Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 21:43   #841
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla Jubilatów ostatnich dni (znów mnie wcięło-ale podczytywałam) !!!!

Super niespodzianki dla TŻ-tów- ewacia, susanna, angelikada, motyl- ja tam swojego olałam tak jak i on mnie...hehe...

papalinka, rusałka- dużo, dużo zdrówka dla Was !!!

madziuchna- cieszę się, że trafiła się Wam nowa rehabilitantka z powołaniem. Trzymam kciuki za postępy u syncia.

Mignął mi jakiś zlot w Warszawie- karolson- postaram się ale nie obiecuję bo jeszcze się nie zapuszczałam sama tak daleko na miasto z wózkiem.

dodinha- trzymam kciuki za Ciebie i powrót o pracy !!!

A my przed wczoraj wylądowałyśmy na IP w szpitalu. Byliśmy na wieczór u brata i Gosia zaczęła wymiotować raz za razem- olbrzymie ilości. Ja w sumie nie wiedziałam o co chodzi bo obiad standardowy. Dzwoniłam na pogotowie ale od razu stwierdzili, że do szpitala więc wszystkie 3 zrobione śmierdziuchy (ja, TŻ i Mała) pojechaliśmy szybko. Generalnie chyba żółtko od teściowej (czyli ze sprawdzonego miejsca) tak na nią zadziało. No ale umęczyła się biedulka...
ojej zdrówka!!
Stary 2014-06-24, 21:44   #842
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Lula, ta Twoja teściowa to z promocji chyba była

Ja nie Kaśka, ale wypowiem się, bo Tosia śpi identycznie, od ok. 20 do 8 rano. Zaczynamy od kaszki (jaglana, orkiszowa). Robię ją na 150ml mm, na gęsto, łyżeczką. Później idziemy się kąpać, cała toaleta, ubieramy piżamkę i do łóżeczka i wtedy daję jej do picia mleko. Robię też 60ml, czasem wypije, czasem nie. Odkąd skończyła pół roku, zaczęła przesypiać całe noce, bo wcześniej to budziła się 2 razy na kp.

Dzielna Helenka i dzielna mama

czadoooooooowy!!!
Dziękuję

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-24, 21:44   #843
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hej
Mamy wózek później nadrobie ale narazie chciałam się pochwalić
Jest super! Narazie nie widzę wad ale no to dopiero pierwszy dzień użytkowania a prowadzi się tak lekko... Szok
super bardzo ładn y
Stary 2014-06-24, 21:48   #844
Larysa88
Zakorzenienie

logoasia na pewno wszystko jest dobrze
dbajcie o siebie
misiu Ty też

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
wchodzę zobaczyć jak Julek śpi, a tu taka sytuacja

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Chwalę się Wczoraj zakończyliśmy zajęcia na basenie i Antosia dostała swój pierwszy dyplom i zdobyła tytuł: WODNEGO ŻÓŁWIKA Kupiliśmy z małżem ramkę i dyplomik wisi już oprawiony nad łóżeczkiem

ooo jak to brzmi dumnie heheh

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zapodam wam jeszzce krotki wczorajszy dialog mojego tzta z jego matka

tz: jeszcze nie wiemy co z wakacjami we wrzesniu bo czekamy na jeden list i wtedy dopiero bedziemy dokladnie wiedziec na czym stoimy
t: no ja mam nadzieje ze wyjdziecie z tych klopotow i wam sie ulozy po waszej mysli
tz: ale my nie mamy klopotow zadnych tylko chcemy wiedziec dokladnie co i jak
t: no ja mam nadzieje ze skoncza wam sie te problemy i pojedziecie gdzie chcecie
tz: mamo ale my nie mamy zadnych problemow
t: no ja wiem..
aha
strasznie słuchała co mówi

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,melduje,ze zyje.Drugi dzien za nami.Helenka byla bardzo dzielna,nie plakala,byla bardzo grzeczna.Ze mna gorzej,bo jak ja zostawialam u opiekunki,to sie pobeczalam,ale myske ze w miare uplywu czau bedzie lepiej,Fakt jak tylko moglam to wydzwanialam,ale kolezanka wyrozumiala.A w pracy nie moge przestac myslec,mam nadzieje,ze sie uspokoje,Pozdrawiam was i sorki,ze sie nie odnosze do niczyjej wypowiedzi
dzielne dziewczyny super sobie dajecie radę już teraz będzie coraz to lepiej

Cytat:
Cześć

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla Jubilatów ostatnich dni (znów mnie wcięło-ale podczytywałam) !!!!

Super niespodzianki dla TŻ-tów- ewacia, susanna, angelikada, motyl- ja tam swojego olałam tak jak i on mnie...hehe...

madziuchna- cieszę się, że trafiła się Wam nowa rehabilitantka z powołaniem. Trzymam kciuki za postępy u syncia.

Mignął mi jakiś zlot w Warszawie- karolson- postaram się ale nie obiecuję bo jeszcze się nie zapuszczałam sama tak daleko na miasto z wózkiem.

A my przed wczoraj wylądowałyśmy na IP w szpitalu. Byliśmy na wieczór u brata i Gosia zaczęła wymiotować raz za razem- olbrzymie ilości. Ja w sumie nie wiedziałam o co chodzi bo obiad standardowy. Dzwoniłam na pogotowie ale od razu stwierdzili, że do szpitala więc wszystkie 3 zrobione śmierdziuchy (ja, TŻ i Mała) pojechaliśmy szybko. Generalnie chyba żółtko od teściowej (czyli ze sprawdzonego miejsca) tak na nią zadziało. No ale umęczyła się biedulka...
ojjj biedna Gosia, ale już się uspokoiło już ok?
Stary 2014-06-24, 21:49   #845
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Teraz nie moge linka ale wpisz sobie marlen sarbinowo oni maja duzo pokoi polecam te droższe w nowym budynku. Ja juz tyle miejscowości objechałam i tylko tam mi sie podoba moze akurat beda mieli cos wolnego.
dziękuje
Stary 2014-06-24, 21:51   #846
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No dół mam jak stąd do Hiszpanii

Przejrzałaś mnie

Współczuję akcji z drzwiami.

Mam dość dzisiejszego dnia.
Wszystko pod górkę nooooo
W sumie jedynym miłym aspektem dzisiejszego dnia była poranna kawa z Katarzyną... No i jestem na nogach od 4 rano. Idę ćwiczyć i spać. BLEEEEE.

co sie stalo?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:10   #847
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Jest super! Narazie nie widzę wad ale no to dopiero pierwszy dzień użytkowania a prowadzi się tak lekko... Szok
noooooooo
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 22:21   #848
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal bo ty doła masz jak w chacie siedzisz
Trochę racja, ale dziś akurat dopadło mnie zmęczenie materiału i jutro zostaję cały dzień w domu, żeby się zregenerować

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
przyjedziemy i poprawimy humor. jeszcze dwa dni : ) Już sie doczekać nie mogę.

załatwiłaś coś z tymi lekarzami, co miałaś zaplanowane ?
A daj spokój... Tylko jednego w sumie
Dowiedziałam się od pani dr, że WSZYSTKO robię źle, Eda ma znów wysiękowe zapalenie ucha, przewlekłe i musimy sprawdzić, czy on w ogóle na to ucho słyszy Mieliśmy iść jutro, ale zwyczajnie NIE DAM RADY

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

co sie stalo?
Szkoda taką litanię pisać, generalnie wszystko pod górkę (tu serio nie ma co się rozpisywać, pewnie i tak by wyszło, że sama jestem sobie winna), ja wykończona brakiem snu (5 kaw nie dało rady), dzieci masakrycznie niegrzeczne, tż poirytowany, a ja sobie płaczę, a i tak nie pomaga do tego mam problem z mam już +3 kg i zero motywacji Od wczoraj na II fazie, a dziś nie miałam co jeść na mieście, więc zjadłam 2 kawałki pizzy i ruszyła lawina i mam wyrzuty sumienia. Najpierw jem jak głupia, a potem się dołuję, że przytyłam i już nie wiem, czy jem ze zmęczenia, doła, czy po prostu mam jakiś problem z kompulsywnym jedzeniem

