Zawroty głowy... :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-12, 13:27   #61
aferka
Wtajemniczenie

Dot.: Zawroty głowy... :(

Cytat:
Napisane przez bisiara Pokaż wiadomość
Witam
Pisze tutaj, bo mam podobne problemy jak dziewczyna, ktora zalozyla temat. Mam zawroty głowy glownie w ciagu dnia, wieczorami jest mi latwiej wogole sie poruszac..w ciagu dnia najchetniej nie wychodzilabym z domu...Do tego mam uczucie swiatlowstretu, boli mnie troche glowa w okolicach skroni i ogolnie mam uczucie jakbym była nacpana albo chora, a robilam ostatnio podstawowe badania czyli krew itd i wyszlo idealnie. Dostalam skierowanie do neurologa,ale boje sie tam iść!! Najgorzej jest jak jest brzydka pogoda, deszcz czy spadki ciensienia, jak jest ladnie i slonecznie to jeszcze da sie zyc,a nawet mam dobre samopoczucie. Jednak teraz kiedy jest brzydko, to od tygodnia ledwo zyje! zeby wyjsc w ciagu dnia z domu, to musi ktos przy mnie byc, bo prawie mdleje i trace orientacje w terenie...
straszne to jest!!ale chyba jednak pojde do lekarza,bo zaczyna mnie to martwic ;/
pozdrawiam
Skoro dostałaś skierowanie do neurologa - to marsz do lekarza.
Myslę, że nie masz innego wyjścia. Po co sie męczyć?
I napisz co Ci powiedział lekarz .
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 14:37   #62
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

zawroty głowy mogą być od chorych zatok, zaburzeń błędnika, krzywego kręgosłupa, szczególnie odcinka szyjnego. Może to być wywołane przez ucisk na nerwy, osłabienie, anemię itd. Przyczyn jest wiele. Najlepiej pójść do kilku lekarzy, bo jak się idzie do 1, to nie zawsze powie prawdę, raczej to co mu się podoba Wciskają drogie lekarstwa bo dostają za to kasę, nie kierują się zdrowiem pacjenta, tylko tym ile zarobią na tym!
Stary 2007-02-12, 14:59   #63
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...:::oblabobla:::... Pokaż wiadomość
zawroty głowy mogą być od chorych zatok, zaburzeń błędnika, krzywego kręgosłupa, szczególnie odcinka szyjnego. Może to być wywołane przez ucisk na nerwy, osłabienie, anemię itd. Przyczyn jest wiele. Najlepiej pójść do kilku lekarzy, bo
Przyczyn zawrotów głowy jest od diabła i trochę, jeśli neurolog nic nie znajdzie, to jest jeszcze otolaryngolog, okulista, a nawet stomatolog ze specjalizacją z ortodoncji (nieprawidłowy zgryz również może powodować ucisk i zawroty głowy).

Cytat:
jak się idzie do 1, to nie zawsze powie prawdę, raczej to co mu się podoba Wciskają drogie lekarstwa bo dostają za to kasę, nie kierują się zdrowiem pacjenta, tylko tym ile zarobią na tym!
Nawet nie wiesz ile osób w tej chwili obraziłaś. No, ale najlepiej wyrzucić frustrację i zapakować wszystkich do jednego wora złodziei, pijących na dyżurach, jeżdżących na wycieczki, łapówkarzy, łowców skór itd.
Hmmm
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 17:17   #64
niv_
Zakorzenienie

Zawroty głowy mogą także występować u osob chorych na nerwice.
Stary 2007-02-13, 08:50   #65
bisiara
Przyczajenie

wczoraj pojechalam na dyzur naurologiczny i mam skierowanie na diagnostyke do szpitala na badania eeg,jakis przeplywow w tetnicach, badan naczyniowych i ful innych.Tak jak mnie badal bylo wszystko ok.Teraz czekam na miejsce w szpitalu ehhh 4-5 dni wyjete z zycia,ale moze sie dowiem co mi jest
bisiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 08:51   #66
bisiara
Przyczajenie

Poza tym od dwoch miesiecy nosze aparat ortodontyczny i zastanawiam się czy moze tutaj nie ma przyczyny...
bisiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 18:26   #67
tripka
Wtajemniczenie

Odświeżam wątek,bo od kilku tygodni mam dziwne zawroty głowy...pojawiają sie w momencie zmiany pozycji ciała i głowy,np też jak kładę się,i obracam głowę w lewo-(dziwne,bo ja w prawo,to mniej),jak przewracam się z boku na bok przy zasypianiu itd.Ciśnienie mam w porządku,nie są to zawroty głowy z żadnymi mroczkami przed oczami,nie jest mi słabo,nie czuje jakbym miała zemdleć,poprostu czuję takie nieprzyjemne wirowanie,a jak się położe-takie zapadanie...
trochę sie niepokoję czym to może być spowodowane,w piatek ide do lekarza,zobacze co powie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 21:44   #68
marrticzka
Zadomowienie

ja wlasnie jestem po tygodniowym pobycie w szpitalu
rozpoznanie to: zawroty glowy z zaburzeniami orientacji...
zrobili mi rezonans magnetyczny, morfologie, ekg, przeswietlenie klatki piersiowej , pluc i kregoslupa, zbadali tarczyce, badanie dopplera i ....
...i wszystko ok
diagnoza- prawdopodobnie migrena
zalecenia- tabsy ta migrene
no ja nie wiem, ale jakos watpie w trafnosc tej diagnozy...
tydzien wyrwany z zyciorysu a zawroty jak byly , tak sa
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 21:39   #69
Juncia
Zakorzenienie

Podbijam watek, bo od wtorku mam zawroty głowy i ledwo funkcojnuje. Pierwsze co mi przyszlo do glowy to -ciaza, ale zrobilam test i wyszedl negatywnie. Wczoraj bylam na pogotowiu, ale nci mi konkretnego nie powiedziano, a poradzono mi jeszcze raz sprawdzic czy to moze nie ciaza. Dobija mnie to, ze teraz sesja i musze sie uczyc a tu takie czary-mary.
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 10:23   #70
manipura
Raczkowanie

Betaserc bardzo obciąża wątrobę, brałam tydzień tylko i musiałam odstawić z powodu wymiotów. Trudno....coś za coś....mam uszkodzenie nerwu słuchowego, dzwoni, ale można się przyzwyczaić.

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości