![]() |
#841 | |
Niewyczymie.
|
Dot.: Scent Bar LIX
Mój w pierwszych miesiącach życia też spał i spał i spał - budził się tylko na karmienie, co 2-3 godziny. A ja miałam taką zasadę, że śpiącemu didkowi się nie przeszkadza.
![]() Przybierał książkowo, szczęśliwym didkiem był... aż do czasu, kiedy pojawiły się kolki, ale to juz inna sprawa. ![]() A w ogóle to macham znad trzeciej kawusi. Nieskromnie powiem, że uważam, że udało mi się dzisiaj nieźle wyglądnąć ![]() Testuję też próbasy od Solstice Scents. I tak, jak Master Bedroom cholernie mi się podoba, tak Violet Truffle śmierdzi jak... ludzkie odchody, które ktoś przysypał czekoladą i wsadził w nie fiołka. Ojezu... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Nie da się, albo inaczej - nie wolno 'przyzwyczajać' malucha do niekarmienia w nocy. Didki są tak zaprogramowane żeby budzić się w nocy i w ciągu dnia na karmienie, dlatego że mleko (mówię tutaj o mleku matki) jest tak skonstruowane, żeby didek bardzo szybko je trawił i wydalał. Co więcej, maluchy mają przecież maleńkie brzuszki, maleńkie żołądki, i jedno, nawet spore karmienie przed snem po prostu nie wystarcza maluchowi na całą noc. ![]() A z tym spaniem... u dorosłego człowieka cykl snu trwa około 90 minut. U didka 60 minut. To, i wybudzanie się w nocy, to też survival instinct, że tak zajadę z angielska, bo nie zawsze umiem się ładnie po polsku wysłowić. ![]() Ogólnie wszystkie te 'niekomfortowe' sprawy z didkami, ich snem, karmieniem i krzykiem, nie są bez powodu. Nie należy na siłę zmieniać dziecięcego biorytmu. Trzeba to przeżyć, przeczekać i robić tak, żeby tego biorytmu nie zakłócać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | ||||
Panaroja
|
snad kawusi
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zimno ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Piers do przodu
|
Moj did szybko sie przestawil na spanie nocne. Znaczy zakwilil w nocy i bez otwierania oczu wessal sie w cyc pol godzinki i 4 snu. Ja splam na stand by i reagowalam szybko zeby sie nie roznudzil
![]()
#844 |
Niewyczymie.
|
Ja do dziś tak robię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja się ufarbowałam nową farbą, bardziej rudą a mniej sikowatą, i też się jaram - nawet TŻ przyznał, że wyglądam w niej bladziej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
to jest to o czym z Polly pisałam
![]() https://giphy.com/gifs/lens-focal-co...vanced-actions jeszcze symulator http://dofsimulator.net/pl/ na pierwszym dobrze widać jak twarz się zmienia w zależności od ogniskowej Cytat:
![]() to w szpitalu mi tak długo ją trzymali na noworodkach, bo spała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Niewyczymie.
|
Ehhh aż mi się zachciało drugiego takiego małego didka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nic jeszcze nie wiem. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Nindżopesz
|
Moje są mniej rude niż Twoje, w każdym razie to była farba HS 9.44 i 7.43l + oksy 6%.
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to wychodzi na jasnym blondzie...co jakiś czas mnie nachodzi na powrot do farby, bo mój mi się udzi i chce mi się ciut innego odcienia....ale przeraża i zniechęca mnie spieranie koloru. Teraz mam z głowy, tylko odrost.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
a wyszło to: http://urodaizdrowie.pl/wp-content/u...a1-207x300.jpg może trochę jaśniej. Wolałabym pomarańcz ale nie umiem uzyskać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Jak coś to będę pamiętała o Tobie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#856 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Niewyczymie.
|
Wykrakałam. Będzie drugi did.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Piers do przodu
|
#859 |
Mother of Cats
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciala bardziej pomarańcz, albo marchewę...ale chyba się nie da. W sumie za dużo mieszania i kombinacji dla mnie z tym mieszaniem farb, oxydantow....potem spieranie się koloru... Przez moment mialam ochotę zrobić sobie delikatne cieniutkie pasemka jakimś rozjaśniaczem/wytrawiaczem i dpiero zafarbować całość henną..Chyba podobaloby mi się . Nawet u szwagra mlody fryzjer chciał się pobawić, jak bylam w Łodzi. Tylko czasu bardzo nie było na eksperymenty, bo to akurat przed sylwestrem, więc mieli urwanie lba... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Dla mnie najpiekniejsze i najintensywniejsze kolory czerwieni i rudosci dawały prof. Inoa, jak psiałam Tru ![]()
![]() |
#862 |
Niewyczymie.
|
No musi serio
![]() Niby wykres ma przyjść dopiero za 2/3 dni, ale sprawdziłam już teraz... no i są, dwie kreski, dwie jak w morde szczelił! Z tym że my się już staramy odkąd Irytek skończył pół roku, jedna ciąża już skończyła się niepowodzeniem, więc nic tylko trzymać kciuki, żeby tym razem wszystko było ok... |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W pierwszym miesiącu budził się normalnie co 4 godziny max, przez pierwszy tydzień nawet budzilam czasem ale później już nie było potrzeby ![]() Cytat:
![]() Ja się muszę zadowolić nocnym snem ![]() Super kolor ![]() Cytat:
![]() ![]() A ile Irytek już ma? Did spał od 20 do 8 rano z jedną przerwa na karmienie więc gdyby nie to że miałam gości i poszłam spać o 1 to byłabym super wyspana ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Nindżopesz
|
Wow, na zawołanie!
![]() ![]() Cytat:
W sumie przyjrzałam się w świetle dziennym i obecny jest git, pasuje mi do karnacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Niewyczymie.
|
Irytek? Za 10 dni będzie miał 19 miesięcy
![]() Nie dziękuję za gratulacje coby nie zapeszyć ![]() ![]() A w ogóle to macham znad herbatki ![]() ![]() Zakochnęłam się znowu w perfumach. Tym razem padło na Guerlain Le Plus Belle Jour De Ma Vie. Zapach prześlyszny, ale nawet nie ma mowy, żebym wydała tyle piniondzów na jeden flakon za jednym zamachem - oj co to, to nie! |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Woooohuuuuuuu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() J jak mawia Mursz "sza-tzun" i to podwójny. To samo tyczy się każdej podwójnej matki. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-03-13 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Niewyczymie.
|
Łaaa
![]() ![]() Tak bardzo się cieszę że bardziej się chyba nie da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Zostac do wieczora w łóżku i czytać dalej o przygodach Fandorina czy wyjść na dwór, bo słońce piękne świeci (choc zimno), cóż za ciężkie dylematy singla ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-13 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.