Dobra, idę spać, bo prawie 20 h na nogach po 3 h snu to ZA MAŁO

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-06-24 o 22:22
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:29   #849
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
btw prezenty na dzień ojca ekstra ja swojemu kupiłam brylok i w środku ma zdjęcie Leny a wiec cały czas fotke ma przy sobie przy kluczach i dostał dużąąąąą czekoladę
o fajny pomysł z tym prezentem, zrobię - ale sobie )

Cytat:
larysa super wózek.

My dzisiaj rozmawialiśmy i kupimy wózek "rok po roku". Mieliśmy kupić tutaj używke za 600 euro tylko wtedy cały komplet dwa foteliki, dwie spaceróki i gondole, i stwierdziliśmy, że jednak za ta cenę kupimy nową spacerówkę "rok po roku" w PL i dokupimy gondolke.
Przy Kornie nie mielismy nowego wózka oprócz spacerówki, którą już prawie opchnęłam, to chociaż teraz będziemy mieć.
no i fajnie że jakiś plan już jest
niech będzie nowy, a co raz można hehe ja tak podeszłam do sprawy, że tako był używany, co prawda tylko gondola ale był a ten nowy będzie już prawdopodobnie do końca więc niech będzie nowy

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Larysko super wozek

Angelikada brawo za zebolki

Papalinka zdrowka dla Was

Madziuchna trzymam kciuki za rehabilitacje oby szybko przyniosla efekty. fajnie, ze wkoncu trafiliscie na fajna babke

Przed chwilka slysze jakis halas w lozeczku. patrze a tam Kubus stoi gdzie juz spal od poltorej godziny
na szczescie juz usnal, ale nie wiem jaka dalej bedzie nocka.
to znaczy standardem beda pewnie ze trzy pobudki

takze ide odpoczac troszke.
przepraszam, ze tak malo sie poudzielalam. moze nastana lepsze czasy
buziaki dla Was
wiesz tak to ponoć jest jak dziecko nauczy się czegoś nowego to odreagowuje to w nocy nawet teacherka ostatnio pisała że jak dzieci zaczną chodzić to wtedy b,ędą ciekawe nocki

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Teraz nie moge linka ale wpisz sobie marlen sarbinowo oni maja duzo pokoi polecam te droższe w nowym budynku. Ja juz tyle miejscowości objechałam i tylko tam mi sie podoba moze akurat beda mieli cos wolnego.
ale blisko plaży!! rewelacja

Cytat:
Trochę racja, ale dziś akurat dopadło mnie zmęczenie materiału i jutro zostaję cały dzień w domu, żeby się zregenerować

Dowiedziałam się od pani dr, że WSZYSTKO robię źle, Eda ma znów wysiękowe zapalenie ucha, przewlekłe i musimy sprawdzić, czy on w ogóle na to ucho słyszy Mieliśmy iść jutro, ale zwyczajnie NIE DAM RADY

Szkoda taką litanię pisać, generalnie wszystko pod górkę (tu serio nie ma co się rozpisywać, pewnie i tak by wyszło, że sama jestem sobie winna), ja wykończona brakiem snu (5 kaw nie dało rady), dzieci masakrycznie niegrzeczne, tż poirytowany, a ja sobie płaczę, a i tak nie pomaga do tego mam problem z mam już +3 kg i zero motywacji Od wczoraj na II fazie, a dziś nie miałam co jeść na mieście, więc zjadłam 2 kawałki pizzy i ruszyła lawina i mam wyrzuty sumienia. Najpierw jem jak głupia, a potem się dołuję, że przytyłam i już nie wiem, czy jem ze zmęczenia, doła, czy po prostu mam jakiś problem z kompulsywnym jedzeniem

oj biedna
odpocznij
Stary 2014-06-24, 22:34   #850
kama1987
Rozeznanie

Miałam poodpisywane i mi wcięło wszystko i na nowo muszę.

Miałam iść spać, bo jutro rano do okulisty jedziemy, a czytam wizaż.

Dzwoniłam do pracy i mam wracać 10.12, ale myślę jak przedłużyć, może Zuzka będzie chora? Coś mi się robi, jak myślę że muszę tam wracać i ją zostawić, ale cieszę się że jest rok macierzyńskiego, a nie tak jak w zeszłym roku, przyjaciółka wracała po 5 mies do pracy.

Dziewczyny mam pytanie:
Co jeszcze mogę dać Zuzi na kupe?? Bo śliwka i morela nie zadziałały tak jak miały. Niby robi, ale tak jakby nie mogła i dużo mniejsze niż zazwyczaj, brzuszek ma miękki. No i termometr na nią nie działa.

Ehhh... TZ przyszedł z pracy i mnie wkurzył, ale to jutro w K.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Byłam w przychodni na ważeniu iiiii 8kg!! Ładnie przybrała, pół kilo w miesiąc. Ufff, kamień z serca. Pielęgniarka śmiała się, że błyskawica z Zuzy. Dała jej do potrzymania ulotkę (bo nie chciała leżeć przy mierzeniu) a Zuza potem hyc i do buzi i odgryzła kawałek. Normalka, nie było już co wyciągać z buzi. Książeczki też mamy w większości z ogryzionymi rogami.
Zuzka wczoraj odgryzła kawałek gazety. Memłała sobie w rączkach i naglę patrzę co ona robi, a ona mieli z buzi gazetę i niedała sobie jej wyjąć.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
z okazji dnia ojca maciej powiedzial:
mama

i to calkiem sqiadomie wyciaga do mnie rece i krzyczy mamamama
a jak mnie nie ma to nie mowi mama

i jak raz zobaczyl ze zareagowalam to pl dnia jak najety gada mama
super!!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A wiecie, że za tydzień pierwszy roczek na wątku? Pamiętacie? Wprawdzie Madzia nie zagląda do nas już pewnie, ale jednak, bliźniacy skończą roczek.

Jestem przerażona tym jak szybko ucieka ten czas... Zawsze mnie wkurzało jak ludzie mówili takie banały jak to, że "to jak czas szybko płynie najlepiej widać po dzieciach" ale to sama prawda... Zuzka ma 8 miesięcy, normalnie takie 8 miesięcy w sumie niewiele znaczyło, a tu proszę, ile dziecko potrafi się nauczyć w tym czasie, ile urosnąć...
Mnie też strasznie szybko to zleciało Znalazłam dzisiaj 1 czapeczkę Zuzi i jest taaaka malutka

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

odpoczywaj ile wlezie nie ma żartów z bólem brzucha.
Ja wracam właśnie od gin i jakoś mi smutno. Fasolka jest ale troszkę mała jak na swój wiek, mamy tydzień opóźnienia, echo serduszka tez jeszcze b słabiutkie. Lekarz już zakomunikował że będzie leżing od połowy ciąży bo niewydolność szyjkowa jest, a teraz fenek dostępny tylko w kroplówkach w szpitalu proponował l4, no ale ja jeszcze na macierzyńskim... od dziś szukam pracownika, ciężko mi będzie bez pracy no ale co zrobic
miłego dnia mamusie, lecę do roboty
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Odpoczywaj dużo!

Misia Ty też odpoczywaj!!!

Cytat:
to myślę, że jest syty
Zresztą Mikuś szybko przesypiał całe noce, albo budził sie tylko raz na jedzonko prawda ?

Korn spał lepiej jak był mały niż teraz. Ale cóż. Jakos dajemy radę.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

http://www.ikea.com/es/es/catalog/products/S39887442/

myślicie, że może być dla Korna ?

fajne

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zapodam wam jeszzce krotki wczorajszy dialog mojego tzta z jego matka

tz: jeszcze nie wiemy co z wakacjami we wrzesniu bo czekamy na jeden list i wtedy dopiero bedziemy dokladnie wiedziec na czym stoimy
t: no ja mam nadzieje ze wyjdziecie z tych klopotow i wam sie ulozy po waszej mysli
tz: ale my nie mamy klopotow zadnych tylko chcemy wiedziec dokladnie co i jak
t: no ja mam nadzieje ze skoncza wam sie te problemy i pojedziecie gdzie chcecie
tz: mamo ale my nie mamy zadnych problemow
t: no ja wiem..
Widać jak słucha co się do niej mówi

Cytat:
Hej
podoba mi się

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2014-06-24 o 22:35
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 05:21   #851
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

odpocznij Kochna, wiesz, że brak snu wpływa też na niski metabolizm ? organizm żeby spalać też musi mieć energię.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 05:48   #852
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
dopiero co wam pisałam że małej wychodzą zęby i wyszedł druga jedynka na dole więc oficjalnie mamy dwa ząbki, ale nie wiem czy to aby na pewno koniec wychodzenia nowych ząbków wiec to tez powód zielonych kupek wczoraj i dzisiaj...

za zabki

Cytat:
Cześć

ojej bidulka mala

Cytat:
Hej

super

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Miałam poodpisywane i mi wcięło wszystko i na nowo muszę.

Miałam iść spać, bo jutro rano do okulisty jedziemy, a czytam wizaż.

Dzwoniłam do pracy i mam wracać 10.12, ale myślę jak przedłużyć, może Zuzka będzie chora? Coś mi się robi, jak myślę że muszę tam wracać i ją zostawić, ale cieszę się że jest rok macierzyńskiego, a nie tak jak w zeszłym roku, przyjaciółka wracała po 5 mies do pracy.

Dziewczyny mam pytanie:
Co jeszcze mogę dać Zuzi na kupe?? Bo śliwka i morela nie zadziałały tak jak miały. Niby robi, ale tak jakby nie mogła i dużo mniejsze niż zazwyczaj, brzuszek ma miękki. No i termometr na nią nie działa.

Ehhh... TZ przyszedł z pracy i mnie wkurzył, ale to jutro w K.

Zuzka wczoraj odgryzła kawałek gazety. Memłała sobie w rączkach i naglę patrzę co ona robi, a ona mieli z buzi gazetę i niedała sobie jej wyjąć.

super!!

Mnie też strasznie szybko to zleciało Znalazłam dzisiaj 1 czapeczkę Zuzi i jest taaaka malutka

mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Odpoczywaj dużo!

Misia Ty też odpoczywaj!!!

fajne

Widać jak słucha co się do niej mówi

podoba mi się
Jak robi sama to raczej dobrze. Jak by przy tym plakala to gorzej by bylo

Dzien dobry cos nie moge ostatnio spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 06:11   #853
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
logoasia na pewno wszystko jest dobrze
dbajcie o siebie
misiu Ty też

ooo jak to brzmi dumnie heheh

aha
strasznie słuchała co mówi

dzielne dziewczyny super sobie dajecie radę już teraz będzie coraz to lepiej

ojjj biedna Gosia, ale już się uspokoiło już ok?
Dziękuję

Stary 2014-06-25, 07:11   #854
83monia
Zakorzenienie

angeliada - jak bedziesz w sarbinowie i bedziesz chciala to moze male spotkanko? ja spokojnie dojade nawet do sarbinowa, chyba ze bedziesz chciala jakies popoludnie na wsi spedzic (grill w ładna pogode...)

no i kto bedzie w okolicy też - dla przypomnienia mam podpis

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-06-25 o 07:48
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:29   #855
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
czesc

mialam Was ponadrabiac i d*pa blada
nie jestem w stanie
Maly tak daje mi w kosc, ze nie wiem jak sie nazywam.
juz wiem co czulyscie, jak maluchy zaczynaly byc bardziej ruchliwe

Jakub ciagle po wszytskim sie wspina i chce stac, puszcza sie. dzis wywinal orla w lozeczku i nabil sobie guza. ja ciagle mam dusze na ramieniu i musze go naokraglo pilnowac.
do tego w ogole nie chce siedziec sam, jak tylko odejde to placz. podchodze i usmiech od ucha do ucha
nie wiem czy moze miec aktualnie jakis skok
przy tym wychodza mu trzy zabki na raz, juz jest blisko, ale moze to tez jakas przyczyna jego nastrojow?
najgorzej z usypianiem do tej pory sam odlozony do lozeczka zasypial
ale odkad nauczyl sie stawac to pomimo, ze bardzo spiacy i oczy na zapalke to staje i wyje. jak go odloze to znowu to samo. nie mam juz czasem do niego sil i cierpliwosci
macie tez takie problemy?

z tego co wycztalam na ostatniej stronie:

dodinha zycze duzo sil. mam nadzieje, ze przywykniesz do nowej sytuacji i powrot do pracy nie bedzie taki straszny
Kaska caly czas za Ciebie kciukam. oby wyniki sie unormowaly
Misia nie pamietam czy tak mialam. choc mnie podbrzusze ciagle bolalo i uplawow tez bylo duzo. oby wszystko bylo ok
Zdrowka i najlepsze zyczenia dla wszystkich jubilatow

Poki mam chwilke to jeszcze troszke poczytam
Ja mam taki problem i nie wiem co robić.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:33   #856
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
angeliada - jak bedziesz w sarbinowie i bedziesz chciala to moze male spotkanko? ja spokojnie dojade nawet do sarbinowa, chyba ze bedziesz chciala jakies popoludnie na wsi spedzic (grill w ładna pogode...)
My też jeździmy do Sarbinowa,może w tym roku też się wybierzemy

Stary 2014-06-25, 07:34   #857
misia332
Zakorzenienie

zaczynam marzyć o tym, aby moje dziecko było mniej mobilne. Gonię za nim od rana.

Stary 2014-06-25, 07:37   #858
tassia
Zakorzenienie

a moj maly jeszcze spi
dzis ostatni dzien slonca bo od jutra ma padac
mialam dzis plany towarzyskie ale zostaly odwolane i sama.nie wiem co tu robic

opcje sa dwie
zostaje w domu i sprzatam
albo
pakuje macka i jedziemy do lasku wolskiego, albo gdziekolwiek na fajowy spacer

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:37   #859
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
zaczynam marzyć o tym, aby moje dziecko było mniej mobilne. Gonię za nim od rana.
Ja tak samo, nie wiem czego ja chcialam tak bardzo zeby byla aktywniejsza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 07:49   #860
83monia
Zakorzenienie

czy tylko ja nie gonie mojego dziecka? wypuszczam na wolnosc i chodzi. jak slysze jakis dziwny odglos to de zobaczyc co zmalowala. kuchnie mam na oku bo tam ma dostep do sypkich rzeczy (cukier, mąka) czy talerzy, a tak to co sobie zrobi? ew starsze dadza jej jakas kartke ktora zje...

nie chwalilam - od dwoch dni na serio sie przemieszcza, bez ryku że tak wolno i nie w tym kierunku co trzeba. najwiekszy cel - nocnik

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-06-25 o 07:51
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:00   #861
kaska87
Zakorzenienie

hej

Matal ja po 2,5h snu byłam trupem

Tasia jedź na dłuuugi spacer- my wczoraj zaliczyliśmy 2 bo dzisiaj pada

Miki dzisiaj jakiś nie w sosie niby śpiący,oczka trze ale nie śpi tylko stoi w łóżeczku i wyrzuca miśki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:07   #862
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko ja nie gonie mojego dziecka? wypuszczam na wolnosc i chodzi. jak slysze jakis dziwny odglos to de zobaczyc co zmalowala. kuchnie mam na oku bo tam ma dostep do sypkich rzeczy (cukier, mąka) czy talerzy, a tak to co sobie zrobi? ew starsze dadza jej jakas kartke ktora zje...

nie chwalilam - od dwoch dni na serio sie przemieszcza, bez ryku że tak wolno i nie w tym kierunku co trzeba. najwiekszy cel - nocnik
ja teznie gonie
a juz staje i przemieszcza sie po meblach
ale i tak patrze czesto by nie zrobil sobie krzywdy bo mam nie pozabezpieczane jezcesuzflady itd

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:07   #863
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Miałam wczoraj mega zalatany dzień, ale fajnie tak od czasu do czasu mieć zajęcie na każdą minutę Byłam na rozmowie z szefem i w sumie nie wiem kiedy wracam, mam bardzo dużo zaległego urlopu i chciałby żebym chociaż ten z 2013 roku wykorzystała, a jeśli chcę to mogę i w grudniu czy styczniu wrócić. Więc teraz czekam na wyjaśnienie sytuacji ze żłobkiem i pod koniec sierpnia będziemy ostatecznie rozmawiać. Ja się nastawiam, że wcześniej niż w grudniu nie wracam

Byłam w pracy chwile a tak się wkurzyłam, że szok Jest jedna dziewczyna, z którą pracowałam przed porodem i dwie nowe, zostawiłam tej koleżance Miłosza i sama poszłam do szefa. Jednym uchem nasłuchiwałam cały czas i była jakaś podejrzana cisza. Wychodzę z powrotem do pokoju i co? Moje dziecko ogląda świnke pepe na kompie

Dziś rano szykowałam Dawida do żłoba, Miłek był w łóżeczku, zaczął coś stękać, wchodzę do pokoju a ten stoi pierwszy raz mu się zdarzyło ale była zestrachana bo łóżeczko na środkowym poziomie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
odpoczywaj ile wlezie nie ma żartów z bólem brzucha.
Ja wracam właśnie od gin i jakoś mi smutno. Fasolka jest ale troszkę mała jak na swój wiek, mamy tydzień opóźnienia, echo serduszka tez jeszcze b słabiutkie. Lekarz już zakomunikował że będzie leżing od połowy ciąży bo niewydolność szyjkowa jest, a teraz fenek dostępny tylko w kroplówkach w szpitalu proponował l4, no ale ja jeszcze na macierzyńskim... od dziś szukam pracownika, ciężko mi będzie bez pracy no ale co zrobic
miłego dnia mamusie, lecę do roboty
asiu nie zamartwiaj się, Miłosz był ciągle 2 tygodnie młodszy na każdym usg, a urodził się przecież duży i zdrowy dbaj o siebie, wszystko będzie dobrze
tylko tego leżenia współczuję

misiu Ty też dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
"wieki" mnie nie było, ale choróbsko zwaliło mnie z nóg
musze brać antybiotyki przy których lepiej nie karmić piersią, więc walczymy z mm, redukując do jak
najmniejszej liczby karmień kp. Mi z tym źle, Jaskowi też. więc dni sa do d.py!
o kurcze musi być Wam ciężko, Jaśko przecież taki piersiowy chłopak
jak sobie radzi z piciem mm? jak Ty się czujesz, długo jeszcze ten antybiotyk?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,melduje,ze zyje.Drugi dzien za nami.Helenka byla bardzo dzielna,nie plakala,byla bardzo grzeczna.Ze mna gorzej,bo jak ja zostawialam u opiekunki,to sie pobeczalam,ale myske ze w miare uplywu czau bedzie lepiej,Fakt jak tylko moglam to wydzwanialam,ale kolezanka wyrozumiala.A w pracy nie moge przestac myslec,mam nadzieje,ze sie uspokoje,Pozdrawiam was i sorki,ze sie nie odnosze do niczyjej wypowiedzi
zawsze mamusie znoszą gorzej rozstania niż dzieci dla mnie to mocno pocieszające
będzie już tylko lepiej, w końcu przywykniesz do nowej sytuacji

Cytat:
dopiero co wam pisałam że małej wychodzą zęby i wyszedł druga jedynka na dole więc oficjalnie mamy dwa ząbki, ale nie wiem czy to aby na pewno koniec wychodzenia nowych ząbków wiec to tez powód zielonych kupek wczoraj i dzisiaj...
gratulacje

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
idź, a wg mnie każda kobieta powinna iśc po porodzie.... wiem, że nie całe zło tego świata to tarczyca, ale jednak ciąża/poród wyciąga te hormony...
natchnęłaś mnie i zbadam po raz pierwszy w życiu to tsh idziemy w piątek z Dawidem to się dam pokłuć przed nim

Cytat:
Hej
świetnie się prezentuje

Cytat:

matal chyba musisz odpocząć, czasem trzeba trochę zwolnic tempo

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj znalazłam filmik z czasu jak Dawid zaczynał chodzić był taki malutki, a teraz to już taki duży chłopczyk

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-06-25 o 08:09
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:10   #864
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie ganiam za Miłoszem chodzi tyam gdzie chce ja mam tak dom przystosowany, że wszystko co zabronione to schowane, blaty mam wysoko, nie mam kwiatów na podłodze czy innych niepotrzebnych gadżetów. I kiedyś gadałam na połączenie kuchni z salonem a przy dziecku to super wygodne. Mam go zawsze na oku i widzę co robi

Zajadam płatki jęczmienne z truskawkami, bananem, serkiem wiejskim, cynamonem, kardamonem i prażonymi pestkami słonecznika
Dziś pobudka o 5 była ale jakoś dospałam do 6.40 bo Małż się trochę Milkiem zajął

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Misia zapowiadają lepsza pogodę od weekendu weź może cos lżejszego też
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:13   #865
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

teraz jeszcze nie mam tego problemu, choć pełzając też się przemieszcza po całym mieszkaniu, ale za Dawidem nie ganiałam, łaził gdzie chciał, czasem zajrzałam i nasłuchiwałam

U nas też pobudka o 5, a wcześniej 3 razy się budził
I mamy problemy z kp, serio pierwszy raz się zastanawiam czy nie dać sobie z tym spokoju.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:14   #866
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, może nie gonie, ale co wyjdę do wchodzi mi pod szybę z ławy i wisi na tej półce, klinuje się i ryk. zastawiłam ją pudełkiem z zabawkami, to przechodzi na drugą stronę.

Stary 2014-06-25, 08:15   #867
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

padłam

Laryska śliczny wózio

Witam z rana

Standardowo życzenia dla jednego dziś solenizanta

z okazji 9 miesięcy wszystkiego dobrego dla Aleksandra

Emilka mi dziś usiadła w łóżeczku ależ było moje zdziwienie, jak weszłam do pokoju myśląc, że śpi oczywiście zrobiłam od razu fotkę rozbawionej Emi

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:50
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 08:19   #868
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
padłam

Laryska śliczny wózio

Witam z rana

Standardowo życzenia dla jednego dziś solenizanta

z okazji 9 miesięcy wszystkiego dobrego dla Aleksandra

Emilka mi dziś usiadła w łóżeczku ależ było moje zdziwienie, jak weszłam do pokoju myśląc, że śpi oczywiście zrobiłam od razu fotkę rozbawionej Emi

Na 9 miesięcy A
dziekujemy

misia moj tez robi ciagle cos tzn broi, zrywa naklejki ze sciany wali w klawiature jak kompa zostawie nizej
noi jak stanie a boi sie puscic i nei ma sily to sie drze
ale rozumiem ze Ty mozesz byc bardziej zmeczona tym bieganiem z aKornem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:21   #869
kaska87
Zakorzenienie

Gorgulek niamiiii tylko ja bym zamiast serka wiejskiego dała jogurt naturalny, bo na samą myśl o połączeniu serka wiejskiego z czymś słodkim mam odruch wymiotny
mimo, że jestem serkożercą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:41   #870
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas druga koszmarna noc z rzędu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości