|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nieplanowana ciąża z nowym facetem
Tez czekam na wieści 😄
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No taa bo juz czas aby dołożyć sobie trosk w postaci dziecka przeciez ma sie 27 lat. Skoro pracuje i ma mieszkanie to sie utrzymuje czyli jest dorosła. Nie trzeba posiadac dziecka by byc dorosła Według Ciebie dorosłosc bez dziecka jest beztroska? Ciekawe...
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu zostalabym w swoim mieszkaniu, pana A podala o alimenty I jesli cos by zaiskrzylo- wtedy bez pospiechu bym myslala o wspolnym mieszkaniu/slubie itd. Nie masz 14 lat, jestes samodzielna, dorosla kobieta w ciazy, wszystko bedzie dobrze
a moze I pan A okaze sie wspanialym ojcem, czego Ci z calego serca zycze![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Super te alimenty... ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Miłość od początku sprowadzona do alimenti, brawo |
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LENNY przy użyciu Tapatalka
Elf. http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...f6c7733722.png Odchudzam się! Było 68kg, jest 55kg, będzie 52 kg ![]() Zapuszczam włosy! Jest 45cm, będzie 70cm ![]() Jestem cudem boskim, z diabłem za skórą. |
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Jak poda go o alimenty to akurat będzie chciał z nią zostać... :brawo:
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się nie spieszyla. Z moim tz zaliczylismy wpadkę, po niecałym roku znajomości, ślub itp wszystko tak jak "powinno być". Wiele rzeczy zaczęło wychodzić po ślubie, porodzie, okazało się że wcale tego człowieka i jego rodziny nie znam... Obecnie, czekam na termin sprawy rozwodowej.
Nie ma się co spieszyć, wszystko samo się ułoży jeżeli dacie sobie czas ![]() Życzę powodzenia, i czekam na informacje co u Ciebie. |
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Nieplanowana ciąża z nowym facetem
Ale jaki zwiazek? Sama mowila, ze sie spotkali kilka razy, a teraz nie chce go widziec. Moze zle sie wyrazilam, nie chodzilo mi o zakladanie sprawy w sadzie, ale o dogadanie spraw finansowych. Pan A moze byc oh I ah teraz, ale kto wie, co sie pozniej stanie? To nie komedia romantyczna, tylko zycie, a wystarczy przejrzec strone glowna na intymnie albo popytac kolezanek, jak czesto ksiaze okazuje sie zwyklym dupkiem. Mam nadzieje oczywiscie, ze pan A jest w porzadku I zycze autorce jak najlepiej, ale ja bym wolala dmuchac na zimne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz edit: zreszta jakby sie szanowny pan obrazil, ze chce zapewnic sobie I dziecku bezpieczenstwo finansowe, to niezbyt dobrze by to o panu swiadczylo
Edytowane przez ninfomane Czas edycji: 2016-12-07 o 12:16 |
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, jedna rzecz, która mnie intryguje
Dlaczego po wszystkim co zaszło z prawie nieznajomym mężczyzną nie wzięłaś tabletki po? |
|
|
|
#71 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie, to że pare kobiet jawnie powiedziało, że by usunęło - ich sprawa ich moralność... Życzę aby dzidzia była zdrowa i życzę fajnego poznawania się z A., możliwe że połączy Was znacznie więcej niż dziecko ![]() |
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Mysle, ze stawianie sprawy 'z A czy bez niego' jest bledne, bo zawsze bedzie z A.
A jest ojcem. Ojciec ma prawo do kontaktu ze swoim dzieckiem, a dziecko potrzebuje ojca. Obojetnie, czy miedzy wami bedzie dalej iskrzyc, czy nie, w pewnym stopniu na zawsze pozostanie w waszym zyciu. Pozbawianie dziecka ojca tylko dlatego, ze takie jest widzimisie matki, byloby moim zdaniem samolubne i niedojrzale. Czas twojej ciazy to okres, w ktorym on tez ma prawo uczestniczyc. Nie musisz sie do niego wprowadzac, ale nie odmawiaj mu bycia przy badaniach USG itd. Jesli chce o ciebie zadbac, to pozwol o siebie zadbac, ciaza przechodzona w samotnosci nie jest latwa, nie musicie chodzic na randki, ale moze przeciez z toba isc na zakupy dla dziecka, mozecie potem cos zjesc, rozmawiac o tym, jakie metody wychowawcze uwazacie za stosowne itd. Cieszcie sie tym czasem. Nie zamykaj sie z gory na niego; gdyby odwrocil sie od ciebie plecami i zadal aborcji, to marzylabys o tym, zeby zareagowal tak jak zareagowal w rzeczywistosci. Prawda? PS Rada odnosnie alimentow jest zalosna. Dopoki sa w stanie sami sie dogadac, nie potrzeba sadu, a jesli Autorka zobaczy, ze nie pomaga jej w utrzymaniu dziecka, to pozniej zawsze jeszcze moze isc do sadu. |
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem bez sensu się bawić w pozwy. Jeśli facet nie zaprzecza, że jest ojcem i chce się zaangażować w wychowanie, także materialnie, to lepiej się po prostu dogadać. Rozumiem, że nie jest to komfortowa sytuacja, bo nagle wszystko "stanęło na głowie", ale naprawdę są dużo gorsze sytuacje. A tutaj jest duża szansa, że się urodzi zdrowy dzieciak, który jest dzieckiem porządnego faceta, który nie ucieka od odpowiedzialności i może być dla matki i dla dziecka oparciem. |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mi serio nie chodzilo o branie goscia za fraki I stawianie przed sadem, nie wiem nawet jak to sie w PL odbywa. Tu gdzie mieszkam mozna oficjalnie placic alimenty bez potrzeby chodzenia po sadach. Chodzilo mi o zabezpoeczenie finansowe dla mamy I dziecka. Naprawde mozecie przestac sie ekscytowac
![]() Wyslane z telefonu, przepraszam za brak polskich znakow |
|
|
|
#77 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Żyjesz w jakimś szczęśliwszym kraju chyba
||
|
|
|
#78 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno to jest powod. Nie trasz ludzi tabletka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Tylko w UK jest nawet aplikacja, ktora na podstawie zarobkow ojca wylicza wysokosc kwoty 🏻 a jesli pan sie nie wywiazuje, to wtedy wkraczaja odpowiednie organizacje (ale chyba nie sad). Ja nie wiem, czy ja zyje w jakiejs innej rzeczywistosci, czy wizazanki, ale serio, zabezpieczenie sie na wypadek "wdupieposiadania" ojca, czy to na drodze prawnej czy mniej formalnej jest czyms niezwyklym? Jesli sie dogadaja to super! Tylko trzeba te kwestie poruszyc, co mialam na mysli piszac "podac o alimenty". Wyslane z telefonu, przepraszam za brak polskich znakow |
|
|
|
#82 |
|
Pyskatka
|
Niekoniecznie, skoro facet jest w porzadku mozna sie dogadac i nie trzeba sie wloczyc po sadach.
|
#83 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
No i? Tabletka "po" ją teraz zabezpieczy przed chorobami? Nie. Więc miałaby ją wziąć po to, żeby nie urodzić dziecka. A ona chce urodzić, więc tabletki nie bierze. Serio tak ciężko to samej wywnioskować?
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego nie zabezpieczac sie i zajsc przypadkiem a co innego nie zabezpieczac sie bo chce sie zajsc. Ona nie chciala tej sytuacji ale stwierdzila ze skoro jest juz w ciazy to ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#86 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą - co to za różnica? jest już w ciąży, chce urodzić, czasu nie cofnie
|
|
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No przecież myślała, że ma dni niepłodne i że nie ma szans na ciążę. |
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;68372816]No przecież myślała, że ma dni niepłodne i że nie ma szans na ciążę.[/QUOTE]
Nie ma czegos takiego jak brał szans na ciążę przy braku zabezpieczenia. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
No ale to chyba nie jest temat do rozważań na teraz. Ktoś spytał czemu nie wzięła tabletki - odpowiedź jest w pierwszym poście, bo myślała, że nie ma w tym dniu szansę na zajście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

Według Ciebie dorosłosc bez dziecka jest beztroska? Ciekawe...
a moze I pan A okaze sie wspanialym ojcem, czego Ci z calego serca zycze

jest nawet aplikacja, ktora na podstawie zarobkow ojca wylicza wysokosc kwoty
🏻 a jesli pan sie nie wywiazuje, to wtedy wkraczaja odpowiednie organizacje (ale chyba nie sad).