|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dearlie oby to było od zębów
i dla Ciebie dużo zdrowka!---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Baoabek a czemu w domu kisic?nie możecie gdzieś podjechac nad wodę/basen? chyba, że akurat pracujesz to rozumiem. Ja w tyg z małą zmuszona siedzieć w domu,bo mąż w pracy. Ale za to cały weekend na dworze. Dobrze, że poza domem Jagoda grzeczna (w miare) to wolę zdychac na upale niz sie z nią w domu męczyć:![]() Ja w tyg na spacer idę z rana, ale tak do godzinki. Później na południe tyle co z psem idziemy,bo w między blokami to po 40st. Dzisiaj ma być u nas w cieniu 37st ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Iwoncia no to masz szczęście z ta kasa muszę sie przejechać pospacerowac tam gdzie Ty![]() Lewek udanego wypoczynku! Oby jednach trochę chłodniej na Mazurach było ![]() Lilka oj współczuję,to sie biedne strachu najadlyscie i Ty i Kinia: ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
co by go Misiak dzielnie zniósł!A co do Jagody to daje camile i smaruje calgelem. Wczoraj paracetamol dalam ale gorączki nie ma. No straszna jest. Jakbym Wam nagrala to by sie Wam dzieci odechcialo do końca życia nawet nie wiedziałam, ze mozna sie tak drzeć![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Dziękujemy za życzenia dla Jagodki za wczorajsze 11mc. Spóźnione dla Zosienki i Poli i dla Alanka,który dziś świętuje ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Monarika śliczna sukienka ta z all Jeszcze do tej co Lewek wstawial próbuje sie dokopac ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Co do zimy to u nas dla wygody będzie kombinezon(nawet jeden już dostaliśmy w spadku). Na wyjście jakiś płaszczykiem pewnie. Dostalismy tez dwie kurteczki zimowe na 86, ciekawe cyz nie za małe będą ![]() Mleka krowieko z butli nie daje,bo man dostęp tylko do sklepowego. Czasem troszkę dam do sosu itp. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Kate dla Kubusia za chodzenie z krzesłem mały spryciarz no!musisz go nagrac i nam pokazać,bo ciekawa jestem jak on to robi![]() Sojka widzę, że Ty jak i ja @ tego samego dnia i spóźnione życzenia urodzinowe dla Ciebie kochanaLewek bardzo ładna sukienka nie moja długość ale kolorek super!
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.Ale upał!!!Dziś pobudka o 5!!!Kuba w nocy strasznie marudny.Obudził się po 2godzinach od zaśnięcia i mąż go uśpił.Nawet obyło się bez cyca,aż w szoku byłam
Rano poszliśmy do piekarni po jagodzianki i Kubuś zasnął.Ja umyłam okna i dalej biore się za prasowanie i pakowanie rodzinki. Jutro wyjeżdżamy Cytat:
Tamlin strasznie mi przykro.... Lewek fajna sukienka
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-08-06 o 10:34 |
|
|
|
|
#843 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Jagody-współczuję,wiem jak to jest nie pisałam Wam chyba ale Oliwia jest straszna jęczydupaCytat:
Cytat:
a tak serio to koniecznie wybierzcie się na rejs po Necku ![]() Cytat:
Turyści pobili mi telewizor
|
||||
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
ANGEL heh dzieco w ten sam dzien urodzilysmy, @ w ten sam dostajemy niezle, niezle
za zyczenia bardzo dziekuje tzet ie wczoraj postaral i dostalam sliczny naszyjnik i kolczyki
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=angel166;42127512]Dearlie oby to było od zębów
i dla Ciebie dużo zdrowka!---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Baoabek a czemu w domu kisic?nie możecie gdzieś podjechac nad wodę/basen? chyba, że akurat pracujesz to rozumiem. Ja w tyg z małą zmuszona siedzieć w domu,bo mąż w pracy. Ale za to cały weekend na dworze. Dobrze, że poza domem Jagoda grzeczna (w miare) to wolę zdychac na upale niz sie z nią w domu męczyć:![]() Ja w tyg na spacer idę z rana, ale tak do godzinki. Później na południe tyle co z psem idziemy,bo w między blokami to po 40st. Dzisiaj ma być u nas w cieniu 37st ![]() [QUOTE] z jednym dzieckiem łatwiej coś zorganizować, nad wodę, czy na basen samej z 2 to odpada - nie rozdwoję się, a obojga trzeba pilnować Autem też niezbyt pojadę, bo ja jeżdżę tylko z klimą, mój kubuś też klimę znosi super, ale Iza od razu ma katar i kaszel, więc jazda z nią z włączoną klimą odpada, a bez z kolei ja nie pojadę rano nie mam jak wyjść bo jak nie jedno to drugie śpi do 9ej, zanim zje to już jest skwar![]() Iza zaraz dostanie ostatni słoik - papkę i jutro już zaczynam gotowanie z pasteryzowaniem grudek bo już pięknie jada, no ale te też musiała wyjeść, a teraz już tylko grudki
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
U nas spokojnie. Maja od razu się zaklimatyzowala. ladnie przesypia noce, śpi w dzień o tych samych porach. Po prostu złote dziecko
wczoraj jadla pierwszy raz kuskusLilka wspolczuuje. Ja bym chyba umarła... My dostaliśmy na BN komplet dla Mai: spodnie na szelkach i kurtkę. Dokupie jeszcze plaszczyk pikowany ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Sojka wszystkiego najlepszego!
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Ja też zawsze myślałam, że chyba padnę trupem na miejscu w takiej sytuacji, ale jednak się wtedy za bardzo nie myśli, tylko działa, potem się poryczałam z nerwów jak Kinga zasnęła, bo nie chciałam przy niej histeryzować, żeby się uspokoiła, bo też ją ta sytuacja przestraszyła. Zapomniałam wcześniej napisac, ja kupiłam kombinezon na przecenie w 51015, najwyżej sprzedam na Allegro, ja będzie za mały, bo to 86, na pewno dokupię jeszcze kurtkę i ciepłe spodenki. |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz za komplementy
Wybylam z domku i siedzę w myjni wlasnie. Jeszcze na zakupy jadę. Chrzest o 18. Chyba się trochę stresuje ;-) Ja wychodzę rano z małym i tak do 12 smigamy, potem ma drzemke i wole jak śpi w domu, chwila spokoju jest. A na spacerze jest grzeczniejszy niż w domu. No ale potem to wychodzimy dopiero o 18. fon mój słodki fon ;-) ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ula nieważne ;-) ważne ze nad wodą fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Dziękuje za życzonka dla Alanka Byłam dzisiaj z rana z wynikami maluszka u pediatry i jest wszystko super!!!! Poza tym sie urobiłam bo bylam już raz z paczką na poczcie, po powrocie znowu allegro pisze że 3 aukcje zakończone bo sprzedane ![]() Potem pranie, umyłam wszystkie okna, poprasowałam firany i zawiesiłam :-D i nawet bardzo zmęczona nie jestem Tż robi obiad a Alan zasnął
|
|
|
|
|
#850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Hej
![]() Matko jaki upał ![]() Cytat:
![]() o to dziady Oti też nie tyle co jęcząca co awanturnica straszna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i sto lat dla niego Ja jak zwykle po zakupach nic nie kupiłam a pieniądze straciłam ani sukienki ani prezentu dla małej ehhhh Jedyne co, to kupiliśmy pojemnik na zabawki małej fajny w tesco za 23,99
|
|||
|
|
|
#851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobra obiad zrobiony, spacer zaliczony, mała spi, więc mam chwilę czasu
oby nie wstała nim zdążę coś skrobnąc![]() a w ogóle przez te zadymy Jagodowe zpomniałam Wam napisac,że drugie śniadanie i obiad(jak jest drugie danie) już od tygodnia Jagoda je sama ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- [QUOTE=Baobabek;42129000] Cytat:
współczuj ę![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
ja już nic małej nie wystawie na all,bo jedna paczka ponad 70 ubranek poszła za 20zł---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
moja mama uważa,że od ja od 7mc już wołałam "e,e" i wtedy jak mnie posadziła to robiłam kupę
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Tamlin, przykro mi z powodu psa
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile na zimno półmisek wędlin, sałatki to na ciepło
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u pediatry byliśmy 18.07 i wtedy było wzssytko ok( trudne Jagoda dni już miała) Powiedziała nam,że zęby tuż,tuż i małą będą męczyły,bo straaaaasznie ma grube dziąsełka. W czwartek od wizyty miną 3tyg,a zębów brak![]() obstawiamy zęby,bo uspokaja ją jedynie gryzienie, cyc i po nafaszerowaniu preparatami na ząbkowanie jest ok w miarę-tak jak dziś ![]() może wybrałabym się z nią jeszcze raz do pediatry jak sądzisz? ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
zębiszczy. Udanego wypoczynku!![]() mi też Jagoda prawie zawsze się budzi jak chce coś naskrobac dłuższego i zawsze to jest wyścig z czasem ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
a testy na pewno zdasz,bo mądra z Ciebie kobitka ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
#856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Uff jak gorąco ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla zdolenej Jagódki ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dziewcyny pomocy , co mogę zrobić bo nie mam pojęcia ... a mianowicie pralka mi porwała drut od stanika, w bębnie go nie ma , a jak piorę to tak hałasuje że szok ... ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
może dewolaje , medaliony, bigos a co więcej to kurcze nie wiem chciałabym zrobić jakąś nowość coś czego nikt jeszcze nie jadł
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika zazwyczaj kanapeczke białym serkiem posmarowana + kawałek gotowanej piersi/plasterek chudej wedlinki, kawałek pomindorka-tak było dziś. Nie codziennie,bo jak jest jogurt lub kaszka to wiadomo, że sama nie zje
czasem paroweczka ale taka z 95%mieska. Kanapeczki tez różne(z dzemem własnej roboty, z pasta, z wedlinka),bo uwieeeelbia je Jagoda jejsc i nawet z chlebkiem razowym sobie radzi ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- A co do pralki to nie wiem, może sprawdź ten zbiornik na dole(filtr czy jak to sie zwie)ale kurcze jakby tam był to by nie halasowalo chyba bez interwencji męskiej sie nie obejdzie![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Dziś chyba za dużo jej tej piersi dałam na śniadanie,bo jak zjadła o 11tak do teraz nic i spi już 3h ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Kurcze teraz tak pomyślałam, ze może ona tak płacze i je tego cyca na potęgę,bo potrzebuje konkretnie zapchac kichy może mleko/kaszka itp jej już tak nie syca skoro tak sie trzęsie za kanapkami i mięsem![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Mialam jej oczywiście dac obiad ale zasnela jak go grzalam ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Tylko kurde co calgelem, camilla i paracetamolem tez sie najada?
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
U maluszka z paluszka. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Biedna Oliwka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Przecież to za bezcen sprzedałaś, a to tyle ubrań ![]() tak bo płacą przez PayU, więc kasa jest szybko na koncie. Cytat:
dziękuję za zyczonka Co do pralki to tak jak Angel mówi, zobacz czy nie wlazł do filtra. Cytat:
![]() U nas z jedzeniem to tak jakoś byle jak ![]() Tylko pory jedzeń są bardzo zbliżone ale samo jedzenie.... |
|||
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia byłam pewna, że sie za te 50zl srzedadza to ceny minimalnej nie ustawilam. Po tym jak ubrania ciazowe poszły za prawie 200zl to z dziececymi sie rozczarowalam
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- A sam Alanek chętnie je?
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, Alan sam nie je jeszcze.
Kurcze z tymi Twoimi ciuszkami to szkoda. Ja nie jestem pewna co do licytacji więc zawsze cena minimalna jest. Zresztą rzadko licytacje daje ![]() Jeeeeeeee, Alan już staje sam w łóżeczku !!!!!!!!! Wstał już z 7 razy i tak stał póki go nie położyłam bo zmęczony strasznie. Za pierwszym razem jak wstał to stał 10 minut i sie śmiał ![]() ![]() ![]() ![]() Tralalalalalllllaaaaa ![]() ![]()
|
|
|
|
#862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do jedzonka to jeszcze mi smakują schabowe z ananasem żurawiną i żółtym serem oraz piersi z kurczaka (indyka)zawijane z brzoskwiniami. Cytat:
Pytam bo ja jak kupuje to też płacę przez payu i nie wysyłają wcześniej niż allegro przeleje im pieniądze. Tv odkupiony,oczywiście nie przeze mnie
|
||
|
|
|
#863 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko mm jest lżejsze i ma więcej odpowiednich składników dla dziecka. Cytat:
Co do zabaw z małą to jak jest najedzona i wyspana to dość długo potrafi sama się sobą zająć, zwłaszcza jeśli siedzę obok. Gorzej jak robię coś w kuchni wtedy zwykle chce na rączki ![]() Alicja lubi buszować na kanapie. U nas za kanapą jest biurko więc staje i próbuje dosięgać różnych rzeczy. Uwielbia wyjmować klucze z koszyczka, bawić się laptopem. No ale ogólnie żadna zabawa nie zajmuje ją na długo. ![]() Cytat:
Moja niunia to nie potrafi grzecznie siedzieć i słuchać także podziwiam. Mimo to jak się czymś zajmie to biorę książkę(zwykle to co akurat sobie czytam) i czytam jej na głos.Tamlin przykro mi z powodu pieska... |
|||
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem w domu to mam non-stop wifi w fonie załączone i jak ktos cos kupi przychodzi mi wiadomosc na maila, więc ja od razu na allegro wchodze i ręcznie robie zlecenie wypłaty. Jest automatycznie ustawione ze ma to codziennie robić ale jesli suma nie przekroczy 20zł to automatycznie sie nie wysle. Dlatego to zależy od ustawień i od sprzedającego ![]() Jak dzisiaj był u mnie zakup to ja zaraz zleciłam wypłate i kasa juz na koncie w banku jest
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,wpadlam na chwile,zeby nadrobic i lece do lozka,bo padam,
Dzieki.Odpukac na razie lepiej,do wczoraj popoludniu mial do 40 st,ale na szczescie po lekach spadalo,tak ze wieczorem jak zasnal mial 36,6 ;D.Dzis do poludnia zaczelo ponownie narastac,ale podalam syrop i do tej pory ok,mial mniejszy apetyt,tylko mleko i to nie za duzo i herbatki ,ale dzis wieczorem wtrzachnal juz cala porcje wiec jestem zadowolona.Wyszly 2 zeby na raz,wiec troche to tlumaczy.Ale jestem czujna.Panuja u nas teraz "trzydniówki" które trwaja 5 dni ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-06 o 21:27 |
|
|
|
|
#867 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Nie doczytałąm, że "jak jest drugie" i myślę sobie Jagoda sama je łyżeczką???? Ciekawe czy Otylka da radę to ja jej łyżeczkę w dłoń miskę z zupką przed nią i na to co stało się później spuszczę zasłonę milczenia Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam do Was kilka pytań...tak każde z innej beczki ale tak mnie nachodzą: 1. Dajecie dzieciom vit D? 2. Jak obcinacie paznokcie dzieciaczkom? Podczas snu? Czy dają sobie obcinać "na żywca" ?3. Jak ważycie dzieci u lekarza to na golasa? Czy w ubranku i w pampersie? I to chyba tyle Z góry dzięki za odp |
|||
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Nawet raczkować zaczął Przejdzie kilka raczków i potem ciap i pełznie bo na kafelkach kolanka bolą chyba ![]() Za to w łóżeczku non stop raczkuje i teraz do tego staje ![]() Co do pytań to: 1. Tak, podaje wit. D i nawet wczoraj pediatra mowiła by dawać. 2. Obcinam na żywca jak sobie siedzi i sie bawi ![]() 3. Waże w pampku samym. |
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Normalnie jej obcinam, chociaż tego nie lubi i w polowie się wyrywa. Ulubione piosenki na youtube pomagają. 3. W pampku niezasikanym i lekkim ubranku, np body.
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Doła ciąg dalszy. Ciągle zastanawiam się nad tym, czy bardzo ją bolało. Dostaje już na łeb. Cytat:
2. Staram się obcinać na żywca, ale ostatnio ciężko idzie. Muszę na śpiku spróbować. 3. Na golasa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

i dla Ciebie dużo zdrowka!
chyba, że akurat pracujesz to rozumiem. Ja w tyg z małą zmuszona siedzieć w domu,bo mąż w pracy. Ale za to cały weekend na dworze. Dobrze, że poza domem Jagoda grzeczna (w miare) to wolę zdychac na upale niz sie z nią w domu męczyć:

dla Kubusia za chodzenie z krzesłem
mały spryciarz no!musisz go nagrac i nam pokazać,bo ciekawa jestem jak on to robi
bo zwariuje. Cały dzień nie spi, marudzi i tylko biegamy naokolo niej na zamianę
nie pisałam Wam chyba ale Oliwia jest straszna jęczydupa

tzet ie wczoraj postaral i dostalam sliczny naszyjnik i kolczyki

u pediatry byliśmy 18.07 i wtedy było wzssytko ok( trudne Jagoda dni już miała) Powiedziała nam,że zęby tuż,tuż i małą będą męczyły,bo straaaaasznie ma grube dziąsełka. W czwartek od wizyty miną 3tyg,a zębów brak