|
|
#841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
Przytulalismy sie dwa razy 3 tygodnie po zabiegu, bylam juz po owu, wiec raczej mialam pewnosc, ze w ciaze nie zajde (bo trzeba czekac), ale w duchu mialam nadzieje, glupie nie? aa2 ile czasu minelo u Ciebie od zabiegu? ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Lada moment dostaniesz @, zobaczysz. Czytalam rozne fora i srednio babki dostawaly po 5-6 tygodniach. |
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chciałabym juz żeby plamienie mineło bo chciałabym uregulować sobie cykl
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
moze wstrzymaj sie jeszcze troszke, az przestaniesz plamic.
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie lepiej poczekać jak już zaczniesz się przytulać to radzę "delikatnie"
starapanna mam nadzieję że dostane i że wszystko się unormuje i że będę znowu nosić fasolkę coś znowu zaczynam łapać doła....... |
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam dzisiaj na becie, żeby zobaczyć czy nic nie zostało, i się zdziwiłam bo babka do mnie a skierowanie??? dobrze że miałam od lekarza, ale sie dziwie bo wiem że dziewczyny szły potwierdzać przez bete ciąze i nie miały żadnych skierowań, a babka mói ze bez tego ani rusz
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Coś tutaj ciiichutko się zrobiło
![]() U mnie dziś 15 dc i staranka są jak najbardziej. Od poronienia minęło 3 miesiące dokładnie wczoraj i mam nadzieję że w lisopadzie @ nie ujrzę i nie poczuję , oby ! ))
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
u mnie 23 dc i wiem ze tym razem sie nie udalo. ale spoko. nowy cykl = nowe mozliwosci.
|
|
|
|
|
#851 |
|
Rozeznanie
|
a ta moja pierwsza @ daje nie żle popalić.
boląca strasznie.
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
itakasia a może to wpadka i się uda pomimo tego że sądzisz iż nie
![]() A jeśli nawet nie to jest jeszcze następny cykl i będzie ok
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
sylfia
wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia ze nie, ale ja sie nie zalamuje , staranka sa mile, choc nie ukrywam ze w kolejnym cyklu bylby prezent pod choinke
|
|
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
evulka
dzieki kochana
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie pewnie @ zjawi sie lada dzien, czuje to w kosciach hehe. Dziwne tylko ze bola mnie od 2 dni mocno jajniki, "jade" caly czas na nospach Widze ze wszystkie mamy podobne marzenia jezelu chodzi o gwiazdkowe prezenty
|
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
ja to na gwiazdkę sie nie załapie, nawet nie wiem kiedy dostane@ a powim że zaczyna mi błyskać myśl żeby zaryzykować i po pierwszej @ sie postarać
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu miałabyć nie zacząć się starac po pierwszej @ ? Ja tak właśnie robię.....zabieg miałam we wrześniu, pierwszej @ dostałam 27 października po 6 tygodniach męczącego czekania i mam dość. Od razu zaczęliśmy staranka, już nie chcę doczekać następnej @. Gin powiedziała mi niby że można się starać za 3 miesiące.....więc jakbym zobaczyła daj Boże 2 krechy to akurat byłby to 3 miesiąc od zbiegu ![]() ![]() ![]() Tez mówiliśmy sobie że poczekamy, ale to jest trudne Chęć posiadania dziecka jest większa i mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok. Wiesz.........starając się teraz nie myślimy już o tym co było, że straciliśmy dziecko tak jak to było do tej pory, ale myślimy o tym czy w tym cyklu się uda i czy będą 2 kreski
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co u Was? Caly dzien boli mnie glowa a egz. za pasem i trza wkuwac
.Rozmawialam wczoraj z gin. Mozna sie starac po 1 @ (1 cyklu), endometrium jest juz zregenerowane. W niektorych Panstwach pierwsze USG wykonuje sie jak najpozniej, nie ze wzgledu niebezpieczenstwa ultradzwiekow, ale ze wzgledu aby nie wykonywac aborcji gdy okaze sie, ze wystepuja wady plodu. W Niemczech np. robia USG bardzo czesto. Statystycznie jest wieksze prawdopodobienstwo poronienia drugi raz o 5%. Hmm co jeszcze.. moj gin jest przeciwnikiem brania duphastonu i acardu na wszelki wypadek. Po zasniadzie nalezy odczekac rok z kolejnymi starankami. I smial sie gdy powiedzialam, ze bede trzymac nogi na scianie i poduszki pod pupa heh. .Jak cos jeszcze mi sie przypomni napisze. Juz w piatek przygotowuje poduchy , mam plan dzialania na caly cykl ..ale nie bede sie spinac, ze musi byc juz teraz. Na spokojnie daje sobie pol roku i kibicuje Wszystkim staraczkom.Moze ku pokrzepieniu serc zrobimy sobie liste staraczkowa? Przepraszam za skladnie mojej wypowiedzi, to wszystko przez bol glowy :P Buziaczki misiaczki ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Przypomnialo mi sie, w niedziele rozmawialam ze znajoma. Opowiedziala mi o swojej sytuacji i wbijala mi do glowy pozytywne rzeczy. Niedawno urodzila synka..po 6 poronieniach (ciaze obumieraly w 7-9 tygodniu, raz w 16). Ma starsza corke, ktora rowniez nie jest z pierwszej ciazy!!. Ronila kilkanascie razy, starala sie ogolnie 10 lat i za kazdym razem miala lyzeczkowanie. Dziewczynki, predzej czy pozniej nam tez sie uda i spotkamy sie na spacerku z wozkami. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Jak dolaczyc zdjecie do wiadomosci?
