Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-13, 13:52   #841
ktsw
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja mam Panache Sport i szvzerze mowiac jest dla mnie lepszy niz Shock. Shock trzyma cycki ale je tak okrutnie splaszcza ze masakra. A w panache mam lepsze cycki niz w moim normalnym staniku
każde cycki są inne

Cytat:
Napisane przez SmileyProject Pokaż wiadomość
Wieszać mi się nawet też nie wiesza i z samej apki jestem zadowolona. Byłam po prostu w szoku jak zobaczyłam różnice czasu. Ale może rzeczywiście na dworze nie ma aż takiej spiny bo się na licznik nie patrzy?
jeżeli różnice są w dobrą strone to pozostaje się tylko cieszyć
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:57   #842
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Flower ja zamierzam sobie kupić takie śmieszne gatki na rower zeby nic nie bolało od końca kwietnia chce 1-2 w tygodniu jeździć rowerem do pracy. Mieszkam w górnej Bawarii wiec do pracy mam godzine jazdy a z pracy na pełnym hamulcu 30min dobry trening bedzie!

Yoolia - dzieki. Byłam u lekarza mam zwolnienie do piątku to sie regeneruje.. Wiec moj bieg w zawodach w niedziele na pewno odpada . Znajde kolejny Załącznik 6354641
Rewelacyjne gatki
Nie pojeździłam jednak. Tylne koło mi się przesunęło, ledwo jechało. TŻ musi na to popatrzeć.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:51   #843
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Ja sie dzis chcialam wybrac na rower zamiast biegania, a tam flak z kola
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 17:21   #844
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Ja sie dzis chcialam wybrac na rower zamiast biegania, a tam flak z kola
Czyli dziś pechowy dzień dla rowerzystów

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2016-04-13, 22:35   #845
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Korzystacie z jakiś apek do biegania? Teraz korzystam z Endomondo, ale w porównaniu z moimi wynikami na bieżni widzę dużą rozbieżność... Na dworze się po prostu lepiej biega, czy mnie apka troszkę oszukuje?
Korzystam z Endomondo i jest OK. A co do bieżni - biegam na niej wolniej niż na dworze i jestem bardziej zmęczona Mam bieżnię w domu i wchodzę na nią jak muszę, czyli jak nie mam opcji wyjść na trening w terenie

U mnie dziś bieg 18 km

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Bieganie jutro, a szczerze to już mam dosyć przygotowań pod jedne zawody.
Trzymam kciuki, żeby wynik tych długich przygotowań był w pełni satysfakcjonujący

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:42   #846
bejata440
Zakorzenienie

Gianna - piękny długi bieg! Tak z ciekawości , jakie średnie tempo masz na takie długie wybiegania?
Jak sie regenerujesz po takim dystansie ?
Ja po 15 km biegu jem bez opamiętania - wszystko

Zasmarkana leżę ;( a chce mi sie wyjsć pohasać !
Stary 2016-04-13, 23:05   #847
Atomoowka
Wtajemniczenie

Jestem z siebie dumna, przebiegłam dziś 3 kilometry i to w dość dobrym tempie. Wiem, że przy Waszych wynikach to niewiele ale dla mnie to mega postęp. I dodatkowy powód do domu, że biegałam przeziębiona tzn ledwo oddychać mogę taki mam kaszel koszmarny.
No i dziś zrobiłam dobrą rozgrzewkę.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ja dziś prawie 20km(zabrakło 600m). Jestem z siebie dumna
Tyle przebiegłaś
Ile Ci to zajmuję?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
I ja zaczynam!

Robię 10 tygodniowy plan biegowy, oby udało sie ukonczyc
Póki co na tapecie 5' marszu, 1' biegu - 5 powtórzeń, dzisiaj na bieżni, wyszło 2,5km,zmachałam się jak kon na westernie, no ale ostatni raz ćwiczyłam coś tak na serio w sumie rowno rok temu (potem ciąża itp )
Kciuki

Cytat:
Flower ja zamierzam sobie kupić takie śmieszne gatki na rower zeby nic nie bolało od końca kwietnia chce 1-2 w tygodniu jeździć rowerem do pracy. Mieszkam w górnej Bawarii wiec do pracy mam godzine jazdy a z pracy na pełnym hamulcu 30min dobry trening bedzie!

Yoolia - dzieki. Byłam u lekarza mam zwolnienie do piątku to sie regeneruje.. Wiec moj bieg w zawodach w niedziele na pewno odpada . Znajde kolejny Załącznik 6354641
Kurde a ja się do tych gaci przekonać nie mogę. Sporo na rowerze jeżdżę, 2 lata temu jeździłam bardzo dużo, d..a bolała jak cholera ale nie wiem jakoś mi głupio w takich gaciach

Apki żadnej nie mam ale planuje sobie coś faktycznie zamontować, tak dla siebie, żeby kontrolować postępy ( jak pobiegnę na jakaś nieznaną trasą i nie będą wiedziała ile to km)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 23:10   #848
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Tyle przebiegłaś
Ile Ci to zajmuję?
1:57:03 ale wczoraj miałam kolegę który mnie ciągnął więc dobre tempo narzucone miałam i prosta droga, bez podbiegow

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 23:27   #849
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Gianna - piękny długi bieg! Tak z ciekawości , jakie średnie tempo masz na takie długie wybiegania?
Ja po 15 km biegu jem bez opamiętania - wszystko

Zasmarkana leżę ;( a chce mi sie wyjsć pohasać !
Tempo z dziś - ok. 6'20"/km, a jak biegam z mężem to szybciej A co do regeneracji... 15 min po powrocie do domu miałam telefon z przedszkola, że córka źle się czuje, więc musiałam ją odebrać, a 1.5h później musiałam odebrać synka, więc. .. Gear Fit pokazał mi dzisiaj 40 000 kroków Ja też zazwyczaj mam wilczy głód po dłuższych wybieganiach (dzień biegu i jeszcze następny dzień), ale dzisiaj było OK. Mam mocne postanowienie pozbycia się niechcianych 5kg do końca czerwca (część z tego to niestety efekt nadmiernego apetytu po długich wybieganiach ) i póki co trzymam się planu

Zdrówka

Stary 2016-04-14, 07:37   #850
SmileyProject
Przyczajenie

[QUOTE=gianna;58904721]Korzystam z Endomondo i jest OK. A co do bieżni - biegam na niej wolniej niż na dworze i jestem bardziej zmęczona Mam bieżnię w domu i wchodzę na nią jak muszę, czyli jak nie mam opcji wyjść na trening w terenie

U mnie dziś bieg 18 km [COLOR="Silver"]

18 km! Gratuluje Ja na razie LEDWO 5 ciągnę
SmileyProject jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 08:41   #851
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja się modle żeby się nie przewrócić na razie sezon bieżniowy zakończyłam, od soboty biegam na zewnątrz i jest super dla cycatych: kupiłam sobie nowy shock absorber ultimate run bra i jest love dziś go miałam pierwszy raz i po 2 km zorientowałam się że kompletnie zapomniałam o moich cyckach! komfort biegania jest nieporównywalny z żadnym innym stanikiem, zakup roku
Dumam właśnie nad zakupem tego biustonosza i powiedz mi brałaś taki rozmiar jak nosisz normalnie? Właśnie się się zastanawiam nad tym Panache Sport a Shock Absorber, a mam dość spory biust i muszę go ujarzmić

W ogóle jestem z siebie dumna, bo ja nienawidząca biegać, w lutym rozpoczęłam swoją przygodę z bieganiem i na dzień dobry 10 km przebiegłam i przeżyłam i biegam dalej.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 08:51   #852
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość

W ogóle jestem z siebie dumna, bo ja nienawidząca biegać, w lutym rozpoczęłam swoją przygodę z bieganiem i na dzień dobry 10 km przebiegłam i przeżyłam i biegam dalej.

