rozmiarem? Możecie mi coś doradzić? A tak w ogóle, to co się porobiło z tymi butami? W liceum nosiłam buty sportowe i jakoś nie miałam kłopotów z kupieniem odpowiednich. |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Szukaj młodziezowych/dziecięcych bucików
![]()
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze zajrzyj do działu dzieciecego/mlodzeiżowego? Serio. czasami kupuje w dziecięcym/młodzieżowym, bo faktycznie rozmiarówka w sklepach powieksza sie w tempie porażajacym. ja juz mam 32 :/ o ile taką dana sieć prowadzi a nie jest to kwestia mojego chudniecia tylko tego ze ludzie ogólnie są w swojej masie coraz większi i grubsi. Za 2 -3 sezony zostanie mi jeno w Smyku się ubierać. :/ W dodatku w liniach młodzieżowych jest taniej a modele butów sa na ogół o wiele sensowniejsze. Nie przekombinone, proste, bez fafciuset zbednych systemów wspomagania wad z dooopy wziętych. Prosty przykład- Adidasy CC FreshRun w wersji regularnej kosztowały dobrze ponad 300 pln, a ich odpowiednik z lini młodzieżowej Adidasy Breeze widziałam po 160 pln. ![]() N amoje oko, to te buty różniły się głownie... kolorem ![]() ![]()
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
O dziecięce też pytałam.
![]() ![]() ![]() Na razie pozostają mi krótkie spacery i rowerek stacjonarny. A to może jeszcze o coś zapytam, bo widzę że się znacie na rzeczy ![]() Gdy dłużej chodzę w trampkach, to boli mnie śródstopie, a dokładnie ta część wypukła, najgorzej jak próbuję poruszać palcami w kierunku "do siebie". Czasem ten ból jest naprawdę duży. Myślicie, że to jakaś wada stopy i powinnam mieć jakieś specjalne obuwie? Wam się takie coś nie zdarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1) za ciasno wiazedz buty 2) masz slabe miesnie stop. Buty z minimalnym "podwoziem" jak trampki sa bardziej naturalne, to znaczy stopa pracuje bardziej jakbys chodzila boso. A to wymaga od stopy pracy, bo normalne buty z pierdyliarder amortyzatorow oslabiaja stope i lydke - nie trzeba az tak pracowac miesniami. Poszukaj na necie cwiczen na stope, typu np. chwytanie olowka palcami, zwijanie palcamirecznika itd. Powinno pomoc. Nie lekcewaz tego jesli chcesz biegac, bo slaba stopa sprowadzi na ciebie duuzo klopotow. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- acha, nie widze problemu kupowac buty przez internet ALE trzeba sie najpierw namierzyc w sklepie i zwrocic uwage na wiele detali (patrz moj podpis)
![]() |
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tę twoją notkę, czytałam już wczoraj i bardzo mi pomogła w podjęciu decyzji o zakupie dobrych butów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
ja bym powiedziala ze nawet o poltora, ja mam mizuno wave o numer wieksze, dzis po 12 km czulam palce duze, nastpene kupie o 1.5 rozmiar wieksze
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() z przebieżki dziś zrezygnowałam. Lunęło u mnie tak, że hoho! A cały dzień pięknie słoneczko świeciło... Czy ktoś tu biega we free runach?
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
A jeśli ktoś biega tylko kilka km, to to też potrzebuje buty o rozmiar większe?
Dzisiaj tylko 1k, nie było czasu na więcej ;> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#859 |
Przyczajenie
|
Jak myślicie 8 km w 25 min dla chłopaka w wieku 17 lat to dobry wynik czy nie,dopiero zacząłem biegać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Troll ?
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-06-10 o 01:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
To ja może wyjaśnię że ja nie nawadniam się samą wodą
![]() Owoce takie jak wonogrona i arbuz wcinam ale dzień przed biegiem, w dzień biegu nie ryzykuję, bo się boję z potrzeby korzystania z wc na trasie ![]() Buty trzeba ucelować ze swoim rozmiarem, ja np jak kupiłam takie luźniejsze na dłuższe bieganie, to mnie drażniły. Teraz kupuję buty o pół numera większe, zależy od rozmiarówki. Po prostu nie lubię jak mam za duży luz. Biegam już tyle że wiem w czym mi dobrze i słucham siebie. Wiem że stopy mi nie puchną zabardzo może maraton to zweryfikuje, ale do 30km jest ok. grzesiek7r moim zdaniem to te 6 km przebiegasz w tym czasie, no może z zapasem do 7 km, ale nie 8km. Sprawdz trasę jeszcze raz jaki ma dystans.Ja swojego wyniku nie porównam, bo wiadomo kobieta a facet to całkiem inne bajki w wynikach.
![]() |
#863 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() biegam od początku maja, jakieś 3x w tygodniu... zaczynałam od katorżniczych dla mnie 3km, teraz robię ponad 7, ale jeszcze w ślimaczym tempie. Nie ukrywam, że robię to dla poprawienia figury, bo nie podobam się sobie. I dla tego uczucia "po bieganiu" ![]() Będzie mi bardzo miło czasem coś skrobnąć w Waszym wątku, pozdrawiam ![]()
#864 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Wam też w aplikacji endo pokazuje inny dystans niż na stronie?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#867 |
Zakorzenienie
|
Saane domyślnie w endo masz w milach
![]()
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Cześć xasiaaax
![]() Dzisiaj rano robiłam ente już podejście do biegania przed pracą ale oczywiście jak zwykle mój cały zapał odszedł w zapomnienie jak budzik zadzwonił o 4:45 ![]() ![]()
#870 |
Zakorzenienie
|
Witaj xasiaaax
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.