|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
God no to pieknie pospala
Mako ooooo jak juz torbe spakowalas to jedna noga juz na porodowce jestes
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-leggin...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-leggin...a-dla-dzieci-p Moje dzisiejsze zakupy w smyku
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Wik nooooo poszalalas
ja tez dzis zamowie pajaca w renifery tylko musze rozmiar obczaic za 22 dni duzo urosnie moj maly szkrab? Pojdzie rozmiar wyzej czy zostanie przy tym co jest?
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka a ile ma teraz cm i w jakie rozm juz wchodzi? jakby co to w pepco za 12 zł są śliczne pajacyki i body z renifery
kupiłam Mai pajacyk na 80---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Wiki super zakupy. Ile byś zapłaciła gdyby nie -%? |
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
A od kiedy nosi 62? moim zdaniem 62 powinno być jeszcze na święta dobre jeżeli dopiero teraz wchodzi w 62 pamiętam że Mają w lipcu nosiła 62 i we wrześniu już 68 było dobre.
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Eee to jeżeli kupisz w pepco czy w smaku to pewnie będzie 62 idealne.
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za rady
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Melduje się, że żyję. Ostatnio miałam troszkę problemów zarówno ciążowych jak i nie. Ale postaram się już być . Przepraszam za nieobecność. Mania jak ja Ci zazdroszczę tego małego szkraba w domu Wik super zakupy! Chciałabym pójść gdzieś na Sylwestra ale każdy mnie traktuje jakbym była śmiertelnie chora a nie w ciąży
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
ile to ja na początku kupiłam ciuszków na styk |
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
Mania, to ciężko stwierdzić w jakim tempie będzie rósł Twój synuś, ale pierwszy miesiąc to około kg w górę, więc może być, że jeden rozmiar. Myślę, że 62 będzie jeszcze ok.
Izunia, mam nadzieję, że te Twoje problemy już się skończyły. Zubi, wyszło mi, że oszczędzam ponad 70 zł
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
jagodzia
mania nieeee jescze nie, najpierw Jagatka ![]() nie mogę się doczekać jak wstawisz zdj Małego reniferka ![]() wik ulala zaszalałąś ![]() zubi widziałam te w pepco izunia coś poważnego się działo?? ![]() Byłam w kaufie na drobnych zakupach i jak wracałam to widziałam auto kuriera, ale mysle sobie "eee przejechał juz moja klatke to pewnie dzis nie przyjedzie" doczłapałam się na 4 piętro i dzwoni domofon i kurier. Przywiózł kołyske Mysle ze jutro albo w czwartek przyjdzie łóżeczko i przewijak ![]() A w ogóle to jestem perfekcyjna pani domu haha. Mam dziś na obiad cukinie faszerowaną mięsem mielonym i warzywami i G kupił dwie malutkie cukinie. Wydaje mio sie ze sie nie najemy, i zostało mi troche farszu, to ugotowałam 6 muszli makaronowych, napcham i bedzie dodatek do cukinii
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Mako za rok mu kupicie strój św mikołaja
Mako i czekam na fotki kołyski!! ![]() Wiki to super!! mi wyszło ze Zaoszczedzilam 129 zł |
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
God gratuluję przespanej nocki, oby już tak zostało!!!
![]() Załamana gratulacje z okazji pół roczku ![]() ![]() Manieczka niech w takim razie oczka szybko zdrowieją po kroplach ![]() Izunia mam nadzieję, że gorszy czas już za Wami, teraz już możecie cieszyć się ciążą ![]() Dziewczyny, piękne zakupy Nawet na chrzciny kupiliśmy tylko białe body i rajtuzki, bo sukieneczkę szyje babcia, więc zakupów nie trzeba robić wielkich![]() My dziś się szczepiłyśmy, poszło szybko sprawnie, dziś tylko jeden strzał więc ok. Hela waży już 8670g no i niestety ma przepuklinę pępkową do zabiegu i wędzidełka do podcięcia moja biedna.
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
Załamana, wszystkiego najlepszego dla Alusia
God, oby Zuzia już przesypiała tak wszystkie noce Mako, od razu wstawiaj fotki kołyski ![]() Izunia, mam nadzieję, że już wszystko ok u Was Wik, brawo za udane zakupy ![]() Ja dzisiaj "troszkę" skorzystałam z dnia darmowej dostawy chociaż w niektórych sklepach i tak miałam wysyłkę za free z racji wielkości zamówienia ![]() My z synkiem oboje chorzy podobno ta co idziemy do niej nie przepisuje na dzień dobry antybiotyków, to chyba dobrze? ![]() Synuś mimo, że chory, to uśmiechnięty cały dzień ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aga, piękna waga bardzo mi przykro, że mała będzie miała zabieg wiadomo kiedy to się stanie? My w połowie grudnia mniej więcej idziemy do naszego profesora i zobaczymy co nam powie
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Cloud zrowka zycze
![]() Mako ale super,,ze juz kolyske macie i jakie pysznosci zrobilas Zubi, ale slicznie bedzie Maja wygladala ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Izunia mam nadzieje,,ze to koniec problemow i bedzie tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- My tez wlasnie skorzystalismy z dnia darmowej dostawy i kupilismy podgrzewacz do butelek i sloiczkow ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Izunia jak bedziesz mogla to mozesz mnie przeniesc na liscie Franciszek 22.11.2014, godz.4.20, 3910 g, 57 cm
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi z Mai będzie w święta śliczna Mikolajka
![]() Aga ![]() Dziewczyny a te szczepienia w szpitalu zaraz po narodzinach robilyscie? Chyba wzw? Oj a kiedy macie ten zabieg?Could zdrowiejcie ![]() Tadam
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Mako przesliczna kolyska
ale Leoś będzie bujany ![]() My szczepilismy tymi szpitalnymi na zoltaczke i gruzlice.
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
Mania, jak oczka Frania po kropelkach?
Mako, piękna kołyska My szczepiliśmy w szpitalu, tzn. ja o tym kompletnie nie pomyślałam i dowiedziałam się po fakcie
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Mania bie chciałabym uczyć go bujania, kupiliśmy ją bo do salonu nam lozecxko nie wejdzie a że teściowa zaproponowała to wzięliśmy. Could ją też nie wiedziałam, dzisiaj przeczytałam że szczepia
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na przyszłość możesz poszukać w pobliskich przychodniach bardziej polecanego lekarza i przepisać Małego coby nie chodzić każdorazowo prywatnie![]() Pediatra dobrze nas nastawiła do zabiegu, więc się tak nie zamartwiamy, szczęście, że to nic poważniejszego oczywiście boję się usypiania, ale cała reszta... jestem dobrej myśli. Najpierw mamy się zgłosić do poradni chirurgii dziecięcej i dopiero tam wyznaczą nam termin zabiegu ![]() Cytat:
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piękna kołyska!
|
|
#864 |
|
Konto usunięte
|
hej Wam
wpadłam sie pochwalić, okazuje się, ze u nas synek ![]() tak to wszystko ok, cytologia tez spoko wyszla fajna ta kołyska ![]() a te rzeczy ze smyka, bomba
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka piękna waga Małej a co do ciśnienia do podejrzewam że niezależnie od tego jak Mała będzie ułożona to możesz mieć cesarkę, lepiej nie ryzykować nic na siłę, a lekarz wie co robi, więc Ci doradzi jak juz będzie blisko ![]() Co do ubranek to tak jak pisałas każdy robi jak uważa, ale ja bym też aż na rok nie kupowała, ewentualnie do 6 mca takie uniwersalne jak pisąłaś, body, spodenki, pajace bawełniane, nie grubsze ![]() Mania no tyka tyka, ale Małemu się nie spieszy... sama wiesz jak to synusie lubią być przy mamusi tylko nie chciałabym tyle co Ty przenosić bo wtedy to chyba spędzimy Święta w szpitalu tfu tfu...Fajnie ze Franio tak ładnie śpi teraz w nocy, sama pewnie odżyłaś oby tylko to zapalenie szybko zniknęło w cholerę ![]() Mania a podgrzewacz zamówiliście jakiś uniwersalny? Bo wy macie butelki avent prawda? Czy może zmieniałaś? Kiedy w ogóle idzie się na pierwszą wizytę do pediatry? ![]() Zalamana brawa dla Alusia za takie piękne postepy ![]() Cloud ahhh ten Wasz terrorysta od początku był taki ruchliwy łobuziak Duużo zdrówka dla Was Wik no to ładnie wydałaś kasiorki ale ciuszki sliczne ![]() God oby ta przespana nocka to nie był jednorazowy wybryk ![]() Jagodzia Lili jest przesłodka Mako pakuj się, pakuj ja to bym chciała się już rozpakować torba już tyle czasu gotowa ze az zapomniałam co gdzie pochowałam do niej A kołyska extra ![]() Izunia mam nadzieję, że już lepiej... Aga ale Hela rośnie przykro mi że ten zabieg musi być ![]() Ola gratuluję synka ![]() Dziewczyny mam takie pytanko, po jakim czasie zaczęłyście ubierać rajtuzki swoim dzieciaczkom? Chociaż większość z Was ich nie potrzebowała bo lato to chyba sie nie dowiem zastanawiam sie czy kupić na tej promocji w smyku takie 56/62, czy mogą się przydać np na spacery pod spodenki
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ja dziś nie miałam za bardzo czasu bo rano byłam na badaniach a potem wzięłam się za wstępne malowanie 2 części łóżeczka. Kupiłam specjalna farbę bezzapachową z atestami dla dzieci. Zmatowiłam i pomalowałam dopiero 1 raz te 2 boki ze szczebelkami, o matko, masakra ![]() No ale mam czas ![]() Dziewczyny Ja też mam upatrzony już komplecik jakiś większy w Smyku bo jest ta zniżka ale nie wiem czy to tylko przez net? W stacjonarnym nie ma tej promocji? Wik Ty zamawiałaś te ubranka na sklep Smyka, do Empiku czy do domu?, bo tam coś piszą, że do Empiku i do Smyka to tylko niewielkie gabaryty przesyłek? Ile się czeka na dostawę? Do kiedy to trwa ![]() Cytat:
