|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Przyczajenie
|
Włosy od Angelhair
Hej dziewczyny
wiecie może coś na temat włosów od Angelhair ? Chciałam kupić ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej opinii. CZekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy od Angelhair
Hej Kochana. A nie lepiej kupić włoski od jakiejś znanej firmy, o której opinii jest wiele i to pochlebnych?
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Nie, póki co mam w planach nawet nie farbować, mają rosnąć piękne i błyszczące.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#843 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przedłużanie włosów- część VI - wątek zbiorczy
Zamówiłam z doczepiane.pl 45cm 140gram
już się nie mogę doczekać, oczywiście pokaże Wam mój efekt ;p
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy nowy komplet wzbudza emocje
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
. Ja tu w laske przychodze po garsc porad rzuconych trzezwym okiem ![]() Mam pytanko odnosnie koloru. Czy ktoras z Was kupowala moze doczepki w kolorze jasny braz 8 lub naturalny braz 6? Jak te kolory maja sie do naturalnego mysiego ciemnego blondu (wedlug wzornika fryzjerskiego)/jasnego mysiego brazu (na moje wlasne oko)? Mam swoje doczepki w kolorze sredniego blondu i chce mi sie je przyciemnic, ale boje sie eksperymentow z utleniaczami. Planuje sobie zmieszac odcien neutralnego sredniego blondu (i tak bedzie ciemniej) oraz jakiegos jasnego brazu z odrobinka czerwieni, by nie zglonic calosci. Czy to dobre podejscie do doczepkow? Ryzykowne? Wracam do naturalsow (w planach tylko tonowanie) i chcialabym jednak wykorzystac moje kupione doczepki. Poki co, mam krotko na glowie, od czasu wielkiego ciecia blondu na niemal zapalke, moze w kwietniu by mi sie juz udalo cos pokombinowac .
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Co do farbowania- myślę, że jest to dobre podejście. Może, skoro się boisz o ich stan, zarzuć farbą na 3% oxy?
Co do #6 niestety się nie wypowiem, bo brązy mam w #2 i #4
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pewnie wybiore sobie jakis toner z Color Touch Plus, na wodzie 3 lub 4. Skoro te kolory maja wpierw 0 po kropce a potem niuans, moze i krycie bedzie lepsze .
|
|
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. Moje włosy przyszły ;p jestem mega zadowolona z nich, są piękne no i jest ich bardzo bardzo dużo
![]() ;p Zamówiłam z doczepiane.pl 45cm 140g kolor naturalny brąz. Ps. Mam 7 taśm i nie wiem jak je dobrze rozłożyć na głowie. Mam 3 taśmy z 3 klipsami, 2 taśmy z 2 klipsami i 2 taśmy po 1 klipsie. Te po 1 klipsie wiem gdzie założyć tylko nie wiem jak resztę. Edytowane przez Ewelinakow Czas edycji: 2013-11-21 o 22:09 |
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, prosilabym o porade
za niedlugo sie przymierzam do kupna wloskow tak jak pisalam wczesniej. No i mam pytanko, chcialabym uzyskac taki efekt ulozenia wlosow jak na zdjeciu ponizej i zastanawiam sie bo wloski po kupnie chcialabym pofarbowac, i myslalam o tym zeby na mokro zwiazac je w warkocz i przetrzymac do wysuszenia, czy wtedy uzyskalabym takie ladne fale?
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jest ok nauczysz się
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładnie
![]() Chyba coś mi nie wyszlo cytowanie na tel,to do Kaji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zauważyłam że drożdże z Biedronki są dużo gorsze do przełknięcia... Bardziej "gazują", mają intensywniejszy smak i zapach. Drożdże babuni zdecydowanie lepsze. Jestem juz po ok 2 miesiącach picia drożdży, efekty są cudowne. Powrzucam zdjęcia, jak mój Note wróci z serwisu.
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mialyscie wlosy z Foxy lub Rapunzel?Jakie sa jakosciowo w porownaniu do tych z Doczepiane.pl?Z gory dzieki za odpowiedz.
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam komplet od nich- bardzo długaśny, bo jak dobrze pamiętam 60 cm, także mniej podatny na stylizację typu fale, ale poza tym są super
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was, przejrzałam z grubsza Wasze wszystkie wątki dotyczące doczepianych włosów.
Chcę zamówić włosy z doczepiane.pl, jednak nie jestem co do nich pewna. Wasze opinie są jak najbardziej pozytywne. Moja koleżanka, która mnie zafascynowała doczepianiem zamawiała z amerykańskiej strony luxuryhair.com . Mówi jednak, że bardzo się zepsuły te włosy i wcale mi ich nie poleca. Poza tym jak mogę zamówić coś z Polski, co jest tańsze, a też bardzo dobrej jakości, to nie widzę sensu kupować czegoś ze Stanów, bo jest ze Stanów. Wstawię parę fotek, proszę o pomoc w dobraniu koloru. Pani z doczepiane.pl powiedziała mi, że raczej nie mają kolorów włosów odpowiadających mojemu blondowi. Uważam, że będzie pasować mi jasny blond z doczepiane.pl, ale będę musiała zafarbować go na chłodniejszy ton. Jesteście ekspertkami, widzę, że kupę lat tutaj siedzicie, bardzo byłabym Wam wdzięczna! Dziękuję ![]() (fotki w różnych warunkach, z różnym światłem) Widziałam, że jedna z Was będzie miała dzidzię Gratuluję!!!!Pozdro
" (...) Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór – ale konieczność." ♥ ... Daria, 22 lata. Nauczycielka wf i instruktorka fitness ![]() W trakcie mgr z bezpieczeństwa morskiego państwa. Służby mundurowe <3 Edytowane przez AgeleSS Czas edycji: 2013-11-24 o 19:20 |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy w naszym gronie
Obecnie myślę, że najlepsze włoski mają doczepiane.pl i skoro przejrzałaś większą część wątku to pewnie sama o tym wiesz. Polecany jest także cosmoshop.pl. Bardzo ładny masz kolor włosów, aczkolwiek rzeczywiście, nawet biorąc najjaśniejszy komplet, będziesz musiała go ciut ochłodzić lub ton pojaśnić, coby do swoich włosków go dopasować. 613 jasny blond będzie najbardziej zbliżony. Ano i w rzeczywistości, jeśli dobrze pamiętam, jest on jaśniejszy niż na podglądowej fotce, więc może akurat przypasuje.O jakiej gramaturze i długości myślisz?
|
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie
![]() Myślę o 150 g 50 cm To moje pierwsze włosy, ale jak pisałyście już milion razy wiem już, że ze 100g kariery raczej nie zrobię ;p 220 g to za dużo, bo bardzo dużo włosów mi ze stresu wypadło, mam prześwity i muszę jakoś je odbudować. Wypadanie się powoli normuje, ale chcę mieć jakiekolwiek włosy na głowie! 220 myślę, że za bardzo by mi głowę obciążyło. A oglądałam inne strony, które tutaj wklejałyście, to na doczepianych.pl najlepiej się wychodzi, 150 g za cenę, za którą w innych sklepach kupuje się 120 g. Dokładnie o tym jasnym blondzie myślałam. Zaniosę je najwyżej do mojej fryzjerki, żeby coś zrobiła z nimi.
" (...) Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór – ale konieczność." ♥ ... Daria, 22 lata. Nauczycielka wf i instruktorka fitness ![]() W trakcie mgr z bezpieczeństwa morskiego państwa. Służby mundurowe <3 |
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ci Wizażu za osoby, które zanim zadadzą to samo pytani we wątku zbiorczym po raz setny, przeczytają go i zapytają konkretnie!!!
![]() Wagę również moim zdaniem wybrałaś najlepiej, bo 220 na pierwszy komplet to jednak trochę sporo. Czasem wepnę nawet trochę więcej (dwa zestawy) i po paru godzinach trochę rzeczywiście to już czuć. ![]() To czekamy aż nam się pokażesz w nowych włoskach
|
|
|
|
#861 |
|
Przyczajenie
|
Hej piękne długowłose
![]() Nie wiedziałam, że jest tyle postów na temat włosów na klipsy. Jestem w 100% zwolenniczką tej metody bo efekt jest wręcz spektakularny. Ja trafiłam na taśmy jakies 5 lat temu, po tym jak moja siostra przeszła koszmar po przedłużeniu włosów na zgrzewy? (chyba). To były pasma z keratynową końcówką. Niestety po dość krótkim czasie na głowie zrobiło jej się siano do potęgi i nie pozostało nic innego jak po prostu obciąć włosy prawie ''na chłopaka''. Dramat! Szukałyśmy więc sposobu, żeby jakoś przetrwać okres zapuszczania i trafiłyśmy właśnie na włosy clip in. Przez te lata przerobiłyśmy różne firmy sprzedające te włoski. Niestety wiele z tych firm trochę oszukuje co do pochodzenia włosa i co do naturalności. Często trafia się na włosy naturalne z domieszką syntetyku. Puszą się wtedy one niemiłosiernie i no niestety widać, ze nie jest to włos 100%naturalny. Także warto się dopytywać czy na pewno sprzedawany włos jest 100% naturalny Ja już od ponad 3 lat kupuję od firmy, która się jak najbardziej sprawdziła. I nawet mój fryzjer zamawia od nich dla swoich klientek na różne okazje, śluby itd. Bardzo sobie je chwali bo się dobrze układają i można je farbować. Ja tez zresztą je farbuje ale w domu taką samą farbą jak moje własne ![]() Dla mnie to genialna sprawa. Mój must have ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Aha, zapomniałam o nazwie firmy od której kupujemy. Sprzedają tez na allegro ale nie pamiętam ich nicku. (mogę sprawdzić jakby ktoś chciał) Nie wiem czy można wklejać nazwę sklepu internetowego?? Jeśli tak to szczerze polecam zajrzeć na /edytowane przez moderatora/ A i na pytania chętnie odpowiem. W końcu parę lat się już tego używa
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2013-11-25 o 23:26 |
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam, czytałam, bo kiedy sama przynależałam do różnych forów wkurzało mnie, że nikt nie przejrzy postów, tylko zadaje pytanie, które było omawiane 100x.
Zresztą szukałam opinii na przestrzeni paru lat. To moje pierwsze włosy, więc nie znam się jeszcze na tym w 100% i nie chciałam kupić jakiegoś bubla, żeby sie nie zrazić i żeby kasa w błoto nie poszła. Co do przesyłki, może mi ktoś powiedzieć, po jakim czasie zostaje zaksięgowana wpłata na doczepianych i po ilu przychodzą zazwyczaj włosy pocztą polską do domu? ![]() Na pewno wrzucę fotosy we włosach ! Nie mogę się już doczekać! Pozdro
" (...) Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór – ale konieczność." ♥ ... Daria, 22 lata. Nauczycielka wf i instruktorka fitness ![]() W trakcie mgr z bezpieczeństwa morskiego państwa. Służby mundurowe <3 |
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ci powiem szczerze, że już nie pamiętam po ilu dniach wpłata doszła, ale włoski szły do mnie koło 3 dni jak dobrze myślę. Nie wiem gdzie tu nasze Panie z wątku pouciekały, może któraś lepiej wie. Bo ja u Doczepianych brałam komplet, jak jeszcze nie byli tacy popularni a wiem, iż teraz mają sporo większy ruch. ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Fajnie, że z clipów jesteście zadowolone, my też tutaj tylko tę metodę preferujemy, chociaż niektóre dziewczyny dalej niestety niszczą sobie włosy przedłużaniem stałym. Ale cóż, ich sprawa. ![]() Linki do sklepu można wklejać, w końcu dobrze sobie coś dobrego polecić, o ile jest to naprawdę dobre (ależ mi się tych "dobroci" namnożyło ) i nie jest to jakaś tam reklama. Może jakieś fotki we włoskach?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2013-11-25 o 23:26 |
||
|
|
|
|
#864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zamawiałam juz kilka kompletów w swojej clipowej kadencji
|
|
|
#865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio też zamówiłam 150g 50cm i jestem zadowolona, a jak założę jeszcze poprzedni komplet 120g 55cm to wygląda fajnie, ale po paru godz noszenia faktycznie trochę ciąży co do wysyłki nie wiem, bo zawsze zamawiam kurierem i na drugi dzień włosy już były. Czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laski
Dostałam włosy, trafiłam odcieniem w 100% !! Jutro/pojutrze jakieś fotki wrzucę ![]() Jestem zadowolona, mam tylko nadzieję, że będą się tak długo trzymać, jak u Was ![]() Możecie opowiedzieć o pielęgnacji swoich włosów? Tego przeglądając z grubsza wątek nie znalazłam... Pozdro ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- W jednym z ostatnich postów napisałam, że koleżanka kupowała włosy z luxuryhair.com . Przepraszam Was! Pomyliłam się! Zamawia je z luxyhair.com ;p
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
To super, super, super, że Ci się podobają!
Co do pielęgnacji- myję jak widzę, że tego potrzebują albo jak mnie denerwuje to, że przesiąkają papierosem- jakimś lekkim szamponem. Potem płuczę nad wanną, czasem jakąś odżywkę na chwilę zostawię i zmywam i potem zostawiam na grzejniku (zimnym, żeby się nie poniszczyły) albo na lince do wyschnięcia. Lekkie rozczsanie- miękką szczotką, najlepiej z włosia. To u mnie
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Laski, mam generalnie problem. Czesze moje wlosy specjalna Szczotka, a i tak mi st4asznie wypadaja. O co chodzi? Przeczesuje je palcami, zostaja mi na dloniach. Co jest piec? Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to od kiedy je piję włosy bardzo szybko rosną, mam mnóstwo "baby hair" i w gruncie rzeczy musiałabym farbować włosy co dwa tygodnie... w najbliższych dwóch tygodniach przejdę dekoloryzację - myślę na początek o jasnym brązie później mam zamiar wrócić do blondu... Tak tak - to prawda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

wiecie może coś na temat włosów od Angelhair ? Chciałam kupić ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej opinii.