Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 16:26   #841
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

ojj jaka dyskusja.

co do alkoholu to kazdy robi jak uwaza. tu we wloszech uwazaja, ze alkohol to wodka itp a piwo czy wino to "zaden alkohol" i mnie uwazaja za wariatke, bo nie pije w ciazy chociaz przed ciaza pilam i ogolnie lubie. nawet moj ginekolog mowil, ze jak chce to moge (UWAGA!) kieliszek lub pol kieliszka wina dziennie (codziennie!!!) do obiadu lub kolacji! ja wiem swoje i nie pije zadnego alkoholu w ciazy. piwa i tak raczej nie pijalam, a pol kieliszka wina to za przeproszeniem takie nic dla mnie, ze nie warto (wiem, gadam jak jakas pijaczka hehe lubie wino). mam z alkoholem tak jak ze slodyczami, wole nie jesc wcale, bo jakbym miala "tylko kosteczke czekolady" to sa tortury a nie przyjemnosc
tez czytalam duzo o FAS i postanowilam nie pic wcale.

co do pizzy czuje sie wywolana do odpowiedzi.
po pierwsze to co my nazywamy pizza to we wloszech sa dwie rozne rzeczy: pizza (ta okragla, zwykle dosc cienka, grubosc i chrupkosc zalezy od regionu) i focaccia (zwykle prostokatna, ciasto jest grubsze i bardziej puszyste).
pizzy to prawie zaden wloch w domu nie robi, chodzi sie do pizzerii lub zamawia na wynos (no bo taka prawdziwa pizze to trzeba umiec ukrecic no i sie powinno piec w prawdziwym piecu do pizzy), focacce za to robia.
ciasto na pizze to rzeczywiscie: maka, drozdze (w pizzeriach uzywaja zaczynu podobnie jak do chleba i uformowane kulki z ciasta rosna przez pare godzin np przez caly dzien), szczypta soli, troche wody no i troche oleju tez ewentualnie.
ciasta na focacce sa rozne wersje - niektore bardzo podobne do tego na pizze, nietore z mlekiem, smietana, jogurtem - takze wlasnie to jest podobne do naszej polskiej domowej pizzy.
zalaczam foty.to prostokatne to wlasnie focaccia. mozna to to zjesc takze w restauracji lub kupic na wynos, taka restauracja to nie pizzeria tylko foccaceria lub rosticceria.
to sie wymadrzylam

melduje tez, ze bardzo trudno znalezc u nas pizze np z ananasem lub z kukurydza z puszki (tak popularne w polsce!) a za to istnieje cala gama pizzy po wierzchu z FRYTKAMI i parowkami (a fuj!!!).

a ja odebralam wyniki pobierania krwi i sie okazuje ze moje zwykle bardzo wysokie czerwone krwinki/hemoglobina i zelazo nagle sa w dolnej granicy normy! kiedys mi lekarz powiedzial, ze ja to hemoglobine mam "jak facet" bo rzeczywiscie, zawsze mialam wysoka. a tu nagle wszystko w dol - jeszcze w normie, ale o wlos! iesiac temu zelazo 150 jednostek, teraz 80! cos ten ludzik krew ze mnie wysysa!!! czy to normalne? wiecie cos o tym? w piatek mam wizyte zapytam gina.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pizza1.jpg (188,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 666-3041-img-offerte.jpg (73,5 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-12-30 o 16:33
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 16:34   #842
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
co do pizzy czuje sie wywolana do odpowiedzi.
po pierwsze to co my nazywamy pizza to we wloszech sa dwie rozne rzeczy: pizza (ta okragla, zwykle dosc cienka, grubosc i chrupkosc zalezy od regionu) .
Ja właśnie najbardziej lubię te typowo włoska pizze Cieniutką i chrupiacą. Za domowymi takimi typowymi grubymi nie przepadam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 16:39   #843
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja właśnie najbardziej lubię te typowo włoska pizze Cieniutką i chrupiacą. Za domowymi takimi typowymi grubymi nie przepadam
taka cieniutka i chrupiaca robia w rzymie zwykle. pizza z neapolu jest bardziej ciastowata. ciekawostka taka
ale oczywiscie wszystko zalezy od kucharza czyli od pizzaiolo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pizza1.jpg (188,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pizza-margherita_Cibando2.jpg (63,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-12-30, 16:49   #844
tassia
Zakorzenienie

Na jako ważniejsza pizza jaka zjadlam we Włoszech to biała
I pizza z butelka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Nutella miało byc- słownik mnie dobija

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Ahh i najdziwniejsze a nie najważniejszą eeehhh

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

A żeby zrobić pizzę cienka i chrupiaca to nie wolno pozwolić jej wyrosnąć. Tylko ciasto drożdżowe pakuje się od razu do lodówki....
Właśnie zdradziła wam moja największą tajemnicę na pizzę ale ciiii

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 16:50   #845
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
taka cieniutka i chrupiaca robia w rzymie zwykle. pizza z neapolu jest bardziej ciastowata. ciekawostka taka
ale oczywiscie wszystko zalezy od kucharza czyli od pizzaiolo.
jej! Ale mi smaka na pizze narobiłaś tymi zdjęciami A dopiero w niedziele jadłam
Stary 2014-12-30, 16:50   #846
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Na jako ważniejsza pizza jaka zjadlam we Włoszech to biała
I pizza z butelka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Nutella miało byc- słownik mnie dobija

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Ahh i najdziwniejsze a nie najważniejszą eeehhh

biala w sensie bez pomidorow? sa takie rozne wariacje, z roznymi serami, z pistacjami, z orzechami...

no i z nutella. a fuj.

a ja nigdy nie robilam pizzy w domu moze kiedys sprobuje
Stary 2014-12-30, 16:52   #847
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A żeby zrobić pizzę cienka i chrupiaca to nie wolno pozwolić jej wyrosnąć. Tylko ciasto drożdżowe pakuje się od razu do lodówki....
Właśnie zdradziła wam moja największą tajemnicę na pizzę ale ciiii
Muszę spróbować Szkoda, ze nie mam drożdży

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 17:23   #848
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
biala w sensie bez pomidorow? sa takie rozne wariacje, z roznymi serami, z pistacjami, z orzechami...

no i z nutella. a fuj.

a ja nigdy nie robilam pizzy w domu moze kiedys sprobuje
Bianco z sosem białym zamiast pomidorów a na gorze to roznie

[/RIGHT]
Stary 2014-12-30, 17:25   #849
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Bianco z sosem białym zamiast pomidorów a na gorze to roznie
aaa no sa takie. dla mnie to bez pomidorow sie nie liczy hehe.
a dzisiaj jestesmy zaproszeni na kolacje do cioci meza - miecho bedzie
Stary 2014-12-30, 17:40   #850
mycha_818
Zadomowienie

Eh, dziewczyny narobiłyście mi smaka!!! Chyba jutro też zrobię pizzę na tę sylwestrową noc
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 17:51   #851
poldzik
Zadomowienie

mycha no co ty, to nie my....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 17:57   #852
country111
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III.

Byłam u internisty. Młody człowiek stwierdził, że osłuchowo ok gardło trochę przekrwione i ogólnie zdrowa. To że czuję się jak rozjechana przez walec w ogóle się nie liczy. Potem stwierdził, że to wirusowe i trzeba by wyleżeć oczywiście zwolnienia nie zaproponował bo po co. Może miał dostęp do bazy i doczytał, że ja już na zwolnieniu jestem ale to tylko moje domysły. Na koniec wydrukował mi zalecenia a tam naskrobał, że na chrypkę to mam Tymianek i podbiał ssać a w ulotce jak wół napisane nie stosować w ciąży. Ogólnie pan trzymał się zasady, że jak coś nie jest na receptę to można. Dlaczego ja mam takie szczęście do lekarzy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja na jutro robię calzone
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:02   #853
poldzik
Zadomowienie

nie ma jak konowal!

mi kiedys dentysta zapisywal antybiotyk ja sie pytam czy nie ma interakcji z tabletkami anty (bardzo nie chcialam wpasc) on mowi ze nie ma. wracam do domu cytam ulotki a tu jak byk w obu ulotkach (i od antybiotyku i od tabsow) napisane, ze oslabia dzialanie. grunt to wlasna mozgownica.
Stary 2014-12-30, 18:18   #854
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ale tematy poruszacie

Dla mnie karmi nie jest metoda na laktacje. Owszem, czasem wypilam, ale nawal jest chwilowy, tak na jedno karmienie. Zeby stale bylo wiecej pokarmu pije sie po 2 butelki dziennie, po szklance, w regularnych odstepach, dzien w dzien. Taka rade dostalam od poloznej. Nie zastosowalam sie, powiedzialam wprost ze dla mnie piwo to nie rozwiazanie to mi nagadala ze do kolejnej jej wizyty dziecko odwodnie i tyle bedzie.

W ciazy nie pije nawet karmi i dam rade. Raz mialam ochote ale powstrzymalam sie

Na pizze tez mam ochote, jutro chyba pol dnia przy garach mnie czeka zeby bylo co zjesc na wieczor.

Na koniec pozytywnie. Bylismy dzis na basenie z synem, jeszcze moja siostra z mezem i corcia rok mlodsza od mojego. Poplywalam sobie troche, dzieciaki zadowolone. Brakowalo mi wody, chce powtorke Nie wiem tylko co dodaja do akurat tej wody w tym basenie bo bylismy tam pierwszy raz i nie wiele brakowalo a mielibysmy dzien bez drzemki, cos sie mojemu dziecku poprzestawialo. Teraz zamiast go usypiac to przed kapiela jeszcze jestesmy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:29   #855
201710041131
Konto usunięte

Kaja ja mam tylko coś takiego, ale to nie marynarski, tylko w kolorach marynarskich(z forum muratora):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj1.jpg (38,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj2.jpg (34,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj3.jpg (76,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj4.jpg (80,3 KB, 8 załadowań)
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 18:33   #856
201710041131
Konto usunięte

A tak w ogóle to na instagramie znalazłam dziewczynę, która jest ucieleśnieniem idealnej ciężarnej i nawet ma bloga (choć na insta są lepsze zdjęcia)

http://www.aspoonfulofstyle.com/

http://snapwidget.com/u/9458877
Stary 2014-12-30, 18:50   #857
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to na instagramie znalazłam dziewczynę, która jest ucieleśnieniem idealnej ciężarnej i nawet ma bloga (choć na insta są lepsze zdjęcia)

http://www.aspoonfulofstyle.com/

http://snapwidget.com/u/9458877

Boże przejrzałam to, zerknęłam na swoją stylowa piżamkę i czuje sie jak rozmemlana spaslurzyca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:56   #858
mycha_818
Zadomowienie

Ja uwielbiam patrzeć na takie piękne i zadbane kobiety. Samej mi się chce wtedy zadbać o siebie jeszcze bardziej...
Inna rzecz, że chce mi się dopóki nie zajrzę do szafy, wtedy to już istny dramat i histeria ;-)
Stary 2014-12-30, 19:04   #859
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Boże przejrzałam to, zerknęłam na swoją stylowa piżamkę i czuje sie jak rozmemlana spaslurzyca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
o zesz zaraz poogladam i skonfrontuje z moimi legginsami i swetrzyskiem

uoo i ona tak z brzuchem na tych szpilach zasuwa? moze to tylko do zdjecia...
Stary 2014-12-30, 19:14   #860
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
o zesz zaraz poogladam i skonfrontuje z moimi legginsami i swetrzyskiem

uoo i ona tak z brzuchem na tych szpilach zasuwa? moze to tylko do zdjecia...
noo ten brzuszek to ma ogromniasty

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:15   #861
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

miałam się wypowiedzieć na temat karmi i innych piw bezalkoholowych ale sobie daruję....generalnie uważam tak jak kaja ale resztę gadki sobie daruję i tyle

więc tak na wizycie byłam. Było po raz pierwszy bez USG. powiedziałam, że przyplątała mi się jakaś infekcja bo kilka dni się męczyłam ale w sumie nie wiem skąd takie cuśko....powiedziała, że w ciąży to się zdarza i nie jest to nic co by zagrażało. Dostałam globulki dowcipne i maść do smarowania. W aptece przy kasie to myślałam, że ten koleś sobie jaja ze mnie robi.....zapłaciłam 70zł

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:18   #862
201710041131
Konto usunięte

Ja tak jak Mycha mam większą motywację, tylko teraz więcej mamony by mi się przydało

Poldzik, a co sobie ma żałować, chodniki pewnie proste mają to może sobie chodzić

Ja na razie póki mogę na każde wyjście do gina (bo nigdzie indziej nie wychodzę) zakładam 15 cm obcasy, mam nadzieję, że będę w stanie chodzić na wysokich obcasach jak najdłużej, bo mam krótkie kacze nóżki i moja pewność siebie w płaskich butach równa się -100

alkamor ja gdzies czytałam, że infekcje w ciąży częściej się zdarzają niż normalnie

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-12-30 o 19:20
Stary 2014-12-30, 19:20   #863
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

aaa co do tej laski....to co jak co....ale kurna w szpilach to sobie siebie nie wyobrażam.

Nie wiem kto to pisał, chyba masija o tym braku czasu...u mnie najgorsze było na samym początku jak sama dochodziłam do siebie po porodzie. tak 1-2 tyg. później jak się człowiek ogarnie w tym wszystkim to żyje normalnie. Ja jestem osobą która w zasadzie zawsze wychodzi z domu z makijażem.....mniejszym, większym...po prostu lubię...i na spacer z dzieckiem czyli codziennie byłam ogarnięta i umalowana. Wiadomo, że bywają gorsze dni ale mnie generalnie wkurza takie umartwianie się...jak to ja mam źle......jak to robią niektóre kobiety

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:35   #864
201710041131
Konto usunięte

Ja nigdy nie zapomnę zdjęcia na fejsie mojej byłej przyjaciółki (tzn. takiej z podstawówki), razem się jak takie siksy malowałyśmy na dyskoteki szkolne, razem tipsy naklejałyśmy, słuchałyśmy Britnej i wyobrażałyśmy sobie siebie za te 15 jako damy-gwiazdy.

Kontakt po podstawówce nam się urwał, odnalazłyśmy się jakieś dwa lata temu na fejsie. Oglądam jej zdjęcia i na jednym kwintesencja tego czego mając 12 lat nawet nie potrafiłybyśmy sobie wyobrazić... Mianowicie: Ona roztyta, taka rozmemłana, włosy tłuste, bez makijażu, za to w przykrótkiej bluzeczce na cienkich ramiączkach spod których wystają poszarzałe ramiączka stanika, w legginsach za kolano, białe skarpetki frotte, klapki. W jednej ręce Viceroye czy jak się te tanie papierochy nazywają, na biodrze posadzony synek. I tak stoi przed obdrapaną ścianą domu a koło niej na jakimś stołku siedzi jej facet w białym podkoszulku i pije Specjala.

Zrobiło mi się jakoś dziwnie smutno, nie potrafiłam tego zrozumieć i w sumie dalej nie potrafię, jak z takiej fajnej dziewczyny, która miała takie same plany i marzenia zrobiła się taka hmmm dziadówa... I to nie w sensie materialnym tylko takim umysłowym, bo kto normalny takie zdjęcie na fejsa daje? Tylko taki, któremu wydaje się to wszystko normalne...
Stary 2014-12-30, 19:47   #865
mycha_818
Zadomowienie

Ja nie wiem jak to będzie, gdy będzie z nami dzieciątko. W zasadzie nie mam problemów z tym, żeby wyjść z domu bez makijażu, nawet nieraz do pracy chodzę bez, więc na spacery też tak będę chodzić i pewnie w miarę dobrze będę wyglądać. Z drugiej strony martwi mnie inna rzecz... zawsze byłam czyścioszkiem, nigdy sobie nie pozwalałam na przetłuszczone włosy itd a jak zaszłam w ciążę i na początku byłam mega padnięta i wymiętolona to najchętniej w ogóle bym się nie myła i nie widziałam w tym nic złego. Boję się, że tak może być, gdy na świecie pojawi się dziecko... Że jedyne o czym będę marzyć to sen ;-)
Stary 2014-12-30, 20:02   #866
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zapomnę zdjęcia na fejsie mojej byłej przyjaciółki (tzn. takiej z podstawówki), razem się jak takie siksy malowałyśmy na dyskoteki szkolne, razem tipsy naklejałyśmy, słuchałyśmy Britnej i wyobrażałyśmy sobie siebie za te 15 jako damy-gwiazdy.

Kontakt po podstawówce nam się urwał, odnalazłyśmy się jakieś dwa lata temu na fejsie. Oglądam jej zdjęcia i na jednym kwintesencja tego czego mając 12 lat nawet nie potrafiłybyśmy sobie wyobrazić... Mianowicie: Ona roztyta, taka rozmemłana, włosy tłuste, bez makijażu, za to w przykrótkiej bluzeczce na cienkich ramiączkach spod których wystają poszarzałe ramiączka stanika, w legginsach za kolano, białe skarpetki frotte, klapki. W jednej ręce Viceroye czy jak się te tanie papierochy nazywają, na biodrze posadzony synek. I tak stoi przed obdrapaną ścianą domu a koło niej na jakimś stołku siedzi jej facet w białym podkoszulku i pije Specjala.

Zrobiło mi się jakoś dziwnie smutno, nie potrafiłam tego zrozumieć i w sumie dalej nie potrafię, jak z takiej fajnej dziewczyny, która miała takie same plany i marzenia zrobiła się taka hmmm dziadówa... I to nie w sensie materialnym tylko takim umysłowym, bo kto normalny takie zdjęcie na fejsa daje? Tylko taki, któremu wydaje się to wszystko normalne...
W sumie miałam się śmiać ale aż mi się smutno zrobilo

[/RIGHT]
Stary 2014-12-30, 20:25   #867
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej

Byłam u gina na takiej bardzo szybkiej wizycie. Mial zepsuty ekran usg i nie mógł zrobić żadnych pomiarów, tylko sprawdziliśmy czy bije serduszko i tyle....

Tak się martwiłam o wagę, a od początku ciąży schudlam 2kg. Pytał się też o te wymioty i chciał skierować do szpitala, ale sama nie wiem czy iść. To nie są te same wymioty, które miałam na początku i przeciw którym bralam czopki. Fakt, że oddaję też jedzenie, ale to tylko rano, po śniadaniu. A w święta w ogole mi się nie zdarzyło. Nie wiem co zrobić
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:58   #868
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej

Byłam u gina na takiej bardzo szybkiej wizycie. Mial zepsuty ekran usg i nie mógł zrobić żadnych pomiarów, tylko sprawdziliśmy czy bije serduszko i tyle....

Tak się martwiłam o wagę, a od początku ciąży schudlam 2kg. Pytał się też o te wymioty i chciał skierować do szpitala, ale sama nie wiem czy iść. To nie są te same wymioty, które miałam na początku i przeciw którym bralam czopki. Fakt, że oddaję też jedzenie, ale to tylko rano, po śniadaniu. A w święta w ogole mi się nie zdarzyło. Nie wiem co zrobić
Ja bym nie szła. Też wymiotuję tylko rano teraz. Najważniejsze to nie odwodnić się No i jeżeli kolejne posiłki zostają w żołądku to juz w ogóle nie ma się czym przejmować- piszę Ci tak, jak sama sobie tłumaczę
Stary 2014-12-30, 21:09   #869
myboyismine
Zakorzenienie

hej

ostatnio coś mało czasu... teraz dużo zajęcia przy nowym mieszkaniu. Brzuch już mniej boli, prawie wcale

narobiłyście mi smaku na pizzę, a chodzi za mną od kilku dni
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:12   #870
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
miałam się wypowiedzieć na temat karmi i innych piw bezalkoholowych ale sobie daruję....generalnie uważam tak jak kaja ale resztę gadki sobie daruję i tyle

więc tak na wizycie byłam. Było po raz pierwszy bez USG. powiedziałam, że przyplątała mi się jakaś infekcja bo kilka dni się męczyłam ale w sumie nie wiem skąd takie cuśko....powiedziała, że w ciąży to się zdarza i nie jest to nic co by zagrażało. Dostałam globulki dowcipne i maść do smarowania. W aptece przy kasie to myślałam, że ten koleś sobie jaja ze mnie robi.....zapłaciłam 70zł
tyle samo zaplacilam.
Booziu ile sie dzis strachu najadlam. Moj kot przyszedl do domu z rozwalonym brzuchem i co nieco mu z niego wygladalo biedaczek jest po operacji ale juz w domu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości