![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie i staraczki
Dobry pomysł z tym anty tpo. Mam namiary na podobno jednego z lepszych endokrynologow w Krakowie, trzy moje koleżanki do niego chodziły i każdej pomógł. Teraz tylko zostaje zebrać się w garść i znaleźć czas na wizytę :-P badania tak czy inaczej planuje zrobić w przyszłym tygodniu z całym pakietem innych badań które i tak muszę zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam hashi anty tpo ponad 3000, pierwsze tsh wyszło mi trochę powyżej 2, każdy gin to olal. Dopiero potem mnie tknelo izzrobiłam drugi raz badania i tsh 4.5 nie mówiąc o anty tpo. Prawdopodobnie skoczylo po wczasach nad morzem, bo hashi nie lubi jodu. Także trzeba sie badać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
Ja się nie wypowiem bo u mnie wszystkie wyniki były dobre blokowała mnie chyba psychika.A teraz za chwilę poród bo jeszcze tylko 3 tygodnie mi zostało.Dziś przygotowałam łóżeczko jest mi coraz ciężej dlatego zrobiłam to już teraz.
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Calineczko mówisz, że pogorszyły Ci się wyniki po pobycie nad morzem, nie dziwi mnie to bo moja siostra tez tak ma. Tylko co w takim razie z tymi bajkami które wszyscy powtarzają o tym ze ludzie z chorą tarczyca to właśnie nad morze powinni jechać bo jod to samo zdrowie ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
wszystko zależy od tego jakie ma się problemy z tarczycą
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
A to chyba ze tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Hashi jest wyjątkiem w przypadku jodu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Helo wszystkim u mnie w końcu koniec z upałami dziś idę na wizytę popołudniem ciekawa jestem czego się dowiem,myślę sobie co dziś robić mam okna do umycia ich stan jest fatalny a przecież nie dawno je myłam tylko trochę się boję że nie dam rady z resztą w każdej chwili mogę przestać.
Powiem Wam że zaczynam być zmęczona coraz gorzej śpię wszystko mnie boli ach ale wszystko dla dziecka człowiek zniesie. Miłego dzionka
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Kobieta daj znac jak po wizycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje porady, trwa to tak długo, że zaczyna martwić. Kamilek jak śpi to spina się jakby kupe chciał zrobić wydaje przy tym dźwięk stękania i skrzeczy, robi tak nawet po ledwo co zrobionej kupce. Wcześniej robił tak codziennie od 4 rano przez 2-3h a dziś całą noc. Śpi i tak robi, nie wydaje mi się to normalne, tyle godzin? Znacie taki przypadek?
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem. Chyba musialabym to zobaczyć, bo nie umiem sobie wyobrazić o jakie stekanie chodzi.
Wczoraj zaczęłam ,,sie bawić" laktatorem". 2 godziny po karmieniu odciagnelam tak bez problemu 70 ml. Czy to mało? Dzisiaj mi trochę więcej leci tego mleczka przez to pobudzanie. Jak to zrobić? Odciagac po każdym karmieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Tak jak chcesz rozkręcić to po karmieniu mozesz jeszcze stymulować laktatorem. Po 2h od karmienia to wg mnie ok wynik
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- A jaka metoda pobudzasz ? 775533? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Bo jesCze jest cos takiego jak Power pumping -przez godzinę ściągasz mleko mozna raz dziennie a lepiej np dwa ![]() Mozna sie wspierać słodem jęczmiennym (femaltiker ,karmi- tylko tu przerwa miedzy karmieniami z 2-3h). Owsianka rowniez napędza laktację. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- No i duzo duzo duzo pic wody ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Aaaa zamiast karmi jest 0.0% piwko ze słodem -Warką cytrynowa gdzie na etykiecie jest wyraźnie 0.0%. Wiec wtedy normalnie mozna karmić a rowniez zawiera slod ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Docik Ciezko wywnioskować o co chodzi. A robo ta kupe cZy nie? Mow brzuszek go boli? Następnym razem zgłoś lekarzowi ale np nagraj Młodego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Docik pisalas ze mialas wizyte kontrolna z malym to 3ba bylo sie zapytac nam ciezko wywnioskowac co moze dolegac czy ma problemy z jelitkami czy przed zrobieniem kupki..u nas nic takiego nie bylo czasami miala problemy z kupkami ale zmienilismy kaszke na zdrowy brzuszek i jest super..a podajesz biogaii ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Nagrałam jak był w leżaczku nad ranem, chcemy kupić mleko bez laktozy, jeśli to brzuszek to może pomoże.
Te stękania były nad ranem przed wizytĂ☠ kontrolną i myślałam, że to brzuszek ale teraz było przez całą noc, dostaje te czeskie kropelki.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2015-09-04 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Czeskie?
Hm z mlekiem to tez tak na własna rękę bym nie zmieniała.. No ale zrobisz jak uwazasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem mleka m. Planuje karmić piersią, ale w razie kryzysu wydaje mi się, ze chyba lepiej jest mieć mm pod ręką. Dobrze myślę? Jeśli tak to poradźcie mi jakie kupić
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Jak była taka konieczność to wysłałam tz do apteki po prostu. Mysle ze nie jest dobrym pomysłem miec pod reka bo nawet jak bedzie dobrze szło a sie nie wyśpisz to stwierdzisz " a dam mm jeden raz " a potem skończysz puszkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
Ja po prostu boję się takiej sytuacji, że będzie noc, mały będzie płakał bo będzie głodny a ja nie będę miała mu co dać. Ale może faktycznie nie będę kupowała wcześniej. W szpitalu zobaczę co jest i jak jest, jeśli będzie słabo to wtedy powiem Mężowi żeby kupił.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Ja sie złamałam jak Mała Piła moja krew i mia ulewala
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
My mamy bebilon pronotura 3 ale wydaje mi sie ze nie ma co na zas kupowanie w kazdej chwili mzesz wyskoczyc do rosmana i kupic bo ja z rosmana kupuje.
Zobaczysz jak bedzie szlo Ci karmienie nastawianie sie ze bedziesz karmic mm to nie jest dobry pomysl...latwiejszy ale chyba nie tedy droga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko też kilka razy opilo sie krwią. W pierwsza czy druga noc po porodzie to wylam do księżyca. Krew sie lala, nawal pokarmu, dziecko głodne. Tylko jak karmic?
Beauty, u mnie w szpitalu dokarmiali nan, a pediatra mi je odradzila i kazała kupić inne w razie co. Zorientujesz sie w szpitalu jak ci idzie karmienie i wtedy ci lekarze przy wypisie powiedzą jakie mleczko ewentualnie. Nastaw sie na kp. Mozesz sie wystraszyc nawalu albo innych problemów, ale nie poddawaj sie, bo jak sie poddasz to przepadło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam niestety 2dni z krwią..;/ w szpitalu bylysmy 5dni bo po cesarce tak wypuszczali -zagryzalam zeby i odliczałam czas do powrotu do domu..w domu kazalam lecieć po mleko bo widok moich (.) to jak krwawa rZez..;/ teraz powiem Wam ze mam
Jakies znieczulone ![]() ![]() A w szpitalu Mała prE te 5dni dokarmili 2razy i wlasnie mlekiem nan w tych jednorazowych butelkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny nie mogłam nic do Was napisać coś mi aplikacja szwankowała chyba.Po wizycie ok niskie płytki mam nic innego się nie dzieje na razie 17tego następna wizyta a 9go kolejne usg no i co po prostu czekać na rozwinięcie sytuacji aż do tp albo no nie wiadomo kiedy dzidzia zechce opuścić swój raj 😄 a mi coraz gorzej plecy bolą ręka drętwieje i boli w dodatku prawa,torba spakowana wszystko przygotowane na przyjście na świat małej kruszynki.ale strach przed porodem i tak jest ,szpital też już chyba wybrałam tzn tak mi się przynajmniej wydaje hi hi.Co do kp też bym chciała bardzo no ale zobaczymy bo podobno tutaj psychika matki też ma duże znaczenie stres i niepokój u matki może nawet zablokować pokarm.
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Kobieta i co z tymi niskimi płytkami? Masz sie jakos czymś wspomagać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Rozeznanie
|
Tylko, że ja mam najbliższy Rossman 40km od domu, dlatego się martwiłam. Ale faktycznie poczekam do porodu i pobytu w szpitalu, wtedy się okaże co będzie i jak będzie. Mój mały jakoś drugi dzień mniej aktywny. Kopie ale nie z taką siłą jak wcześniej, nie wiem czy się martwić. Mąż mówi, że może dzisiaj pojedziemy na izbę, ale sama nie wiem, bo skoro mały kopie to czy mnie nie wyśmieją? Od dzisiaj mam zaznaczać 10ty ruch w karcie ruchów no i 10ty wypadł mi o 11:30
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Beauty wyluzuj troszkę
![]() ![]() Ale apteki chyba jakies masz w swojej miejscowości ?:p nawet w biedronce jest bebilon i bebiko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ja zadnych ruchów nie zaznaczyłam,gin nie dała mi tej karty bo pewnie dopiero bym sie shizowala. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Zreszta w którym tyg jestes? Wydaje mi sie ze za szybko otrzymałaś ta karte ruchów. Zreszta jest metoda ze jesli odczujesz 10wyraznych ruchów dziecka w ciagu 12h to wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- I o tej metodzie mi gin powiedziała -mogłam zyc w spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym gdym nie czuła 12 h ruchów to bym ześwirowała dopiero. Niemniej jechać od razu nie ma sensu, bo się uczekasz w kolejce i niewiele się dowiesz.
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Ale beauty juz 10ruchow zarejestrowała do 11.30 wiec wszystko jest w porzadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj jestem spokojniejsza, bo tak jak mówię rusza się częściej, ale nie jakoś strasznie mocno, no ale najważniejsze, że się rusza. Wczoraj było ciężko, bo nie ruszał się w ogóle. Od czasu do czasu leciutko szturchnął. Mąż do niego mówił, całował brzuch, pukał palcem, zawsze to pomagało a wczoraj nic. Stwierdziliśmy, że jak tak będzie dzisiaj to jedziemy, no ale widzę, że jest lepiej. Jestem w 29tygodniu (od dzisiaj) i w karcie tabela zaczyna się właśnie od 29tygodnia. Lekarz mówił, że wcześniej, żeby się wprawić w to zaznaczanie itd. Aptekę i biedronkę mam 5km od domu, także to rozwiązuje sprawę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.