|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zapach Ambry?
Dziewczyny wyciągam watek, bo trafiłamw sieci na coś takiego:
http://www.camomille.pl/product_info...oducts_id/4099 to może dosyć nietypowe pachnidło (ale widzę w opisie, że można je również używać do ciała) - spotkał się ktoś z tym??
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Songes-Annick Goutal
Pierwsze, co mi do glowy przychodzi jak o zapachu ambry pomysle .+kupa jaśninu do tego, IMHO, nie za ciekawie to polaczenie wyszlo...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Podbijam wątek,
Poszukuję zapachu podobnego do Ambry Etro, ale z dodatkiem jakiejś goryczy, pazura, czegoś niegrzecznego... Bo Etro Ambra ładny, ale za grzeczny, za miły, za płaski... Doradźcie coś, pliz!!!
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;8518979]Podbijam wątek,
Poszukuję zapachu podobnego do Ambry Etro, ale z dodatkiem jakiejś goryczy, pazura, czegoś niegrzecznego... Bo Etro Ambra ładny, ale za grzeczny, za miły, za płaski... Doradźcie coś, pliz!!! [/quote]A testowalas Ambre Extreme L'Artisana? Gesta, przyprawiona kardamonem i muszkatem, z piekna nuta drzewa, a wlasciwie drewna rozanego |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie nie testowałam, ale z pewnością muszę sprawdzić, tylko nie mogę znaleźć L'Artisana w Krakowie. Chyba zamówię próbki w Quality...
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
MARC JACOBS AMBER
czy ktos kiedykolwiek mial z tym czyms do czynienia? pytam, bo mam zamiar sie polakomic http://www.fragrancex.com/products/_..._products.html no i jeszcze jedno jaka to bedzie objetosc 10 oz. Bo zglupialam. 300 ml mam niby uzyc. Pic mam to, czy do wanny wlewac... a moze to pomylka i ma byc 1.0 oz. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;8536118]Właśnie nie testowałam, ale z pewnością muszę sprawdzić, tylko nie mogę znaleźć L'Artisana w Krakowie. Chyba zamówię próbki w Quality...[/quote]
www.lulua.pl Jozefa 22 Krakow |
|
|
|
|
#68 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
więc możesz się śmiało pławić w tym zapachu
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem do koszyczka kapturku, powiedziala sobie pewna dosc szczesliwa pani, przed przyjemnym klik klik klik to jest wlasnie polaczenie ktorego szukam na zblizajaca sie za szybko, ponura, norweska jesien. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Do Ambre Russe podeszłam dwukrotnie i nie zdzierżyłam. Czułam normalnie kamforę...
|
|
#71 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
- już do mnie (mam nadzieję ) leci nowe 20 ml ....
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzywana namietnie, choc po wprowadzeniu Youth Dew Amber Nude, na codzien korzystam raczej z drugiego ( niestety w kwestii magicznosci noszenia nie to samo co d'Empire ) . Nie wyobrazam sobie jesieni bez Ambre Russe niestety, druga polowka nie wyobraza sobie jesieni z nia twierdzac ( po moim wykladzie na temat fenomenalnego skladu ;-) ze to sperma kałamuka zza kalkazu ( z romantycznego cyklu samogon zagryzany slonina ) ![]() nie wiem skad wie jak ta kałamucka sperma pachnie, ale nie wnikam w ta wiedze
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;8536118]Właśnie nie testowałam, ale z pewnością muszę sprawdzić, tylko nie mogę znaleźć L'Artisana w Krakowie. Chyba zamówię próbki w Quality...[/quote]
Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2008-08-23 o 15:46 Powód: Uzupełnienie wiadomości |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
W Polsce bywam raz na ruski rok, ale jakies dwa lata temu zamawialm wlasnie do d'Empire L'Artisana i odbieralam w Krakowie. Dostalam wtedy nawet jakies probki min. z L'A, stad moja informacja. |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Warto zajrzec, przemila obsluga, no i mozliwosc potestowania.
Mozna nawet pogrymasic i nic nie kupic ( o zgrozo ;-) ) Lubie tam zagladac, zwlaszcza po stresujacych wizytach w Sephorze ;-) ( a dzis przeciez, w tych nieprzyzwoitych czasch, ten niesforny klient w co posadzke obrazi wizyta w trampkach moze miec zlota karte ) |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem zakochana w Ambre Russe.
. I przerażona bo perfumy znikły lulua, mam nadzieję, że nie wycofują zapachu... Może w końcu znajdę pokrewną duszę do wspólnego zakupu... |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;9023843]A ja jestem zakochana w Ambre Russe.
. I przerażona bo perfumy znikły lulua, mam nadzieję, że nie wycofują zapachu... Może w końcu znajdę pokrewną duszę do wspólnego zakupu...[/quote] W ofercie Quality nadal jest, to może tylko chwilowo w Krakowie zabrakło
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda na to, że dla odmiany ja szukam ambry doskonałej
Znam obie Ambry l'Artisana, Ambre Russe, Ambre Sultan... i chwilowo chyba stawiam na tę ostatnią. Nie znam Coudraya Ambre et Vanille, ale z recenzji wynika, że to słodziak głównie, a Ambrę Etro kojarzę jako mało charakterną. Może ktoś podsunie mi jakieś inne ciekawe typy z ambrą w roli głównej?
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
A Ambre Narguille - Hermessence ?
|
|
|
|
|
#82 |
|
Piers do przodu
|
Piżmowa ambra Christiane Celle http://www.luckyscent.com/shop/detai...0707§ion=1 taka zimowa z pazurem
nawet Contax się skusiła z tego co czytam czasem w wątku "Czym dzisiaj pachniesz ..."
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Wątek wydobywam, bo od jakiegoś czasu mam fizia na punkcie ambry. Do fizia nawet dorobiłam ideologię, taką mianowicie, że moje receptory węchowe wydostały się z amnezji , przypomniając sobie, iż urodziłam się nad morzem i tam spędziłam dzieciństwo. Sycę się i sycę perfumami ukręconymi wokół wydzieliny z brzucha wieloryba i nasycyć nie mogę : i w Ambre Sultan ambry mi jeszcze mało, a i w Ambre Fetiche niedostatecznie. Prada mnie mierzi, gdyż odbieram ją jako zbyt syntetyczną. Z zapachów, które poznałam, najbliżej do ideału, do ambry stuprocentowej , ale i tak zbyt dla mnie daleko, jest Ambre Extreme. Znacie ambry bardziej ambrowe, niż te, które wymieniłam? A może jednak Ambre Extreme?
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej ambrowe są chyba L'Eau D'Ambre L'Artisan, Ambre d'Or Il Profumo i Ambre Molinard. Mają mało ozdobników, ambra jest na pierwszym planie. No i trochę inna, mniej słodka Ambre Passion Laury Mercier (choć ta mi się mniej podoba od pozostałych).
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Rywko za cenne drogowskazy
Z pewnością zaproponowane zapachy będę wąchać . Na pierwszy ogień pójdzie L'Eeu d'Ambre, nad którą kiedyś nie zatrzymałam się dostatecznie długo, ale kojarzę ją bardzo miło.
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Mitsouko, a Voile d'Ambre Yves Rocher znasz? Jak ja nie bardzo lubię ambrę, to jest to jedyna ambra, która układa sie na mnie słodko i ciepło. Mmm...
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli szukasz idealnej ambry, wypróbuj koniecznie Voile d'Ambre, naprawdę warto
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Jestem coraz bardziej zachwycona zapachem pod nazwą Ambre Extreme, lecz dla mnie to kompozycja dalece nie ambrowa, a orientalno - korzenno - drzewna ; czuję szkatułkę ( nazwa autorstwa Sabbath) z drzew : różanego i sandałowego , kardamon, muszkat, pieprz i odległa woń zerwanej purpurowej róży.
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam zapach wspomniany w wątku, nie wiem, czy jeszcze kogoś interesuje, bo to było 2 lata temu, mianowicie Fiore D'Ambra Profumum Roma.
Liczyłam na zapach- tak się zapowiadało, starych ksiąg, ale niestety, nawet dla mnie jest za bardzo lekarstwowy, trwały, nie powiem, piękny, gęsty, dobrze się trzyma, ale czuję się w nim, jakbym bardzo intensywnie leczyła się na korzonki. Ale na pewno rarytas- dla amatora. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

.

więc możesz się śmiało pławić w tym zapachu 
) leci nowe 20 ml ....

. I przerażona bo perfumy znikły lulua, mam nadzieję, że nie wycofują zapachu...