![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Powiedziała co wiedziała. Wymowne inaczej, zapraszam.
Rozmowa dzisiaj w pracy:
Ja: Wszystko ok z tym pismem, tylko w nazwie ulicy przemianowałaś Jana III Sobieskiego na Jana II Sobieskiego. Koleżanka: Acha, czyli zabrałam mu jedną pałkę. Ja: ( ![]() Koleżanka: A próbowałaś? Mina naszego wiceszefa bezcenna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Otworzyłam sobie okienko z wątkiem i w tym momencie zadzwonił telefon. I musiałam go w sposób - powiedzmy, ze profesjonalny - odebrać ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
lokalna gwiazda
|
Nie wiem, o czym wtedy myślałam, w każdym razie po skończonej pierwszej zmianie (o 14-tej), szłam na parking i mijałam szefa wszystkich szefów, który wyszedł zapalić. Powiedziałam "dobranoc" i kiedy nie odpowiedział, to dopiero sobie uprzytomniłam, że pora nie ta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Inez
|
Ostatnio koleżanka powiedziała, że jej tata pracuje jako X w Y, ja skojarzyłam to miejsce i wypaliłam "oooo, a jak on się nazywa?" Oczywiście nazywa się tak samo jak koleżanka.
W liceum kolega grał na saksofonie. Jego rozmowa z nauczycielem od muzyki: N: jeśli ty grasz na saksofonie, to może dał byś radę zagrać na (tu nazywa instrumentu, której nie pamiętam)? Bo potrzebujemy na akademię. X: wie pan, mógłbym spróbować, ale to zależy czy palcówkę robi się tak samo Klasa miała ubaw. I jeszcze nauczycielka do kolegi, który nie mógł czegoś zrozumieć: N: X, no ja nie wiem czemu ty tak wolno dochodzisz! Skup się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Kasjerka - Kartą zbliżeniowo?
Ja - Tak, proszę, mam bypassa! 😊 Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Do profesora, którego panicznie się bałam (dlatego na zajęciach siedziałam i udawałam, że mnie nie ma), na rozmowie o końcową ocenę:
P: A jaki jest pani znak zodiaku? J: Byk. P: Byk? To powinna się pani dużo więcej odzywać, byki takie przebojowe są! J: A, bo wie pan, ze mnie to raczej takie tępe ciele... I do klientki (pracuję w perfumerii, nasz sklep mieści się obok toalet i czasem przy awariach dociera do nas "zapaszek"): K: ...ja nie wiem, dlaczego u państwa jest taki zapach, w końcu jesteście perfumerią, powinno tutaj ładnie pachnieć... J: Bo wie pani, my w swojej ofercie mamy również wody toaletowe! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
W szpitalu w odwiedzinach miałam potrzymać na rękach noworodka (dziewczynka).
Ja: Ok, daj mi TO. Miało być: Ok, daj mi ją. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
lokalna gwiazda
|
Właśnie błysnęłam wiedzą historyczną.
Syn mnie pyta: "A czemu u nas tak dużo zwrotów pochodzi z niemieckiego? Niemcy jesteśmy, czy co?" To objaśniłam: "Bo tutaj przecież synu były Prusy Zachodnie, więc była przewaga ludności niemieckiej. Dopiero całkiem niedawno, na mocy Traktatu Wersalskiego p r z y ł ą c z o n o P o l s k ę do naszego miasta." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Babcia , która dwa tygodnie (!) wcześniej dała chłopakowi mojej siostry wiejskie jajka w darze, witając go, gdy wpadł w odwiedziny: "dzień dobry Paweł, a jak tam twoje jajka?"
chłopak zbaraniał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Co glupiego powiedzieliscie lub zrobiliscie i do dzis jest wam wstyd?
Tak chyba chce sie troszke pocieszyc ze kazdy cos kiedys zrobil lub powiedzial cos glupiego. Ja glupio sie zachowalam w Marcu i nadal dosc czesto mi sie to przypomina i jest mi tak wstyd... Juz staram sie najpierw myslec potem mowic....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co glupiego powiedzieliscie lub zrobiliscie i do dzis jest wam wstyd?
Cytat:
Tu jest wątek o wyczynach oratorskich: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1043131 zapraszam. ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co glupiego powiedzieliscie lub zrobiliscie i do dzis jest wam wstyd?
Ja miałam ostatnio dobrą akcje w pracy
![]() ![]() Oprowadzałam zdalnie audytorów po obszarze (na Teams na kamerce), ze mną obecny na obszarze był tez pracownik klienta. No i patrzę na te Teams i w okienku ze zdjęciem tego pracowanika jest dajmy na to TACH (do tego dodam, ze wszyscy w pracy o nim mówią TACH), No i tłumacze audytorom (po angielsku) , ze ta dana rzecz leży w odpowiedzialności pana Tacha ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- I jeszcze dodam, ze pan TACH jest szychą w firmie klienta 🥲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Płakałam przy tym wątku 6 lat temu i ryczę dziś(a nastrój miałam taki, że tylko w łeb sobie strzelić). Wątek złoto.
![]() Aż żałuję, że swoich wtop nie pamiętam.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Powiedziała co wiedziała. Wymowne inaczej, zapraszam.
Cytat:
Nie znam się w ogóle na callach i teamsach, ale skoro miał tak wpisane, to skąd miałaś wiedzieć o co chodzi? W sensie, każdy ma ustawione pseudo inicjały? Czy tylko on j reszta ma coś innego? Czy np Twoim obowiązkiem było po prostu wiedzieć jak on ma na imię i nazwisko i nie wiedziałaś? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2022-11-15 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współpracujemy z tym klientem koło 8 lat i powinnam to wiedzieć, ale ze każdy u mnie mówi o nim per tachu, to tak sobie wdrukowalam. Jednocześnie mówią tez o Chmielewskim, ale myślałam ze to inna osoba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w domu wieczna wojna o solenie ryżu podczas gotowania, ja nie solę, reszta ma o to wieczne pretensje bo lubi (IMO) przesolony Ugotowałam ryż i córka się zachwyca konsystencją: - o jaki puszysty, jaki fajny, mi nie wychodzi taki, co tu robić żeby wychodził taki, jak go ugotowałaś, co zrobiłaś? Ja, mistrz chwili triumfu: - NIE posoliłam!
![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, to faktycznie trochę siara. XD Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
To chyba nie zależy od soli? W sensie sól nie zmienia konsystencji ryżu Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Zapadłabym się pod ziemię z tym Tachem, to jest coś co mogłoby mi się zdarzyć i aż mam ciarki
![]() ![]() ![]() Śmiechłam mocno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
lokalna gwiazda
|
Ja do własnego psa, który zawsze musi wsadzić mordę do wiaderka z płynem do podłogi i spróbować, jak smakuje:
"Pies, czy ty nie możesz jak człowiek napić się wody z miski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Ale fajny wątek
![]() U mnie w pracy. Kolega oznajmiając, że włoży klientce dokument do koszulki - "Ja go pani wsadzę" (tłumaczone z francuskiego, ale po polsku też pięknie funkcjonuje, chociaż w oryginale jeszcze gorzej brzmi). A ja sama musiałam ostatnio wytłumaczyć klientowi instrukcję zażywania tabletek na gardło z francuskiego na angielski. Jedne tabletki trzeba było połknąć, a drugie ssać. No i tak nawijałam "you suck and you swallow" ![]() Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2022-11-15 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.