![]() Ale ja większość ubranek kupuję wtedy takich uniwersalnych jak koszulki, dresy, spodnie, skarpetki, rajtuzki, zresztą wszystko kupowałam, nawet buty i się wszystko przydawało ![]() Mi body z krótkim zawsze się przydaje, np pod pajaca, czy pod bluzki z długim. Mako sliczna kołyska ![]() Ja na łupież mam Stieprox szampon i mi zawsze pomaga, tzn myjesz na poczatku przy każdym myciu a potem wystarczy raz w miesiącu ![]() Z tym, że szampon jest na recepte-ok 50zł i chyba w ciąży nie można, ale ja używałam i jakoś nic nie było. Cieszę się, że kupiłaś buty w tesco , ja byłam wczoraj i kupiłam spodnie dresowe takie cieniutkie i trampeczki dla dzidziusia Ale zostawiłam u rodziców, w wolnej chwili zrobię fotki![]() Ps. Wczoraj mały dostał u laryngologa 2 antybiotyk, bo tamten co brał na ucho i angine jednak nie zaleczył i ma dalej to uszko czerwone i nie bez powodu przy ostatnim przeziębieniu mówił, że znowu boli. Jutro mamy jakieś badanie uszek bardziej specjalistyczne, a w pon kontrola, oby przeszło. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Aha i się zdenerwowałam tylko bo te ciuszki co ostatnio kupowałam w smyku dresik, body i pajac teraz są jeszcze tańsze.
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ola gratuluję synka
![]() Jagatka no lista zrobiona, tylko wyjąć z pudła i wsadzić do torby hihi. No i musze jeszcze wyparzyć smoczka i nakładki na sutki. Ja tez myslałam o rajtuzkach,ale na razie nie biore. Mysle ze bede zakładała: pajac+cos cieplejszego+kombinezon, albo body+spiochy/półśpiochy + cos cieplejszego + kombinezon. Tzn tak mi sie wydaje hehe. Kupiłam na smyku czaoke zimową, ale na rozm 40/42 - bo w domu mam na 36. I dwie tez 40/42 takie cienkie na wiosne, albo pod grubą czapę, 2pary spiochów za 14 zł i sliczne 3 pary skarpetek za 6 zł ![]() I kupiłam też dziewczynkom na mikołaja - dla jednej książeczkę kontrastową, a dla drugiej kołysanki. Jeszcze dokupie dla każdej http://allegro.pl/soxo-skarpetki-z-g...770166658.html i prezent gotowy ![]() A małżowi ostatnio w Aldi kupiłam duże opakowanie tofifie
|
#868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
białe rajstopki są mam bucki z mikołajami po córce siostry i też zamówiłam 2 opaski http://tufotki.pl/a6mv5#p4696421 nr. 14r i 11 Cytat:
my też miałyśmy przepuklinę pępkową ale przykleiłam 3 plastry i przeszło.Cytat:
ślicznaCytat:
synka
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagatka ja też się zastanawiałam ostatnio nad rajtuzkami, bo też się urodzi maluszek jeszcze zimą, ale chyba zrezygnuję, bo nie wyobrażam sobie ubierać takiemu maleństwu rajtuz
Tylko zastanawiam się właśnie jak ubierać, co np ubrać pod welurowy pajac i kombinezon zimowy?Z tego co pamiętam na takie szybkie przejścia do samochodu sklepu itd to małemu ubierałam body z długim, pajac i zimowy kombinezon i przykrywałam kocykiem i do fotelika. Pamiętam jak mnie wtedy teściowa mierzyła wzrokiem, że za mało. PS. A za zakupy on line w smyku i odbierane w sklepie/empiku można zapłacić na miejscu?
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
Aga
My nie mamy przepukliny pępkowej tylko pachwinową i teraz czekamy na wizytę czy i kiedy operacja i jestem przerażona dobrze, że ostatnio dobrze nam wyszło usg bioderek, bo o to się martwiłam.Ola, gratuluję synka Jagatka, my byliśmy pierwszy raz u pediatry podczas pierwszego szczepienia w wieku 6 tygodni. Wcześniej jak mąż pytał czy mamy przyjść to mówili, że jak nic się nie dzieje, to lepiej go nie narażać na kontakt z dziećmi w przychodni. Noooo, terrorysta był już w brzuchu, to fakt ![]() Ja rajtuzek jeszcze nie ubierałam. Ile ich mi się zmarnowało, bo mały z nich wyrósł...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

23.06.2011
01.06.2013

ile to ja na początku kupiłam ciuszków na styk 

zaszalałąś 
podobno ta co idziemy do niej nie przepisuje na dzień dobry antybiotyków, to chyba dobrze? 

tfu tfu...
to chyba sie nie dowiem