|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Taaaa, strzały dziecku w oko są nieźlackie heh
A ja się dziś uśmiałam jak mała jadla I już przysnela, po czym cycus jej uciekł I tak głośno cmoknela że aż podskoczyla i w ryyyyk Jakbym jej paznokcie wyrywala hahah
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-11 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
zabcia tak jak dziewczyny pisza troche tylko odciagnij tuzbprzed karmieniem.do poczucia ulgi zeby zmiekczyc brodawki aby malej bylo latwiej.zlapac bo ma malutka buzke jeszcze i sie moze zloscic.
A ja sie pochwale ze od wczorajszego wieczoru poza przysysaniem sie nie czuje bolu podczas karmienia mojej Emi z tej chorej piersi.Hurrra ;-) uczucie nieziemskie jak tego bolu nie ma to i czlowiek inacZEJ na to dziecko patrzy ;-) Dzis mielismy sesje noworodkowa-niemowleca. Mysle ze.bedzie super efekt.Jak tylko dostaniemy fotki to sie pochwalimy na facebooku.I to nieprawda ze do 14 dni najlepiej. Nasza dzis dokladnie skonczyla miesiac i latwie wspolpracowala ;-)
#843 |
Zakorzenienie
|
Robię drugie podejście do słodu jęczmiennego. Wczoraj przy meczu wypiłam karmi i później z tej słabej piersi ładnie poleciało. Dziś sobie kupiłam bavarię 0% i też do meczu wypiłam. Jeśli na kolejne ściąganie znowu poleci sporo to jutro jadę po zapasy bavarii, przynajmniej nie ma tam syropu glukozowo-fruktozowego. Femaltiker ma w składzie melisę, a z tą się średnio lubię, jak w pracy piłam na uspokojenie to później bolał mnie żołądek albo głowa, więc może i tu mi jakoś bruździła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Moderatorka z pazurem
|
Melduje tylko ze zyje i ze jest ok. Tesciowa nie wnerwila mnie jeszcze ani raz.
Emi dzis troche przebodzcowana i wlaczyla wyjca. Uruchomilam wszystkie 5s Karpa, po 2min byla cisza, po 15min odlozylam do lozka i spi juz godzine. Ide spac i ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Wtajemniczenie
|
My się karmimy. Boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam mega atak ryku. Mojego!
Mleko ciekło rzeką, Małej prrzez to było źle złapać pierś bo jej za dużo leciało. Laktator reczny tommy tiple to jakas kpina, mogłabym machać miesiąc i nie mialabym prawie nic w tej butelce. Ehh
![]() |
#847 |
Wtajemniczenie
|
U mnie odwrotnie, muszę sobie polać brodawki mlekiem żeby mały chwycił. Zasypia mi przy jedzeniu, mógłby z nich wyciągnąć więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty miałaś?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-12 o 01:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Wtajemniczenie
|
U nas o 1.pierwsze karmienie po prawie 5. godzinach snu z małą przerwą na bujanie...teraz próba uspania...Miśka piła tak łapczywie, że wszystko zwróciła...
Rose dobrze, że teściowa nie wkurza... Moja się nie odzywa...kontaktuje się z mężem...moja mama się dziwi, że długo małej nie widziała i wytrzymuje...moi rodzice nawet przed pracą na 5 minut zachodzili, by małą zobaczyć...ale mi to pasuje... ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Karmienie nr 2 po godzinie snu...nieważne o której, by zasnęła, zawsze się miota i prezy o 3:15...
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszysko to z bolącymi zewnetrznymi hemroidami, nawet nie moge siedzieć, ba lezenie boli. ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Mona Ty probowalas tych nasiadówek? Boje sie ze względu na szycie na kroczu? Stosuje maść, pare czopków wzielam jeszcze w szpitalu i chyba zaczne robic takie kompresiki z rumianku na przemian z korą dębu. Bo jednak boje sie nasiadowek.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-12 o 02:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
3 to godzina szatana :p a tak powaznie to przez ile tak sie zachowuje jak juz zacznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Obudziłam się po 3 godzinach i stwierdziłam, że kociak śpi to my też, za godzinę kociak wstał, mi bufetu mało nie rozsadzi a lecieć nie chce! Chyba mój "stary" laktator kiepsko ciągnie, bo jak zamieniłam to leci, jeszcze grzeję sobie ciepły okład, żeby się jakiegoś zastoju nie nabawić!
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo trzeba, ale dlatego chce cos robić aby być w pełni sił. Ja na dwojce juz bylam bez czopka i sie nawet udalo mniej wiecej ale zaczelam stosować, no bo nie bede czekac znow pare dni. Miodem wowww jakiś konkretny czy zalezy jaki smak lubie hehe A te czopki wydaje mi się ze pomocne bardziej w hemoroidach wewnetrznych, ale mimo wszysyko kupie bo juz nie mam. ---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-12 o 03:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Wtajemniczenie
|
Czasami po ponad godzinie zaśnie na 40 minut, ale i tak sen niespokojny, bo mała się prezy i napina...
#856 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Wysylam pozniej meza po byle jaki laktator relekteyczny. Bo nie bede patrzeć jak Mała mi sie meczy bo takich arbuzów nie złapie. Na śpiocha jej probowalam dac - nic. Juz nawet recznie odciagnelam!
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
U nas noc następująco :
21.20-0.50 1.15-4.10 4.30-7.30 Cudownie ![]() ![]() Dzień dobry! Zabcia, gratuluję, przetrwałas najgorszą noc, jutro już nie będziesz pamiętała co to nawał!
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-12 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff nie spalam, ale dalam rade w miare to moje dzieciatko wykarmić. Ale uczucie straszne jak ma się pokarm, dziecko głodne a nie da się mu dać tak łatwo. Gratuluje dobrej nocy, oby takich więcej.
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
U nas noc dramat...
21.30 - 24 24-2.00 2.00-4.00 i potem co godzine!! Jestem zombie Do tego jestem ewenement karmię tylko piersią i dostałam okres 5 tygodni po porodzie... core karmilam mieszanie i dostałam jak przeszłam na samo mm po 5 miesiącach więc tym bardziej jestem w szoku... chyba że jest opcja ze coś tam się złego dzieje...?!? |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem okropna, ale testuje Moje dziecko w nocy, albo przesuwamy jej godziny zasypiania, albo ją testowo ubieram lżej lub cieplej, a dziś nie zmieniłam jej pampka w nocy żeby zobaczyć jak się będzie zachowywała jak będzie tylko karmiona na śpiocha bez rozbudzania na przebieranki :/
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Żabcia, mam lovi prolactis i ogólnie jestem zadowolona, ale używam bardzo intensywnie, więc może już go zajechałam zwyczajnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Mam chyba na jednym sutku zaschnieta krew, takie strupeczki :/ Moge z tym karmić...?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-12 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Nie powinnaś. Masz kapturki czy nakładki czy jak to się tam nazywa? Smaruj brodawki i wietrz piersi żeby się szybciej goily
#865 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U nas nocka marzenie- karmienie 23:30 5:30 8:20 Tak to mozna zyc ![]() Jedynie slabe jest to, ze chyba lapie mnie przeziebienie. Kochane wspolczuje nawalu ale to minie Zabcia- jak mantre powtarzam, ze cuda czyni laktator szpitalny medela lactina plus. Moj elektryczny sie wysluzyl po jednym dziecku (medela mini electric) i ciagnal ze mnie 5 ml. Po chwili polozna zaprowadzila mnie do tego szpitalnego kombajna i polecialo 60 ml).po powrocie do domu mialam wypozyczony ten laktator na 40 dni i odciagalam nim co 3h z dwoch piersi na raz, co bylo duza oszczednoscia czasu. Uzywalam go na sredniej mocy ssania. Poczatki nie byly przyjemne, bolalo i naderwal mi sie sutek dwa razy ale mnie to nie zrazilo. Pozniej juz to odciaganie nie sprawialo zadnego bolu. Piersi mi sie pewnie przyzwyczaily. Ale wiecej niz na sredniej mocy nigdy nie odciagalam bo bolalo okropnie. Po oddaniu tego laktatora, mam reczny laktator medeli (tlok od tego szpitalnego skreca sie z butelka i jest laktator- medela sprytnie to wymyslila) i teraz odciagam na najmniejszej mocy. Na sredniej nie dam rady- moze silnik slabiej ciagnal niz moja reka ![]() Po mojej przygodzie z odciaganiem mam 6 litrow mleka zamrozone u siebie i litr u mamy. A zapasy robilam nieregularnie przez ostatnie 2 tygodnie wypozyczenia laktatora. Wiem, ze za duzo i bez sensu ale szkoda bylo mi wylewac. Teraz juz wylewam... odciagam raz na dobe jesli czuje przepelnienie... Kocie- ta apteka to Cosmedica w Miedzeszynie, obok Biedry. A Bavaria jest dobra? Maz kupil ale boje sie sprobowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
A może masz możliwość wypożyczenia ze szpitala? Dowiedz się
#867 |
Zadomowienie
|
U nas nocka jak zwykle. Chociaz ogladalismy wczoraj mecz i maly spal, wiec go nie budzilam na wieczorna toaletke :p
4h,4h,3h i 1,5h ![]() A u siebie zauwazylam taki ewenement, ze im pozniej ide spac tym bardziej jestem wyspana haha wczoraj poszlam spac o 12, o 6 juz bylam wyspana. Teraz facet wzial malego a ja spac nie moge... Te kobiety to sie zdecydowac nie moga na nic :p Konsternacja 6litrow??? Dobry bufet ![]() Dzisiaj nocuja u nas dwie dziewczyny z niemiec przez couchsurfing ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam lovi prolactis i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
A może też pokombinuj, może coś maluchowi nie gra. Może za zimno, może za ciepło? Pisałaś ze gdzieś na wyjeździe lepiej spał? Co tam było czego nie ma w domu? Co się zmieniło?
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-12 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
konsternacja przy odciąganiu raz dziennie starcza Ci mleka, zeby wykarmić mała przez cały dzien?? Czy generalnie jest na piersi?
U nas wieczor koszmarny. Za to jak zasnęła o 22h30 to spała do 4h. Potem jeszcze pare razy sie budziła do 8h. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.