|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Mam wędzone oliwki i nie zawaham się ich użyć
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- A ja oliwek nie lubię, O. też nie ![]() ---------- W związku z tym że O. nie ma szans żeby dostała się do przedszkola gminnego , to dziś zarezerwowałam jej miejsce w prywatnym. W poniedziałek jadę załatwić formalności - i cieszę się i stresuję ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Byou - bieganie - zazdroszczę , bo ja to się taka leniwa zrobiłam nie chce mi się nic.
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego nie masz szans na giminne? kciuki! ja tez nie lubie oliwek - zreszta nie zjem niczego, co zostalo zalane octem (oprocz surowki z bialej kapusty )
|
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Z poslizgiem
Najlepszego dla Michalka Karolka i Kacperka Jesli Nestelle czyta to buziaki tez dla Roszka Z okazji 3 urodzinek ![]() I ja od 17min mam Wolne prawie 3tyg wakacji nie powiem ze sie nie ciesze troszke odpoczne od pracy moze zatesknie za nia laboga:Mama jutro juz wraca do Pl A ja z Milusiem lecimy we wtorek ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Moderna kurs nowzi nazwe " circle of security " polega dok na ogdadywaniu jaki ma Milus humor i co moge robic jak ma zly. Odczytywac jego potrzeby i tak dalej i tym podobne. U mnie akurat wychodzi ze mam sie uczyc jak byc lepsza o bd rozumiejaca potrzeby dziecka mama. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Yhmmm nie ma.mojej wiadomosci 😑 Moderna - kurs sie nazywa "circle of security" mozna na necie poczytac. U mnie bardziej brane jest pod uwage umiejetnosc rozpoznywania checi i nastroju Milusia - i ew co zrobic by moje dziecko bylo zadowolone A sie chcialam pytac nie orientujecie sie jak z przedszkolem prywatnym czy ew bylaby szanda na dostanie miejsca ( nawet w nie pelnym wymiarze godzin ) od wrzsnia ew stycznia.? Bo.na panstwoowe to raczej nie mamy sznas :-( |
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku Jakub dostał się do prywatnego bez problemu od października i jeszcze były miejsca, także chyba nie ma z tym problemu, ale u nas 3 prywatne na osiedlu a państwowego żadnego,kawałek dalej dopiero.
Złożyłam dziś dokumenty do przedszkola. Czekamy... Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmawiałam z dyrektorami i w jednym przedszkolu otrzymałam informację że rekrutacja od 4 lat (3 latków nie będą brać pod uwagę ze względu na bardzo dużą ilość dzieci ; sześciolatki blokują miejsca) a w drugim 2 dzieci idzie do zerówki . Także szanse na to że się dostanie prawie równe 0 ![]() a co do choroby - lekarka mówiła że to grypa... ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
W tym roku jest masakra - jako że mieszkam na wsi - 2 gminne przedszkola przepełnione Dziś dzwoniłam po prywatnych w mieście - masakra , wszystko pełne. Znalazłam jedno i z przyzwoitymi opiniami (2 miejsca wolne) więc nie czekałam i od razu zarezerwowałam.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja ogolnie jedna noga jestem juz w Polsce ze sie tak wyraze. Ost mnie baba z Bv wqrwila i jak dalej bd naciskala abym sie zgodzila to 1samolot i mlody jest w Pl a jak do tego dojdzie to ja musze mu miejsce w przedszkolu znalezc bo mama sama tyle godzin z nim nie wytrzyma
Ost szukalam i znalazlam jedno w miare blisko czytak tylko 8 przystankow tramwajem cena 655 z wyzywnieniem ( ale czas pobytu dziecka od 6do18mozliwy) serio serio nie wiedzialam ze to az tyle pieniazkow :-( |
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasia takie ceny niestety sa...Ale Ty jako samotna matka masz duże szanse do państwego- próbuj!! W Lublinie z wolnymi miejscami raczej nie ma większego problemu- jak nie w jednym przedszkolu to w innym. |
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 3 prywatne przedszkola na osiedlu, państwowe 3 w odległości mniej więcej 1-4 przystanki autobusowe. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak. Wyjada z sałatek. Oliwki i pomidory uwielbia. 8 przystanków to dużo, żeby dowozić dziecko do przedszkola - szczególnie, że pewnie Twoja mama by go odbierała/zaprowadzała też. Kasia, ale tamm gdzie mieszkasz chyba jest sporo przedszkoli. No i dlaczego nie Państwowe???
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-03-11 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 1 panstwowe na psiedlu dok 70metrow od domu ( sama chodzilam tam do zerowki i nawet moja uwczsena wychowawczyni dalej tam pracuje hehe ). Muszs dok spr gdzie sa jeszcze ew panstwowe przedszkola w okolicy - oczywiscie jak juz trzeba bedzie wracac to zlorze tam papiery (a noz sie uda) sek w tym ze ja bym musiala Milusia zostawic u rodzicow na min 3 miesiace i dopiero sama po tym czasie juz wroce - wiec mlody musi sie gdzies dostac chociazby przejsciowo
|
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
W Krk juz byś za bycie samotna matką wyprzedziła mnie i Despe w walce o miejsce w samorządowym.
|
|
|
#854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Filipcio nadal jest jej, ale "tloske Zosi tes". a Bomba jest na miejscu- dzisiaj "jej chyba nie kocha jus, tylko Anię" skąd? pokaż mi fotkę, bo moze ja nie wiem czego i jak szukac Cytat:
Kaśka, jesli jestes zdecydowana na powrót, to zeby Milus sie dostał od wrzesnia to do samorządowego, publicznego- juz musisz składac dokumenty, rekrutacja jest do końca marca. no ba i to o ile
|
|
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co dostała na dzień babci?może to też kwestia kierunku prezentowego? ja mam zawsze problem z eksportem upominkowym. zawsze cepeliadą jadę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Olka wiecznie mi wisi/stoi na nodze. żyć nie daje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
iiiiiiiiiiiiii ![]() masz największe szanse ![]() bardzo daleko... Klątwo trwaj ![]() nadaję z nowego kompa
|
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
na wagę (Plac na Stawach, stoisko "Greckie smaki") więc fota dużo Ci nie da
![]() tylko o 4 nasze podatki, zamieszkanie, odległość od domu/pracy, długość pobytu i fakt, że dziecię pożłobkowe dają przecież AŻ 96 pkt ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Pani, brawo za lapka! Pachnie nowością? ![]() Oliwki... smaczne, ale... chyba spodziewałam się, że będą bardziej trącać wędzonym (jak śliwki).
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
eee, pachnie "muszę Cię opanować"
![]() Cytat:
![]() byłam dziś na Magdalenkowym stoisku na Kleparzu i nie mieli oliwek (żadnych). tylko syra kupiłam.
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Na pewno jest Ci tam samej ciezko Cholera żeby już takie dylematy miłosne ![]() ![]() ![]() ------------- Dziś zabawa ciastoliną ponad 1,5h z dziećmi. Z nawet lepiła, choć szybko jej się znudziło ![]() Co do prezentów - ma ktoś to?? Zaciekawiło mnie. http://www.smyk.com/quercetti-georel...y-dla-dzieci-p lub http://www.ceneo.pl/2233591 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jednak sie zdecyduje wrocic ale dok tego jeszcze nie wiem na pewno po nowym roku bede juz sie zbierala do domku.
Despa co do pani z bv na ost spotkaniu we wtorek zaproponowala mi :suport familly: bo jak stwierdzila jestem przeczeczona bo za duzo pracuje (nie dalo jej sje przetlumqczyc ze to "chwilowe" bo jest moja mama ) ale nie ona dalej swoje. ze jak mamy nie mam do.pomocy to mi jest ciezko wygosppdarowac wolna chwile dla siebie i mam czasu spotykac sie ze znajomymi. Nie szlo jej przetlumaczyc ze czas dla siebie mam wieczorami do znajomych chodzimy w weekendy. Nie i Kropka musze miec te rodzine abym mogla odpoczac. Odp jej we sie nie zgadzam na takie rozwiazanie bo wedlug mnie jej Nie potrzebuje bo sama sobie doskobale radze. Ale no jak grochem osciane. Ta druga babka jakby bardziej kumata alento wszystko takie falszywe ze ja cie.prdl :-/ To tak po skrocie ale nazbieralo sie tego toszke u tych bab niby jak jej powiedzialam ze to mi wyglada na probe odebrania mi Milusia ( bo wpiewe mowila o 1 weekndzie w miesiacu - teraz o 2 - to pewnie w rzeczywistosci byloby co tydzien ) to ona do mnie " ze jakby chcieli mi go zabrac to zrobili by juz wczesniej ale nie maja podstaw do zabrania" i wez ru badz madrym :-/ co.im po glowach chodzi |
|
|
|
|
#861 |
|
MBZ♥
|
Kasia ja bym się nie zastanawiała nad powrotem. Skoro proponują takie coś to niewiadomo czy za msc nie spróbują najgorszego. A wszystko w imię dobra dziecka.
Pani AAAAAAAAA Demeter ja mam zwykłą mozaikę z tej firmy i Zoś bardzo lubi |
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Tomus, Florek wszystkiego najlepszego!
despa tak, mama byla 2 tygdnie u mnie, jak sie maly urodzil ![]() nie wiem, czy wsiade do samolotu, mam lek przed lataniem, zreszta mamy jescze psa, wiec samolot odpada panika wow! no jednak sie dalo! hahaha.. poszlo ekspresem i jaki wybralas?nie obchodzimy dnia babci/dziadka - mama dostala prezent na swieta ale nie rozumiem, co maja te rzeczy ze soba wspolnego ![]() co to jest cepeliada? ![]() kasia o zesz - niezle kontroluja tam rodzicow - z jednej strony to dobre rozwiazania, bo dba sie o dobro dzieci, z drugiej moze prowadzic do tragicznego konca
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-03-12 o 09:57 |
|
|
|
|
#863 |
|
MBZ♥
|
Florkowski dużo uśmiechu i spełnienia marzeń Moderna dla mnie ma wiele wspólnego bo jeśli my komuś robimy prezenty i pamiętamy o okazjach:W Polsce dzień babci i dziadka jest celebrowany bardzo to jest szansa, że ta osoba pomyśli o uczczeniu naszego święta. W tym wypadku o urodzinach,dniu dziecka itp i nie chodzi mi o wielki prezent.
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
I ode mnie dla Tomusia i Florka buziakow moc w dzien urodzin :paryt:
No i Sorcce dla ciebie tez buziaki W pon mam wizyte ost orzed wylotem to sie jej raz jeszcze dok zapytam o co jej chodzi. |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to nie moje swieto - tylko urodziny dziecka ![]() Wydaje mi sie, ze moglabym byc nawet najgorsza corka swiata, a babcia powinna mimo to miec chec na utrzymanie dobrych relacji z wnukiem. Moja mama dostaje co roku prezent na swieta, kalendarz lub album ze zdjeciami Marcela - teraz jak M. jest juz wiekszy, to mam w planach wspolne robienie prezentow dla obu babc wlasnie na urodziny czy na swieta BN. |
|
|
|
|
|
#866 |
|
MBZ♥
|
Ale możesz pokazać M.,że w Polsce jest takie święto. I zrobić z Nim laurke.
pisząc: nasze święto miałam na myśli święta M. Tj urodziny itp. No niestety w większości przypadków to tak jest, że jeśli kuleje relacja my- rodzice, my- tesciowie to słaba jest też więź z wnukami. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie znajdziecie czasu na Skype raz w tygodniu raz na2 tygodnie? Czy remont, zabieganie, praca itp to nie znów wymówka? Ja mimo kiepskich relacji z T. dzwonię raz w tygodniu. Robię to dla dziecka. Nie dbam o to czy wysyła coś, czy pamięta. Ja robię wszystko żeby Zoś wiedziała że ma nie tylko moich. Wiem, że to trudne, przepraszam jeśli Cię urazilam
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
BYou zle napisalam, w domu moja mama nam nie pokazala, ze dzien babci/dziadka sie obchodzi - nigdy nie robilismy prezentow/laurek - dlatego teraz tez nie obchodzimy tego swieta
|
|
|
|
|
#868 |
|
MBZ♥
|
Może czas to zmienić?
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Pisałaś też że nie było prezentów. Więc skąd teraz oczekiwania że to się zmieni bo jest M? To raczej samo nie przychodzi, tym bardziej że kontakt ograniczony. |
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem też, że kontakty na odległość są utrudnione. Smutne, że rozmawiacie raz na kilka miesięcy z mamą. Nie jeździcie na swieta, oni do Was też nie... Ale jak piszesz, że kiedyś sie to zmieni to powodzenia Czemu nie pokazać M i nauczyć takiego pięknego, polskiego świeta jakim jest Dzień babci/dziadka?? Kasia, a co to bv?? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Byou, własnie widziałam też same mozaiki. W oko mi wpadło koło zębate jest od 3 r.ż. A Quercetti Basic jest z kołem i mozaiką. Chyba mu kupimy to Moj K wczoraj wywijał przed telewizorem do piosenki Beyonce 7/11
|
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego Florek! Sorce Tobie też spełnienia marzeń! I spóźnione życzenia dla Małpki! Kasia szok! To takie uszczesliwianie na siłę :/ strasznie się do Ciebie przyczepili. Wszystkich tak traktują czy tylko obcokrajowców? Przypomnij, ile czasu jeszcze tam musisz być, żeby dostać ich emeryturę? Zuzi wyszły 2 pierwsze ząbki. Dziwne, bo ostatnio nocki lepsze może w końcu katar odpuści, bo już równe 4 tygodnie ma i żadne nasiviny, pulmicorty, nebudose nic nie dają
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

?

nie chce mi się nic.
(oprocz surowki z bialej kapusty 

laboga:

jaka dyscyplina 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)