|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Małżeństwo i intercyza
Widzę też jest sporo niedomówień co do moje firmy. Dlaczego ona może nie pozostać własnością przedmałżeńską? Ponieważ nieustannie wymieniany jest osprzęt, samochody służbowe, a niedługo przymierzam się do zmiany nieruchomości pod firmę.
Jeżeli weźmiemy ślub, a ja kupię samochód firmowy lub nowy budynek to już jest majątek wspólny. Chroni przed tym jedynie intercyza. |
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;67785816]Autor nic nie pisal na temat ich poziomu zycia. Skad wnioski ze bedzie zone kiedykolwiek utrzymywal albo ze zyja na jego poziomie? Moze rownie dobrze wiekszosc odkladac czy inwestowac w firme, a kobieta tej kasy nigdy na oczy nie zobaczy.
On jej w razie rozwodu zostawi dom jesli bedzie mial taka ochote. Sam napisal ze chce miec nad tym kontrole. Rownie dobrze moze w wieku 50 lat uciec do jakies panienki i tyle bedzie po jego obietnicach. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Akurat kwestie domu można ustalić prawnie -żeby Autor się nie rozmyślił. A kontrole nad własnym majątkiem chce mieć każdy -tutaj się mówi o jakimś wychowaniu dzieci ,obowiązkach domowych i wielkim poświeceniu ze strony żony- a to nie ma nic do rzeczy w ogóle skoro Autor sam się wszystkiego dorobił bez swojej partnerki. Ja się w ogóle dziwie że Autor bierze pod uwagę związek z taką predyspozycje zarobków . |
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej zrobisz jak przed rozmowa ze swoja partnerka pojdziesz do notariusza.Wizyta kosztuje 50 zl,a notariusz wytlumaczy Ci czym i jaka moze byc intercyza.Bo sa osoby ktore na slowo intercyza zaraz sie burza
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67786736]Moim zdaniem niezależnie od tego czy facet ma duży majątek czy maleńki powinien być podział obowiązków domowych ,czy przy wychowaniu dziecka albo możliwość rozwoju zawodowego dla kobiety żeby w sytuacji rozpadu małżeństwa była na tyle niezależna żeby poradzić sobie samej -więc tym bardziej nie wiem co ma do tego ta słynna intercyza
nawet jakby jej nie było to kobieta powinna zadbać o swoją przyszłosc.[/QUOTE]Zgadzam się w 100%, ale podejrzewam że z podejściem Autora wątku, to na jego dziewczynę spadnie większość obowiązków i on na jej osobistą karierę patrzy z przymrużeniem oka (jak i sporo z odpisujących, wręcz nazywając ją "karierą" tylko dlatego że zarabia mniej - jest nic nie warta?) [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67786736]Autor wyraźnie napisał że dorobił się wszystkiego PRZED zawarciem małżeństwa ,pojawieniem się dzieci , czy ich wspólnym gospodarstwem domowym . Więc Autorka w NICZYM się poświęciła,w żaden sposób mu nie pomagała ,NIE OSIĄGNĘLI TEGO RAZEM. Może warto wziąć z niego przykład i również jako kobieta się czegoś dorobić przed pieluchami i staniem przy garach . [/QUOTE]Ee ale gdzie jest powiedziane, że ona się niczego nie dorabia? Przecież pracuje. To po pierwsze, a po drugie nie ma obowiązku doganiania partnera w zarobkach tylko dlatego, żeby nie czuć się gorszym w związku. To jest wręcz jakieś wypaczenie. Powinno się rozwijać karierę głównie dla siebie i dla wspólnego dobra - polepszenia bytu rodziny, a nie żeby nie czuć się jak kopciuch przy bogatym partnerze. [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67786736]Nie ,nie czuje się jak jakaś baba - która nie ma do niczego praw-wychowuje się dzieci RAZEM ,prowadzi gospodarstwo RAZEM ,i jako kobieta staram się rozwijać żeby poradzić sobie sama w sytuacji rozwodu .A nie się łasic na jałmużne od mojego męża to byłoby dla mnie upokarzające. Owszem gdybym faktycznie dobrobytek nasze małżeństwa -byłby również moją zasługą to nie zgodziłabym się na intercyz to jest jasne jak słonce. Ale w tej sytuacji jest inaczej .[/QUOTE] Ale dziewczyna Autora też się rozwija zawodowo. I jaka znowu jałmużna? Wspólnota to wspólnota, a do niej wchodzi to co małżonkowie zarobią w trakcie trwania małżeństwa, nie przed. Więc nie ma znaczenia że on się dorobił przed, bo to nie wchodzi do wspólnoty. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67787141]Akurat kwestie domu można ustalić prawnie -żeby Autor się nie rozmyślił. A kontrole nad własnym majątkiem chce mieć każdy -tutaj się mówi o jakimś wychowaniu dzieci ,obowiązkach domowych i wielkim poświeceniu ze strony żony- a to nie ma nic do rzeczy w ogóle skoro Autor sam się wszystkiego dorobił bez swojej partnerki. Ja się w ogóle dziwie że Autor bierze pod uwagę związek z taką predyspozycje zarobków .[/QUOTE] Szczególnie domu, który nawet nie istnieje póki co xD Też się dziwię, powinien poślubić kobietę która zarabia tyle samo co on, wtedy spałby spokojnie. Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2016-11-21 o 21:52 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2016-11-21 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#67 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nikogo nie oburza to, że dziewczyna - w razie gdyby związek był udany - ma szansę żyć jak pączek w maśle, spełniać swoje pasje, poznawać świat, mieć nianie dla dziecka, rozwijać się zawodowo, pozwolić sobie na szkolenia czy kursy na które normalnie nie byłoby jej stać - wtedy to jest spoko i oczywiste ale jak już dojdzie do rozwodu to wielkie halo bo nic jej nie spadnie z nieba ![]() w zasadzie to nikt nawet nie powiedział, że autor w ogóle będzie wymagał żeby dziewczyna dokładała się do "wspólnego" życia ze swoją pensją - może ustalą, że za życie płaci on a ona niech sobie ma swoją pensję na co tam chce i wtedy nikt jej nie zabroni robić sobie z tego oszczędności
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-11-21 o 22:55 |
||||
|
|
|
|
#68 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdzie nie jest powiedziane, że dziewczyna chce żyć na wyższym poziomie.
|
|||
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że masz jakieś pokręconą potrzebę zapewnienia równowagi w świecie i chyba nie bardzo ogarniasz, że sprawiedliwie to nie jest to samo co równo ![]() on może chcieć rozstać się jak ona nie zgodzi się na intercyzę, ona może chcieć się rozstać jak jej intercyza nie pasuje - i ani w jednej ani w drugiej postawie nie ma nic równoznacznego ze "złymi" intencjami względem drugiej osoby on sobie może potem dalej szukać partnerki, która się na intercyzę zgodzi (przy okazji to, że on sobie znajdzie partnerkę zarabiającą tyle samo co on nie znaczy, że intercyza będzie zbędna) - i sądząc po tym wątku to nie będzie szukanie igły w stogu siana - a ona może sobie szukać partnera, który nie będzie chciał intercyzy
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-11-22 o 00:43 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Mój były zaproponował mi intercyzę w takich słowach, że przeryczałam całą noc. Miał wysokie stanowisko, zarobki, mieszkanie, samochód więc wiedziałam, że będzie chciał intercyzy i to, że poruszył temat mnie nie zaskoczyło.
Usłyszałam jednak że: - ja nie mam nic i pewnie wiele nie osiągnę, a on już ma wszystko - chce, żebym w razie rozwodu nic nie dostała - pieniądze są jego - najlepiej, żebym szybko zaszła w ciążę i siedziała w domu, bo i tak zarabiam grosze, a on mi wszystko kupi - tylko będę mu mówić na co - majątek przejdzie od razu na dzieci, z pominięciem mnie - i tak na nic lepszego nie mogłam trafić Oczywiście związek się rozpadł. Gdyby jednak tylko opowiedział mi, że ufa mi ale chce zabezpieczyć swoją i moją przyszłość, że niepewne czasy, że może popaść w długi bo to biznes, żeby mnie chronić czy cokolwiek takiego, to podpisałabym od razu. Po Twoich postach Autorze wydajesz mi się bardzo podobny. Nie jest to chyba typ odnajdujący się w partnerstwie, a jeśli po 4 latach związku zakładasz z góry rozwód i batalię o pieniądze, to może po prostu tego nie zaczynajcie? |
|
|
|
|
#72 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Obrzydliwe odwracanie kota ogonem i mydlenie oczu, że tak naprawdę to dla mnie, tylko się wydaje że on chce zadbać wyłącznie o swoją dupę, co jest całkowicie naturalne, zrozumiałe i do czego ma pełne prawo.
|
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
tej wspólnoty chcą). Intercyza, zwłaszcza podpisywana "żebyś mnie nie oskubał/a" się po prostu z ich wizją małżeństwa kłóci. Dlatego napisałam Ci wcześniej, że zdanie osób z forum nie ma tu nic do rzeczy, liczy się tylko i wyłącznie podejście Twojej lubej.
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak działalność jest z rodzaju posiadającej osobowość prawną, to nic takiego nie ma miejsca. Majątek firmy jest odrębnym majątkiem, i maszyna kupiona przez firme jest własnością firmy a nie małzeństwa własciciela firmy z osoba trzecią. Wiec oprócz zastanowienia się nad intercyza, zasiegnij dobrej porady parwnej co do formy prowadzonej działalnosci. Intercyzy mają bardzo rózne formy. To nie jest jednolity twór. Mają za zadanie chronic nie tylko to co osoba chcąca mieć intercyzę sobie umysli chronić, ale także zabezpiecza interesy drugiej strony. Jak Twoja dziewczyna ma trochę oleju w glowie, to sobie wynegocjuje intercyze z wyrównaniem dochodów. Ta ochroni ja przed ewentualną twoją plajtą , ale i ją i przed ewentualnnymi twoimi wyczynami w przypadku pozaru gaci i próba wycofania się z małzeństwa ze wszystkim i zostawianie pani z przysłowiowa reklamówka starych szmat. ![]() Przy czym, nalezy dobrze zrozumieć czym jest wyrównanie dochodów, nie obejmuje majątku wniesionego, czyli np udziałów w dzialalnosci. Tu przestaje miec wiec znaczenie, jak dzialalnosc się rozrosla- wchodzisz w zwiazek z iloscia X% udziałów w firmie x i wychodzisz z ilością X% udziałów w firmie x. Wyrownywane sa jedynie _dochody (prosto mówiąc: pensje wnoszone do budzetu domowego)_wspólmałzonków i mozna regulowac w jakim procencie. (tu znów pojawia się kwestia formy prowadzonej działalnosci!) Ty tez powonienes chyba najpierw isc do dobrego prawnika i pogadac, bo rodzielnosc małżeńska z osobą której ufasz, moze chronic także Twój majątek przekazany sprytnie zonie i/lub dzieciom, w przypadku twojej plajty i zapukania komornika do drzwi. Ale to wymaga zwiazania się z osobą której się _ufa_ a nie postrzega jak potencjalną pijawkę która planuje puścić w skarpetach. Moja rada. najpierw ogarnij ten temat, bo chyba tego tu brak.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-11-22 o 09:39 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Amounted Princess
|
Ja bym zakonczyla zwiazek jakby facet mi zaproponowal intercyze. Wchodzenie w malzenstwo z myslami "byle mnie nie okadl/okradla jak bedziemy sie rozwodzic" uwazam za grube nieporozumienie.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi by wystarczyło żeby nie traktował mnie jak złodzieja i manipulantkę ale to na szczęście już nie mój problem, facet i tak był do skreślenia
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No chyba że kobieta Autora się za Siebie weźmie i go chociaż w połowie nadgoni.Mi by sam fakt braku ambicji i chęci rozwoju bardzo nie odpowiadał .To tak jakby facet który zarabiał najniższą krajową nie miał potrzeby ,dorobić się czegoś więcej -żeby też zabrać swoją partnerke na coś lepszego niż obiad w barze za 30 zł .to jest słabe . Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2016-11-22 o 11:01 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Rozbraja mnie weryfikowanie ambicji zawodowych na podstawie zarobków
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67801226]Zbyt duża predyspozycja zarobków w danym związku prędzej czy później może być przyczyną nieporozumień i kłótni.Jak zarabia się kilka razy mniej od partnera to jeszcze można się jakoś dogadać ale nie 15 razy mniej -bo wtedy cały aspekt finansowy jest na barkach mężczyzny i to on utrzymuje całą rodzinę .Przy takich różnicach albo kobieta będzie żyła na jego garnuszku albo jedno będzie jadło homary a drugie pasztetową .
No chyba że kobieta Autora się za Siebie weźmie i go chociaż w połowie nadgoni.Mi by sam fakt braku ambicji i chęci rozwoju bardzo nie odpowiadał .To tak jakby facet który zarabiał najniższą krajową nie miał potrzeby ,dorobić się czegoś więcej -żeby też zabrać swoją partnerke na coś lepszego niż obiad w barze za 30 zł .to jest słabe .[/QUOTE] Predyspozycja to nie to samo co dysproporcja. Zarabianie dużo nie implikuje od razu potrzeby jedzenia homarów i ogólnie drogiego stylu życia. Więc nie, to, że ktoś zarabia 15x więcej nie oznacza, że: - będzie utrzymywał samodzielnie całą rodzinę - strona zarabiająca mniej nie będzie miała żadnego wkładu finansowego w utrzymanie Jak będą mieli ochotę, to mogą sobie nawet ustalić jaki poziom życia preferują i składać się na niego po równo niezależnie od tego kto ile zarabia. |
|
|
|
|
#80 |
|
Amounted Princess
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67801226]Zbyt duża predyspozycja zarobków w danym związku prędzej czy później może być przyczyną nieporozumień i kłótni.Jak zarabia się kilka razy mniej od partnera to jeszcze można się jakoś dogadać ale nie 15 razy mniej -bo wtedy cały aspekt finansowy jest na barkach mężczyzny i to on utrzymuje całą rodzinę .Przy takich różnicach albo kobieta będzie żyła na jego garnuszku albo jedno będzie jadło homary a drugie pasztetową .
No chyba że kobieta Autora się za Siebie weźmie i go chociaż w połowie nadgoni.Mi by sam fakt braku ambicji i chęci rozwoju bardzo nie odpowiadał .To tak jakby facet który zarabiał najniższą krajową nie miał potrzeby ,dorobić się czegoś więcej -żeby też zabrać swoją partnerke na coś lepszego niż obiad w barze za 30 zł .to jest słabe .[/QUOTE] serio kazdy wg ciebie musi miec nie wiadomo jakie ambicje ? a jezeli facet lubi swoja prace mimo ze nie zarabia w niej kokosow ale stac go wszystkie potrzeby tyle ze bez zbytniego szastania pieniedzmi to powinien na sile szukac innej mimo ze nie ma ochoty ? z jakiej racji ? |
|
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli człowiek lubi swoją pracę to nikt nie karze mu jej rzucić ale można zmieć stanowisko na lepsze, można zmienić firmę gdzie pracodawca oferuje lepsze warunki i wyższą płace. Może zacząć jakie inne dodatkowe zajęcie - czy się dokształcać w zawodzie żeby mieć więcej umiejętność a tym samym być bardziej rozchwytywanym na rynku. Rozwiązań jest w brud tak naprawdę. Tylko właśnie trzeba chcieć. -tzn nikt nikomu nic kazać nie może to jest jasne jak słońce.Ja raczej nie jestem z tych kobiet które pracę przy biurku za 1500 zł traktują jako szczyt swoich marzeń. Kształcić się i rozwijać trzeba całe życie .A w przyszłosc ktoś musi za coś utrzymać rodzinę i żyć na miarę godnym poziomie. Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2016-11-22 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Amounted Princess
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67802771]Może nie wiadomo jakie ale JAKIEŚ to by się przydało te ambicje mieć.
Jeśli człowiek lubi swoją pracę to nikt nie karze mu jej rzucić ale można zmieć stanowisko na lepsze, można zmienić firmę gdzie pracodawca oferuje lepsze warunki i wyższą płace. Może zacząć jakie inne dodatkowe zajęcie - czy się dokształcać w zawodzie żeby mieć więcej umiejętność a tym samym być bardziej rozchwytywanym na rynku. Rozwiązań jest w brud tak naprawdę. Tylko właśnie trzeba chcieć. -tzn nikt nikomu nic kazać nie może to jest jasne jak słońce.Ja raczej nie jestem z tych kobiet które pracę przy biurku za 1500 zł traktują jako szczyt swoich marzeń. Kształcić się i rozwijać trzeba całe życie .A w przyszłosc ktoś musi za coś utrzymać rodzinę i żyć na miarę godnym poziomie.[/QUOTE] nie mowie ze ambicja jest zla, jedynie zaprzzeczam temu ze ktos kto nie ma jej zbytnio rozwinietej jest w jakis sposob gorszy. dla jednego najwazniejsze bedzie samodoskonalenie sie zawodowo a dla innego np. spedzanie jak najwiecej czasu z rodzina kosztem doksztalcania i kariery i to jest rownie dobre a potepianie takich osob jest nie na miejscu bo nie kazdy ma taki sam system wartosci i nie Tobie o tym decydowac. Edytowane przez LadyArya Czas edycji: 2016-11-22 o 11:36 |
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
niecnotliwa dziewica
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67802771]Może nie wiadomo jakie ale JAKIEŚ to by się przydało te ambicje mieć.
.[/QUOTE]Np. - umieć się poprawnie posługiwać językiem ojczystym.
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67803816]Nie no jasne ,ja nie będę decydować za innych tylko za Siebie -a z taką osobą bym nie mogła być w związku /czy małżeństwie. Gdzie jako jedyna osoba byłbym obarczona finansami i musiałabym swojego mężusia utrzymywać ..bo on woli przesiadywać z rodzina /czy stać przy garach.
[/QUOTE]Tak się zastanawiam skąd u ciebie wyraźna pogarda dla ludzi, którzy dokonują w swoim życiu wyborów innych niż ty. Tak jakby cię to jakoś osobiście dotykało, że czyjś mąż woli zajmować się domem i dziećmi zamiast pracą zawodową.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67803816]Nie no jasne ,ja nie będę decydować za innych tylko za Siebie -a z taką osobą bym nie mogła być w związku /czy małżeństwie. Gdzie jako jedyna osoba byłbym obarczona finansami i musiałabym swojego mężusia utrzymywać ..bo on woli przesiadywać z rodzina /czy stać przy garach.
[/QUOTE]Tez tak uwazam. Znam faceta, 30 lat, pracuje jako goniec w szpitalu na umowę zlecenie i zarabia 500 zł. Pracy nie zmieni, bo ją lubi i poza tym chyba ma marne szanse, bo nawet zawodówki nie skończył, jak twierdzi przez fobię społeczną. Ma jakis kurs na lakiernika, no ale jak mówiłam pracy zmienić nie chce. I on się dziwi, że nie może sobie nikogo znaleźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że niektóre osoby, które tutaj się wypowiadają, nie zdają sobie sprawy z tego jak działa intercyza i co to znaczy prowadzić od lat własną firmę, w którą włożyło się mnóstwo pracy.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze dodam do tego, że "intercyza" to nie jest jedna możliwość, tylko zbiorcza nazwa na kilka różnych opcji regulowania finansów w małżeństwie. Dlatego idzie się z tym do prawnika i ustala najkorzystniejszy wariant.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
tp temu służy, dzięki temu Twój majątek nie będzie obciążony. Zgodzilabym się na intercyze tylko że względu na ochronę naszych interesów. Jeśli przyszły mąż miałby się zabezpieczyć przede mną to niech spada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że autor chce się prawnie zabezpieczyć nie znaczy, że z niego też jest skończony drań traktujący partnerkę z góry ![]() [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67801226]Zbyt duża predyspozycja zarobków w danym związku prędzej czy później może być przyczyną nieporozumień i kłótni.Jak zarabia się kilka razy mniej od partnera to jeszcze można się jakoś dogadać ale nie 15 razy mniej -bo wtedy cały aspekt finansowy jest na barkach mężczyzny i to on utrzymuje całą rodzinę .Przy takich różnicach albo kobieta będzie żyła na jego garnuszku albo jedno będzie jadło homary a drugie pasztetową . No chyba że kobieta Autora się za Siebie weźmie i go chociaż w połowie nadgoni.Mi by sam fakt braku ambicji i chęci rozwoju bardzo nie odpowiadał .To tak jakby facet który zarabiał najniższą krajową nie miał potrzeby ,dorobić się czegoś więcej -żeby też zabrać swoją partnerke na coś lepszego niż obiad w barze za 30 zł .to jest słabe .[/QUOTE] ale w zasadzie skąd w ogóle wniosek, że dziewczyna zarabia mało jest tylko napisane, że zarabia 15 razy mniej ale nie jest napisane od jakiej kwotyprzecież ona można zarabiać 10 000 zł/msc a on odpowiednio 150 000 zł/msc - i na dobrą sprawę gdyby ta dziewczyna wchodziła w związek z 90% uczestników tego wątku to sama mogłaby wymagać intercyzy od tych którzy zarabiają 2000 - 6000 zł/msc [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;67802771]Może nie wiadomo jakie ale JAKIEŚ to by się przydało te ambicje mieć. Jeśli człowiek lubi swoją pracę to nikt nie karze mu jej rzucić ale można zmieć stanowisko na lepsze, można zmienić firmę gdzie pracodawca oferuje lepsze warunki i wyższą płace. Może zacząć jakie inne dodatkowe zajęcie - czy się dokształcać w zawodzie żeby mieć więcej umiejętność a tym samym być bardziej rozchwytywanym na rynku. Rozwiązań jest w brud tak naprawdę. Tylko właśnie trzeba chcieć. -tzn nikt nikomu nic kazać nie może to jest jasne jak słońce.Ja raczej nie jestem z tych kobiet które pracę przy biurku za 1500 zł traktują jako szczyt swoich marzeń. Kształcić się i rozwijać trzeba całe życie .A w przyszłosc ktoś musi za coś utrzymać rodzinę i żyć na miarę godnym poziomie.[/QUOTE] najlepiej niech wszyscy zostaną prezesami tylko wtedy nie będzie Ci miał kto willi sprzątać jak już się dorobisz bentleyów ![]() Cytat:
wiadomo - jak się ma firmę to się tylko człowiek rozbija nowymi samochodami i zmienia sekretarki jak rękawiczki[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;67804781]Ja jeszcze dodam do tego, że "intercyza" to nie jest jedna możliwość, tylko zbiorcza nazwa na kilka różnych opcji regulowania finansów w małżeństwie. Dlatego idzie się z tym do prawnika i ustala najkorzystniejszy wariant.[/QUOTE] przy czym jak partner poważnie myśli o partnerce to umożliwi również jej konsultację w której ktoś jej wytłumaczy korzystne dla niej zapisy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

nawet jakby jej nie było to kobieta powinna zadbać o swoją przyszłosc.[/QUOTE]
[/QUOTE]
Może jej też płacić za opiekunkę, żłobek i cokolwiek sobie zamarzy, a ona wraca do pracy i swojej "kariery".
same się powinnyscie zabezpieczyć brakiem uzależnienia od męża i jego pieniędzy 

Nigdzie nie jest powiedziane, że dziewczyna chce żyć na wyższym poziomie.