10km na pierwszy raz ?! Samego biegu?

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:13   #853
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Dumam właśnie nad zakupem tego biustonosza i powiedz mi brałaś taki rozmiar jak nosisz normalnie? Właśnie się się zastanawiam nad tym Panache Sport a Shock Absorber, a mam dość spory biust i muszę go ujarzmić

Jakoś mi się to wydaje mało realne.

Ja wczoraj 6km z hakiem. Zaczyna mi brakować terenów do biegania. Moja wcześniejsza trasa znudziła mi się.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2016-04-14, 09:18   #854
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
10km na pierwszy raz ?! Samego biegu?
Tak, ale to nie była moja pierwsza aktywność sportowa. Znaczy się nie wstałam z kanapy i przebiegłam tak o 10 km Wcześniej od ponad roku regularny spinning, crossfit, a zimą narty biegowe.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

Stary 2016-04-14, 10:42   #855
Szybkobiegacz
Blood and fire

Cytat:
Korzystacie z jakiś apek do biegania? Teraz korzystam z Endomondo, ale w porównaniu z moimi wynikami na bieżni widzę dużą rozbieżność... Na dworze się po prostu lepiej biega, czy mnie apka troszkę oszukuje?
Z bieżniami jest parę problemów:

1. brak oporu powietrza - różnica 5-10 sekund na korzyść bieżni
2. nadawanie rytmu przez bieżnię, co odciąża ciało i mózg
3. często słaba kalibracja

W efekcie jest normą, że na bieżni biegniesz 15-20 sekund szybciej niż na zewnątrz.
Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz
jak wrzące źródło o zapachu siarki
pod którym omdlewają zielone łąki pozoru

Szybkobiegacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:00   #856
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szybkobiegacz Pokaż wiadomość
Z bieżniami jest parę problemów:

1. brak oporu powietrza - różnica 5-10 sekund na korzyść bieżni
2. nadawanie rytmu przez bieżnię, co odciąża ciało i mózg
3. często słaba kalibracja

W efekcie jest normą, że na bieżni biegniesz 15-20 sekund szybciej niż na zewnątrz.
W moim przypadku to się nie sprawdza - na bieżni biegam wolniej i bardziej się męczę - jest to m.in. związane z wyższą temperaturą w pomieszczeniu, brakiem ruchu powietrza, co powoduje, ze ciężej się oddycha, no i ta nudaaa...Co do punktu 2. wpatrywanie sie w wolno zmieniające się cyferki na wyświetlaczu z pewnością psychiki nie odciąża

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Przemyślałam jeszcze twoje pytanie - oczywiście dbam o jedzenie - węgle i białko dla lepszej regeneracji, o nawodnienie (woda wysokozmineralizowana, ew.izotonik), po biegu zakładam opaski/skarpetki kompresyjne, biorę dodatkową porcję witaminy C Takie podstawy

U mnie dziś rano było 8km, a wieczorem pilates z jogą

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2016-04-14 o 11:05
Stary 2016-04-14, 11:20   #857
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dotaa ja mogę szczerze polecić schock absotbera mam taki jeden od 4 lat, i wyblakł trochę, ale cycki w miejscu trzyma, każdy cyc osobno, a nie robi wałek. I co najważniejsze to nie masz uczucia scisniętej klatki piersiowej. Mam też dwa z Moving Comfort, też super się sprawdzają do utrzymania i np u mnie w mieście mają promocję -40%, ale nie ubieram ich na szybkie biegi bo mam wrażenie że taka zbroja utrudnia oddychanie pełną piersią.
Czasami i w Lidlu można fajne staniki kupić za grosze.

Biegnie któraś na orlenie za tydzień? ja jadę z większą grupą niektórzy biegną maraton, kilkoro 10km.

Do diety biegowo odchudzającej polecam zupy kremy, same warzywa i przyprawy gotowane i blenderowane, dają energii i super sprawdzają się u osób które jak ja mają problem z podjadaniem Teraz gotuję taką zupę, mam zawsze też w lodówce w sloikach na zapas, i jak mam na coś ochotę i już szukam zakąsek to zjadam miseczkę zupy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:24   #858
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Biegnie któraś na orlenie za tydzień? ja jadę z większą grupą niektórzy biegną maraton, kilkoro 10km.
Ja w końcu odpuściłam, ale wybieram się kibicować No i na marszobieg charytatywny w sobotę wybierzemy się z dzieciakami

Stary 2016-04-14, 13:19   #859
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Dotaa ja mogę szczerze polecić schock absotbera mam taki jeden od 4 lat, i wyblakł trochę, ale cycki w miejscu trzyma, każdy cyc osobno, a nie robi wałek. I co najważniejsze to nie masz uczucia scisniętej klatki piersiowej. Mam też dwa z Moving Comfort, też super się sprawdzają do utrzymania i np u mnie w mieście mają promocję -40%, ale nie ubieram ich na szybkie biegi bo mam wrażenie że taka zbroja utrudnia oddychanie pełną piersią.
Czasami i w Lidlu można fajne staniki kupić za grosze.
Dziękuję a powiedz mi jak z rozmiarem, kupowałaś Absorber w swoim normalnym rozmiarze? Nie mam możliwości przymierzenia, a opinie w necie są różne...

Stary 2016-04-14, 13:47   #860
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:

powiem tak: mam kilka shocków kupionych przez neta i niestety - trzeba mierzyc. Tez nie mam ich u siebie w mieście, ale byłam ostatnio w Krakowie i stanęłam na głowie żeby wstąpić do sklepu gdzie je mają przymierzyłam chyba z 6 rozmiarów i w efekcie mam idealny stanik. Co ci mogę powiedzieć to tyle, że ten ultimate run bra jest dość ścisły w obwodzie, wzielam mój rozmiar, trochę się bałam że będzie za ciasny ale po bieganiu (jak już się w niego wcisnęłam ) okazało się ze jest idealny rozmiar mam 75G więc mogę conieco powiedzieć o trzymaniu cycków
Stary 2016-04-14, 14:00   #861
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
powiem tak: mam kilka shocków kupionych przez neta i niestety - trzeba mierzyc. Tez nie mam ich u siebie w mieście, ale byłam ostatnio w Krakowie i stanęłam na głowie żeby wstąpić do sklepu gdzie je mają przymierzyłam chyba z 6 rozmiarów i w efekcie mam idealny stanik. Co ci mogę powiedzieć to tyle, że ten ultimate run bra jest dość ścisły w obwodzie, wzielam mój rozmiar, trochę się bałam że będzie za ciasny ale po bieganiu (jak już się w niego wcisnęłam ) okazało się ze jest idealny rozmiar mam 75G więc mogę conieco powiedzieć o trzymaniu cycków
wow, dziękuję mi pozostają zakupy online więc jak już nie trafię będę odsyłać, ale że jest ścisły ten ultimate to mi już coś daje.

Stary 2016-04-14, 20:09   #862
insane_p
Zadomowienie

hej tak mnie dziś szefowa wkurzyła... że przebiegłam ciągiem 10 min! I to 2 razy!
Także w ciągu dzisiejszego 30 minut, 22 były truchtem, 8 marszem Coraz lepiej. Marzy mi się 30 min ciągłego biegu

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:14   #863
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
hej tak mnie dziś szefowa wkurzyła... że przebiegłam ciągiem 10 min! I to 2 razy!
Także w ciągu dzisiejszego 30 minut, 22 były truchtem, 8 marszem Coraz lepiej. Marzy mi się 30 min ciągłego biegu
Spokojnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy zrobiłaś te 30 minut

