Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 15:48   #841
alingles
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Od dziś Tomek jeździ w nowym fotelu. Znaczy dziś jeszcze wzięłam go w nosidle żeby w wózek wpiąć. Ale podczas jazdy mi normalne w nim siada.
Skubany pasy wykreci jakoś i siedzi i się śmieje.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 16:45   #842
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:10 Powód: ...
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 20:13   #843
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Bogini Bastet jak podajesz małemu taki obiadek? Kroisz na kawałki i on je? Bardzo chciałabym tak robić, ale Kacperek nie zje czegoś takiego w takiej formie, musi mieć zmielone... Boję się że nie nauczy się normalnie gryźć...
wiesz co w pierwszej wersji podałam mu w drobnych kawałeczkach -- nie zaakceptował. potem dałam do zabawy jako BLW - bawił się jedzeniem, ale sama potrawa bez szału. potem mu zmiksowałam i nadal był na nie, bo zmielona pierś z indyka i kasza były zbyt suche

za to ryżem z jabłkami zajadał się aż mu się uszy trzęsły spróbuj

Karolina
mam nadzieję, że Radkowi wreszcie wyjdą ząbki
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 20:43   #844
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
A my z tż zgrzeszylismy.
Tosty o 22 i trzymaj tu ładną linię na Grecję.

Jutro jedziemy na zakupy ogólnie na spożywcze ale o odzież też zahacze.

Mamusie., Tomek waży 9,5 kg myślicie że mogę już go na stałe wozić w foteliku od 9? Z nosidla głową pociera o daszek a jak jest zdjęty to głowa ponad fotel o jakieś 5 cm wystaje.
Z tym ze nie zanosi b się na długie podróże. Najbliższa to dopiero w połowie marca do kardiologa. (240 w dwie strony).

Dobranoc
Mam nadzieję że potem spaliliście nabyte kalorie aaaZaaaaaa
Zakupy udane?
My niestety też już przesadziliśmy Kubę do większego fotelika
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
hej hej
XZSDW1Q
mały dorwał się do przyrządów sportowych tżeta, więc mam chwilę dla siebie wczoraj dałam mu do zabawy moją kosmetyczkę z kolorówką - nie popełniajcie mojego błędu

ech, ja wczoraj jadłam z tżetem pizze o 22 cały dzień pilnowałam diety a na noc zaliczyłam klapę kiedy jedziecie do Grecji i gdzie? my też planujemy z naszymi znajomymi, którzy mają córkę w wieku Jurka. dzieci będą bawiły się w piaseczku a my będziemy opalały się na słoneczku my planujemy jechać we wrześniu.
Ty to zapewniasz atrakcje Jurkowi
Z czystym sumieniem polecam Wam Kretę na taki wypad
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć, jakbzwykle na szybko. Postanowiłam zmienic schemat dnia, bo aktualny srednio nam sie sprawdza, bo mała coraz dluzej wytrzymuje. Wstawalysmy o 8, spacer 2h i drsemka na nim o 11.. no i z druga drzemka kłopot bo czasem np o 17-18, wiec nocne spanie bardzo późno! A w tym tyg postanowilam zmienic by wstawac o 7 drsemka o 9lub 10 (zalezy jak sie ja uda uspic w domu) i spacer 2h po obudzeniu czyli 12-13 na 2h i koniec spania.. i dociaga mi do 19, kąpiel i do spania max 20, ale raczej wczesniej! Wiec super. Tylko jak myslicie, na spacer lepiej wychodzic na te pierwsza czy te druga właśnie? Spanie na spacerze jest pewniejsze i dłuższe.
Byłam wczoraj u stomatologa, pierwszy raz od ciąży i co? 4 ubytki. Dwa zrobila mi wczoraj, malutko wiercenia, ale niby dwupowierzchniowe obie i zaplacilam 340zl :'( zalamac się mozna... ciąża, laktacja i ciagle podjadanie mnie dobily! Normalnid jak jakis zaniedbany menel sie poczułam jak powiedziala, ze 4!
Jutro idę do kina z kolezanka, ale na 19 i martwie sie jak tz sobie poradzi z zasypianiem itd bez cycusia :'( odciągnąć nic nie potrafię, bo mam miekkie cycki, wiec zostawie im kolacje w formie stałej i ewentualnie saszetke mm. Ale martwie sie czy nic jej po tym mm nie bedzie?
A w piatek na 17 ide na zabieg do kosmetyczki (koleżankih, trochę się zrelaksować.
Brawo dla Ewy za drugi ząbek i dla Ciebie za wizytę u dentysty.
Fajnie że masz wypad z koleżanką ja zostawiam małego w piątek najpierw z mamą a potem z babcią i wierzę że oboje sobie poradzą tylko obawiam się trochę o tego mojego ssaka czy bez cycusia sobie poradzi...
Cytat:
Dziś idę do mojego ginekologa jeszcze raz sprawdzić tą pierś, zrobić cytologię itd, a czuję że lada moment dostanę okres
Mały spał dziś ładnie bo pierwszy raz obudził się o 4:25! Ale od tego czasu już było gorze
I co powiedział lekarz?
Kurcze ja to już nie pamiętam jak to jest mieć @...
ładnie pospał
Cytat:
ja też trochę zmodyfikowałam plan dnia, główną zmianą jest najdłuższa drzemka. Mały nie śpi już na spacerze tylko w domu. Dzięki temu mam czas dla siebie, ale bądźmy szczere - mija mi on na ogarnianiu domowych obowiązków mam nadzieję, że w końcu zamiast szczotki do zamiatania chwycę za szczotkę do masażu i do lata uporam się z tym potwornym cellulitem w ogóle nie mam pomysłu jak wrócić do figury sprzed ciąży lub chociaż do takiej by bez skrępowania rozebrać się przy ludziach
Ja już pożegnałam się z wizją odsłoniętego brzucha z którego nie powiem przed ciążą byłam zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
No i nie zdążyłam napisać co u nas,bo obudzila się Izą i zarekfirowala komputer,bo chciała oglądać gumimisia
Nocka u nas koszmarna A co wieczór kładę się z nadzieją,ze dzisiaj będzie lepiej najdłuższa przerwa między pobudkami wynosiła dzisiaj 1 h ,a najczesciej wstawalam co 30-40 min W większości przypadków wystarczyło podać małemu smoczek,ale karmien i tak było chyba z pięć. Kilka razy wstałam,bo maly płakał,a okazywało się,ze śpi ze smoczkiem i płacze przez sen
Na pocieszenie dzisiaj pogoda cudna i spędziliśmy 3 h na spacerze,bo Iza szalała na placu zabaw i nie chciała wracac Nawet Radek z zaliczył buju na huśtawce A Iza zaliczyła kąpiel w błocie,jako że jej drugie imię to "gleba", a do naszego ulubionego placu zabaw jest kiepskie dojście po trawie ,to mogłam się tego spodziewać ale juz się przyzwyczaiłam,ze po każdym spacerze cały zestaw ubrań łącznie z kurtka jest do prania.
Tylko co gorsza jak wróciliśmy poczułam,ze mały jest jakiś gorący i okazało się,ze ma 38 stopni Teraz to już chyba zęby, bo katar mu się konczy ,nie kaszle i poza dziaslami raczej nic go nie boli mam tylko nadzieję,że ten spacer mu nie zaszkodzi
To Izunia faktycznie jak szczeniaczek musi się wybiegać i w błocie wytarzać
Mam nadzieję że Radka nie zaatakuje żadna choroba
Ty to się masz z tymi nocami ale ja też chodzę teraz jak zombi bo odkąd mały jest chory czyli od piątku spałam tylko z soboty na niedziele bo wtedy mąż się nim zajmował
Nie podoba mi się że jak się coś dopisuje na inny kolor to tego nie cytuje :/ więc jeszcze co do męża to już nawet nie jestem zła ale przywyknąć nie umiem że zawsze się da wrobić w coś dla kogoś ale ta robota dała mu na serio w kość ciekawe ile będzie o tym pamiętał...
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50416109]
My wyjeżdżamy na początku sierpnia do Polski, po tygodniu jedziemy nad morze. Ale my to jedziemy całą grupą: moi i tzta rodzice, siostra z mężem i brat tzta z dziewczyną. W sumie z dziećmi 14 osób. Także myślę, że dziadki będą stęsknieni za wnukami to się będą zajmować No ale też mam problem z rozebraniem się na plaży, mam straszny cellulit na tyłku i udach. I pozmarszczany brzuch. Ale idę na siłownię niedługo więc może się uda trochę to poprawić...

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Współczuję
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Karolina no właśnie Adaś mi ciągle marudzi i z byle powodu drze się jak opętany.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Współczuję uziemienia w domu co Ty robisz cały dzień z chłopakami? Ja od piątku wyszłam tylko 3 razy i wręcz się dusze
Szybko Tż dostaje wolne na długo przyjeżdżacie do Polski?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 21:06   #845
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Pradip tż będzie wtedy pracował już ponad pół roku. Przejeżdżamy na 3 tygodnie

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 21:11   #846
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, a jesteś pewna, że Tż dostanie ten urlop? My w Anglii pierwszy dłuższy urlop dostaliśmy prawie po roku.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-25, 21:27   #847
alingles
Zadomowienie

Tż mnie zaskakuje.
Zrobił małemu mleko na dobranoc i przygotował na nocne mleko..
Dziś oficjalnie zaczynamy remont
Zaczynamy wić gniazdko
Mamy u góry dwa pokoje i łazienkę (co prawda z lat 70, ale funkcjonuje bez zarzutu) teraz robimy jeden strych na salon a z małego pokoju będziemy robić kuchnię. Później łazienka a na sam koniec jak fundusze pozwolą to drugi strych i tam na nowo zrobimy sobie sypialnie
Idę. Mąż wola.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-25, 21:36   #848
pater86
Zadomowienie

Pradip to Ty dalej nie masz @? Długo Cię trzyma. Mi się w sumie szykuje dopiero druga
Mój lekarz potwierdził diagnozę, że jest to torbiel, w drugiej piersi też mam... Taką może mam skłonność... Tylko że ten mówił żeby zrobić biopsję, a ten wcześniejszy, żeby na razie się wstrzymać, nie ruszać i tak chyba zrobię.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

alingles super plany mam nadzieję, że remont pójdzie sprawnie!
Stary 2015-02-25, 22:17   #849
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50422295]Pradip tż będzie wtedy pracował już ponad pół roku. Przejeżdżamy na 3 tygodnie

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
o to długo i fajny wypad nad morze sie Wam szykuje
Cytat:
Tż mnie zaskakuje.
Zrobił małemu mleko na dobranoc i przygotował na nocne mleko..
Dziś oficjalnie zaczynamy remont
Zaczynamy wić gniazdko
Mamy u góry dwa pokoje i łazienkę (co prawda z lat 70, ale funkcjonuje bez zarzutu) teraz robimy jeden strych na salon a z małego pokoju będziemy robić kuchnię. Później łazienka a na sam koniec jak fundusze pozwolą to drugi strych i tam na nowo zrobimy sobie sypialnie
Idę. Mąż wola.
Brawo dla Męża i kciuki za szybki remont
Cytat:
Pradip to Ty dalej nie masz @? Długo Cię trzyma. Mi się w sumie szykuje dopiero druga
Mój lekarz potwierdził diagnozę, że jest to torbiel, w drugiej piersi też mam... Taką może mam skłonność... Tylko że ten mówił żeby zrobić biopsję, a ten wcześniejszy, żeby na razie się wstrzymać, nie ruszać i tak chyba zrobię.
A no nie mam i nie tęsknie
Chyba też bym poczekała jeszcze troszkę na uregulowanie się hormonów

Czy antybiotyk ma wpływ na kupy? Kuba dziś dostał pierwsze 2 porcje i nagle pojawiły się śmierdzące, częste i śluzowe kupy
Stary 2015-02-25, 23:05   #850
kamilla123
Rozeznanie

Pradip a jaki masz antyb? My od poniedzialku jestesmy na Ospen i kupy sa masakryczne! Wczoraj byla kapiel w dzien bo nawet przecieklo, a smierdza tak ze od razu wiem, ze zrobila
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 07:35   #851
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.
Młody juz u teściowej od 7. Nocke mieliśmy fajna. Można powiedzieć ze na jednym karmieniu od 19.30 do 5.30 3x smoczek i przebrać dupke.
Najchętniej położyła bym się spać. Ale im szybciej posprzątam to wtedy mogę się kimnac. Młody ma przewidziane u teściowej do 15. Wg mnie oczywiście. Ale zobaczymy. W każdym razie to będzie najdłużej jak będziemy osobno.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-26, 08:43   #852
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Pradip to Ty dalej nie masz @? Długo Cię trzyma.

ja też jeszcze nie mam i nie powiem, że czekam z utęsknieniem

super, że lekarz potwierdził, że to torbiel. z biopsją bym się wstrzymywała aż przestaniesz karmić, bo nadal hormony buzują mi w ciąży pojawiło się sporo włókniaków, które na szczęście zniknęły i jeden duży pieprzyk na piersi byłam u dermatologa i jest ok, ale kazała mi się zjawić po zakończeniu kp, bo wtedy wynik nie będzie zafałszowany.

alingles powodzenia z remontem! mam nadzieję, że Tomek nie da teściowej popalić i odbierzesz syna dopiero o umówionej porze.

Dziewczyny, współczuję chorób maluszków i antybiotykoterapii.
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 08:45   #853
alingles
Zadomowienie

Bogini może i dać jej popalić. Jest jeszcze szwagier to sobie dadzą radę

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-26, 11:24   #854
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Pradip a jaki masz antyb? My od poniedzialku jestesmy na Ospen i kupy sa masakryczne! Wczoraj byla kapiel w dzien bo nawet przecieklo, a smierdza tak ze od razu wiem, ze zrobila
Klacid ale jakieś dziwne to dla mnie bo pierwszy raz spotkałam się z antybiotykiem w proszku który trzeba samemu rozrobić. Zrobiłam wszystko tak jak napisali ale te drobinki wcale się do końca nie rozpuściły :/
Cytat:
Dzień dobry.
Młody juz u teściowej od 7. Nocke mieliśmy fajna. Można powiedzieć ze na jednym karmieniu od 19.30 do 5.30 3x smoczek i przebrać dupke.
Najchętniej położyła bym się spać. Ale im szybciej posprzątam to wtedy mogę się kimnac. Młody ma przewidziane u teściowej do 15. Wg mnie oczywiście. Ale zobaczymy. W każdym razie to będzie najdłużej jak będziemy osobno.
To niech męży Tomek teściówkę i potem ładnie sypia
Cytat:
ja też jeszcze nie mam i nie powiem, że czekam z utęsknieniem
Kurcze to już 1,5 roku jak tak dalej pójdzie to kiedy przylezie będę się czuła jak przy pierwszym okresie
Stary 2015-02-26, 11:47   #855
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Ja tez jeszcze nie mam @ ale ostatnio myslalam ze sie zacznie brzuch mnie bolal i uplawy rozowe... Ale przeszlo po 2 dniach...

Wspolczuje chorob maluchow i antybiotykow. A po antybolach kupa moze byc inna bo to pewnie truje tez cala flore bakteryjna jelit. Zreszta w ulotkach zawsze cos pisza o biegunkach itp. Podawajcie maluchom oslonowe koniecznie.

U nas dzis nawet nocka ok. Wybralys?y sie kolo 9 z mala do lidla bo chcialam kupic mezowi marynarke ale juz nie bylo ! Jakas masakra ludzie to chyba o 7 na zaakupy chodza...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2015-02-26, 13:35   #856
NecroKitty
Wtajemniczenie

Kompletnie nie mam czasu nawet u wejść i pobieżnie przeczytać U nas skok w pełni, młoda wyje jak tylko jest odłożona do bujaczka i na chwile się nią nie zajmuje. W nocy budzi się z płaczem co chwila. Jesteśmy wykończeni fizycznie i psychicznie

Zębów nadal brać ale może to marudzenie to jakiś znak, że coś na rzeczy. Sama już nie wiem
W końcu zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, mając 7,5 miesiąca. Na dodatek jest leniem i robi to jak tylko coś ją bardzo interesuje. I raczej mam na myśli jedzenie niż zabawki Raczkowanie nadal nas nie dotyczy, na brzuchu uleży 2 minuty i wyje
Jeszcze mnie przychodnia terroryzuje, że nie przychodzę na szczepienie. Raz powiedziałam że jak minie okres przeziębieniowy to zapisze a oni za dwa dni znowu telefon i to samo, już 3 razy tłumaczyłam

Postaram się Was chyba dosłownie w wannie wieczorem nadrabiać bo to jedyny moment kiedy młoda nie wyje i Tż nie domaga się czegoś teraz natychmiast

Jedyny plus aktualnego naszego życia to, że schudłam 2,5kg bo żywię się kawą i musli
Stary 2015-02-26, 14:18   #857
alingles
Zadomowienie

Odebrałam moja dzidzie. Az się przytulił i potem trzask z płaskiego w głowę. Chyba za to ze go u babci zostawiłam.
No i oczywiście już zabawki rozwalone

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-26, 14:53   #858
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej
Ja tez jeszcze nie mam @ ale ostatnio myslalam ze sie zacznie brzuch mnie bolal i uplawy rozowe... Ale przeszlo po 2 dniach...

Wspolczuje chorob maluchow i antybiotykow. A po antybolach kupa moze byc inna bo to pewnie truje tez cala flore bakteryjna jelit. Zreszta w ulotkach zawsze cos pisza o biegunkach itp. Podawajcie maluchom oslonowe koniecznie.

U nas dzis nawet nocka ok. Wybralys?y sie kolo 9 z mala do lidla bo chcialam kupic mezowi marynarke ale juz nie bylo ! Jakas masakra ludzie to chyba o 7 na zaakupy chodza...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Też miałam jeden taki fałszywy alerm bo różową nitkę na papierze zobaczyłam i od tamtej pory noszę w torbie małego zestaw też dla siebie
Podaje też i osłonowe ale pieluchy zmieniam co chwile
A w Biedronce byłaś? widziałaś jakie są śliczne rzeczy dla maluchów
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Kompletnie nie mam czasu nawet u wejść i pobieżnie przeczytać U nas skok w pełni, młoda wyje jak tylko jest odłożona do bujaczka i na chwile się nią nie zajmuje. W nocy budzi się z płaczem co chwila. Jesteśmy wykończeni fizycznie i psychicznie

Zębów nadal brać ale może to marudzenie to jakiś znak, że coś na rzeczy. Sama już nie wiem
W końcu zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, mając 7,5 miesiąca. Na dodatek jest leniem i robi to jak tylko coś ją bardzo interesuje. I raczej mam na myśli jedzenie niż zabawki Raczkowanie nadal nas nie dotyczy, na brzuchu uleży 2 minuty i wyje
Jeszcze mnie przychodnia terroryzuje, że nie przychodzę na szczepienie. Raz powiedziałam że jak minie okres przeziębieniowy to zapisze a oni za dwa dni znowu telefon i to samo, już 3 razy tłumaczyłam
Jedyny plus aktualnego naszego życia to, że schudłam 2,5kg bo żywię się kawą i musli
Może to właśnie zęby ten krzyk oznacza? ale jak skok to czekamy na nowe sukcesy
Postaraj się trochę lepiej o siebie zadbać bo dietę masz trochę zbyt ubogą
Cytat:
Odebrałam moja dzidzie. Az się przytulił i potem trzask z płaskiego w głowę. Chyba za to ze go u babci zostawiłam.
No i oczywiście już zabawki rozwalone
No to Ci się dostało od syna
Ale do 15 nie dotrwałaś

To ja się pochwale że mój kombinator dziś po raz pierwszy staną podciągając się na mnie na nogach i od tamtej pory namiętnie ćwiczy wstawanie przy szczebelkach kojca ale jak się zmęczy to siada w pół szpagacie (noga z przodu wyprostowana, noga z tyłu zgięta) i że się nie umie z tego wyplątać to woła mamaaaaaaa
Stary 2015-02-26, 15:27   #859
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Berenika, a jesteś pewna, że Tż dostanie ten urlop? My w Anglii pierwszy dłuższy urlop dostaliśmy prawie po roku.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
No ktokolwiek tam pracy nie zaczynał to na wakacje zawsze dostawał urlop i to bez problemu. I jeszcze połowę pensji dodatkowo.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Czy antybiotyk ma wpływ na kupy? Kuba dziś dostał pierwsze 2 porcje i nagle pojawiły się śmierdzące, częste i śluzowe kupy
Tak, ma niestety. Kup dicoflor

Cytat:
Klacid ale jakieś dziwne to dla mnie bo pierwszy raz spotkałam się z antybiotykiem w proszku który trzeba samemu rozrobić. Zrobiłam wszystko tak jak napisali ale te drobinki wcale się do końca nie rozpuściły :/
Nie jest dziwny, każdy który dostawał Olek taki był: Zinnat, Summamed, Klacid, z wyjątkiem tego co ostatnio już w Niemczech. A Klacid taki jest ze zostają granulki i pediatra powinien Cię poinformować o tym i żeby ich nie rozbijać, bo tak ma być.

Cytat:
To ja się pochwale że mój kombinator dziś po raz pierwszy staną podciągając się na mnie na nogach i od tamtej pory namiętnie ćwiczy wstawanie przy szczebelkach kojca ale jak się zmęczy to siada w pół szpagacie (noga z przodu wyprostowana, noga z tyłu zgięta) i że się nie umie z tego wyplątać to woła mamaaaaaaa
Brawo

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Bluesky mało tego, znajomy pracujący do niedawna tej samej firmie zaczął pracę dwa lata temu tam od stycznia, a na święta wielkanocne brał już tydzień urlopu. Potem na wakacje trzy. Teraz od marca idzie do nowej pracy przez co na święta już nie pojedzie, ale na wakacje tak.

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 15:37   #860
karolkya
Wtajemniczenie

Pradip o Biedronkę nie zahaczyłam ale musze sie wybrac po pieluchy także może do jutra coś zostanie
Stary 2015-02-26, 16:33   #861
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, no skoro wszyscy dostają na wakacje, to nie mam pytań.

Stary 2015-02-26, 21:50   #862
pater86
Zadomowienie

Mojemu dziecku dziś się wszystko pomieszało zasnął jakoś po 18, płakał, kręcił się aż w końcu padł... Myślałam, że kimnie się z 20 min. a ten śpi do teraz... Bez kolacji, kąpieli... Ciekawa jestem nocy.
Dziewczyny trzymajcie jutro za nas kciuki żeby odbiór mieszkania się udał oczywiście musimy wziąć ze sobą Kacperka bo nie mamy go z kim zostawić, ale w sumie niech uczestniczy w odbiorze swojego pierwszego mieszkanka
Stary 2015-02-27, 07:50   #863
alingles
Zadomowienie

Pater jak w nocy?
kciuki! Za mieszkanie.
W międzyczasie przebieralam Tomka z kupy i mi zwial i osiusial się i zaś do przebrania
I zaraz nas czeka pierwsza drzemka bo już jest marudny.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-27, 08:01   #864
Ka rolina
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem,czy u Radka to zeby,czy coś poważniejszego Jak w środę dostał gorączki po spacerze,tak trzyma go do tej pory tzn spada po środku przeciwgoraczkowym,ale jak tylko przestanie działać to wraca i to do ponad 40 st Wczoraj wieczorem dałam mu czopek z paracetamolem o 19,a o 21:30 juz miał z powrotem 39 st,wiec dałam ibuprofen w syropie i zanim zaczął działać to małemu temperatura skoczyła do 40,6 st zrobiłam mu zimny okład (przy którym darł się jak szalony ) i po kilkunastu minutach zaczęło spadać...jedziemy z nim do lekarza dzisiaj,bo wierzyć mi się nie chce,że taka temperatura może być przez zęby zwłaszcza,ze dwa tygodnie temu też miał gorączkę,a zębów nadal nie ma
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-27, 08:02   #865
pater86
Zadomowienie

Hej, mały spał do 7:30! Z przerwami oczywiście na jedzenie i zwykłymi pobudkami, ale ogólnie pobił rekord w długości snu. Nie wiem co mu się wczoraj stało...
Stary 2015-02-27, 08:05   #866
alingles
Zadomowienie

Karolina faktycznie długo trzyma. Oby nic poważnego i na lekach sie skończyło.
Pater po prostu dał się wyspać mamusi, żeby dziś miała świeży umysł

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-27, 08:07   #867
pater86
Zadomowienie

Karolina lepiej pojechać i sprawdzić, nie znam się na tym czy taka gorączka może występować od zębów... Też bym się martwiła na Twoim miejscu. Bardzo współczuję bo i Ty i On jesteście pewnie padnieci...
Stary 2015-02-27, 08:11   #868
alingles
Zadomowienie

Tomasz śpi. Ja tez idę w kime.
Wczoraj od 8 do 14 sprzatalam a wieczorem jeszcze pojechałam na basen.
Po drzemce na spacer!

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-27, 08:19   #869
Ka rolina
Zadomowienie

Weekend przed nami,wiec wole jechać do lekarza to sprawdzić niż później się denerwować i latać nie wiadomo gdzie...a jeśli to faktycznie przez zęby to i tak będę spokojniejsza jak pediatra to potwierdzi.Bo ja juz nie raz czułam coś pod dziaslem,a nic nie wyszło Mały jest zupełnie nie do życia ospaly,jeczy ,steka A do mnie jeszcze @ przyszła
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-27, 09:16   #870
alingles
Zadomowienie

Karolina a jak Iza? Masz jakąś pomoc?
Może na weekend ją do mamy wywieźcie.
Będziesz mogła skupić uwagę na Radku.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2015-02-27 o 09:17
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości