|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy moge byc w ciazy???
tuz po okresie sa raczej dni nieplodn wiec bez obaw
gorzej gdybyscie sie kochali na żywca![]() takie panikowanie Ci nic nie da, jeszcze CI okres moze opóznic wiec spokojnie bedzie dobrze ![]()
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ja chyba oszaleje :(
Ja brałam dwa lata temu tabletki przez miesiąc ale przestałam gdyż bolały mnie nogi i obniżone libido. Teraz zaczne inne i zobaczymy jak będę reagować. A w rodzinie nie występował rak szyjki macicy lub piersi. Innej metody skuetcznej antykoncepcji juz nie mam do wyboru gdyż pękła mi 3 razy prezerwatywa a spirali mieć nie mogę bo nie rodziłam.
|
#843 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze gdy...
W środku "zez" prezerwatywą na zewnątrz "beze" I zdaje sobie sprawe by narzady rodne omijać. POza tym w wielu publikacjach mówi sie o tym, że płyn ejakulacyjny nie zawiera plemników. Plemniki moga sie pojawic w owym płynie gdy np odbylismy stosunek wczesniej. Ponoc oddanie moczu i umycie członka załatwia sprawe. Dlatego uwazam, że stosynek w prezerwatywie z "zewnetrznym finishem" powinien dawać wysoki stopien zabezpieczenia przed niepozadana ciaża. P.S. Moja dziewczyna ma regularny cykl 28 dni. Ostatni okres dostała 2 czerwca. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
a np. nie chcial bys aby twoja dziewczyna brala tabletki antykoncepcyjne? byscie byli bardzo zabezpieczeni i nie bylo by takich problemow czy jest w ciayz czy nie ejst w ciazy, dziewczyna miala byc caly czas dni nieplodne i nie bylo by problemu. skutecznosc tabletek wynosi 0,002-0,005 bodajaze
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, tyle, że ona jest ode mnie duzo młodsza i nie specjalnie chce ja faszerowac tabletkami. Zdaje sobie sprawe ze tabletki sa duzo skuteczniejsze. I pewnie w moiare czasu moja dziewczyna zacznie ich używać. Tak czy inaczej teraz korzystamy z prezerwatyw i chciałbym ich uzywać tak aby prawdopodobieństwo ciąży było jak najmniejsze (stad m.in. "zewnetrzny finish") Mam full kolegów którzy od dawna stosuja jedynie stosunek przerywany i albo sa w czepku urodzeni, albo nie wiem co, poniewaz ich dziewczyny jakos nie zachodza w ciąże. Prezerwatywa w moim przypadku chronic ma tylko przed jakimś zbłąkanym plemnikiem w płynie ejakulacyjnym. Co jeszcze moge zrobic, aby sex w naszym wykonaniu był jeszcze bezpieczniejszy? Sytuacja jest teraz taka, że jak wynika z moich obliczen (okres dostała 2 czerwca przy regularnym cyklu 28 dni) ma teraz dni płodne. Ja za 4 dni lece do Londynu na tydzień, po moim powrocie wyjeżdza ona prawie na tydzien, wiec chcemy skorzystac
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Najlepiej zawsze używajcie prezerwatyw. Bez zwględu na to gdzie jest ten tzw. przez was "finish". To, że koledzy się w czepku urodzili to nie znaczy, że wy też będziecie mieli tyle szczęścia. Jeżeli publikacje mówią różnie, to lepiej wierzyć najbardziej pesymistycznej. W końcu konsekwencje sa poważne. A dobrze użyta prezerwatywa chroni bardzo dobrze również w dni płodne.
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
to ile lat ma dziewczyna?? moze pogadajcie o tych tabletkach
mowie Ci komfort jest niesamowity
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Hehhe no jasna sprawa, że "na tabletkach" jest sympatyczniej. NIe musisz mi tego tłumaczyc
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Histyrycznych hi hi w jakimś programie słyszałam że w średniowieczu jako prezerwatywy stosowano jelita.
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ale mnie to zastanawiało jak oni się dobierali do swoich kobiet jak one się ubierały warstwowo
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sobie doskonale radzili bo dzieci to im nie brakowalo w tamtych czasach
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcesz powiedziec ile dziewczyna ma lat?? jest az tak mloda?
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Sliwenko, ja mialam spirale mimo, ze nie rodzilam. Moj lekarze twierdzil, ze to zadne przeciwskazanie. Mialam ja ok 3 lat, pozniej bez problemu zaszlam w ciaze, ciaza tez przebiegala normalnie
|
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
Twoja definicja "az tak młoda" ?
Czy 17 to dużo ?
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
No ja z tego co wiem nie mogę mieć z tego powodu że nie rodziłam gdyż może mi spirala coś uszkodzić i nie będę mogła mieć dzieci.
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
były zależne od stosunków pokojowych: w czasach wojen czy innych bitew kobiety nosiły luźne i zwiewne stroje, aby nie trzeba było tracić czasu na rozbieranie; natomiast w czasach spokojnych- były te wszystkie liczna fatałaszki i kokardki czy gorsety- bo mieli dużo czasu na miłosne igraszki
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis poruszamy sprawy strojow sredniowiecznych
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy moge byc w ciazy???
Cytat:
Ale właśnie-była prezerwatywa przecież. |
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przeciez wczesniej nigdzie nie napisales ile ona ma lat i sie spytalam... dlatego o jej wiek![]() Moim zdaniem 17lat to wcale nie jest juz tak mało... i dziewczyny ktore maja jako tako regularne miesiaczki moga zayzwac tabletki.. oczywiscie po konsultacji z ginekologiem ale ja tu nikogo nie namawiam na tabletki... bo to zaleyz od organizmu.. sama czasem źle sie czuje ale nie płacze nad soba... bo to co np. tu czytam o roznych az wymiotach , bolach bardzo mocnych pzrze tabletki, to moje bole czasem, albo lekkie mdlosci czy nudnosci to pikuś w porownaniu z tamtym.
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
a jutro co poruszymy?
|
#863 |
|
Przyczajenie
|
nic Ci nie zarzucam. Chciałem tylko wiedziec jaka jest Twoja definicja "młoda". To pytanie dla was wszystkich. Co tzn "młoda" jeśli chodzi o sprawy seksu. Teraz rozpetam wojne. hehhe Pytam ponieważ ostatnio miałem rozmowe z moja 16-letnia kuzynka. Wychodził od niej chłopak (ładnie powiedział dobranoc ) i tak jakoś rozpoczelismy dysputy. Zaznaczam ze ma ledwo 16. 16 i 1 m-c. Z drugiej strony ja w jej wieku nie byłem tak dojrzały, ale ona starała mi sie uświadomić, że twraz wszystko wygląda inaczej :P Kiedyś zeby zapalić ćmika trzeba było sie ostro kamuflować, taraz 14-stki umawiaja sie na seks z kolegami (taka rozrywka po szkole zeby odreagować) No i ponawiam pytanie. Seks w prezerwatywie (dni płodne) "finish na zewnatrz" o wiele wieksze prawdopodobienstwo ciąży, aniżeli seks w dni niepłodne ? Dzieki ![]() Pozdrawiam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
moja definicja na kogos mlodego to hmmm: moim zdaniem mloda osoba to taka ktora majac 12-13 lat juz mysli o seksie... i sie chce za to zabierac
mam siostre w wieku 12lat.. to mi nie gada o seksach zadnych jedynie w glowie sa jej chlopaki ot ogolnie kto jej sie podoba z kim tanczyla itp dopiero zaczyna... i to uwazam za OK no ale zeby w tmy wieku sie brzydko powiem ,,sexić''?? dla mnie nie dopuszczalne ![]() Zreszta co tu duzo gadac, kazdy ma swoj rozum i robi co chce i nikt nikomu niczego nie zabroni 4x N hehe
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 |
|
Nie depcze krokusów
|
śliweńka - jak jesteś tak zdesperowana, to po prostu dobierz odpowiednie pigułki i wymuś na lekarzu, aby Ci powiedział dlaczego przepisał Ci akurat te. Określ swój profil hormonalny, zerknij na fora o pigułkach, porównaj skład tych co brałaś z innymi. Czasem wystarczy tylko zmienić proporcje między estrogenami a gestagenami, żeby wyeliminować większość nieprzyjemnych skutków. Jeśli Ci nie podejdą inne, to nie daj robić z siebie dłużej królika doświadczalnego. Dasz radę
![]() primavera - moja koleżanka stosując metodę naturalną (nie kalendarzyk, tylko obserwacje śluzu i temperatury) wpadła dopiero po 1,5 roku bardzo regularnego seksu. Z tym że miała bardzo regularne cykle. Myślę, że dość długo jej się udawało, lekarz był zdziwiony (ale miły lekarz, nie?). Jeju, ja jestem strasznie ciekawa jak sobie kiedyś kobiety radziły z okresami Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Ja w tych czasach mam liczne wpadki z przeciekaniem, a co dopiero kiedyś...Casanova stosował pęcherze owcze jako gumki. czuczenka - jak widzę ciężarne kobiety, nasuwa mi się na myśl określenie "ciążarówka" ;] |
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jakos nie moge patrzec na cięzarne kobiety... chyba to wynika z jakiejs paniki czy cos... najsmieszniejsze jest to ze zawsze jak czekam na okres w trakcie 7dniowej przerwy to caly czas widze takie ,,ciężąrówki''
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mam nadzieję, że nie podejrzewają u mnie jakichś niecnych skłonności )
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście niewinny żarcik
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

gorzej gdybyscie sie kochali na żywca
wiec spokojnie bedzie dobrze

ale sobie doskonale radzili bo dzieci to im nie brakowalo w tamtych czasach
były zależne od stosunków pokojowych: w czasach wojen czy innych bitew kobiety nosiły luźne i zwiewne stroje, aby nie trzeba było tracić czasu na rozbieranie; natomiast w czasach spokojnych- były te wszystkie liczna fatałaszki i kokardki czy gorsety- bo mieli dużo czasu na miłosne igraszki

bo przeciez wczesniej nigdzie nie napisales ile ona ma lat i sie spytalam... dlatego o jej wiek