herbaty Bio-Active - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-31, 09:55   #61
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: herbaty Bio-Active

upolowałam wczoraj Pu Erh malinową Bio Active... Własnie się parzy - zaraz zdam relacje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 10:10   #62
maswerka
Zadomowienie

Ja z tej firmy pijam Guarande, bo Pu-Erh za mocno działa na mój organizm. W ogóle ja gustuję w zielonych herbatach .

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 11:12   #63
lily_of_the_valley
Zadomowienie

Pije Pu Erh czerwona, Iguane, Sunfruits ( marakuja ), Magic Fruit ( malinowa ), kiedys tez Gan lu, Casablance i Nirvane. Uwielbiam te herbatki, nie wyobrazam sobie zycia bez nich. Nie ma lepszych od nich
lily_of_the_valley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 11:57   #64
00aga00
Wtajemniczenie

siemka
Ja kilka lat temu wysawiałam na promocjach herbatki Bio-active było ich rzeczywiście sporo rodzai i co chwilę pojawiają się nowe! Najgorzej było wymieniać wszystkie smaki i rodzaje każdej babeczce, która podeszła do stoiska Jedna mówiła mi, że jej koleżanka pijąc herbatkę pu-erh tą prasowaną (jedno gniazdko na 2 litry wody, można zaparzać wielokrotnie-polecam) schudła 5kg!!! Ofc lekka dieta niezbędna i ona poprostu parzyła sobie duży dzbanek i popijała przez cały dzień Taki wspomagacz. Plecam bardzo te herbatki, każdy może znaleźć sobie smak, który mu pasuje-przeciez jest taki wybór! pozdrowionka
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 12:35   #65
kate6o
Zadomowienie

Ja ostatno zakupiłam kawę z bio-activiu też dobra

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 12:54   #66
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Uwielbiam herbatki przeróżne.
Piłam Mandaryne, i na początku byłam nia zachwycona, poźniej mi "znormalniała", ale polecam Smaczna całkiem też była ananasowa
Innych wynalazków z bio aktiv nie piłam(ale spróbuje), za to z liptona próbowałam cynamonowo-melonową(myślałam ze bedzie lepsza) oraz z tetley zieloną o smaku pomarańczowym(pyszna)
Herbatki rządzą!
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 16:06   #67
miss_seepy
Wtajemniczenie

najslabsza z testowanych przeze mnie byla granulowana cynamonowo-jablkowa, bo smakowo cieniutka podobnie z dzialaniem lepsza jest lisciasta, badz ekspresowa aromatyzowana. chociaz duzo zalezy na jaka partie sie trafi, kupilam sobie pu-erh o smaku grajpfutowym i zeby poczuc jej smak musialam robic sobie z 2 torebek ;] moja mama dokonala tego samego zakupu, ale jej herbata juz sie spisywala normalnie

pyszna jest iguana waniliowo-truskawkowa tylko poniewaz jest sypana trzeba przetestowac ilosc suszu ktory sie zalewa zeby nie byla zbyt mocna bo jest to herbata czarna.

zgadzam sie ze pyszne sa te z serii 4XJA zwlaszcza odchudzajaca i relaksujaca.

a teraz w ofercie bio active jest pu-erh poziomkowa wow
chyba kazdy szanujacy sie skosnoki przybysz z azji przekrecilby sie na widok tego co pijamy z takim namaszczeniem =P

miss_seepy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 16:23   #68
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_seepy
najslabsza z testowanych przeze mnie byla granulowana cynamonowo-jablkowa, bo smakowo cieniutka podobnie z dzialaniem lepsza jest lisciasta, badz ekspresowa aromatyzowana. chociaz duzo zalezy na jaka partie sie trafi, kupilam sobie pu-erh o smaku grajpfutowym i zeby poczuc jej smak musialam robic sobie z 2 torebek ;] moja mama dokonala tego samego zakupu, ale jej herbata juz sie spisywala normalnie

pyszna jest iguana waniliowo-truskawkowa tylko poniewaz jest sypana trzeba przetestowac ilosc suszu ktory sie zalewa zeby nie byla zbyt mocna bo jest to herbata czarna.

zgadzam sie ze pyszne sa te z serii 4XJA zwlaszcza odchudzajaca i relaksujaca.

a teraz w ofercie bio active jest pu-erh poziomkowa wow
chyba kazdy szanujacy sie skosnoki przybysz z azji przekrecilby sie na widok tego co pijamy z takim namaszczeniem =P
Poziomkowej nie widziałam .
Wypiłam dzisiaj malinową i w sumie taka sobie.
Co do Iguany to zgadzam sie w 100% - przepyszna herbatka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 22:05   #69
SABRINKA
Raczkowanie

A miał ktos z was nowa herbate LA KARNITA z tabletkami ziołowymi? Ja kupilam sobie i od jutra bede pic i brac te tabletki. w sumie to dosc drogo wychodzi. Na pewno jej nie kupie ponownie ze wzgledu na cene ale musiałam sie skusic
SABRINKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 23:14   #70
tulipanka
Zakorzenienie

dziewczyny, to u was w sklepach nie sprzedają takich małych opakowań Bio-Active? U mnie stoi taki stojaczek, gdzie jest z kilkadziesiąt róznych opakowań po 5 sztuk w pudełku, za niecałą 1 zł dzięki temu przetestowałam masę różnych herbatek Bio-Active, aż nie jestem w stanie spamiętać które i które mi bardzo smakowały
Jako maniaczka Pu-erh wypiłam litry różnych i wszystkie mi smakowały, ta mailnowa jest bardzo dobra, poza tym waniliowo - cynam. - miętowa, grejpfrutowa, cytrynowa, earl grey wszystkie super,
lubię też tę serię magic fruits, ogromne ilości owoców leśnych wypiłam malina też jest ok, poziomka mi nie smakowała poza nią reszta była dobra
żurawina z dziką różą jest bardzo smaczna
kurczę, nie pamiętam tych wszystkich, które piłam... jedna była taka fajna, pięknie pachniała owocami z taką suchą, ziemistą, pylistą nutą
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 23:21   #71
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
dziewczyny, to u was w sklepach nie sprzedają takich małych opakowań Bio-Active? U mnie stoi taki stojaczek, gdzie jest z kilkadziesiąt róznych opakowań po 5 sztuk w pudełku, za niecałą 1 zł dzięki temu przetestowałam masę różnych herbatek Bio-Active, aż nie jestem w stanie spamiętać które i które mi bardzo smakowały
Jako maniaczka Pu-erh wypiłam litry różnych i wszystkie mi smakowały, ta mailnowa jest bardzo dobra, poza tym waniliowo - cynam. - miętowa, grejpfrutowa, cytrynowa, earl grey wszystkie super,
lubię też tę serię magic fruits, ogromne ilości owoców leśnych wypiłam malina też jest ok, poziomka mi nie smakowała poza nią reszta była dobra
żurawina z dziką różą jest bardzo smaczna
kurczę, nie pamiętam tych wszystkich, które piłam... jedna była taka fajna, pięknie pachniała owocami z taką suchą, ziemistą, pylistą nutą
Właśnie ja takie mini-herbatki tylko w Tesco widziałam i obkupiłam się jak głupia, bo nie dość, że można sobie właśnie dzięki temu wypróbować nowe, nieznane dotąd smaki, to jeszcze jak to przekalkulować, bardziej opłaca się kupić 4 takie opakowania po 5 torebek niż jedno, pełnowymiarowe 20-sto torebkowe
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 23:29   #72
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Bio -Active mam expresowa pu-erh - mam takze sypana pu-erh innej firmy.
O ile Bio-active zastapil mi wszelakie herbaty - pije ze smakiem i korzyscia wygladowa to ta sypanka dzieki zapachowi dorodnego dorsza sprawia ze nad kubeczkiem niemal mi sie cofa

Wiec tak dla bio-active... Jest jeden tylko maly minusik - jedynym miejscem gdzie znalesc moge te herabty jest 'polski sklep' a wybor w nim mocno ograniczony do pu-erh anasowej i Mandaryny.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-26, 23:40   #73
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Bio -Active mam expresowa pu-erh - mam takze sypana pu-erh innej firmy.
O ile Bio-active zastapil mi wszelakie herbaty - pije ze smakiem i korzyscia wygladowa to ta sypanka dzieki zapachowi dorodnego dorsza sprawia ze nad kubeczkiem niemal mi sie cofa

Wiec tak dla bio-active... Jest jeden tylko maly minusik - jedynym miejscem gdzie znalesc moge te herabty jest 'polski sklep' a wybor w nim mocno ograniczony do pu-erh anasowej i Mandaryny.
A mnie ta ekspresowa Pu-Erh nie smakuje Wolę granulowaną z jabłkiem i cynamonem, choć po dzisiejszym odkryciu - sypana rossmannowa pu-erh Ananas&Karmel chyba to będzie mój No 1
A Mandaryna też jest bee, jakaś taka wydelikacona, bez smaku. O wiele lepsza jest La Karnita, tę polecam
Stary 2007-03-26, 23:44   #74
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A mnie ta ekspresowa Pu-Erh nie smakuje Wolę granulowaną z jabłkiem i cynamonem, choć po dzisiejszym odkryciu - sypana rossmannowa pu-erh Ananas&Karmel chyba to będzie mój No 1
A Mandaryna też jest bee, jakaś taka wydelikacona, bez smaku. O wiele lepsza jest La Karnita, tę polecam
No niestety - wyboru nie ma, do PL narazie nie jade chyba ze znajdzie sie dusza dobra i pake jak dla 3ciego swiata herbacianego spakuje

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 00:00   #75
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja takie mini-herbatki tylko w Tesco widziałam i obkupiłam się jak głupia, bo nie dość, że można sobie właśnie dzięki temu wypróbować nowe, nieznane dotąd smaki, to jeszcze jak to przekalkulować, bardziej opłaca się kupić 4 takie opakowania po 5 torebek niż jedno, pełnowymiarowe 20-sto torebkowe
ja się rzuciłam w stronę tego stoiska, jak głupia mama, która była ze mną na zakupach mnie lekko wyhamowała, bo bym normalnie wszystkie wzięła
Cytat:
Ananas i Karmel? Chyba się tam wybiorę brzmi pysznie
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 08:39   #76
lily_of_the_valley
Zadomowienie

Mi posmakowaly ostatnimi czasu owocowe z sokiem i skrzypem polnym : malinowa, owoce lesne,poziomkowa
lily_of_the_valley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 10:43   #77
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
No niestety - wyboru nie ma, do PL narazie nie jade chyba ze znajdzie sie dusza dobra i pake jak dla 3ciego swiata herbacianego spakuje
Aaa, nie zauważyłam, że Ty na wygnaniu A próbowałaś tu zamawiać http://www.bio-active.pl/index.pl ? Może wysyłają zagramanicę

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
ja się rzuciłam w stronę tego stoiska, jak głupia mama, która była ze mną na zakupach mnie lekko wyhamowała, bo bym normalnie wszystkie wzięła

Ananas i Karmel? Chyba się tam wybiorę brzmi pysznie
I jest pyszna Tylko szkoda, że kawałki owoców na dno opadają i w związku z tym, żeby je zjeść trzeba je wygrzebać, więc póki co nawet ich nie próbowałam. Ale za to ze smakiem poję kubek za kubkiem
Stary 2007-11-08, 14:30   #78
kendra_x
Raczkowanie

bio active ma fajne herbaty najczęściej kupowane przeze mnie to la karnita i upiększająca
kendra_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 21:53   #79
silesianna
Zakorzenienie

odkopuję temat, bo po roku picia prawie wyłącznie yerba mate nagle zachciało mi się wrócić do bio-active, żeby sobie trochę smak zmienić z tych herbatek uwielbiałam guarandę, iguanę i mandarynę - to były swego czasu moje trzy faworytki no ipu-erh tez piłam, w dużych ilościach. ale wczoraj trafiłam w sklepie na "grzańca" i nie mogłam się powstrzymać przed kupnem - smakuje rewelacyjnie
wyczytałam w necie, że ta "la karnita" to mieszanka pu-erh i yerba mate (uwielbiam), musze się
koniecznie za nią rozejrzeć, bo to może być coś świetnego
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 12:48   #80
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
odkopuję temat, bo po roku picia prawie wyłącznie yerba mate nagle zachciało mi się wrócić do bio-active, żeby sobie trochę smak zmienić z tych herbatek uwielbiałam guarandę, iguanę i mandarynę - to były swego czasu moje trzy faworytki no ipu-erh tez piłam, w dużych ilościach. ale wczoraj trafiłam w sklepie na "grzańca" i nie mogłam się powstrzymać przed kupnem - smakuje rewelacyjnie
wyczytałam w necie, że ta "la karnita" to mieszanka pu-erh i yerba mate (uwielbiam), musze się
koniecznie za nią rozejrzeć, bo to może być coś świetnego
Yerba mate z bio-active jest jeszcze "bombilla"- smak rzeczywiście jak yerba mate ( nie pamiętam czy ma jakieś dodatki), natomiast "la karnita" mi smakuje aczkolwiek nie wyczuwam tam smaku mate

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11

Edytowane przez kate6o
Czas edycji: 2008-05-21 o 13:42
Stary 2008-05-29, 20:09   #81
silesianna
Zakorzenienie

bo tej la karnity jest teraz kilka(naście) rodzajów ta czerwona z yerbą to jest taka sypana, nazywała się "la karnita rytm" kiedyś, a teraz chyba "L.K. slim body"
bombilli nie piłam, w sumie można spróbować, mimo, że w szafce mam jeszcze 1,5 kg yerby :P ale bio active są dobre zawsze i wszędzie, więc czemu nie
Stary 2008-05-30, 11:54   #82
Aleksandra06
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
bo tej la karnity jest teraz kilka(naście) rodzajów ta czerwona z yerbą to jest taka sypana, nazywała się "la karnita rytm" kiedyś, a teraz chyba "L.K. slim body"
bombilli nie piłam, w sumie można spróbować, mimo, że w szafce mam jeszcze 1,5 kg yerby :P ale bio active są dobre zawsze i wszędzie, więc czemu nie

Napiszcie na co działa yerba ?
Słysze ze wiele osób ja popija ale czy ma ona jakis zdrowotne własciwosci ?
Widziałam ja dzisiaj w sklepie własnie z Bio active i zastanawiałam sie nad zakupem.
Aleksandra06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 18:18   #83
silesianna
Zakorzenienie

yerba mate działa na wszystko polecam lekturę stron internetowych Pawlikowskiej, Cejrowskiego i ogólnie stron poświęconych yerba mate. ja jej działania nie umiem wytłumaczyć, bo to w ogóle jakas magia prawie jest
Stary 2008-06-05, 08:58   #84
kate6o
Zadomowienie

Yerba mate pobudza silniej niż kofeina za to bez podnoszenia ciśnienia krwi - dzięki temu jest zdrowsza

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Stary 2008-06-05, 16:26   #85
silesianna
Zakorzenienie

więcej - z tego co wiem, yerba reguluje ciśnienie krwi, tzn. u niskociśnieniowców podnosi je, u wysokociśnieniowców - obniża. poprawia samopoczucie, oczyszcza wątrobę, reguluje pracę narządów wewnętrznych, pomaga rzucić palenie, a pita zgodnie z tradycją indian paragwajskich - zacieśnia kręgi i buduje relacje międzyludzkie

ja ja uwielbiam, kupuję w półkilogramowych paczkach różne rodzaje

no ale nie stronię też od innych herbatek. mój mąż nie przepada za yerbą (jeszcze się nie "wgryzł" w ten temat) więc go na razie przyzwyczajam do zielonych i czerwonych herbat aromatyzowanych - zielona z maliną i "mandarynka" bio-activu to jego ulubione, ale la karnitą też nie gardzi
Stary 2009-07-05, 11:57   #86
Serendipity
Zakorzenienie

Mam u siebie taki sklep z herbatami, gdzie są one nawet o 1zł tańsze niż w marketach i tam się zaopatruję w herbatki.

Najbardziej uwielbiam La karnitę - są pyszne i mają świetne składniki, pomagające w diecie.

Piję te :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg herbata1.jpg (22,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg herbata2.jpg (20,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg herbata3.jpg (18,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2009-07-23, 11:04   #87
daisuki
Zadomowienie

Ja uwielbiam herbatki zielone z opuncją, maliną, cytryną z BIOAVTIVE ; )
Dzięki nim zrzuciłam 3kg nie stosując żadnej diety ;>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 11:07   #88
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Uwielbiam te herbatkizwłaszcza cytrynową Pu-Erh i wszystkie zielone...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 17:44   #89
loona211
Raczkowanie

zy ktoś wie gdzie w Krk mogę kupić tą herbate?

loona211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 13:49   #90
28nana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loona211 Pokaż wiadomość
zy ktoś wie gdzie w Krk mogę kupić tą herbate?

ja kupiłam na allegro
jest BOSKA!!!!
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości