|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en
kala to to wszystko jasne. 6 z przodu to nie to samo co 7
![]() ![]() A suknia bardzo mi się podoba czego potwierdzeniem jest fakt, że miałam podobną na swoim ślubie ![]() I nic a nic się nie wylewa, gorset trzyma co ma trzymać i ukrywa co ma ukryć. Jest idealna. Mam nadzieję, że potem wkleisz też na chwilę zdjęcia już ze ślubu. Poczytałam trochę o SB, ale będę musiała poczekać aż skończę karmić piersią, bo nie da rady I fazy zrobić. A ja właśnie obliczyłam BMI i otyłość brzuszną i okazało się, że jestem już w granicach normy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, gratuluję Tasiu świetnych wyników. Dwa lata temu schudłam 16kg, sukces niesamowity. I znowu się zapuściłam ![]() I najgorsze, że po tym sukcesie miałam klapki na oczach. Czułam, że tyję, ale przecież "nie może być aż tak źle". No, ale niestety było i jest ![]()
![]() |
![]() |
#843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam 69,2kg w piątek rano ale naprawdę staram się zapomnieć o wadze i kilogramach i skupić się na miarce i centymetrach bo już dostawałam depresji przez to ważenie... ![]() ![]() Ale w sobotę się zważę i tak kontrolnie... ![]() Kurde ale przed okresem będę ![]() ![]() Co za życie ![]() ![]() To fajnie że się nic nie wylewa ![]() Ja się sobie podobam a to najważniejsze ![]() ![]() Co do SB to ja I fazę ominęłam, bo już kiedyś robiłam ją kilkukrotnie, po za tym teraz nawet nie mam kiedy 2tyg jej zrobić bez grzechu przez te Panieńskie ![]() Zaczynam od II fazy - i jem 3x węgle i 3x porcje owoców dziennie ![]() To i tak o wiele mniej niż jadłam wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() No jak bym siebie samą słyszała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Damy radę dziewczyny
![]()
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
Anja, Tasiu, pare razy rozmawialam na temat moich i dzieci objawow z lekarzami i sie dowiedzialam, ze skoro nie ma stwierdzonej celiakii (czyli objawach i atakach za kazdym razem po zjedzeniu maki), to przeciez nie ma problemu
A ostatnie 2 lata sporo sie przeprowadzalam i musze sie rozejrzec tutaj kto, gdzie i za ile moglby zrobic jakies testy na "widzimisie" zdrowej osoby ![]() Anja to kciukasy ![]() Tasiu, ja mam fitness raz w tygodniu, w domu cwicze z ciezarami 2-3 razy. A jesli kiedykolwiek czuje ze mam zmeczone miesnie to odpoczywam ![]() ![]() Kaaloo, oczywiscie ze glodzenie organizmu jest szkodliwe, ale mowimy tutaj o przesunieciu 2-3 godzinnym ![]() Jesli jestem glodna po przebudzeniu to zjem sniadanie, ale jesli nie jestem to pierwszy posilek zjadam ok 3-4 godziny po wstaniu Dla mnie bardziej obciazajace jest pominiecie kolacji (niejedzenie po ktorejs tam godzinie, czy iles tam godzin przed snem) niz pominiecie sniadania ![]() I z jakiego powodu ktos, kto 20 lat nie jadl sniadan i dobrze sie z tym czuje, ma sobie "fundowac" rewolucje w organizmie zmuszajac sie do tego posilku? Tylko dlatego ze jakis madrala tak powiedzial? Albo dlaczego niby weglowodanowe sniadanie (owoce, owsianka, chleb itd) mialoby byc lepsze od bialkowego (jajecznicy z boczkiem)? Obydwa sa przeciez energetyczne, tylko wyzwalaja rozne mechanizmy w organizmie? Takze twierdzenie ze sniadanie to najwazniejszy posilek dnia jest grubo przesadzone (a mus zjedzenia takowego w oknie 1,5 h od przebudzenia to juz w ogole jakas masakra). Jak zjem sniadanie z "obowiazku" to jestem ospala, ociezala, w zlym humorze. Kiedy wiele lat temu posluchalam "madrej" rady i zaczelam jesc sniadania, to poleciala lawina problemow. Teraz od pol roku nie jem sniadan (poza sporadycznymi przypadkami, kiedy budze sie glodna) i czuje sie lepiej, mam jasniejszy umysl, odszedl ten stres zwiazany z "obowiazkiem" jedzenia posilku po przebudzeniu. Takze dla mnie obowiazuje zasada: jestem glodna - jem, nie jestem glodna - nie jem. A jak jem to tylko pilnuje co, zeby znow nie nachrzanic sobie w systemie. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Kala, sukienka sliczna Ale panna mloda jeszcze sliczniejsza ![]() I wszystko pieknie lezy ![]()
![]() |
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
Wszystkie nowinki i rady dietetyczne sądzę że należy jednak dobierac indywidualnie do naszego organizmu i stylu życia.
Zasada jem gdy jestem głodna jest poprawna gdyż słuchamy organizmu, ważne by chwile przed snem nie jeść to chyba jedynie taka neutralne odbierana zasada. Ja mam za sobą 30 minut rowerku 30 minut ciężarków i intensywnej gimnastyki ![]() ![]() A powiem Wam jak dzisiaj zaniosłam prace do dziekanaty by ja zdać a Pan mowi mi ze jedna literą sie nie zgadza w tytule ![]() A ja na to @*!#&# a on proszę wydrukować pierwsza stronę jeszcze raz i zdobyć podpis promotora (a jego nie ma cały ten tydzien) ![]() Ale moja kreatywność mnie nie zawiodła poszłam do xero i szybko wydrukowalam stronę jeszcze raz wycielam literę "a" i nakleilam na "e" i zaniosłam do dziekanatu. Czekam czy sie Pan zorientuje i udało sie przyjął ![]() Teraz wyczekiwanie do 18 tego mnie czeka i już. ![]()
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
kala2505 sukienka bardzo ładna ale ty jesteś prześliczna
![]() ![]() I zdecydowanie nigdy nie powiedziałabym, że ważysz więcej niż 60kg. Bardzo ładnie to się porozkładało. Ja jem 2x węgle i 2x owoce. Nie mam gdzie ich wcisnąć. Moje menu: Śniadanie: owsianka z mlekiem, rodzynkami i słonecznikiem z odrobiną miodu II śniadanie: Kanapka z szynką i warzywami III śniadanie: koktajl owocowy Obiad: chili con carne z ryżem brązowym Podwieczorek: orzeszki ziemne i może tu owoc wcisnąć czy już za późno? Będzie około 18. Ale to będzie 2 godziny po obiedzie. Kolacja: sałatka z tuńczykiem Gdzie trzecie węgle? Edytowane przez zaga25 Czas edycji: 2015-06-09 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 |
Rozeznanie
|
Hm... Tak czytam o waszej diecie SB moze i ja bym ja próbowała ja wprowadzić. Zaraz poczytam o niej
![]()
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
Anjaaali ja jestem z niej zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Hm... tak to ona w pierwszej dwutygodniowej fazie składa się niemalże z samego białka?
Podrzucie jakiś opis bo nie mogę jakoś nic konkretnie znaleźć odnośnie jadłospisu ![]() A może jakieś ciekawe wskazówki macie na sobie przetestowane mówicie mówicie ![]() Ja właśnie przeszukuje papiery w poszukiwaniu dyplomów z wcześniejszych studiów na jutrzejszą rozmowę ![]() Znalazłam taką listę jedzonka na I fazę: Mięso Wołowe: Tylko chude części mięsa np.: Polędwica, Udziec Mięso Drobiowe (bez skóry): Pierś z kurczaka\indyka, Kura kornwalijska Mięso Cielęcina: Górka, Górna część udźca, Kotlet z udźca Owoce morza i ryby â bez ograniczeń. Jajka â całe jajka bez ograniczeń co do ilości. Chyba że Twój lekarz zalecił inaczej np. z powodu wysokiego cholesterolu. Tofu â tylko odmiany light. Sery tylko beztłuszczowe albo light: Feta, Mozzarella, Cheddar, Parmezan, Ricotta, String, Wiejski serek 2% tłuszczu albo light Orzechy: 30 sztuk pistacji albo 20 arachidowych Tłuszcze: Olej z rzepaku, Oliwa z oliwek Warzywa: Szpinak, Szparagi, Seler, Sałata (wszystkie odmiany), Rzepa, Ogórki, Karczochy, Kapusta, Kalafior, Jarmuż, Grzyby (wszelkie odmiany), Groszek, Fasola (w zasadzie wszystkie odmiany), Cukinia, Bakłażany, Brokuły Przyprawy - wszystko co bez cukru. Coś pominięte zostało czy jest to dobra lista?
Anjaaali/165cm/68kg ![]() ![]() ![]() Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz Edytowane przez Anjaaali Czas edycji: 2015-06-09 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
Tu na wizaz jest fajny wątek o diecie SB. Jest dużo przepisów i porad.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba słuchac swojego organizmu! Ja akurat należę do osób, które wstają głodne. A jak w trakcie dnia utnę sobie drzemkę, t0 po przebudzeniu konia z kopytami bym zjadłla! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po poniedziałku na diecie przyspieszającej metabolizm wracam na dietę wg. mojego "widzimisię", bo tamta była strasznie niedobra ![]() Tylko rzeczywiście ograniczę nabiał, zostawię sobie tylko jajka i będę może jeśc więcej błonnika. Czuję, że moje mięśnie są przetrenowane, dlatego ten tydzień stawiam na delikatne cwiczenia, jakąś jogę czy coś ![]() Dzisiaj: *dwa jajka sadzone, dwie grzanki, pomidorki koktajlowe *sałatka, dużo warzyw z oliwą i musztardą francuską *zupa marchewkowa z soczewicą czerwoną *kawa z mlekiem (mój grzech jedyny odnośnie tego nabiału) *2 jajka na twardo, pomidor, pieczywko z błonnikiem *ostatnio o wiele mniej piję, więc będę się też z tego spowiadac: 2 filiżanki kawy zielonej, dwa kubki naparu z czystka, 3 szklanki wody |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jem sniadanie to ciezko mi utrzymac wage ![]() Takze w sumie jem w oknie 8-10 godzinnym, miedzy 9 a 19. A moze w celu lepszego chudniecia powinnam przez jakis czas postarac sie utrzymac w 8 godzinach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Rubella brawo za poprzedni dzień. Ja wczoraj czułam zmęczone mięśnie, ale dziś już jest zdecydowanie lepiej.
Dziś mam w planie bieg, bo z nogami wszystko ok, za to po ćwiczeniach z Mel b rączki bolą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratulacje
![]() Kala bardzo ładnie wyglądasz w sukni ślubnej ![]() U mnie w tym tygodniu rozpoczęcie przygody z Nordic Walking ![]() ![]() ![]()
![]() |
#856 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do przyklejenia literki to padłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no tak się porozkładało jakoś no ![]() No ale masz 3 węgle kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...05&postcount=1 Zapraszam na wątek bo jest bardzo fajny ![]() W pierwszym poście masz milion przepisów i dużo załączników które pomogą w diecie. Jak co to pytaj bo ja mam ta dietę w małym palcu ![]() Po za tym jak chcesz mogę książkę przesłać na emaila - tą I wersję ![]() ![]() ![]() Nawet nie wiecie jak mi miło ![]() A mi dziś udało się wstać o 6:00 i iść biegać ![]() 6km poszło ![]() ![]() Super się czułam po tym bieganiu ![]() Po za tym Wy takie ładne jedzonko wrzucacie to i ja swoje wrzucę: Po bieganiu odżywka białkowa o smaku czekoladowo - orzechowym ![]() I: Owsianka z twarogiem, kakao + banan + truskawki + jagody goji ![]() II: Serek homo + truskawki + borówka + twaróg III: 2 x jaja sadzone z kalafiorem i kilkoma pomidorkami koktajlowymi IV: Chilli Con Carne (na mięsku mielonym z indyka) z makaronem + trochę zieleniny V: Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Raczkowanie
|
Ale duzo jajek jesz
W koncu ktos, kto sie nie boi cholesterolu w jajkach ![]()
![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
Ja tak samo się nie boję cholesterolu, jadam codziennie jajka na śniadanie i czasem na kolację
![]() Nie chodzi przecież o to, żeby wcale nie jeść tłuszczy nasyconych wcale tylko żeby jeść je z umiarem. Ja jadam różne pestki, olej lniany, oliwę, awokado i się nie boję o cholesterol. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ja bardzo lubię jajka ![]() ![]() Jajecznice, na twardo - kogel mogel ![]() ![]() Jajka są bardzo zdrowe, pożywne i mają duuuużo białka ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- I omlety i naleśniki - mmmm kocham ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Ja tez lubie jajka, czasem zjadam 3 na jedno posiedzenie (jajecznica z boczkiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Poskarze sie, a co... Czuje sie dzis paskudnie pasztetowato zle... nie dosc, ze mi brzuch znow wywalilo (a @ dopiero za jakis tydzien), to jeszcze wyszly mi zmiany egzemowe na dloniach ![]() Cos jest nie ok ![]()
![]() |
![]() |
#861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale właśnie mam dylemat, bo: Proponują mi na wstępnie na "próbę" umowę zlecenie, czy dalej dostanę umowę o pracę nie wiem to zależy od moich umiejętności - ale siostra mojego męża tam pracuje i mówiła że jej na rozmowie też tak mówiono a dostała umowę zlecenie na rok, rok na próbę? hm... i tak się zastanawiam ile warte są te słowa które Pani dyrektor mi powiedziała. W sumie podobałaby mi się ta praca, w zawodzie, na cały etat, ale też jest problem bo nie sprecyzowano warunków finansowych. No nic będę się zastanawiać nad tym czy rezygnować z tej pracy na pół ale na umowę o pracę czy pójść na zlecenie. Suma sumarum to siostra mojego męża która tam pracuje w miesiącu wyciąga maksymalnie niepełny tysiąc. A ja na pół ponad 700zł. i tak dumam dzisiaj całe popołudnie. Nie miałam weny na ćwiczenia, jakieś z żołądkiem mam problemy, coś nie tak sie dzieje :/
![]() |
![]() |
#862 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny!
Czy mogę się przyłączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() ![]()
![]() |
#864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bidulko ![]() Takie stany przechodzą, widocznie gorszy dzień - każdemu się może zdarzyć ![]() Może poćwicz ![]() ![]() Cytat:
![]() Znajdziesz coś lepszego - nie wchodź w zlecenia, szczególnie że siano nie powala ![]() Zastanów się ale ja bym Ci radziła na zlecenie zostać i ew.szukać dalej... ![]() ![]() Jasne ![]() Witamy ![]() Jaka jest Twoja historia ? ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- A co tam wstawię Wam moje śniadanko na jutro - I i II ![]() ![]() ![]() ![]() No moim FB napisałam z czego się składa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
A więc w przeciągu 3 lat przytyłam z 53 kg do 67 (mam 158 cm wzrostu) - głównie z powodu braku ruchu i obżarstwa... Podejmowałam już kilka prób żeby zrzucić to co mi przybyło, ale bez żadnych albo z bardzo krótkotrwałymi efektami... Zraziłam się tylko i teraz jak zaczynam jakąś dietę to mimowolnie jestem nastawiona, że znów nic z tego nie wyjdzie...
Ale w lipcu przeprowadzamy się z narzeczonym na swoje i chciałabym wziąć się wtedy za siebie bo za rok ślub, więc może z moją motywacją i Waszą pomocą w końcu coś z tego wyjdzie i na swoim ślubie nie będę wyglądała jak kulka... ![]() ![]() Kala2505 - Czy to na zdjęciu po lewej w rogu to musztarda? xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz,bo miałam baaaardzo podobnie ![]() Późno się ogarnęłam ale się ogarnęłam i cały czas ogarniam z resztą ![]() ![]() No ale nic takie życie ![]() ![]() Ja tak w ogóle to też do ślubu chudnę- ale jak mam już za miesiąc i trochę - 25/07 ![]() ![]() ![]() I nie to nie musztarda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Wygląda pysznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Anja, czasem warto zdobywac doswiadczenie za mniejsze pieniadze, ale juz robiac to co sie lubi. A potem piac sie do gory.
Z tym zatrudnienien na zlecenie to rozumiem twoj dylemat. Ja sama jestem zatrudniona na zlecenie, chociaz bezterminowo ![]() Kala, pocwiczylam, bylam wczoraj nanmoim pole fitnessie i w koncu robilismy figury odwrotne ![]() ![]() Ja podejrzewam, ze mi cytrusy zrobily kuku, bo nazarlam sie pomaranczy i mandarynek jak glupia ![]() Kala sniadanko wyglada pysznie Ja planuje troche zredukowac roznorodnosc jadanych produktow, sprobowac wyczaic, co mi szkodzi. W dni bialkowe bede bazowac na jajkach, a weglowodanowe na bananach, marchwii i brokulach ![]() I w tym tygodniu nie ide do pracy, bo cora dorobila sie zapalenia oskrzeli ![]() I korci mnie do jakiegos ruchu, ale moje miesnie domagaja sie odpoczynku. Moze dzis bede jezdzic tylko rowerem ![]() ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Jeszcze musze sie pochwalic, ze ostatnio troche kombinuje jak zapanowac nad wlosami i wczoraj maz mi powiedzial, ze wygladaja niesamowicie ![]() Nie powiem co stosuje, bo jeszcze dopracowuje metode ![]()
![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
Mam zakwasy wszedzie, poza brzuchem, wiec dzis w ruch ida tylko brzuski
![]() Gdzie sie podzialy wszystkie ranne ptaszki? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.