|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Ulubiona Postac z "Muminków": | |||
| Bobek |
|
30 | 10,79% |
| Buka |
|
44 | 15,83% |
| Filifionka |
|
2 | 0,72% |
| Muminek |
|
11 | 3,96% |
| Mała Mi |
|
92 | 33,09% |
| Migotka |
|
26 | 9,35% |
| Włóczykij |
|
59 | 21,22% |
| Tata Muminka |
|
2 | 0,72% |
| Mamusia Muminka |
|
12 | 4,32% |
| Głosujący: 278. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Muminy:)
bardzo lubiłam Muminki
świetna bajka niedawno nazwaliśmy naszą panią polonistkę MUMIN bo wygląda jak te hipopotamki i nie jest to bynajmniej pozytywne określenie, bo Mumina nie lubimy ![]() ![]() ale wieczorynka rlz
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Mala mi jest swietna
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Również bardzo lubiłam Muminki; oglądałam je zwykle z rodzicami
. Przeczytałam wszystkie książki o muminkach, miałam też na kasetach magnetofonowych nagrane "Lato w Dolinie Muminków". Moimi ulubieńcami byli: muminek i mała Mi .
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) Rykju!! To kto to był Bobek w takim razie???
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. ten brązowy na pierwszym planie to właśnie Bobek. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
ooo moja ulubiona bajka
zagłosowałam na Małą Mi bo ją najbardziej lubiałam a Buki mi bylo trochę szkoda bo taka biedna wszystko mroziła i tak pomrukiwała fajnie![]() Aaa jeszcze były Hatiftany Mimble (siostre Małej Mi) pamiętacie???
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie cierpie tej bajki, jak byłam mała to się jej bałam, dziwny klimay miała.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
A mi się Włóczykij podobał najbardziej... Może dlatego, że parę jego cech było podobnych do moich. No i MałaMi - to jak widać standardowo - i tez dlatego że jej postać ma coś ze mnie... Albo może ja mam coś z niej.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Witam
.Uwielbiam Muminki. Od wielu lat 2 razy w roku muszę przeczytać wszystkie części i zawsze doskonale się bawię. Książeczki bardzo mi się podobają i generalnie nie mam jednej ulubionej, choć z sentymentem czytam tę, gdzie Muminki w czasie powodzi zatrzymują się w teatrze . Nawet swoją małą kotkę nazwałam Topcia . Zagłosowałam na Mamę Muminka, którą lubię za spokój i praktyczne myślenie. Kiedy kometa miała przelecieć nad doliną Muminków, do jaskini zabrali pół domu . No cóż, wszystko może się przydać.Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, Mama Muminka to uosobienie maminkowatości
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Z powodów sentymentalnych wybrałam Włóczykija, jestem PRAWIE taka jak on (choć jak wiadomo, prawie robi wielką różnicę).
Ja się nigdy tej bajki nie bałam, zawsze natomiast marzyłam o takim chudym wysokim domku w jakiejś sielskiej dolinie. bardziej pamiętam Muminki z ksążki, a nie z telewizji. Oczywiście uwielbiam też Małą Mi i Mamę... wszystkich właściwie
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
zagłosowałam również na Włóczykija, bo był moją dziecieca miłoscią
zawsze zachowuje spokój i opanowanie w najgorszych sytuacjach... a ten jego wygląd, taki harcerzo-punk-rockowiec
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Wszyscy potajemnie kochali Włóczykija
On był i jest po prostu super.
Edytowane przez niesmialy Czas edycji: 2006-03-19 o 11:56 |
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
A wcale, że nie wszyscy. Ja miłością darzę Bobka
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
heh Mala Mi dalej prowadzi
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, slodka bajeczka. Buka straszyla, Bobek (swoja droga, ciekawe jak on sie nazywa w oryginale
) wkurzal i smieszyl, Włóczykij intrygowal. Mumniki byly takie faaajne. Ale pamietam,ze poczatkowe odcinki w domu byly te, w ktorych do wiosny muminkow ktos zawital - takie potworki albo muminki wychowawywaly jakies dzieci, bylo tez duzo odcinkow, w ktorych Muminki mialy jakas wyprawe statkiem, pamiectacie to???
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze uwielbiałam Włóczykija
Do teraz mam do niego słabość W pewnym sensie jesteśmy nawet do siebie podobni
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Bobek też jest fajny
Zawsze wmawiałem rodzinie, że jest jeżem;P Pamiętam, że moja mama zawsze mówiła na mego brata Bobek. Też taki niesforny był i jest nadal:P
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczas tej wyprawy w późniejszych odcinkach pojawiły sie Hatifnaty i latarnia morska
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uwielbialam te bajke zawsze ja ogladalam, ta bajka zdecydowanie nalezala do moich ulubionych, lubilam prawie wszystkich bohaterow no nie wszystkich bobka nie lubilam bo on zawsze wszystko robil na przekor "moim muminkom"
pamietam ze ta bajka za moich czasow leciala chyba w srody, w piatki byly smerfy a w srody chyba wlasnie muminki. Zawsze zazdroscilam im tego latania w chmurkach, to bylo takie dla mnie niesamowite pamietam tez mame muminka za swoja torebka ( nieodlaczny element) ja tez lubilam bo byla taka spokojna, kochana mamusia. za to nie moge przypomniec sobie buki
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Mala ciagle prowadzi
hehe
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki był wasz ulubiony odcinek? Mój jak Muminek budował dom
i teatr oczywiście...
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za nim nie przepadam:P Uwilebiam odcinki z Buką i latającą maszyną Migotka Ten z Paszczakeim i Hatifnatami też był niezły Nieźle sie wtedy bałem
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe a ja mam małe zboczenie, strasznie mi się podobały muminkowe bułki czy chlebki czy co to tam było
niesmialy, jak gdzieś na necie przyuważysz ten odcinek w którym Muminek budował dom, daj znać
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo, bardzo lubiłam Muminki,a najbardziej Migotkę
|
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam jeden fragment z książki, nawet nzawałam od niego swojego myszoskoczka Radamsa
![]() Cytuję: (...) - Tam, zobacz, masz tego, który mieszka pod kuchenną szafką. Było to dość małe zwierzątko z krzaczastymi brwiami; siedziało samotnie, wpatrując się w ogień. Muminek przysiadł się do niego i powiedział: - Mam nadzieję, że chleb chrupki nie był za stary? Zwierzątko spojrzało na niego, ale nic nie odrzekło. - Ma pan niebywale krzaczaste brwi zagaił Muminek próbując uprzejmie nawiązać rozmowę. Wówczas zwierzątko z krzaczastymi brwiami rzekło: - Snadaff umuh. - Co takiego? - spytał Muminek zaskoczony. - Radamsa - odrzekło zwierzątko ze złością. - On mówi swoim własnym językiem, a teraz myśli, że go obraziłeś - wyjaśniła Too-tiki. - Zupełnie nie miałem tego zamiaru powiedział Muminek i dodał błagalnie: - Radamsa, radamsa. Wtedy zwierzątko z krzaczastymi brwiami już zupełnie wyszło z siebie, wstało i znikło. - I co ja teraz mam zrobić! - powiedział Muminek. - Ono będzie mieszkało pod szafką jeszcze cały rok! (...)
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam książki o Muminkach, tzn. pamiętam, że miałam, ale wylądowały gdzieś głęboko w piwnicy
muszę się wybrać na ich poszukiwanie
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wybaczysz?? ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

świetna bajka
niedawno nazwaliśmy naszą panią polonistkę MUMIN bo wygląda jak te hipopotamki