![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kobiety nie zwracają uwagi na wygląd": prawda czy fałsz?
Wyglad ma znaczenie, ale wedlug mnie nie az takie wielkie, bo podobac moze sie czesto odbiegajac od kanonu i nawet wygladajac srednio, ale nadrabiajac charakterem. Dla mnie atrakcyjny jest najbardziej ton glosu, mimika i one nadaja atrakcyjnosci nawet przecietnemu facetowi lub nawet mniej niz przecietnemu. Moze mnie zachwycic niemajac niby swietnej urody. Jednak nie kazda kobieta tak ma i dla niektorych jednak ten wyglad ma wieksze znaczenie od zachowania itp i rozumiem to. Dla mnie np fajniej od Nadala wyglada aktor z Sherlocka, bo nie lubie wrecz pewnego typu facetow jak on jak modele i jak wycieci z jednego szablonu, ale komus innemu moze sie podobac i tez w porzadku. Kwestia gustu.
No i mnie przystojny facet moze zniechecic. Jak slabo o siebie dba to zniecheci. Brak higieny na pewno by zniechecil. Brak jakiejkolwiek kultury i inteligencji, brak poczucia humoru tez mnie zniecheci, bo to dla mnie wazne. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2016-12-08 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrząc na zdjęcia jestem w stanie stwierdzić, że ktoś mi się podoba, że dla mnie jest przystojny. Tyle że fizycznie. I to jest podobanie na zasadzie oglądania obrazu czy rzeźby w muzeum, bez niczego więcej. Nie jest dla mnie możliwe zakochac się w czyimś zdjęciu. Na to czy poczuję do kogoś pociąg, składa się wiele różnych rzeczy: sposób w jaki się uśmiecha, gestykulacja i mimika, to jakie ma przedramiona ![]() I często wygląda to w taki sposób, że potem nie rozumiem co podobało mi się w facecie którego początkowo uważałam za przystojnego, bo ta cała otoczka okazała się w jego przypadku niekorzystna, a facet, który mógł być dla mnie o wiele mniej przystojny przy poznaniu okazuje się niezwykle pociągający przez to, że ma to coś. Jest po prostu seksowny ![]() Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2016-12-08 o 06:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Nie czuję pożądania do faceta, bo piękny. Patrzę na niego, jak na każdą inną piękną rzecz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Wygląd jest wazny. Czyste ręce, zapach, fryzura. Potem sposób mówienia, kultura osobista. Zainteresowania. Nie znoszę cwaniakow i gości którzy co drugie słowo akcentuje po łacinie...ku--a...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wygląd w jakimś stopniu ma znaczenie, tak wizualnie to lubię wysokich (ok 185 cm) i dość szczupłych mężczyzn, co nie oznacza, że każdy spełniający takie kryteria mi się podoba, choć posiadający takowe z pewnością startuje z lepszej pozycji.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że jest bardzo ważny.
Mój tż jest obiektywnie bardzo przystojny- wysoki, dobrze zbudowany brunet, z ciemną karnacją/oprawą oczu. Wiem, że podoba się wielu kobietom. Co ciekawe, w ogóle nie jest w moim "typie kolorystycznym". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Jak jest zadbany to moze byc brzydki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Każdy w jakimś stopniu zwraca uwagę na wygląd bo w związku musi być chemia i pożądanie, musimy widzieć to "coś" w drugiej osobie, sam cudowny charakter nie wystarczy.
Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2016-12-15 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Mnie z kolei dziwi jak ktoś ma swój określony typ i zawsze podobają mu się wyłącznie osoby wpadające w te widełki.
Z obserwacji samej siebie wiem, że czasem zdarza mi się poczuć miętę do kogoś na kogo nie zwróciłabym uwagi w innej sytuacji, np. kolega z roku, chłopak którego widuję codziennie z pracy (w tym sensie, że znasz kogoś, wiesz jak się nazywa, kojarzysz jego głos, słyszysz czasem rozmowy, poznasz go ulicy i przy tym wszystkim jegomość kompletnie ci zwisa i powiewa), bo akurat spotkaliśmy się w sytuacji, która sprawiła, że spojrzałam w inny sposób. Stąd wiem, że nie mam typu. Ktoś mi się podoba albo nie. Nie mam na to wpływu. To, że ktoś o typie urody, którego nie nazwałabym jako taki hmm klasycznie wpadający w oko, zwrócił moją uwagę nie jest niezwracaniem uwagi na wygląd. To chyba po prostu właściwe feromony ![]() Zdarzało mi się poczuć pociąg do kogoś kto w mojej ocenie nie był atrakcyjny. Po prostu bardzo danego faceta polubiłam. Przy tym nie miałam ochoty w jakikolwiek sposób tej znajomości zacieśniać, nie wyobrażałam sobie żadnej relacji, bo ta osoba ani nie interesowała mnie w inny niż koleżeński sposób, ani mi się nie podobała. Mam wrażenie, że to taki trochę błąd w głowie. Także sam pociąg nie jest tożsamy z podobaniem się w moim odczuciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
wódka z Freudem
|
Osobiście uważam, że na nasze podejście ma wpływ dużo czynników. O ile wcześniej obracałam się wśród męskiego kanonu piękna, tak teraz jestem z facetem, który ujął mnie tym "czymś" wyżej wspomnianym przez którąś z użytkowniczek. Głos, zapach, uśmiech, dotyk... Z żadnym przystojniakiem nie wytrzymywałam dłużej niż miesiąc - z obecnym jestem już pół roku i to pierwszy (i mam nadzieję - ostatni :P) poważny związek w moim życiu (wszak wcześniej poważnych relacji się wystrzegałam). Także w ostatecznym rozrachunku wygląd nie ma decydującego znaczenia.
Pamiętajmy jednak, że nic nigdy nie jest tylko białe lub tylko czarne. Teza postawiona w temacie to fałsz. Jedna zwróci uwagę na wygląd, druga nie, trzecia będzie brała pod uwagę, lecz nie będzie to miało większej wagi.
"It is perhaps the misfortune of my life that I am interested in far too much but not decisively in any one thing; all my interests are not subordinated in one but stand on an equal footing". — Søren Kierkegaard |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Zwracają, ale nawet największy przystojniak jeśli nie pokaże fajnego charakteru, poczucia humoru, osobowości, natychmiast blednie w moich oczach i już przestaje być przystojny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.