|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Cytat:
Ale to mokra taka fest miałaby być czy wilgotna to tez by było niepokojące? |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia, jedź jak goście pójdą. Weź tą wilgotną wkładkę czy podpaske ze sobą. Chwilka i zrobią test a będziesz spokojna że dzidziuś jest bezpieczny. Spokojnie
|
|
#846 |
|
Moderatorka z pazurem
|
AnneMariie, nie mozesz rodzic, bo karkowka z grilla sama sie nie zje.
Konsternacja, dzieki za info. Dzis juz jestem spokojniejsza i moge rodzic wszedzie ![]() Iwonia, czemu sikasz w majty, no czemu? Dziewczyny, nie rodzimy jeszcze. Wody moga sie saczyc i z tego co na sr mowili, najlatwiej poznac po tym, ze wkladka co chwile jest mokra. Moze sprawdz to na ip?Bona, trzaskasz dzis te pity dla spokoju ducha? Ciekawe co wywolalo skurcze, zbalamucenie meza czy potraktowanie go laktatorem? ![]() Maz wymasowal mi plecki i wszelkie bole zniknely. Chyba sobie daruje IP. Wije dzis gniazdo. Sprzatam posprzatane i szoruje wyszorowane. W miedzyczasie zrobilam cos ala grecka salatke i grzanki czosnkowe. Ale to bylo dobre! Pozniej bede robic schab, ale jeszcze nie wiem w jakiej postaci... zrobilabym tez jakies ciacho dobre... |
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra jeszcze sie sztachnę. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Roses no ta wkładka nie az tak szybko sie robi to moze jednak panike tylko sieje. Mały dzis cos mało sie rusza i to tez mnie juz niepokoic zaczyna. |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#849 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jedz na IP to bedziesz spokojna
|
|
|
|
#850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i że bardziej sączą się, kiedy leżymy- kiedy stoimy/chodzimy, dziecko "zatyka" wylot Ale najlepiej, tak jak dziewczyny radzą, jedź na IP i się upewnij
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Heh he jestem dzisiaj jakas wymemlana jakbym w nocy na imprezie była więc nawet nie miałabym siły rodzic więc czekam do 20
muszę jeszcze do Ikei jechać po szafki do córki pokoiku co by garderobę Tymka przenieść z sypialni (nie będzie to wygodne rozwiązanie ale przynajmniej nie będziemy musieli swoich ciuchów upychac)
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
No wole jechac bo dzis mielismy jechac do rodzicow a to 40 km od nas i szpitala i myslałabym tylko.
A na ip to jakies formalnosci trzeba dopelniac czy sie po prostu idzie i maja zbadac |
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Uprasowałam koszule do szpitala i piżamki awaryjne. Uporałam sięteż z firankami i pościelą. Zrobiłam kefir z truskawkami (omomom...) i chyba teraz pójdę wieszać te firanki. Tylko boję się, że mnie mąż zamorduje jak z roboty wróci...
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Cię zamorduję jak będziesz firany wieszać!
|
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia jedz dla własnego spokoju, raczej jak nie bedzie przyjecia do szpitala to nie bedzie wielkich formalnosci.
Ale wez dowod i wszystkie ciazowe dokumenty w razie W. Trzymamy kciuki aby było dobrze
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża ogranicza moją wolność. Same zakazy
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
No ja niby też nie muszę, ale tak byłoby już zrobione i zapomniane. A jak wróci mąż, to musi nabrać mocy prawnej... wiecie o co chodzi...
No nie wiem, to moze pojde obiad zrobić. Mam fazę na zieloną sałatę... nie wiem, może zimniory, sałata i sadzone...
|
#863 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Co oni maja z tym nabieraniem mocy prawnej...u mojego jest to samo. Zmowili sie czy co?
|
|
|
|
#864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy na zakupach, kupiłam ładne koszyczki do łazienki, deske do prasowania, kolejna sterta będzie się już super prasować ![]() Te kapturki na sutki wzięłam, ale rozmiar s. Tak w razie w. Jakieś tanie. Położna mówiła żeby w razie W mieć. Materaca nie kupiłam,bo taniej na internetach. Podlinkuje któraś jakiegoś sprzedawce z którego jest zadowolona? Mąż pojechał na uczelnie, a ja mam zakaz szlajania się. Co ja biedna będę robić.
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj po przekąsce wieczornej kociak tak mi zaczął wariować, że aż musiałam się położyć, bo ani stać ani siedzieć nie mogłam. Do tego zachowywał się tak, jakby nogami próbował wyrwać dziurę w ścianie a głową mi robił podkop przez podwozie. Aż się zastanawiałam, czy jakieś skurcze mi się tam po drodze nie plączą, bo i brzuch na dole pobolewał. Jak się wreszcie nie dowiem gdzie i jak się czuje skurcz to w końcu ten poród przegapię!
W ogóle weźcie mnie zwolnijcie z tego zaciskania nóg, co? Bo jakby mi się nawet teraz zaczęło to wielką chęcią bym pędziła rodzić, tak straszne tego wywoływania nie chcę i już trzęsę portkami przed wizytą we wtorek w poradni cukrzycowej i w środę u mojej prowadzącej! Dziś zaliczyliśmy długi dzień, a ja mega żelka ciążowego - nie wzięłam ze sobą letroxu żeby wziąć po badaniu, a specjalnie jechałam na czczo. Do tego nie wzięłam pojemniczka z siuśkami do badania, a stał specjalnie na samym środku pralki! Na szczęście położna powiedziała, że jak to nie posiew tylko zwykłe badanie a ja coś z siebie wycisnę to da kubeczek i mam lecieć ![]() Kupiłam jeszcze w pepco szarą koszulkę na ramiączkach - nie straszy, na poród może być. W ziaji maść na obgryzione sutki a w rossmannie pojemniczki turystyczne na kosmetyki, małą pastę i szczoteczkę do zębów. W zasadzie to można będzie powiedzieć, że torba prawie gotowa. A na koniec poszliśmy na lody
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam spadek nastroju dziś.
Taka piękna pogoda to się wybrałam na ryneczek po warzywa i może jakieś kwiaty potem chciałam się wybrać na jakiś spacer. Ale przez ta moja nogę pół godzinne zakupy rozciągnely się do 2h, wróciłam z rykiem do domu. No nie dam rady nic.... mogę tylko leżeć. Buuuuuuuuuu |
|
|
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już sobie wykminiłam że jak coś to mąż mi przywiezie laptopa do szpitala i wyślę je elektronicznie więc siedzę spokojnie na dupce i wypoczywam
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
To nie wody. Zrobili test. Moze i sie tylko rozszczelniłam ale jak to
![]() Tak w ogole to szyja miekka i zostaje na obserwacji juz po ktg potem jeszcze jakis test nie wiem jaki i powiedza co dalej.
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Juz doczytalam -praktycznie 36 tc skonczone. Oby sie nie okazalo tylko, ze trzymaja Cie tak po prostu bez powodu po to, zeby dostac za Ciebie kase z NFZ. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

juz po ktg potem jeszcze jakis test nie wiem jaki i powiedza co dalej.