|
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ciagle czekam na @, chwilami sie nakrecam a chwilami nie... jak ma przyjsc to niech juz przyjdzie ![]() Podoba mi sie Twoje podejscie Aniu, tak trzymac. Postaram sie tez tak do tego podchodzic A co do listy staraczek to jestem za ![]() Ogolnie mam dzis dzien leniucha i bardzo mi z tym dobrze ![]() Musisz otworzyc w edytorze i wcisnac taki spinacz, potem przeglądaj, wybierz zdjecie i zaladuj. Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:12 |
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście kobieta musiała nieźle przezyć te poronienia..... czekac 10lat ojej...
A ja dziś tez mam lenia ale i super humor Testowałam dziś znów swoja owulacje i jestem happy bo wyszły dwie wyraźne krechy!!!! Normalnie cieszę się jakby to były kreski na teście ciążowym ![]() Cieszę sie że wszystko wróciło do normy i owulacja jest Więc do dzieła ![]() ![]() :
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
starapanna
Co u Was? Caly dzien boli mnie glowa a egz. za pasem i trza wkuwac . Rozmawialam wczoraj z gin. Mozna sie starac po 1 @ (1 cyklu), endometrium jest juz zregenerowane. W niektorych Panstwach pierwsze USG wykonuje sie jak najpozniej, nie ze wzgledu niebezpieczenstwa ultradzwiekow, ale ze wzgledu aby nie wykonywac aborcji gdy okaze sie, ze wystepuja wady plodu. W Niemczech np. robia USG bardzo czesto. Statystycznie jest wieksze prawdopodobienstwo poronienia drugi raz o 5%. Hmm co jeszcze.. moj gin jest przeciwnikiem brania duphastonu i acardu na wszelki wypadek. Po zasniadzie nalezy odczekac rok z kolejnymi starankami. I smial sie gdy powiedzialam, ze bede trzymac nogi na scianie i poduszki pod pupa heh. . Jak cos jeszcze mi sie przypomni napisze." załamałam się że po zaśniadzie trzeba czekać rok, bo ja najprawdopodobniej to miałam ale nie chce musieć tyle czekać, ja już chce..................... .......... kurcze.............
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Tutaj cosik pisza, poczytaj i uszka do gory http://forum.gazeta.pl/forum/w,20515...astym.html?v=2 |
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem nie wiem co mam zrobić........ podłamuję się coraz bardziej......... tak mnie cieszy jak czytam lub widzę że komuś się udało i że nosi w sobie fasolkę a zarazem "szlag" mnie trafia że to nie ja....... |
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Spokojnej nocki i do jutra
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
w tym roku Święto Zmarłych było dla mnie wyjątkowo przygnębiające, ponieważ właśnie 1 listopada znalazłam się w szpitalu i poroniłam 6 tygodniową ciążę. Mam nadzieję, że na Gwiazdkę zrobimy sobie i rodzinie SZCZEGÓLNY prezent... same wiecie jaki |
|
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dziś odebrałam wynik bety i jest 11,72 więc miedzy 3 a 5 tyd ciąży , powiedzcie jak to możliwe, czy źle mnie wyczyścili??? Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-12 o 15:05 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

no i chciałabym juz żeby plamienie mineło bo chciałabym uregulować sobie cykl