| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jakim jestes typem urody? | |||
| Wiosna |      | 58 | 14,50% | 
| Wiosna/Jesień |      | 37 | 9,25% | 
| Jesień |      | 33 | 8,25% | 
| Lato |      | 110 | 27,50% | 
| Lato/Zima |      | 70 | 17,50% | 
| Zima |      | 92 | 23,00% | 
| Głosujący: 400. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-04-26, 21:15 | #61 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: Paris 
				 | 

Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :)

zapalko mam dokładnie tak samo!! też jestem wiosenką i bardzo podoba mi się to, że zaleznie od makijażu i kolorów ubrania mogę przeistaczać się w inne typki  ponadto bardzo lubię moją jaaasniutką żółtawomleczną cerę zimą, która staje się złotawa latem  i to że się w miare nieźle opalam, może nie na ciemny brąz, ale szybko na ładny złoty kolorek podoba mi się moj kolor włosów i to, jakie kolorki są w mojej palecie  wszystkie bardzo lubię, są zywe i cieplutkie 
				__________________ MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2006-04-27 o 20:54 | 
|     |   | 
|  2006-04-27, 00:03 | #62 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tutaj... 
				 | 

super masz psiaka   
				__________________ courage is being afraid but going on anyhow... | 
|     |   | 
|  2006-04-27, 00:07 | #63 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tutaj... 
				 | 

Cytat: 

__________________ courage is being afraid but going on anyhow... | |
|     |   | 
|  2006-04-27, 01:02 | #64 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-12 Lokalizacja: Łódź 
				 |  Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :) Cytat: 
 Jesli dobrze, Ci w srebrze i zimnych odcieniach to duże prawdopodobieństwo, że jestes zimą  choc możesz być tez typem mieszanym.   | |
|     |   | 
|  2006-04-27, 08:35 | #65 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-03 
				 | 

Jestem typową zimą, która latem przeistacza się w zimę południową. Podobają mi się ciemne oczy, jasna cera, ciemne włosy, dzięki nim nie muszę się mocno malować   | 
|     |   | 
|  2006-04-27, 18:50 | #66 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ Como se porta la vida cuando vales lo que tienes... | |
|     |   | 
|  2006-04-28, 11:32 | #67 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Jestem jesień- wiosna z wyglądu, ale zima z charakterku    | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-04-28, 13:06 | #68 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

ja nie wiem czym jestem jakis taki mix   w kazdym razie kocham moje ciemne wlosy i ciemna oprawe oczu, lubie teczowki ktore zmieniaja kolorek raz bardziej piwne raz zielone a przede wszystkim kolor cery cieply caly rok i to ze opalam sie na murzynka bez czerwonej skory z mgnieniu oka   
				__________________ . | 
|     |   | 
|  2006-04-28, 16:05 | #69 | 
| BAN stały |  Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :) 

a ja jestem Lato !!     moje focie zobaczycie tutaj : www.domisinia.fotka.pl nie jestem atrakcyjna ale podoba mi się we mnie to że w zime oczy mam zielone  a  w lato turkus no a w wiosnę i jesień tak pół na pół   | 
|     |   | 
|  2006-04-28, 19:55 | #70 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Iwonalodz bardzo dziekuje za pomoc   jak tak poczytalam to wydaje mis ie tez ze jestem zimna bo dobrze wygladam w chlodnych odcieniach i srebrze   | 
|     |   | 
|  2006-04-28, 21:00 | #71 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Ja chyba jestem zima, mam czarne wlosy, ciemno brazowe oczy z czarna oprawa i jasna cere. Latem opalam sie dosc szybko. Uwielbiam kolor czarny i czerwony, czasami braz    
				__________________  W ZYCIU NALEZY ZALOWAC TYLKO TEGO, CZEGO SIE NIE ZROBILO   | 
|     |   | 
|  2006-04-28, 23:07 | #72 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Ja jestem jesienią.Mam ciemne brązowe włosy,niestety ich barwa nie jest tak intensywna jak rudozłotych Jesieni   Nie mam piegów (z czego się cieszę)  . Lubię złotawy odcień swojej cery i piwno-brązowe oczy.  Czasami mi się wydaje że w dziennym swietle przybierają kolor zielonkawy. Cieszę się że moge nosić i stosować w makijażu moje ukochane brązy i zielenie. Uwielbiam te ciepłe zgaszone kolorki...   | 
|     |   | 
|  2006-04-29, 10:42 | #73 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wroclove 
				 | 

hmm a ja już sama nie wiem. mam ciemne włosy, niebiesko-szare oczy, szybko sie opalam-ciemna karnacja, male piegi na nosku... co to moze byc?   
				__________________  | 
|     |   | 
|  2006-04-29, 22:34 | #74 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Ania.jpgPodejrzewam, że jestem typem "lato". Lubię to, że jest to typ chłodny, bo nie przepadam za ciepłymi odcieniami. Podoba mi się beżowa cera i włosy ni to ciemne ni jasne, też beżowe. Opalam się dość szybko, choć niektórzy mówią, że jestem blada. Nie jest mi dobrze w zbyt ciemnej opaleniźnie, ale nie opalam się na "heban", bo się nie da. Czasami trochę mnie denerwuje to, że nie mogę nosić zdecydowanych kolorów, a tylko te pastele. Ogólnie jednak jestem zadowolona.

Edytowane przez Wiewióra7 Czas edycji: 2006-04-29 o 23:00 | 
|     |   | 
|  2006-04-30, 18:01 | #75 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

Najpierw byłam zimą, póżniej dziewczyny orzekły w wątku, żem zima-lato.   Genralnie to ja mało zwracam uwagę na typy kolorystyczne i nie trzymam się (sztywno) podziałów co pasuję zimie, a co pani lato... Owszem jest mi brzydko w brązowych bluzkach, ale ładnie mi w brązowym makijażu. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Rewelacyjnie czuję się w czerni! A więc twierdzę, że te podziały na typy kolorystyczne są takie trochę "psu na budę".   
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-05-01, 12:05 | #76 | 
| Raczkowanie |  Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :) 

Sama nie wiem jakim jestem typem urody, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam i nie wiem jakie sa tego wyznaczniki- może same to ocencie   | 
|     |   | 
|  2006-05-01, 12:07 | #77 | 
| Raczkowanie | 

Chyba jednak nic z tego bo nie chce mi sie zdjecie załączyć.Pozdrawiam was wszystkie   | 
|     |   | 
|  2006-05-01, 12:24 | #78 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Londyn/Bielsko-Biała 
				 | 

A ja lubię u siebie, zimy poludniowej, bladą (choć lepiej brzmi ARYSTOKRATYCZNĄ   ) cerę zimą, natomiast blyskawiczną, ciemnobrązową opaleniznę, gdy tylko wyjdzie slońce  . No i czerń, która mi pasuje. Zgadzam się z Pomadzią, że te podzialy nigdy nie odzwierciedlą rzeczywistości  , ale trzeba przyznać, że wielu osobom ulatwiają życie   | 
|     |   | 
|  2006-05-04, 18:24 | #79 | 
| Raczkowanie |  Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :) 

To ja też się dołączę jestem jesienią albo wiosna-jesienią. Mam złotorude włosy troche piegów na twarzy,jasna oprawe ocząt. Opalam sie cała bez większego problemu oprócz twarzy jakby była z innej skóry zrobiona  . | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-05-05, 00:54 | #80 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

a ja tak naprawde nie wiem jaki mam typ urody   ostatnio zmieniłam styl robienia makijażu( dzięki Wam  ) z odcieni szarości i czerni na bardziej kolorowe tzn. fiolety zielenie brązy i beże. jestem blondyną z piwnymi oczami i zauważyłam że te kolory podkreślają moje oczka  z cera jest do bani bo mam piegi i w zimie nie jestem nawet blada tylko szara ale wspomagam to kremem tonującym nive visage i jest git. garderoba tez sie zmieniła z czerni na badziej żywe kolory. może kiedyś uda mi się określić jaką jestem porą roku ale narazie stosuje sie do Waszych porad i nieźle na tym wychodze   Dzięki Wam wielki i wielkie pozdro   | 
|     |   | 
|  2006-05-05, 16:06 | #81 | 
| Rozeznanie | 

ja nie wiem zupelnie jakim typem jestem... obstawiam lato albo wiosna albo wiosna - jesien:d lubie moje granatowe oczy, jasne, złotawe brwii i piegi, i miedziano-złote wlosy;]

| 
|     |   | 
|  2006-05-05, 16:20 | #82 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Ja chyba jestem latem. Lubię swoje blond włosy, które w zime są ciemne a gdy tylko słonko wyjdzie jaśnieją i robią mi się jasne pasemka. Lubie moje oczka szaro-niebiesko-zielone? nie wiem jaki to kolor . I lubie to że szybko się opalam   Niestety opalenizna szybko mi schodzi... | 
|     |   | 
|  2006-05-05, 16:48 | #83 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: ★ zakrzywiona czasoprzestrzeń ★ 
				 | 

a ja jestem mieszaniec   ani nie zima ani nie wiosna, takie nie wiadomo co  i niestety ale nie moge w zwiazku z tym zaglosowac  mam niebieskie oczeta  i snieznobiala wpadajacac wrecz w blekit skore 
				__________________ Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-01-23 o 19:40 | 
|     |   | 
|  2006-05-05, 22:18 | #84 | 
| Zakorzenienie | 

wyglada na to zem zima albo lato-zima   . Jestem troche typem Krolewny Sniezki. Sniada cera, czerwone usta, ciemne oczy i wlosy- i to lubie w sobie. raczej dobrze wygladam w czarnym i oczy maluje brazowymi cieniami.  nie cierpie za to opalac sie na czerwono i rumienic   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 11:49 | #85 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Zima   lubie swoje oczki i włoski brązowe   | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 11:50 | #86 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jestem wiosną i uwielbiam wiosenne kolory. Mogłabym ciągle chodzić w brązach (wiem, że to kolory jesieni, ale wiośnie też pasują  ) i zieleniach. Lubię też kolor swoich włosów - rude  Tylko w przedszkolu mi się nie podobały. Kiedyś jak byłam mała moja mama usłyszała w tramwaju, że takim małym dzieciom nie wolno farbować włosów   I lubię jeszcze piegi. W tym roku zaczęłam stosować filtry, więc pewnie się z nim muszę pożegnać, ale trudno   | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 15:28 | #87 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: Krosno Odrzańskie/od 8.04.2011 Gubin 
				 | 

Wszystko wskazuje na to, że jestem Zimą. Podoba mi się przede wszystkim moja bladość  , mam taki sam odcień karnacji przez cały rok. Nie razi mnie to, że nawet latem jestem alabastrowo biała, choć czasem słyszę niezbyt miłe komentarze. Lubię również kolor moich oczu - ciemnogranatowy i włosów - ciemny chłodny brąz. | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 16:06 | #88 | 
| Zakorzenienie | 

Ten wątek skusił mnie do własnej analizy bo te, które miałam do tej pory za każdym razem mówiły coś innego , raz zima, raz jesień, raz lato-zima, wiosna też się trafiała   Jestem na 85 % pewna, że jestem typem mieszanym WIOSENNO -JESIENNYM Wiekszość barw z tej palety to moje kolorki, w których czuję się dobrze - poza nimi jest jeszcze czerń i granat oraz biel. Tak do końca to ciężko jest mnie określić ale podpasowując się pod typy myślę, zę właśnie wiosenno-jesienna jestem   Co lubię ? - Kolory, zwłaszcza jak wyglądam w khaki : Czego nie lubię ? - Jak wyglądam w pomarańczu - i nic więcej, cała reszta mi baardzo odpowiada   | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 19:31 | #89 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-10 Lokalizacja: warszawa 
				 | 

ja chyba jestem czyms pomiedzy latem a zima... lubie moje duze niebieskie oczy  lubie tez moje pelne usta - mimo ze mam troche za duza dolna warge  ogolnie nie mam kompleksow jesli chodzi o wyglad - bo i wlosy mam proste jak druty (i takich tez jestem fanka) i mam regularne rysy twarzy oraz brwi ktorych nie musze regulowac;D no, jedyne czego nie lubie to koszmarne since pod oczami ale od czego jest korektor  obecnie nosze bardzo ciemne wlosy mimo iz teoretycznie powinny byc jasniejsze i dobrze sie w nich czuje polubilam tez odcien mojej skory - jasny, mimo ze szybko sie opalam, lubie wlasnie ten bladawy jej naturalny odcien | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 21:01 | #90 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: A kto to wie 
				 | 

zima, chyba nietypowa , bo z piegami   natomiast latem opalam się trudno i najpierw na różowo  lubię swoje ciemne włosy, bardzo jasną cerę zimą i ciemne oczy z czarną oprawą | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.