40kg do zrzucenia... Raz na zawsze... część VI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 08:23   #841
Marina__
Zakorzenienie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze... część VI

Kinia mnie sie w niej rowniez swietnie chodzi. Tylko musze zakladac pod nia tunike bo jest dosc krotka a ja mam gruby tylek i uda.

Tak teraz zerknelam w kalendarz i na Wielkanoc chcialabym dwie cyferki zobaczyc. Jednak to chyba zbyt duzy hardcore jak na moje wyskoki.

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 08:55   #842
Kinia_Sw
Zadomowienie

Marinka a ile ty wazysz bo zapomnialam ?
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 09:00   #843
paulinika
Zakorzenienie

Przepraszam za nieobecnosc ale najpierw angina a teraz od 3 dni zatrucie zoladka
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 09:01   #844
Kinia_Sw
Zadomowienie

U paulinka to zdrowiek nam szybciutku
Stary 2015-01-18, 09:16   #845
Marina__
Zakorzenienie

Kinia w podpisie mam wage na czerwono. Chociaz ostatanio jak sie wazylam to byla troche wyzsza. Za 2 tygodnie ja uaktualnie.

120
Stary 2015-01-18, 09:18   #846
Kinia_Sw
Zadomowienie

Ja podpisow nie widze bo pisze z tel haha
Stary 2015-01-18, 09:22   #847
Marina__
Zakorzenienie

Ja teź teraz z telefonu jakies 20 kg dzieli mnie do celu wielkanocnego

120

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 09:24   #848
anex_1989
Zakorzenienie

Marina jutro to jeszcze mają mieć mnie, ale jak i tak nikogo nie znajdą to księgowanie będzie dalej moim obowiązkiem....

no to znów poszalałaś na zakupach
u mnie dzisiaj będzie ryż z kurczakiem na obiad
a zaraz idę sobie zrobić kawusię

Pau kuruj się kochana szybciutko!

właśnie siedzę nad ewidencją sprzedaży i przychodów szefa
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 09:30   #849
Kinia_Sw
Zadomowienie

Anex a co ty porabiasz w tej pracy I jak dlugo tam juz jestes? Ja w swojej nowej jestem od mc I poprostu masakra pracy tyle ze szok....

Marinka wspolnie damy rade ...

Dziewczyny co gotujecie dzis na objadek?
Stary 2015-01-18, 09:47   #850
wozniaczekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina__ Pokaż wiadomość
Tak teraz zerknelam w kalendarz i na Wielkanoc chcialabym dwie cyferki zobaczyc. Jednak to chyba zbyt duzy hardcore jak na moje wyskoki.
Ja do 28 czerwca muszę jak najwięcej zrzucić, bo wtedy idę na wesele do rodziny mojego TŻ, no i jakoś się trzeba zaprezentować

Właśnie pije koktajl z jabłek, szpinaku, soku z cytryny i imbiru smakuje dużo lepiej niż wygląda.
Wczoraj poszliśmy na obiad na miasto i tak mi smakowało, tak się najadłam, że o obiedzie nie myślę, jeszcze wczorajszy mnie trzyma

Edytowane przez wozniaczekk
Czas edycji: 2015-01-18 o 09:53
wozniaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 09:58   #851
Jelizawieta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Szukałam w necie miejscówki na urlop i majówkę dla naszej 4ki
I jak znalazłaś cosik? Zależy skąd jesteś, ale polecam Beskidy, szczególnie na majówkę. Niedrogie, piękne widoki i dużo atrakcji

Cytat:
Napisane przez koralik124 Pokaż wiadomość
Ja na wakacje bym chciałam na hel
Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
a w ogóle! byłam w zeszłym tygodniu u gina i przez 30 minut chciałam potwierdzić wizytę, bo na drzwiach mają taką prośbę, ale co zaglądałam to piguła niezwykle zajęta (czytajcie: gówno robi) poza tym byłam po pracy więc chciałam załatwić potwierdzenie i na spokojnie się przygotować, no niestety nie udało mi się to, i nie omieszkałam o tym wspomnieć pielęgniarce, a ona do mnie z pyskiem, że ja jej nie będę mówiła co to znaczy potwierdzanie wizyty, bo wsadziłam głowę i ona już wie, że przyszłam, a ja się jej pytam czy jest jasnowidzem? bo na korytarzu czeka jeszcze kilka pań, a ona mi listę pokazuje, że ja ostatnia jestem, no to ja jej grzecznie mówię, że to ona wie, a nie ja i że jeśli coś mają napisane na drzwiach to będziemy to egzekwować, poza tym potwierdzenie wizyty to nie wiadomo jaki znów problem pukam wsadzam głowę mówię Dzień Dobry potwierdzam wizytę na 12:30 ale przez te 30 minut co zaglądałam nie dała mi babka dojść do słowa, a ta znów do mnie skacze, że ona od rana 30 petentów przyjęła (narobi się strasznie faktycznie) i że nie jadła śniadania ja mówię, że też nie zjadłam, a poza tym to nie ma związku ze sprawą, mi nie przeszkadza, żeby jadła bułkę i przytaknęła mi jakbym chciała powiedzieć, że już dotarłam to na koniec dowaliła, że ona ma cukrzycę?! a ja do niej, że bardzo mi przykro, i skoro tak jest to powinna się leczyć, ale w dalszym ciągu nie widzę związku ze sprawą to była tak rozeźlona, że poszła do lekarza i powiedziała, że ostatnia pacjentka strasznie zbulwersowana, bo nie mogła się przygotować,
a ja nie wiele myśląc powiedziałam lekarzowi co i jak
a na koniec kazałam mu pilnować, żeby pielęgniarka jadła, bo mu padnie jeszcze tam pod biurkiem z przepracowania
oczywiście swoje musiał odczekać, bo wlazłam za kotarę i musiałam się przygotować a co nie będą mi takich akcji odwalać, tym bardziej, że w poczekalni każdy kto się dowiedział jaka piguła to już było o matkooo taaa tragedia, więc coś to znaczy

jakie plany na dziś macie?
u mnie chyba słodkie lenistwo
Łoooo kocham takie sytuacje u lekarzy w sumie u państwowego nie byłam już chyba ze 2 lata. A endo-gin prywatny do którego chodzę, to recepcjonistki skaczą wokół mnie jak małe pudelki
Gratki za trzymanie się samej kawy bez ciacha

Cytat:
Hejka

Oczywiscie od godz. 4 juz przekladam sie z boku na bok :/
Wczoraj podjadlam cukierkow, sloik sledzi marynowanych (ktore wlasnie mnie czyszcza ), 3 duze pajdy chleba zytniego... pfffffffffffffffff.

Dzis aby dzien byl bardziej udany wybieram sie na zakupy z mama. Zazartowalam, ze musimy gdzies jechac abym ciagle do kuchni nie chodzila i zalapala bakcyla Nastawila sie na wyprzedaze i nie mam wyjscia, trza jechac. Znow bede na minusie
Obiad oczywiscie bedzie na miescie

Znalazlas juz jakas ciekawa oferte ??

Kinia pierwszy posilek zacznij maksymalnie godzine od przebudzenia. Od tego momentu ustal sobie kazdy kolejny co ok. 3-3,5 h i w ten sposob 5 posilkow dziennie. Staraj sie aby codziennie byla to jednakowa pora.
Ja na czczo pije wode z miodem i cytryna.
Z menu niestety za bardzo nie pomoge bo ja sama sobie nie ustalam. Ale mozesz zobaczyc co jem w tygodniu i cos z tego sciagnac.
Na pewno musi sie on skladac ze zdrowych wegli, tluszczu i bialka. Z tym, ze wegli najwiecej jemy rano. Im blizej wieczora tym ich mniej. Kolacja moze byc juz tylko bialkowo-tluszczowa.
Nie zapominaj o zdrowym tluszczu bo on jest bardzo wazny.

Anex bedzie mi trudno sie przyzwyczaic, ze rano po odpaleniu lapka nie zobacze Twojego posta no ale jakos bede musiala Ci to wybaczyc
Szef chyba byl zbyt szczery z nowa kandydatka i ja wyploszyl
Za te odmowe ciasteczka wielkie Dlaczego ja nie jestem taka zdeterminowana i wczoraj nie odmowilam sobie cukierkow

Co do brata to pewnie dlatego, ze jest najmlodszy i jako jedyny syn jest tak ulgowo traktowany. Zreszta rodzice zazwyczej bardziej delikatnie podchodza do dzieci niz np. postapilaby osoba z zewnatrz. Rodzic mysli, ze dobrocia wiele zdziala ale to jest zludne i tylko jest wykorzystywany przez cwane dziecko.

Tak w ogole to znow za bardzo zaczynam sobie pozwalac. Malagi i tiki-taki ciagle sa w ruchu. Musze je szybko wykonczyc bo lepiej raz a porzadnie zgrzeszyc niz codziennie po trochu psuc dzien. Jak tak dalej pojdzie to 1 lutego bedzie + 5 kg bo ciagle cos zre
Kochana, miałam się już ostatnio pytać. Ty dostajesz gotową dietę, czy gotowe jedzonko? Bo niesamowicie smaczne żarełko masz. Spokojnie, spokojnie. Ja będę na 6.rasno pracować więc moje posty będą się pojawiać kilka minut po 4.rano

Cytat:
Marina właśnie szef przedstawił wszystko w superlatywach!
a Dyrektor poinformował kobietę co i jak, a ja chcąc mieć czyste sumienie i wiedząc w jakiej sytuacji jest kobieta, powiedziałam, że wypłata płatna w ratach, ale oczywiście nieregularnych!

u mnie leżą jeszcze pistacje były w Biedronce na wagę, ale jakoś ostatnio w ogóle straciłam apetyt, podoba mi się to, bo pewnie przez te wszystkie nowe sytuacje trochę stracę, ale muszę się pilnować, żeby potem nie pałaszować podwójnie

życzę udanych zakupów tylko nie szalejcie tam zbytnio
u mnie czas na śniadanko
U mnie to jest zależne. Raz przy stresie 3dni nic nei moge przełknąć a raz żrę za 5osób

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny widze ze niektore juz po porannych zakupach ja dopiero wstalam I zaraz zmykam pod prysznic potem owsianka I jade zrobic sobie pazurki...

Marina_ bardzo podpba mi sie twoja kurtka .. mam podobna I uwielbiam w niej chodzic...
Poka pazurki

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Przepraszam za nieobecnosc ale najpierw angina a teraz od 3 dni zatrucie zoladka
Kochana, mam nadzieję, że już dobrze z Tobą
Cytat:
Kinia mnie sie w niej rowniez swietnie chodzi. Tylko musze zakladac pod nia tunike bo jest dosc krotka a ja mam gruby tylek i uda.

Ja bym chciała na wielkanoc wyglądać jak grubaska a nie jak orka
Cytat:
Marina jutro to jeszcze mają mieć mnie, ale jak i tak nikogo nie znajdą to księgowanie będzie dalej moim obowiązkiem....

no to znów poszalałaś na zakupach
u mnie dzisiaj będzie ryż z kurczakiem na obiad
a zaraz idę sobie zrobić kawusię

Pau kuruj się kochana szybciutko!

właśnie siedzę nad ewidencją sprzedaży i przychodów szefa
ryż z kurczakiem mniam mniam Cóż, dobra ewidencja sprzedaży i przychodów nie jest zła podziwiam księgowe, nie ogarniam tego zawodu.Dla mnie to totalna czarna magia...

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Anex a co ty porabiasz w tej pracy I jak dlugo tam juz jestes? Ja w swojej nowej jestem od mc I poprostu masakra pracy tyle ze szok....

Marinka wspolnie damy rade ...

Dziewczyny co gotujecie dzis na objadek?
Ja zrobiłam gulasz:cycek z kurczaka,pieczarki i papryka. Robię pierwszy raz kluseczki z mąki pełnoziarnistej(mam nadzieję, że wyjdą) i kapusta czerwona

wstałam dziś i... chyba w nocy padał śnieg. Muszę się jakoś ogarnąć i zacząć chodzić z kijkami, bo leżą i się kurzą, a zimą to najlepiej kijki, bo rolki odpadają Miłego dnia
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 11:05   #852
anex_1989
Zakorzenienie

Jelizawieta wcale nie jest to taka magia jak się wydaje

a to wiadomo, że prywatna placówka różni się od tych prywatnych, ale to też wszystko zależy, czasami Ci ludzie pracują jakby chcieli, a nie mogli i stąd potem takie ąkłe podejście do pacjentów

Kinia_Sw pracuję w księgowości, a w tej firmie jestem już od ponad 5 lat, a poza tym to odpowiadam za milion innych rzeczy

też liczę na to, że będę miała wypełniony czas od rana do wieczora, bo nienawidzę siedzieć bezczynnie

mojego kota chyba swędzi dupsko, bo robi mi non stop na złość i chyba sobie wyskacze lanie niedługo
Stary 2015-01-18, 11:56   #853
Jelizawieta
Rozeznanie

Ano róznią się, ale wiesz jak chodziłam do państwowych to były miłe panie rejestratorki które pomogły,podpowiedziały itp, a były też takie, które zachowywały się jak by co najmniej za kare albo za darmo miały tam siedzieć

hehehe opowiadaj o kocie, jakie akcje Ci wywinął
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 14:08   #854
anex_1989
Zakorzenienie

na szczęście już się uspokoił uff
a właził i obgryzał mężowego papirusa, ja wieszałam pranie,a on korzystał z okazji

no niestety takie realia mamy,ale po coś ten zus płacimy, chociaż nie powiem jestem za prywatyzacją, ale nie w każdym przypadku jest ona odpowiednia...
poza tym co z tego, że fundusz jak i tak za większość istotnych badań trzeba płacić...

mam ssanie na słodkie
Stary 2015-01-18, 15:33   #855
Kinia_Sw
Zadomowienie

Ja wlasnie zrobilam rosol z udek bez skory . .. I wrzucilam miesko do piekarnika niech sie piecze do tego sorowka z bialej kapusty jablka marchewki jog naturalny I odrobina musztardki dla smaku ... moj tż stwierdzil ze odchuda sie razem ze mna dziewczyny gotujecie na parze ?

Anex to masz bardzo odpowiedzialna prace ale to dobrze bo sie rozwijasz ....
Stary 2015-01-18, 16:03   #856
Marina__
Zakorzenienie

Ja jak wyszlam z domu przed godz. 10 to jeszcze po Manufakturze laze. Dla mnie oczywiscie nic nie ma.. smieciowe zarcie oczywiscie zaliczone.
Napisze wiecej jak juz bede w domu.

120
Stary 2015-01-18, 17:38   #857
wozniaczekk
Raczkowanie

Ale mi się słodkiego chce
Stary 2015-01-18, 17:56   #858
Kinia_Sw
Zadomowienie

Oj przestan kusic wozniaczek ...
Stary 2015-01-18, 17:59   #859
Marina__
Zakorzenienie

Powrocilam calkiem padnieta. Jak na zlosc dla mnie nic nie bylo. Nastawilam sie, ze w Kappahlu jakies ciuchy kupie a tu lipa.
Za to moja mama kupila 3 pary butow Lasockiego: 2 pary kozakow i jedne botki. Jak mnie sie jakies podobaly to rozmiaru nie bylo :/

Ja za to poszalalam w Kredensie. Nakupowalam sobie wedlin, galarete drobiowa i zrobilam w domu bal Dopakowalam do pieca rowno.
Na zakupach tez z obiadem sobie pozwolilam. Bylam w Bon Apetito. Nalozylam sobie ziemniaki, kilka frytek, mini marchewki, marchewke z groszkiem, ogorki kiszone, brokul z czosnkiem, szpinak, karkowke, schaba zapiekanego z warzywami i serem oraz lososia i sos czosnkowy. Oczywiscie nie duze ilosci ale sie uzbieralo. Wszystkiego chcialam sprobowac Do tego kompot

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Pokaż wiadomość
Kochana, miałam się już ostatnio pytać. Ty dostajesz gotową dietę, czy gotowe jedzonko? Bo niesamowicie smaczne żarełko masz.
Ja dostaje gotowe jedzonko Ewentualnie podgrzewam sobie w mikrofali jak chce zjesc na cieplo. Tylko w weekend jestem na swoim jedzeniu dlatego tak szaleje.

Cytat:
mam ssanie na słodkie
Udalo sie stlumic ssanie czy jednak zaspokoilas slodyczowy glod ??

wozniaczekk
zjedz lyzeczke miodu

Kinia ja uwielbiam ziemniaki w mundurkach z pary. Ale to musze kupic juz myte ziemniaki. Warzywa czy miesko tez lubie parowane. Losos jest przepyszny

120

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 18:39   #860
wozniaczekk
Raczkowanie

Marina, nie lubię miodu. Właściwie tylko na chęci się skończyło, bo w domu nic słodkiego nie mam, a do sklepu mi się iść nie chciało.
Stary 2015-01-18, 19:19   #861
Marina__
Zakorzenienie

A ja kupilam dwie slodkie bulki. Niby nie dla siebie ale mocno mnie kusza. Widzialam tez kwadratowe paczki... ale mi slinka ciekla

120
Stary 2015-01-18, 20:04   #862
Kinia_Sw
Zadomowienie

Marina a skad ty dostajesz to jedzonko?
Stary 2015-01-18, 20:13   #863
Marina__
Zakorzenienie

Od trenerka z silowni. Zajal sie mna kompleksowo Sam mi wszystko wylicza ile czego a ja mam tylko wszystko zjadac plus dokladac swoje dwa posilki czyli owsianke na sniadanie i cos ok. 20 na kolacje.

Ale u mnie ambaras. Zrobilo sie zwarcie od plafonu w lazience, trzasnelo ze hej i nie mam swiatla. Najgorzej bo wywalilo korki na klatce a tam jest plomba. Facet z pogotowia elektrycznego nie odbiera wrrrrrr ma pewnie gdzies ludzi w niedzielny wieczor.

120
Stary 2015-01-18, 20:19   #864
Kinia_Sw
Zadomowienie

A to chodzisz tez na silownie? A ona ci gotuje? Co np? Sorki za te pytania ...
Stary 2015-01-18, 20:26   #865
pysiamn
Zakorzenienie

hey siedzę z olejkiem sezamowym na włosach i przybyłam Was poczytać

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:29   #866
Marina__
Zakorzenienie

Kinia ja w tygodniu staram sie chodzic codziennie na silownie ale ja mam treningi personalne.
Jedzenie mam dopiero od jakis 2 tygodni. Przejrzyj posty bo ja staralam sie wklejac menu bo pomyslalam, ze moze kiedys mi sie to przyda.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Pysiamn jak tam dietka ?? Moja w weekend mocno kuleje

120
Stary 2015-01-18, 20:31   #867
pysiamn
Zakorzenienie

Marinko moja też

Jutro będzie lepiej lalalala

PS Super zakupy gratuluję

A co do 2ch cyferek to u mnie nie zanosi się ...wg mych obliczeń pewnie lipiec- sierpień ...
A i to jak się nie zabiorę za siebie wątpliwe

Pau zdrówka

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2015-01-18 o 20:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:46   #868
Marina__
Zakorzenienie

Pysiamn u mnie tez pewnie nie ale pomarzyc zawsze mozna psuje cala robote weekendami ale jak na razie chociaz wiekszej ilosci slodyczy unikam.

120
Stary 2015-01-18, 20:58   #869
matita30
Raczkowanie

pysiamn szukasz miejsca na wypoczynek - polecam Turcje w maju jest tam ok 28-29' nie ma upalu wiec z dzieciakami super sprawa - rejony takie jak Alanya, Side Konakli rewelacja mozna wypoczac 110% a w maju w dosc niskich cenach wiem bo bylismy z synem juz nie jeden raz w maju a ostatnie wakacje w sierpniu tylko ze w sierpniu to upal tak normanie ok47' natomiast w nocy 33' - dzieciaki napewno beda zachwycone - moj syn juz pyta kiedy lecimy znow do Turcji i w tym roku tez tam zawitamy tylko na Bodrum -POLECAM
matita30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 21:36   #870
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysiamn u mnie tez pewnie nie ale pomarzyc zawsze mozna psuje cala robote weekendami ale jak na razie chociaz wiekszej ilosci slodyczy unikam.
to tak jak u mnie
Cytat:
Napisane przez matita30 Pokaż wiadomość
pysiamn szukasz miejsca na wypoczynek - polecam Turcje w maju jest tam ok 28-29' nie ma upalu wiec z dzieciakami super sprawa - rejony takie jak Alanya, Side Konakli rewelacja mozna wypoczac 110% a w maju w dosc niskich cenach wiem bo bylismy z synem juz nie jeden raz w maju a ostatnie wakacje w sierpniu tylko ze w sierpniu to upal tak normanie ok47' natomiast w nocy 33' - dzieciaki napewno beda zachwycone - moj syn juz pyta kiedy lecimy znow do Turcji i w tym roku tez tam zawitamy tylko na Bodrum -POLECAM
my raczej PL
Ale dziękuje

*** -12,5kg***
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości