![]() |
#841 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Dobranoc dziewczynki
![]() Ja ciagle mysle o synku, bardzo tesknie, nie moge sobie poradzic ![]()
#842 |
Konto usunięte
|
U mnie juz 2 tydzień w poniedziałek będzie. Jeszcze jak się leży z dziewczynami z zaawansowaną ciąża to inaczej jak z taką we wczesna. Ale dziś to się zestresowalam ta dziewczyna
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No słyszałam że w zależności od decyzji w grze tak się dalej toczy fabuła.. Mój się bardzo na te grę wścieka, nie sądzę żeby chciał kupić jeszcze dodatek i od nowa w to grać.
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
verrerie i gwiazdka997
![]() verrerie z synkiem będzie dobrze a ty lada dzień będziesz mogła go przytulić - zdecydowanie szybciej niż niejedna z nas. Zbieraj siły bo lada moment będziesz ich potrzebować gwiazdka - rozumiem co przezywasz bo 4 dziewczyny z którymi byłam na sali miały cc a inne też nienajlepsze sytuacje i wiem jak mocno przezywa się każdą. Ale musisz pamiętać że ważne jest twoje samopoczucie i twoje maleństwo. więc dziewczyny do łóżek - wyspać się i jutro będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko zleci i będziecie już z synkiem w domu. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam się z bólem głowy i nie mogę zasnąć. Wzięłam apap to może zaraz przejdzie. To pewnie ze stresu w związku z decyzją o klinice. Mnie głowa zawsze z nerwów boli. ---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie od 1 bezsenność... Zasnęłam o 21 a o 1 juz oczy jak 5 zł i koniec spania ![]() ![]() ![]() A wiec miłego dnia mamuśki ![]() ![]()
#848 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
Cześć. Dziś w nocy lapaly mnie skurcze ale decyzja pani profesor jest ze juz nie hamujemy co będzie więc mogę w sumie w każdej chwili bo każą tez mi dużo chodzić.
Ale celujemy na walentynki jakby co;-) Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Konto usunięte
|
Witajcie z rana,
obudziłam się o północy i nie moglam godzine spać, późbiej o 4 i od tej pory już nie spie. Ja w nocy na siku w ogóle nie wstaje ![]() sowa2806;- czadowy garniturek, dałaś mi pomysł stroju na chrzest ![]() Darkanddark; lala la- tż-ów zawsze można przekonać do swojego zdania, my kobiety mamy taki wrodzony dar ![]() Przypomniało mi się któraś kiedyś pisała:"...jakby jej największym osiągnieciem w życiu było urodzenie dziecka.." Dla czego nie??- danie życia, godne wychowanie, rodzicielstwo -jest jedną z najważniejszych naszych ludzkich przeznaczeń, jeszcze posadzić drzewo i wybudować dom ![]() emma;- masz sporo racji w swoim monologu, ale wcisne tez swoje 5 gr ![]() Dziecko zmienia się z każdym kolejnym rokiem, okresem swojego zycia. Nie ma reguły niestety, jakim będzie wychowanek przedszkolny czy domowy. Wiem to po sobie, swoim dziecku, innych dzieciach i ogólnie z moich obserwacji tak wynika. Jako 2-latek może być wesołym i beztroskim, jako 4-latek nieznośnym i kapryśnym, jako 7- latek -maminsynkiem i strachajłem, jako 12-latek wagarowiczem i t.d. Dziecko się zmienia, ale i dorosły człowiek zmienia się z wiekiem. Ja jestem za przedszkolem, żłobkiem, ale nie dla tego że tak będzie lepiej dla mojego dziecka, a dlatego że moje życie jest mi raz dane , a zajmowanie się dzieckiem nie daje mi pełnego szczęscia, potrzebuje też innych bodźców . ![]() Wpływ na zachowanie dziecka ma - tak jak mówisz , - rodzina ale i społeczeństwo, szkoła, otoczenie. A jeszcze odkryłam że dziecko bardzo dużo dziedziczy po rodzicach. B.ważna jest genetyka, mój synek to kopia mnie. Ale co gorsza przejął najgorsze rysy mojego dziecinnego charakteru ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja się przewracam juz od 1,5 h. Synek u mnie wylądował i nie daje mi spać bo się kręci, poza tym łeb mnie boli nadal i nos mam zatkany. A tak bym jeszcze pospala... |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj odprowadzam dzieci do przedszkola i lecę do fryzjera ![]() Gwiazdka czekamy z niecierpliwością na szczęśliwe rozwiązanie ![]() Z jednej strony mam ostatnio wzrost formy psychicznej, więc wiem, że mogłabym rodzic. Z drugiej strony wiem, że jeszcze 3 tygodnie muszę poczekać. Póki co ruszyliśmy z szykowaniem wszystkiego. Tż wczoraj nakrzyczal na mnie za moje podejście, że jeszcze mam czas. Powiedział, że wyjdzie na to że pojadę rodzic, a jemu przyjdzie spakować torbę ![]() Verrerie Twoje nienajlepsze samopoczucie jest wytlumaczalne. Synek został sam w szpitalu. Do tego jesteś teraz w okresie cholernego baby blus. Za kilka dni będzie dobrze ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#853 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie wiem co się dzieje, wczoraj bardzo bolała mnie macica i nie mogłam się w ogóle schylic ani wstać - nic! mam wrażenie ze mały wstawił sie w kanał rodny. Wczesniej sobie pływał i był z prawej albo lewej strony a teraz centralnie na środku, a każdy jego ruch jest strasznie wyczuwalny.tak sie zestresowałam ze śniły mi sie nasze porody.... I Uwaga!! Jak któraś sie bardzo bała to szła do Emmy i ona za drobna opłata wyściskała dzieci za nas! ;D nie wiem jak to fizycznie było możliwe, ale dzięki Ci dobra kobieto, bo przynajmniej tej nocy nie spędziłam w bólach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#855 |
Konto usunięte
|
Margotka_-to ja też o 21 usnełam a o 12 pobudka i zero senności
![]() polly_- Ty się masz z tym tż, jak z małym dzieckiem mamusiu - pobudka, śniadanko, kupowanie gierek ![]() ![]() ![]() gwiazdka997;- no walentynki fajna data, celuj, celuj ![]() Darkanddark;- jak się cieszę że mój nie ma takich zainteresowań jak gry, mam alergie na wszelkie tego typu wynalazki. Ale wystarczy jedno drogie hobby- motor. Już mi oznajmia ze jedzie z chopakami na wyprawe w maju. W zeszłym roku w maju był z ekipą na 2-tyg.wyprawie przejechali 5 tys. km i 11 krajów. Bałkany głownie, tym razem chcą na wschód ruszyć. Mówię to zabieraj dzieci i szczęśliwej drogi, kochanie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() ![]() Już czuje stresik przed wizyta ale skoro gwiazdka już do rodzenia to i ja mogę ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#857 | ||||
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Ile bym dala za takie zalecenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Mojej nowej gin tez powiedzialam o podejrzeniu nadmiaru mg i mowi ze dobrze zrobolam bo bez sensu taka duza dawka... Ale dla pewnosci dala skierowanie na konsultacje do dermatologa (polpasoec listopadowy, ta wysypka). W sumie dermatolog do mg sie nie odnoosla ale mowila ze ostatnio ma duzo przypadkow z taka wysypka (takie jakby ropne krostki). Mowila, ze ona sama takie cos miala. Takze w sumie nie wiem. Bo zauwazylam ze po odstawieniu mg nie wychodzily nowe. Natomiast po fiolecie -znika to co bylo. Jeszcze dzis posmaruje ze 2x. A pozniej pol dnia pod prysznicem zeby sie domyc, bo jutro wizyta ![]() Cytat:
Dziekuje ![]() Mow mi jeszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry! Zaraz wstaje, zjem sniadanie i zmienie posciel ![]() ![]() U mnie wczoraj pol dnia lalo, pozniej sypalo a dzis biala plucha, bleh nie lubie takiej pogody
![]() |
#858 |
Konto usunięte
|
Verrie- trzymaj się kobitko, wszystko dla dobra Twojego wyczekiwanego syneczka. Masz przy sobie Pole, a synek wkrótce dołączy.
![]() Lewek- jesli masz taką mozliwość, przekonanie że w priv bedzie lepiej i bezpieczniej, a jeszcze maz Cię w tym popiera, to nad czym mysleć? co Cię obchodzą gadania innych. Mogą wynikać z zazdrości. Ja może tez bym chciała w priv, ![]() ![]() Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-02-11 o 06:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
Nadia dziękuję za mądry post. Ja sama jeszcze nie wiem do końca czego chce ja lubie mieć wybór żeby to ode mnie zależało czy zostajemy w domu czy Staś idzie do żłobka bo trudno planować co będzie za rok.
Co do położnej to ja dużo czasu poświeciłam na moim miastowym forum na czytanie i opinie byly bardzo podzielone. Ja czuje sie dosc pewnie (narazie) i ide do szitala gdzie na położne nikt nie narzeka więc sobie daruje. Myśle że warto zrobić wszystko żebyśmy czuły sie jaknajlepiej psychicznie jeśli prywatna polozna daje poczucie bezpieczenstwa i kogos na to stac to nie ma co sie zastanawiać. Ja nie bralam pod uwage ani prywatnej poloznej ani kliniki bo wybralam szpital panstwowy do ktorego mam zaufanie. Problem sie zacznie jak mnie odeślą. Mi pewności dodaje to ze bedzie mąż a także takie małe pierdółki ja to ze cwicze miesnie kegla czy masuje krocze dodam jeszcze picie herbaty z malin i to mi pomaga bo sobie tlumacze że jestem technicznie przygotowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
przyczajony tygrys
|
A chwalilam sie Wam? Za stowe udalo nam sie dorwac lozeczko
![]() ![]() ![]()
#861 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Obudzilam sie siku o 6:00 i juz nie moglam usnac. Poli cos sie snilo i krzyczala przez sen :/ Zapomnialam o tym baby blues, moze faktycznie przyczynia sie do mojego samopoczucia. Hormony spadaja, ja jak na karuzeli. Wczoraj bylam z mezem w 'nowym' mieszkaniu wieczorem i rozplanowalismy ustawienia mebli. Latwo nie bylo ale co dwie glowy to nie jedna. Wczoraj przyszla kolyska, musze poprosic meza zeby przyniosl to wypiore wnetrze. Dzisiaj mam w planie prasowanie i wygotowywanie butelek. Jest tez milion rzeczy do schowania. Wieczorem bylismy na chwile w IKEA kupic rolety i nie ma o jak oczy mi sie zaswiecily. Myslalam, ze nie dam rady pojechac a wcale nie bylo tak zle ![]() Rana goi sie bardzo dobrze i oby tak zostalo. Pojawil sie natomiast inny problem... I tu do mam, ktore maja doswiadczenie z karmieniem piersia. Ja mialam nie karmic. Na drugi dzien pomporodzie wzielam Dostinex na zanik laktacji. Teraz sytuacja sie zmienila, bo maly nie chce nam przybierac na wadze. Pani doktor prosila zebym sprobowala. Z tym, ze nie wiem jak to zrobic? Podobno po tabletkach mozna przywrocic laktacje, ale ja narazie nie moge karmic bo biore Heviran :/ Co tu robic.. Boje sie ze jak poczekam jeszcze z tydzien to juz laktacja nie wroci. Laktatorem stymulowac?
#862 |
Konto usunięte
|
Zważyłam się i zmierzyłam, jeszcze przed śniadaniem, ja jem tak po 2 godz. od wstania
A więc, waga 52,8 czyli 5,8kg na + Obwód na wysokości pępka 87 cm czyli 22 na+ Pęknę do 24 marca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przytylam 10kg w tej ciazy. Zwazylam sie wczoraj i zostalo cos okolo 5kg na + Na wysokosci pepka mialam 112cm a ponizej 116cm jak urodzilam synka. Teraz nadal macica nie obkurczona wiec rewelacji nie ma.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Verrerie Myślę ze z laktatatorem to jest dobry pomysł Zapytaj w szpitalu o doradce laktacyjnego Powinien Tobie najlepiej doradzić schemat stymulacji i czy mozesz cos dostac na pobudzenie laktacji Uważam ze jeżeli będziesz chciała to sie Tobie uda Trzymam kciuki za was ![]() Gwiazdka Aaaa to już? Trzymam kciuki za was ![]() ![]() Lewek, Kinga Tez moja M przyszla do mnie w nocy Coś po północy Ale w miarę sie wyspalam Tz w pracy wiec mialysmy 160 cm dla siebie ![]() Chcialam coś jeszcze napisać ale juz nie pamiętam co ;-)
#865 | ||
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko u mnie bezsenna noc, kilka razy się budziłam i nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Vererrie, nic Ci nie doradzę. Oprócz tego, że powinnaś pogadać z doradcą laktacyjnym. Ja nawet nie wiedziałam, że są leki wstrzymujące laktację
![]() Ja dziś wstawałam co godzinę. Jestem nieprzytomna.
#867 |
Zadomowienie
|
Nadia ooo a mi sie udało jeszcze dospać godzinkę po wyjściu małża do pracy, ale o tak oczy mi sie kleją
![]() Czas zaliczyć piekarnie, moze jakis pączuś dzis albo słodka bułeczka wskoczą ? ![]() ![]()
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś już teraz pobudzać laktację laktatorem, bo to też trochę trwa. Miałam mało pokarmu i pamiętam, że pierwsze dni to praktycznie spędziłam non stop na laktatorze. I dzięki temu karmiłam prawie rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, ja już sobie wstałam bo się wyspałam. Wczoraj miałam dzień śpiocha i cały dzień przekimałam i chyba dlatego.
Wczoraj moja mama stwierdziła, że było mi tak słabo bo za dużo no-spy wzięłam, a od tego spada ciśnienie. To by się zgadzało. Trzeba przystopować ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Widzę, że teraz będziesz codziennie/ całodobowo już na bieżąco hehe. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.