|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Od dziś Tomek jeździ w nowym fotelu. Znaczy dziś jeszcze wzięłam go w nosidle żeby w wózek wpiąć. Ale podczas jazdy mi normalne w nim siada.
Skubany pasy wykreci jakoś i siedzi i się śmieje.
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 10:10 Powód: ... |
|
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to ryżem z jabłkami zajadał się aż mu się uszy trzęsły spróbuj![]() Karolina mam nadzieję, że Radkowi wreszcie wyjdą ząbki
|
|
|
|
|
|
#844 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaZaaaaaaZakupy udane? My niestety też już przesadziliśmy Kubę do większego fotelika Cytat:
![]() Z czystym sumieniem polecam Wam Kretę na taki wypad Cytat:
i dla Ciebie za wizytę u dentysty.Fajnie że masz wypad z koleżanką ja zostawiam małego w piątek najpierw z mamą a potem z babcią i wierzę że oboje sobie poradzą tylko obawiam się trochę o tego mojego ssaka czy bez cycusia sobie poradzi... Cytat:
Kurcze ja to już nie pamiętam jak to jest mieć @... ładnie pospał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że Radka nie zaatakuje żadna choroba ![]() Ty to się masz z tymi nocami ale ja też chodzę teraz jak zombi bo odkąd mały jest chory czyli od piątku spałam tylko z soboty na niedziele bo wtedy mąż się nim zajmował ![]() Nie podoba mi się że jak się coś dopisuje na inny kolor to tego nie cytuje :/ więc jeszcze co do męża to już nawet nie jestem zła ale przywyknąć nie umiem że zawsze się da wrobić w coś dla kogoś ale ta robota dała mu na serio w kość ciekawe ile będzie o tym pamiętał...[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50416109] My wyjeżdżamy na początku sierpnia do Polski, po tygodniu jedziemy nad morze. Ale my to jedziemy całą grupą: moi i tzta rodzice, siostra z mężem i brat tzta z dziewczyną. W sumie z dziećmi 14 osób. Także myślę, że dziadki będą stęsknieni za wnukami to się będą zajmować No ale też mam problem z rozebraniem się na plaży, mam straszny cellulit na tyłku i udach. I pozmarszczany brzuch. Ale idę na siłownię niedługo więc może się uda trochę to poprawić...Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka Współczuję ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Karolina no właśnie Adaś mi ciągle marudzi i z byle powodu drze się jak opętany. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Współczuję uziemienia w domu co Ty robisz cały dzień z chłopakami? Ja od piątku wyszłam tylko 3 razy i wręcz się dusze Szybko Tż dostaje wolne na długo przyjeżdżacie do Polski? |
||||||
|
|
|
|
#845 |
|
Konto usunięte
|
Pradip tż będzie wtedy pracował już ponad pół roku. Przejeżdżamy na 3 tygodnie
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, a jesteś pewna, że Tż dostanie ten urlop? My w Anglii pierwszy dłuższy urlop dostaliśmy prawie po roku.
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Tż mnie zaskakuje.
Zrobił małemu mleko na dobranoc i przygotował na nocne mleko.. ![]() Dziś oficjalnie zaczynamy remont ![]() Zaczynamy wić gniazdko Mamy u góry dwa pokoje i łazienkę (co prawda z lat 70, ale funkcjonuje bez zarzutu) teraz robimy jeden strych na salon a z małego pokoju będziemy robić kuchnię. Później łazienka a na sam koniec jak fundusze pozwolą to drugi strych i tam na nowo zrobimy sobie sypialnie Idę. Mąż wola.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Pradip to Ty dalej nie masz @? Długo Cię trzyma. Mi się w sumie szykuje dopiero druga
![]() Mój lekarz potwierdził diagnozę, że jest to torbiel, w drugiej piersi też mam... Taką może mam skłonność... Tylko że ten mówił żeby zrobić biopsję, a ten wcześniejszy, żeby na razie się wstrzymać, nie ruszać i tak chyba zrobię. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- alingles super plany mam nadzieję, że remont pójdzie sprawnie!
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50422295]Pradip tż będzie wtedy pracował już ponad pół roku. Przejeżdżamy na 3 tygodnie
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] o to długo i fajny wypad nad morze sie Wam szykuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba też bym poczekała jeszcze troszkę na uregulowanie się hormonów Czy antybiotyk ma wpływ na kupy? Kuba dziś dostał pierwsze 2 porcje i nagle pojawiły się śmierdzące, częste i śluzowe kupy
|
||
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Pradip a jaki masz antyb? My od poniedzialku jestesmy na Ospen i kupy sa masakryczne! Wczoraj byla kapiel w dzien bo nawet przecieklo, a smierdza tak ze od razu wiem, ze zrobila
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Młody juz u teściowej od 7. Nocke mieliśmy fajna. Można powiedzieć ze na jednym karmieniu od 19.30 do 5.30 3x smoczek i przebrać dupke. Najchętniej położyła bym się spać. Ale im szybciej posprzątam to wtedy mogę się kimnac. Młody ma przewidziane u teściowej do 15. Wg mnie oczywiście. Ale zobaczymy. W każdym razie to będzie najdłużej jak będziemy osobno.
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
ja też jeszcze nie mam super, że lekarz potwierdził, że to torbiel. z biopsją bym się wstrzymywała aż przestaniesz karmić, bo nadal hormony buzują mi w ciąży pojawiło się sporo włókniaków, które na szczęście zniknęły i jeden duży pieprzyk na piersi byłam u dermatologa i jest ok, ale kazała mi się zjawić po zakończeniu kp, bo wtedy wynik nie będzie zafałszowany.alingles powodzenia z remontem! mam nadzieję, że Tomek nie da teściowej popalić i odbierzesz syna dopiero o umówionej porze. Dziewczyny, współczuję chorób maluszków i antybiotykoterapii. |
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Bogini może i dać jej popalić. Jest jeszcze szwagier to sobie dadzą radę
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze to już 1,5 roku jak tak dalej pójdzie to kiedy przylezie będę się czuła jak przy pierwszym okresie
|
||
|
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tez jeszcze nie mam @ ale ostatnio myslalam ze sie zacznie brzuch mnie bolal i uplawy rozowe... Ale przeszlo po 2 dniach... Wspolczuje chorob maluchow i antybiotykow. A po antybolach kupa moze byc inna bo to pewnie truje tez cala flore bakteryjna jelit. Zreszta w ulotkach zawsze cos pisza o biegunkach itp. Podawajcie maluchom oslonowe koniecznie. U nas dzis nawet nocka ok. Wybralys?y sie kolo 9 z mala do lidla bo chcialam kupic mezowi marynarke ale juz nie bylo ! Jakas masakra ludzie to chyba o 7 na zaakupy chodza... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Kompletnie nie mam czasu nawet u wejść i pobieżnie przeczytać
U nas skok w pełni, młoda wyje jak tylko jest odłożona do bujaczka i na chwile się nią nie zajmuje. W nocy budzi się z płaczem co chwila. Jesteśmy wykończeni fizycznie i psychicznie Zębów nadal brać ale może to marudzenie to jakiś znak, że coś na rzeczy. Sama już nie wiem ![]() W końcu zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, mając 7,5 miesiąca. Na dodatek jest leniem i robi to jak tylko coś ją bardzo interesuje. I raczej mam na myśli jedzenie niż zabawki Raczkowanie nadal nas nie dotyczy, na brzuchu uleży 2 minuty i wyje Jeszcze mnie przychodnia terroryzuje, że nie przychodzę na szczepienie. Raz powiedziałam że jak minie okres przeziębieniowy to zapisze a oni za dwa dni znowu telefon i to samo, już 3 razy tłumaczyłam Postaram się Was chyba dosłownie w wannie wieczorem nadrabiać bo to jedyny moment kiedy młoda nie wyje i Tż nie domaga się czegoś teraz natychmiast ![]() Jedyny plus aktualnego naszego życia to, że schudłam 2,5kg bo żywię się kawą i musli
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam moja dzidzie. Az się przytulił i potem trzask z płaskiego w głowę. Chyba za to ze go u babci zostawiłam.
No i oczywiście już zabawki rozwalone
|
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaje też i osłonowe ale pieluchy zmieniam co chwile ![]() A w Biedronce byłaś? widziałaś jakie są śliczne rzeczy dla maluchów Cytat:
![]() Postaraj się trochę lepiej o siebie zadbać bo dietę masz trochę zbyt ubogą Cytat:
![]() Ale do 15 nie dotrwałaś ![]() To ja się pochwale że mój kombinator dziś po raz pierwszy staną podciągając się na mnie na nogach i od tamtej pory namiętnie ćwiczy wstawanie przy szczebelkach kojca ale jak się zmęczy to siada w pół szpagacie (noga z przodu wyprostowana, noga z tyłu zgięta) i że się nie umie z tego wyplątać to woła mamaaaaaaa |
|||
|
|
|
|
#859 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Bluesky mało tego, znajomy pracujący do niedawna tej samej firmie zaczął pracę dwa lata temu tam od stycznia, a na święta wielkanocne brał już tydzień urlopu. Potem na wakacje trzy. Teraz od marca idzie do nowej pracy przez co na święta już nie pojedzie, ale na wakacje tak. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip o Biedronkę nie zahaczyłam ale musze sie wybrac po pieluchy także może do jutra coś zostanie
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, no skoro wszyscy dostają na wakacje, to nie mam pytań.
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Mojemu dziecku dziś się wszystko pomieszało
Dziewczyny trzymajcie jutro za nas kciuki żeby odbiór mieszkania się udał oczywiście musimy wziąć ze sobą Kacperka bo nie mamy go z kim zostawić, ale w sumie niech uczestniczy w odbiorze swojego pierwszego mieszkanka
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Pater jak w nocy?
kciuki! Za mieszkanie. W międzyczasie przebieralam Tomka z kupy i mi zwial i osiusial się i zaś do przebrania I zaraz nas czeka pierwsza drzemka bo już jest marudny.
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem,czy u Radka to zeby,czy coś poważniejszego
Jak w środę dostał gorączki po spacerze,tak trzyma go do tej pory tzn spada po środku przeciwgoraczkowym,ale jak tylko przestanie działać to wraca i to do ponad 40 st Wczoraj wieczorem dałam mu czopek z paracetamolem o 19,a o 21:30 juz miał z powrotem 39 st,wiec dałam ibuprofen w syropie i zanim zaczął działać to małemu temperatura skoczyła do 40,6 st ) i po kilkunastu minutach zaczęło spadać...jedziemy z nim do lekarza dzisiaj,bo wierzyć mi się nie chce,że taka temperatura może być przez zęby zwłaszcza,ze dwa tygodnie temu też miał gorączkę,a zębów nadal nie ma
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mały spał do 7:30! Z przerwami oczywiście na jedzenie i zwykłymi pobudkami, ale ogólnie pobił rekord w długości snu. Nie wiem co mu się wczoraj stało...
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Karolina faktycznie długo trzyma. Oby nic poważnego i na lekach sie skończyło.
Pater po prostu dał się wyspać mamusi, żeby dziś miała świeży umysł
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Karolina lepiej pojechać i sprawdzić, nie znam się na tym czy taka gorączka może występować od zębów... Też bym się martwiła na Twoim miejscu. Bardzo współczuję bo i Ty i On jesteście pewnie padnieci...
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Tomasz śpi. Ja tez idę w kime.
Wczoraj od 8 do 14 sprzatalam a wieczorem jeszcze pojechałam na basen. Po drzemce na spacer!
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Weekend przed nami,wiec wole jechać do lekarza to sprawdzić niż później się denerwować i latać nie wiadomo gdzie...a jeśli to faktycznie przez zęby to i tak będę spokojniejsza jak pediatra to potwierdzi.Bo ja juz nie raz czułam coś pod dziaslem,a nic nie wyszło
Mały jest zupełnie nie do życia ospaly,jeczy ,steka A do mnie jeszcze @ przyszła |
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Karolina a jak Iza? Masz jakąś pomoc?
Może na weekend ją do mamy wywieźcie. Będziesz mogła skupić uwagę na Radku.
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 Fasola czekamy Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-02-27 o 09:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

spróbuj

aaaZaaaaaa
i dla Ciebie za wizytę u dentysty.
w ogóle nie mam pomysłu jak wrócić do figury sprzed ciąży lub chociaż do takiej by bez skrępowania rozebrać się przy ludziach
W większości przypadków wystarczyło podać małemu smoczek,ale karmien i tak było chyba z pięć. Kilka razy wstałam,bo maly płakał,a okazywało się,ze śpi ze smoczkiem i płacze przez sen
mam tylko nadzieję,że ten spacer mu nie zaszkodzi
No ale też mam problem z rozebraniem się na plaży, mam straszny cellulit na tyłku i udach. I pozmarszczany brzuch. Ale idę na siłownię niedługo więc może się uda trochę to poprawić...

byłam u dermatologa i jest ok, ale kazała mi się zjawić po zakończeniu kp, bo wtedy wynik nie będzie zafałszowany.
Raczkowanie nadal nas nie dotyczy, na brzuchu uleży 2 minuty i wyje

oczywiście musimy wziąć ze sobą Kacperka bo nie mamy go z kim zostawić, ale w sumie niech uczestniczy w odbiorze swojego pierwszego mieszkanka