|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaziemiera Szczuka
Inteligentna. Mająca własne zdanie. Niezależna.
Ta jej złośliwość w "Najsłabszym Ogniwie" jest raczej na potrzeby programu... |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Nieatpliwie jest bardzo inteligetna - kiedyś prowadziła w Jedynce program o książkach, widać, że naprawde zna się na rzeczy i na tym polu ją cenię. Ma cięty język, jest elokwentna i ma ugruntowane poglądy, podobało mi się jej wystapienie w świątecznym wydaniu "Szansy na sukces"
Natomiast w "Ostatnim ogniwie" ? Jest złośliwa, chwilami wręcz bezczelna - najbardziej mnie irytuje, że wyśmiewa się z ludzi pracujących fizycznie, którzy zgłosili się do programu, jakby oni byli głupsi/gorszy. Dlatego nie oglądałam nigdy tego programu.
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Szczuka + Wojewódzki, może być wesoło .
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale często oglądam, bo i tak mam problem z zasypianiem
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobieta może i inteligentna, ale drażni mnie ten faminizm. nie jestem feministką i nigdy nie będę, uważam, że to żałosne: kobiety pchające się wszędzie, gdzie ich nie chcą... a co do książek - chętnie bym się zgodziła na taki zawód. czytać w końcu lubię :P
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydałoby się trochę dowiedzieć na ten temat, zamiast pisać bzdury
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
bez przesady - ja się przykładowo nie pcham do wojska. poza tym poczułam się obrażona - nie mam dwóch lat i wiem jak kobiety były traktowane w zamierzchłych czasach - oka, no może jeszcze w XX wieku, ale to co do tej pory wywalczyły mnie osobiście satysfakcjonuje. dlaczego współczesne feministki nie dadzą sobie powiedzieć, że faceci są po prostu lepsi w niektórych rzeczach - tak samo z resztą jak i kobiety. może sama jesteś feministką?? możesz to sobie uznać za herezje, ale nie czuję się obrażona jak facet całuje mnie w rękę.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie zrozumiałas o co mi chodzi
A ja nie mam ochoty się powtarzać, wiec przeanalizuj mojego posta albo przeczytaj w encyklopedii definicję feminizmu, również wspołczesnego.
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
po co??
może feministki wymyśliły komputery? od kiedy inne poglądy to ignorancja ?? "Jednakże wszystkie nurty feminizmu oparte są na przekonaniu o dyskryminacji kobiet ze względu na ich płeć" - jeśli tak nie czuję to mam nie istnieć, bo nnie ma dla mnie "określnika"?? sama się zastanów. io pokaż mi encyklopedię, w której napisali, że każda kobieta jest feministką!! Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2006-02-26 o 14:36 Powód: wrong word |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam taka okazje poznac pania Kazie prawie ze osobiście (z racji studiow)
Bardzo inteligentna i sczera do bolu kobieta... i nie rozumiem dlaczego wszyscy kojarza jak tylko i wylacznie z "Najslabszym Ogniwem"
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie. Dziewczyno, jak nie czytasz dokladnie postów, to nie odpowiadaj na nie, bo nie lubię wmawiania i nie chce mi się potem po kilka razy pisac tego samego, bo ktos sobie cos nadinterpretuje. EOT.
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja lubię tą babke. Ale muszę przyznać że czasami robiłam wielkie oczy gdy słuchałam jej "niemiłych" i uszczypliwych komentarzy w programie. Ale ogólnie uważam że takich osbób powinno byc więcej. Ma swoje zdanie, i potrafi go bronić.
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
ignorancja = niewiedza = "przeczytaj w encyklopedii definicję feminizmu".
w przeciwieństwie do "coponiektórych" czytam posty bardzo dokładnie i kilka razy się zastanowię zanim coś wystukam. nadal czekam na wskazanie encyklopedii, w której napisano, iż KAŻDA kobieta jest feministką. and THIS is THE REAL end of the topic. |
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak nie do końca na temat może - samą Szczukę nawet momentami lubię, natomiast wprost uwielbiam naśladującą ją babkę u Majewskiego...obłęd po prostu
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Milczenie owieczek - bardzo ciekawe (moim zdaniem)
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, kawał baby, która lubi śmiać się z ludzi.
Ten program"najsłabsze ogniwo" to kompletne dno z jej udziałem. Ale chociarz mogę się pośmiać z biednych graczy i z wymawianej przez nia literki "r".
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
EOT. wiedziałam bowiem, iż nie będziesz w stanie podać konkretnych informacji. ja nie mam żadnego problemu. sama masz, bo wyrażasz w agresywny sposób opinie, nie umiejąc jednocześnie ich właściwie umotywować.
żal |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Program oglądałam, co prawda jednym okiem, ale jednak
Spoko babka jest i tyle. Co prawda z Kubą czasami wytrzymac sie nie da, ale dalej pozytywne zdanie mam o kobietce ![]() Ogniwo to ogniwo-całkiem inna bajka.
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda strzępić języka; or - to be more precise - męczyć klawiatury.
EOT |
|
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podziwiam kobiety na wysokich stanowiskach, które coś osiągnęły... ale plizzz- nie po trupach i nie w takim stylu Jak w "Poskromieniu złośnicy" Shakespeare'a "Jesteśmy śmieszne i słabe bo chcemy tym być najbardziej, czym najmniej możemy..." Dlatego znajmy swoją wartość a nie kreujmy sie na zimnych i władczych samców Troshke pokory... Nie wstydźmy sie kobiecości
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam tego Wojewódzkiego no i potwierdza sie, że Szczuka to sympatyczna i mądra babka. Żadnych objawów PMSu nie dostrzegłam.
Poza tym była jednym z nnielicznych gości, którym w ogóle udało się coś sensowniego przemycić pomiędzy ciągłymi przerywaniami i wtrąceniami Kuby. |
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
ojj chyba bede musiała obejrzec ten program... nie dla przyjemnosci ale dla porównania dotychczasowej opinii z kolejną autoprezentacją K.S.
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba bliższy mi Wojewódzki niż Szczuka
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam Kubę i rozmowa wypadła ciekawie. Szkoda tylko, że Kazia nabijała się z tej chorej dziewczynki Madzi.
Rozumiem, że mogła o tym nie wiedzieć tzn. nie mieć pojęcia o jej niepełnosprawności. Jeśli tak to ok. Ale jeśli wiedziała, to naprawdę było to niesmaczne i smutne.
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
mandelka, anka_bzzz popieram Was patrze w ten sam sposób na temat feminizmu i Pani Szczuki
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie obecnie także bardzo wkurzają wypowiedzi pań "feministek". Osoboiście uważam, że troszkę pogubiły się w tym wszyskim, i próbują zrobić z siebie chłopo -baby, i mi się to bardzo nie podoba
.Tak szczeżę mówiąc kiedyś także uważałam się za feministkę, ale obecnie nie nie nie, a właśnie z tych względów, które wyżej wymieniłam. Niestety nie widzę nic obraźliwego, kiedy facet otwiera mi drzwi itp. Pani feministki twierdzą, że w ten sposób faceci pokazują swoją władzę nad nami. Jest to wprost paranoja, już nie wspomnę o fakcie, że nigdy w telewizji nie widziałam pani feministki, która byłaby ubrana naprawdę kobieco i seksownie .
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie cała dyskusja tu o feminiźmie rozbiła się o to, że macie chyba inną jego definicję (mandelka, lovisa, ania).
Nie chodzi o to, żeby palić biustonosze, mówić, że mężczyżni są be a kobiety będą równi dobrymi górnikami jak oni, ani o to, żeby na siłe stwarzć żeńskie odpowiedniki rozmaitych wyrazów. Chodzi o domaganie się praw o np. takie samo wynagrodzenie na tym samym stanowisku (bo często kobiety zarabiają mniej), o to, żeby kobieta mogła wybrać czy chce mieć dzieci, a bezdzietna nie była traktowana jak jakieś kuriozum. żeby piękna dziewczyna przychodząca do pracy nie była traktowana niepoważnie (na zasadzie "ładna czyli głupia"). Niestety takich sytuacji jest nadal bardzo wiele. A w kwestii obyczajowości pierwszy z brzegu przykład: Czy słyszałyście, żeby o facecie, który ma dużo kobiet ktoś powiedział puszczalski? Nie, on jest oczywiście macho i inni mogą mu tylko zazdrościć. Chyba żadna z nas nie chce, zeby podobne do wymienionych tu sytuacji miały miejsce i myślę, że o to właśnie chodziło lovisie w twierdzeniu, ze każda z nas jest feministką. W rozmowie z wojewódzkim Kazia Szczuka słusznie stwierdziła, ze nadal dominuje pogląd, że feministka to lesbijka z wąsami, która dąży do wyeliminowania mężczyzn i dlatego wiele kobiet nie chce się z tym obrazem identyfikować. Niestety takich stereotypów rodem z ciemnogrodu jest jeszcze baaardzo wiele w naszym wspaniałym społeczeństwie. |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Natomiast w "Ostatnim ogniwie" ? Jest złośliwa, chwilami wręcz bezczelna - najbardziej mnie irytuje, że wyśmiewa się z ludzi pracujących fizycznie, którzy zgłosili się do programu, jakby oni byli głupsi/gorszy. Dlatego nie oglądałam nigdy tego programu.

.
Ale często oglądam, bo i tak mam problem z zasypianiem 

Nigdzie. Dziewczyno, jak nie czytasz dokladnie postów, to nie odpowiadaj na nie, bo nie lubię wmawiania i nie chce mi się potem po kilka razy pisac tego samego, bo ktos sobie cos nadinterpretuje. EOT.

ojj chyba bede musiała obejrzec ten program... nie dla przyjemnosci
.
.