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2016-04-14, 20:50   #864
staska_stasia
Zakorzenienie

Ech, coś mi ostatnio nie po drodze z tym bieganiem
Poniedziałek i wtorek czułam jeszcze mięśnie po niedzieli.
Wczoraj wróciłam o 19 do domu, ale obiecałam koledze rzucić okiem na regulamin rajdu rowerowego i zeszło mi się do 21.
Dzisiaj liczyłam, że w końcu pójdę biegać, może do lasu na zawilce, ale... pakuję się na wyjazd, bo jutro nie zdążę tego zrobić.
I tak o. Pozostaje mieć nadzieję, że przyszły tydzień będzie spokojniejszy Chociaż pewnie znowu poniedziałek i wtorek będę się regenerować
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 22:27   #865
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ja dziś nie biegałam. Nos i zatoki mnie tak cholernie bolą od kataru, że nic mi się nie chciało. Z psem tylko godzinkę marszu zaliczyłam.
Jutro nadrobię będzie bieganie+rower na noc.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:46   #866
Dotka90
Zakorzenienie

Ja wczoraj tez nie biegalam, bo padlo mi auto, wszystkie plany w leb i wrocilam dopiero o 21 do domu i ledwo zylam. Poza tym i tak bym chyba nie poszla, bo przedwczoraj karmilam dziecko w lesie i mnie zawiało, bo bylam lekko spocona + podnioslam bluzkę, wiec skutkiem tego ledwo sie wczoraj ruszałam.

Moze dzisiaj mi sie uda skoczyc na silke, zobacze o której mąż wróci.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:56   #867
ktsw
Zakorzenienie

powiem wam, ze ja przestawiłam się na bieganie przed pracą i jak widze dzisiejsze posty to widze ze to był dobry pomysł (tak, wiem że nie każdy może). Dzis o 6:00 byłam na "trasie" super
Stary 2016-04-15, 12:15   #868
Dotka90
Zakorzenienie

Ja niestety tak rano nie dam rady biegać, bo musialabym mega wcześnie wstać, a TZ musialby sie wtedy malym zająć, no a on sie do pracy szykuje. Zreszta o 6 rano to ja jetem trupem zazwyczaj
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 13:13   #869
Szybkobiegacz
Blood and fire

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
W moim przypadku to się nie sprawdza - na bieżni biegam wolniej i bardziej się męczę - jest to m.in. związane z wyższą temperaturą w pomieszczeniu, brakiem ruchu powietrza, co powoduje, ze ciężej się oddycha, no i ta nudaaa...Co do punktu 2. wpatrywanie sie w wolno zmieniające się cyferki na wyświetlaczu z pewnością psychiki nie odciąża
Próbowałaś banalnego rozwiązania, tzn postawić sobie zwykły wiatraczek przed sobą? To wszystko zmienia, różnica gigantyczna. Na nudę najlepsza jest muzyka. Jak w terenie nigdy nie biegam ze słuchawkami, tak na bieżni nie mogę inaczej. Dobra playlista i roznosisz bieżnię I tu szybka uwaga - zauważyłem, że na bieżni bardziej się męczę przy niskich prędkościach. Spróbuj wyższych obrotów, wtedy jest paradoksalnie łatwiej, a do tego mniej się nudzi, bo bardziej skupiasz się na samym biegu, a nie otoczeniu.

Miałem jeden rok zajawki na bieżnię, zrobiłem na niej blisko 3 tysiące kilometrów. Teraz na szczęście mieszkasz w miejscu, gdzie swobodnie da się biegać na zewnątrz
Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz
jak wrzące źródło o zapachu siarki
pod którym omdlewają zielone łąki pozoru

Szybkobiegacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:35   #870
bejata440
Zakorzenienie

Ja tam sie boje ze zlecę z bieżni gdy mam prędkość ustawiona na mniej wiecej ta ktora biegam w terenie..

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości