Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-27, 20:11   #841
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Kasiulko super ta żyrafa i biedrona! Jesli chodzi o pomysły na ozdobienie-ja nakleiłam na ściane obok łozeczka postarc Kubusia Puchatka i tygryska (jestesm w nich zakochana) i moja Agacia mając 1,5m-ca zaczęła sobie z nimi gaworzyc. Moze pózniej wkleje zdjecie to zobaczysz.
pzdr

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 21:31   #842
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny, zastanawiam się co z Maliną, może faktycznie już urodziła? . Jak któraś z Was będzie coś wiedzieć, dajcie znać.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 09:54   #843
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny jak minęła Wam nocka? Ja dzisiaj pobiłam rekord ze wstawaniem, mały za bardzo mi ciśnie na pęcherz. Dzisiaj jestem jakaś padnięta, nie mogłam spać i już o 8.30 wstałam, jeszcze dopadł mnie katar, chyba po wczorajszym spacerze. Wczoraj poprałam pieluszki i ręczniki dla maluszka i zostaje mi już tylko pościel i rożek. Rzeczywiście taki rożek przydaje się tylko na miesiąc, nie dziwie się dzieciom, też nie chciałabym być tak skrępowana, dzieci bardzo lubią ruszać rączkami i nóżkami i im się przyglądać .

Malina gdzie jesteś?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 11:17   #844
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Właśnie skończyłam prasować pieluszki uff, godzina czasu. Nikt mnie nie namówi na tetre , zbyt pracochłonne i żmudne . Zdecydowanie pampersy . Aha przypomniało mi się moja znajoma mówiła coś o pieluszkach happy, które mają wycięcie na pępuszek, ona używa huggisy, bo mały ma uczulenie na pampersa i jest z tych pieluszek zadowolona. W ogóle to gdzie Wy jesteście?
Stary 2006-02-28, 12:48   #845
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Płatku to całe pranie i prasowanie jest jeszcze przede mną . Martwię się, żebym zdążyła, bo mam jeszcze parę rzeczy do kupienia i czekam do wypłaty (10 marca). A tu teoretycznie zostanie trzy tygodnie do porodu.
Ja o dziwo dziś spałam bardzo dobrze, wstałam o 7:30 i pojechałam na podstawowe ostatnie już badania. W czwartek odbieram wyniki i do gina na USG.
Chyba pójdę na spacer, tylko nie lubię chodzić sama, a nie mam z kim pójść . Mój TŻ w pracy, jak wróci będzie już ciemno, szkoda mi przepuścić taką ładną pogodę . Ale cóż du**** trzeba ruszyć . Ważyłam się dziś w zabiegówce i okazało się, że w sumie przytyłam już 15 kg . Coś mi się wydaje, że jak tak dalej będzie to dobiję do 20 kg Oby nie...

Stary 2006-02-28, 12:59   #846
kasiulka
Zakorzenienie

Ja juz jestem - miałam dzis troche spraw "urzędowych" do załatwienia, zeszło prawie pół dnia. U mnie tez sterta rzeczy do prasowania, czeka juz kilka dni, musze sie za to zabrać wreszcie. Wczoraj udało mi sie spakować torbe do szpitala - co prawda nie w całosci, ale tak w 2/3 - jak na mnie to i tak sukces .

Wczoraj ugotowałam tez zupe z laktatora i mam problem bo nie wiem jak przechowywac taki wygotowany laktator zeby sie do niego z powrotem wszystkie bakterie nie przylepiły? Wystarczy w pudełku czy w jakims worze?
Jeszcze w kwestii doradzenia a raczej odradzenia - dziewuszki nie kupujcie pod żadnym pozorem szczoteczki do wlosów z włosia kozy Canpol Babies. Jak kupiłam, zmamiona atrakcyjną ceną, choc wiedziałam ze Canpol ma ogolnie złe notowania. Przed pierwszym uzyciem kazali ją wyparzyc no i jak to zrobiłam to... - całe mieszkanie capczyło mi kozą. ... szczotka juz dawno wyschła ale dalej daje czadu - moij misiek orzekł ze trzeba kupic nową zeby nam malenstwo nie śmierdziało kozą

Kostko co do ważenia to ja juz sie od pewnego czasu nie waże w ogole, jakos ta wiedza nie jest mi do szczescia potrzebna , w szpitalu jak mnie zważą pewnie przezyje mały szok, ale co tam - i tak bede wtedy w ogolnym szoku
Za to zauważylam ze jak siedze z troche rozstawionymi nogami to brzuch mi wpada miedzy te nogi i czuje wtedy jego ciężar - no i jest co nosic, az dziw ze mi jeszcze kręgosłup nie wysiadł.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 13:02   #847
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
Kasiulko super ta żyrafa i biedrona! Jesli chodzi o pomysły na ozdobienie-ja nakleiłam na ściane obok łozeczka postarc Kubusia Puchatka i tygryska (jestesm w nich zakochana) i moja Agacia mając 1,5m-ca zaczęła sobie z nimi gaworzyc. Moze pózniej wkleje zdjecie to zobaczysz.
pzdr

Katesiu, chetnie zobaczyłabym te tygryski i puchatki , moze mnie zainspirują. Ja mam jeszcze zamiar przed porodem trochę naprodukowac tych obrazków bo pozniej to juz na bank czasu nie będzie na artystyczne wyżywanie się

Oliwka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 13:10   #848
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dziewczyny co do pieluch ja dostawałam w szpitalu Happy i były bardzo dobre. Wogóle nie uzywałam tych z wycięciem na pępek bo nie było takiej potrzeby. Przykrywałam gazikiem i zakładałam zwykłą pieluszke. Kupiłam w promocji Huggies i leżą teraz nieuzywane bo okazały się niewypałem. Słabo wchłaniają i małej wylatuje z nich zawartość! Może ja miałam jakieś kijowe opakowanie. Teraz jesteśmy na pampersach i chyba przez jakiś czas nie będe szukać innych.

CO Z MALINĄ??
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 13:38   #849
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Co do wagi to ja już dotarłam do 20 kg. Jestem naprawde gruba, przed ciążą ważyłam 47-49kg. przy wzroście 160 cm., a teraz 68 kg. szczena opada . Jestem małym wielorybem, czasami nie mam siły przekręcić się w łóżku na drugi bok .
Co do szczoteczki do włosków dla małego kupiłam właśnie taką samą Kasiulka jak Ty, najwyżej zmienie skoro mówisz, że tak capią .

Joasiu moja siostra też bardzo narzekała na haggisy, kwestia gustu. Jednym pasuje to innym tamto .
Stary 2006-02-28, 14:37   #850
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Właśnie przed chwilą wróciłam ze spaceru, bardzo przyjemnie jest na zewnątrz, ale niestety musiałam wrócić bo brzuch zaczął mnie dziwnie boleć i w żółwim tempie ledwo się dowlekłam.

Mam wrażenie, że maleństwo się już obróciło i jest twarzyczką do przodu . Jak mnie kopie, a robi to często i mocno to na dodatek czuję to po obu stronach brzucha, jakby wierzgało stópkami albo kolankami . W każdym bądź razie jest inaczej niż przedtem.

Co do pieluch, ja nie będę eksperymentować tylko kupię Pampersy , mają najwięcej pozytywnych opinii .

Miłego dzionka dziewczyny, idę się zdrzemnąć, bo zaraz głowa padnie mi na klawiaturę i tyle będzie

Stary 2006-02-28, 14:40   #851
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka ja po wygotowaniu laktatora trzymałam go w pudełku a przed uzyciem dodatkowo nie gotowałam ale jeszcze wyparzałam w gorącej wodzie, prosto z czajnika.
Od jutra mój TŻ wraca do pracy. Teraz było super, bardzo mi pomagał, wspólne spacery itd. Od jutra zostaje sama.
Stary 2006-02-28, 16:00   #852
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

na pierwsze tygodnie dopoki sie pepek nie wygoi polecam pieluszki Happy. maja specjalne wyciecie z przodu aby pielucha nie zachaczala o kikutka. nie wiem czy te nowe pampersy to też maja.
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 17:17   #853
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny Malina urodziła chłopczyka, mały waży 3850g i ma 53 cm . Malina straciła 2l krwi i leży pod kroplówką. Mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie i wróci z Tomciem do domu.
Stary 2006-02-28, 17:39   #854
uskow
Zadomowienie

Malina GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!
uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 17:55   #855
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Dziewczyny Malina urodziła chłopczyka, mały waży 3850g i ma 53 cm . Malina straciła 2l krwi i leży pod kroplówką. Mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie i wróci z Tomciem do domu.
ojojoj az mi ciary poszły po kregosłupie - biedulka, chyba miala dosc ciezki poród, mały okazał sie całkiem spory...rany az sie boje jak ja sobie poradze bo moja niunia tez do najmniejszych nie należy

No w każdym razie super ze Malina ma juz to za sobą, czekam z niecierpliwoscią na Jej powrót

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 18:28   #856
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
ojojoj az mi ciary poszły po kregosłupie - biedulka, chyba miala dosc ciezki poród, mały okazał sie całkiem spory...rany az sie boje jak ja sobie poradze bo moja niunia tez do najmniejszych nie należy

No w każdym razie super ze Malina ma juz to za sobą, czekam z niecierpliwoscią na Jej powrót
Też mi się wydaje, że miała ciężki poród , ale nic konkretnego nie wiem, może Meme coś będzie wiedziała więcej. Naszczęście ma już to za sobą, zobaczcie jeszcze jeden dzień i zostałaby marcową a nie lutową mamą .
Stary 2006-02-28, 18:39   #857
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka
ojojoj az mi ciary poszły po kregosłupie - biedulka, chyba miala dosc ciezki poród, mały okazał sie całkiem spory...
To samo poczułam, ale faktycznie, najgorsze już za nią . Niech odpoczywa i nabiera sił.
I tak, mamy trzy mamusie lutowe i chyba będą trzy marcowe (mam nadzieję, że nie przeciągnie się na kwiecień) .

Stary 2006-02-28, 18:42   #858
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Malina gratulacje bidulka chyba się nameczyła
Stary 2006-02-28, 19:53   #859
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczynki. najpierw chcialam jak najbardziej i najgorecej pogratulowac Malinie . Odpoczywaj i nabieraj sil na najwazniejszy okres w zyciu mam - opieka i obserwowanie naszych najukochanszych pociech. czekam na relacje z niecierpliwoscia.

chcialm rowniez zadac pytanie. ostatnio zastanawialm sie nad badaniem krwi dziecka w celu wpisania grupy krwi do ksiazeczki zdrowia. wiem ze trzeba wykonac dwa badania ale nie wiem czy mozna je wykonac w przychodni rejonowej czy w stacji krwiodawstwa i czy ja musze za to cos placic? jezeli ktos cos wie na ten temat prosze o odpowiedz. z gory dziekuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 20:01   #860
kasiulka
Zakorzenienie

Tiarra nie wiem jak wygląda sytuacja z badaniem krwi dziecka, ale ja robiłam badanie grupy krwi dla siebie i płaciłam 30 zł, bo to nie jest badanie refunowane przez NFZ, z tego co wiem to mozna je zrobic w każdym laboratorium. Badanie było jedno - okreslenie grupy krwi i czynnika Rh.
Najlepiej zadzwon do swojej przychodni i zapytaj - a tak szczerze mowiac to ja myslałam ze takie rzeczy robią w szpitalu przy porodzie - ja mam swoją starą książeczkę zdrowia, którą mama dostała przy moim urodzeniu i jest wpisana moja grupa krwi.

Oliwka
Stary 2006-02-28, 20:06   #861
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

tak moga zrobic badanie krwi ale jest tylko jedno i za zadne skarby nie wpisza tego do ksiazeczki bo mogla zajsc pomylka. u mnie problemem wtedy byl brak grupy krwi mojego meza. jego ksiazeczka gdzies sie zawieruszyla a nikt nie pamieta. jezeli mielibysmy takie same to w szpitalu po jednym badaniu wpisaliby jesli bylaby taka sama jak nasze. teraz to musze sie popytac ale dzieki za odpowiedz.
Stary 2006-02-28, 20:50   #862
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulka a jak tam twoja torba, spakowana do konca. bo ja swoja spakowalam w dziesiec minut zaraz po tym jak pojawily sie pierwsze skurcze. byl to jednak falszywy alarm. jednak nie rozpakowywalam jej a tylko wstawilam pod lozeczko. zreszta jak znalazl przydala sie dwa tygodnie pozniej. jesli chodzi o checi zyciowe to po porodzie i po dojsciu do siebie wpadlam w furie porzadkow. zloszcza mnie porozrzucane zabawki na podlodze i pylek kurzu na szafce. czsem mnie to przeraza bo przed ciaza taka nie bylam.
Stary 2006-03-02, 12:34   #863
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dziewczyny gdzie jesteście? Pisze w biegu bo ostatnio Julcia daje mi popalić. Chyba aniołkowi rosną rogi Rano to nawet nie mam czasu iść do łazienki a co dopiero zjeść śniadanie. Matko jak dobrze że mam mame pod ręką. Zawsze troche pomoże.
Stary 2006-03-02, 12:51   #864
kasiulka
Zakorzenienie

Ja jestem, podczytuje tylko jakos nie mam siły pisać - dzis miałam ciezką noc, brzuch mnie bolał, własciwie to nie wiem czy to juz te słynne skurcze przepowiadające czy jeszcze nie. Ogolnie boli mnie coraz czesciej, juz nie tylko wieczorem ale i w ciagu dnia a brzuch zdaje sie ważyc tone... co chwila mi niedobrze, jestem słaba,w domu burdello - no koszmar po porstu. I juz naprawde zaczynam sie bać - wczoraj jak zdałam sobie sprawe ze jest juz marzec i lada chwila mnie powiozą to mnie blady strach obleciał
Dzwoniłam dzis na "moją" porodówke" i dowiedziałam sie ze oprócz podpasek-pieluch Belli mam miec jeszcze ze sobą jakies inne podkłady poporodowe, ponoc do kupienia w aptece - nie mam pojecia co to jest , może Wy kojarzycie cos takiego?
Tiaaro moja torba spakowana czesciowo, chyba sie zmoblilizuje i dopakuje do konca jak juz mi wody odejda, normalnie odrzuca mnie sam jej widok bo mi sie zaraz przypomina ze lada moment wyląduje w szpitalu, brrr.
Własnie przyszło mi do głowy ze powinnam chyba jeszcze spakowac drugą torbe z rzeczami na wyjscie dla siebie i dzidzi bo przeca nie bede wszystkiego od razu taszczyc..... te cholerne torby to moje przeklenstwo, jak nic pojde z torbami.. w koncu .

Joasiu a co z Juleczką - nie chce spać, placze? A noce jak wyglądają - masz szanse choc troche sie przespac? Jak wczoraj sobie zdałam sprawe ze to moje ostatnie noce w miare całe przespane to znowu podłapałam doła -a ja tak lubie spać. Inna sprawa ze moj misiek chyba odetchnie z ulgą bo chrapie ponoc tak niemiłosiernie ze biedaczysko w ogole przeze mnie nie śpi. Wczoraj stwierdził ze nie zdawał sobie sprawy ze kobieta może az tak głosno chrapać . Przez telefon tez ponoc gadam jak Lord Vader z gwiezdnych wojen

Oliwka
Stary 2006-03-02, 13:17   #865
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka z tym Lordem Vaderem to jakaś obsesja Mój TŻ też mi całą ciąże mówił że dysze i sapie jak on!
Julcia chce byc ciągle noszona i to tylko w pozycji pionowej a pełnia szczęścia jest gdy do tego chodze. W nocy nie jest źle budzi się co 3h.
Stary 2006-03-02, 13:33   #866
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny dzisiaj byłam u lekarza, waga wskazała już 69,5kg, przytyłam już 20,5kg, poprostu szczena opada. Mój TŻ powiedział wczoraj, że porobiły mi sie na udach wałki, wiecie jakie o przykre Nie rozumiem jednego, moja położna obliczyła, że to 37 tc., a według mnie to 36 tc. przecież mam termin na 27.03. Odnośnie wód płodowych (pisałam wcześniej, że mam małą ilość) to nic złego, gorzej jak jest ich za dużo, albo znikoma ilość. Mój bąbelek ma już mało miesca i jest mu bardzo niewygodnie, może szybciej będzie chciał wyjść na świat
Stary 2006-03-02, 13:37   #867
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulka mi też jest coraz ciężej. Nocki mam nieprzespane, nie moge znaleźć pozycji do spania i ciągle mi gorąco. Brzuch też zrobił się strasznie ciężki, chwila jakiegokolwiek wysiłku i padam z nóg. Musimy to przejść, już niedługo nasz szczęśliwy dzień.

Kostka mam pytanie, na kiedy masz termin?
Stary 2006-03-02, 13:50   #868
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku, nic sie nie przejmuj, waga to teraz najmniej ważne , Ja jestem wielka jak szafa trzydrzwiowa - no przynajmniej tak sie postrzegam . Moj misiek tez stwierdzil ze jestem wielka, waże juz wiecej od niego i raczej by mnie nie podniósl (nawet nie próbuje, skonczyło sie romantyczne noszenie na rękach ) - ale on mi powtarza ze to nie ja tyle waze tylko my - tzn. malenstwo i ja - to ma byc niby takie pocieszenie . I tylko sie smieje ze mnie ze juz mi prawie majtek nie widać, bo tez giną pod brzuchem i tymi wałeczkami .

Oliwka
Stary 2006-03-02, 15:15   #869
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Kasiulka .
Stary 2006-03-02, 15:20   #870
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

z tego co pomietam moja ciaze to uczucie ciezkiego brzucha napady goraca i calkowita niechec do wszystkiego pojawila sie na tydzien przed porodem. na poczatku nie skojarzylam poniewaz mialam trzy terminy porodu. najbardziej trafny okazal sie ten wskazany przez kobietke ktora ginekologiem nie jest a ma specjalizacje z usg calego ciala. moj gino twierdzil ze zle obliczyla termin. po porodzie nie chcialam wytykac mu bledu, grunt ze kruszynka jest ze mna.

do wszystkich dziewczyn ktore rodzily badz urodza w 2006 roku. dowiedzialam sie ze u mnie w Kielcach a podejrzewam ze w calej Polsce sa darmowe szczepienia przeciwko zapaleniu opon mozgowych. normalnie te szczepienia so ponoc koszmarnie drogie a moga juz byc przyjmowane w okresie niemowlecym. najpierw poszla fama ze to dla wszystkich dzieci do lat 10, lecz pani w przychodnie powiedziala ze tylko dla tych z tego roku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości