Panie Doktorze co powiedziec lekarzowi przy badaniu? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-06, 18:17   #61
Judytka2
Rozeznanie

Dot.: Panie Doktorze co powiedziec lekarzowi przy badaniu?

Dziewczyny ja was nie potępiam. tylko niektóre wypowiedzi na początku byly bardzo okropne i niemile. Takie osoby trzeba wspierac i glaskac po ramieniu niestety... Takie osoby tego potrzebują, a nie te zadnego potepienia. Ta dziewczyna bedzie teraz zyla w strachu i z tymi konsekwencjami i to jest wystarczająca kara. A to do niektórych-Nie dobijajcie Magdy!!! To jest tak delkikatna sprawa ze niektorzy sobie nawet z tego sprawy nie zdają, dlatego niektóre wypowiedzi nie powinny sie tu ukazac.
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 18:28   #62
Fresa
Zakorzenienie

Forum to mównica publiczna-każdy ma prawo się wypowiedzieć,pod warunkiem,że nie łamie regulaminu tegoż forum .Gdyby w którejś wypowiedzi doszlo do zlamania regulaminu-post zostałby edytowany przez moderatora.Nie wydaje mi się,aby napisanie tego ,co kto myśli na ten temat było przeciw regulaminowi .Każda osoba udzielająca się jest narazona na krytykę-tyle ile osób,tyle opinii i zdań na dany temat.Jeśli komuś nie podobało się postępowanie autorki wątku,to właśnie to napisal i osobiście szanuję ludzi,którzy mają swoje zdanie i nie potępiam,gdy myślą inaczej niż ja

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 18:49   #63
małyaniołek
Raczkowanie

GG do małyaniołek

Współczuję tego co ci się przytrafiło,życie dużo wytrwałości i trzymam kciuki aby dzidziuś urodził się zdrowy i dał ci bardzo dużo szczęścia
małyaniołek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 19:10   #64
Judytka2
Rozeznanie

Ja popieram MałegoAniołka. Najwazniejsze to zeby dzidzius sie urodzil zdroowy i zeby dziewczyna byla szczesliwa...I nie obwiniala sie za to i nie przejmowala sie innymi bo ludzie czasami sa okrutni, zwlaszcza kolezanki w takiej sytuacji. Ja sie z tym spotkalam.....
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 19:57   #65
Magda123
Przyczajenie

RAY Twoja wypowiedz... przepraszam ale ona dla mnie jest smieszna. Wiem co zrobilam i sama ponosze tego konsekwencje. A czy Ty uprawiasz sex? Bo jesli tak to musisz sobie zadac pytania: 1)Czy jetses gotowa na to zeby byc mama 2) Czy wiesz skad sie biora dzieci? 3) Czy kiedy dowiadujesz sie o byciu mama pragniesz zdrowego dziecka? Po Twojej wypowiedzi o tym ze kazdy kto sie decyduje na sex (nawet ten "bezpieczny") musi miec swiadomosc o macierzynstwie... Z tym jak najbardziej sie zgadzam. Ale pomysl dziewczyno. Sa kobiety ktore nigdy nie beda chcialy miec dzieci sama znam kilka takich i czy one nie moga uprawiac sexu? Poza tym kazda kobieta ma prawo wyboru. Jestem przekonana ze nie chcialabys aby kto inny decydowal o Twoim zyciu i o Twoich marzeniach i nie pojete dla Ciebie by bylo to ze Twoje marzenia sa nie do osiagniecia mimo ich mozliwosci. Ale to nie o to w tej wypowiedzi chodzi. Bardzo zdziwilo mnie Twoje wypowiedzenie sie na temat chorego dziecka. Kazda Matka czy to dobra czy to zla jesli staje przed taka zmiana w zyciu jaką jest CIĄŻA zadaje sobie bardzo nurtujace pytania. Przede wszytskim CZY MOJE DZIECKO BEDZIE ZDORWE. Na cale szczescie zyjemy w takich czasach gdzie za pomoca badan mozemy stwierdzic czy dziecko ma wady czy nie czy jest chore czy nie. Jesli kobieta dowiaduje sie ze nosi w sobie chore dziecko (lub jest taka mozliwosc a czas i badania pokarza) i mimo tego wszytskiego decyduje sie na urodzenie go i wychowanie to jestem pelna podziwu. Naprawde. Jednak ja widze to troszke inaczej. Dziecko to dziecko chore czy nie chore ale moje i je kocham. Ale kazdy z nas wie ze nas MAM kiedys zabraknie. A decyzja o urodzeniu uposledzonego dziecka niesie za soba przede wszuyskim OPIEKE. Mnie nasuwa sie pytanie. Kto zajmie sie moim Dzieckiem po tym jak mnie zabraknie? Wtedy oddaje sie je do roznych instytucji gdzie jest setka takich dzieci i kazdego z nich traktuje sie tak samo. Co z miloscia ? Co z opieka kochanej osoby? Przeciez personel nie ejst w stanie tak jak Matka spedzac z dzieckiem 24-24 godziny. Widzisz ja to widze troszke inaczej. Szczegolnie ze ta choroba bedzie spowodowana moja glupota. Jesli Ty zdecydowalabys sie na urodzenie takiego dziecka to naprawde Tobie gratuluje. Ja niestety mam obawy i to ogromne bo nie moge przyzec ze sobie z tym poradze a oddanie dziecka jest o wiele gorsze niz usunieci. Bynajmniej dla mnie. Tak wiec widzisz RAY kazdy poglad jest inny. Pozdrawiam
Magda123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 20:08   #66
Ray
Zakorzenienie

wiesz.. ja rozumiem ze jesli ktos nie chce dzieci to stosuje natykoncepcje to prawda ale zawsze jest swiadomosc taka ze ach moze wpadnie sie... i trzeba brac to pod uwage... niestety....

widzisz zrobilas blad... chore dziecko to chore i wymaga opieki to fakt.. ale piszesz ze boisz sie chorego dziecka a teraz nagle ze to twoje i je kochasz... raz je chce raz je nie chcesz.. zdecyduj sie... a to co zrobilas echh... mam nadzieje ze te dziecko nie ucierpi przez twoja glupote tylko tyle

a co do mnie to ja mam swiadomosc ze uprawiajac sex laczy sie to z niechciana ciaza nawet... i nie usunelabym ale kazdy jest inny fakt pozdrawiam
Stary 2006-04-06, 20:14   #67
lesna
Przyczajenie

RAY chyba nie czytalas tego co napisałam wczesniej. Od momentu kiedy wzielam te tabletki zalowalam swojej decyzji. Kiedy zobaczylam bijace serduszko na USG bylam szczesliwa. Zanim sie wypowiesz na moj temat odnosnie tego co czuje bardzo Cie prosze o dokladne przeczytanie postu. Odnosi sie to nie tylko do mojego lecz do wszystkich pisanych tu postow.
lesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 20:24   #68
lesna
Przyczajenie

To co tu przeczytalam jest CHORE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chodzi mi o Magde która zrobila to co zrobiła to był błąd ona o tym dobrze wie. To co ty wypisujesz że teraz ona musi poniesc tego konsekwencje rodzac i wychowujac chore dziecko to jest jakas chora bzdura !!!!!!!!!!!!! Mam brata ktory ma 27 lat. Wygląda jak 15 letni chłopczyk. Jest chory na powazną chorobe wymaga stałej opieki. Nawet nie wiesz ile pieniedzy idzie na jego leczenie. Ale tu nie o pieniadze chodzi bo nas stać na leczenie i na cale szczęście. Nie wyobrażasz sobie jaki to jest problem. Nie tylko dla rodziców i rodziny ale dla tego dziecka!!!!!!!!!! Moj braciszek ma napady podobne jak u ludzi chorych na padaczkę. Kazdy taki atak chorego dziecka wiaze się ze śmiercią. Nie jest w stanie sam jeść ani pić wszystko jest podawane mu prosto do zołądka. On nigdy nei zje hamburgera on nigdy nie zagra w piłke jak Magda wspominała on nigdy nic nie będzie w stanie samzrobić bo leży wśród czterech ścian tak jak by go wogóle nie było. Myslisz że on nie cierpi? Skad mozemy wiedzieć co sie kryje w jego świadomości a co nie. Takie dziecko cierpi bardziej niz rodzice. I nie wolno powtazram NIE WOLNO nasuwac takich mysli jak MUSI PONIESC TEGO KONSEKWENSCJE URODZIC I WYCHOWAC CHORE DZIECKO!!!!!!!!!!!!! W tej wypowiedzi pokazalas jaka jestes niedojrzała i nie wyczulonana ludzka krzywde. Oby ciebie nic takiego w zyciu nie spotkalo. Obys ty nie musiała podejmować takich decyzji. Jest mi wstyd za ciebie naprawde.
lesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 20:29   #69
Magda123
Przyczajenie

Lesna dziekuje Ci bardzo za wypowiedz ale martwi mnie to ze piszesz o tym w swojej osobie.
RAY chyba nie czytalas tego co napisałam wczesniej. Od momentu kiedy wzielam te tabletki zalowalam swojej decyzji. Kiedy zobaczylam bijace serduszko na USG bylam szczesliwa. Zanim sie wypowiesz na moj temat odnosnie tego co czuje bardzo Cie prosze o dokladne przeczytanie postu. Odnosi sie to nie tylko do mojego lecz do wszystkich pisanych tu postow.
????????????????????????? ?????????????? chcesz sie czyms podzielic? Moze Ty miałaś podobny problem? Jesli tak bardzo prosze o kontakt ze mna juz nie na forum tylko za pomoca wysylania prywatnych wiadomosci. Z gory dziekuje
Magda123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 20:38   #70
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesna
Właśnie ,ciekawe,bo myślałam,że to Magda napisała .

Stary 2006-04-06, 20:43   #71
wild_rose
Raczkowanie

hej leśna, ale Rey wcale nie napisała że Magda MUSI ponieść konsekwencje swego czynu i urodzić chore dziecko.
Rey Napisała:" (magda) zrobila bardzo zle i bedzie ponosic tego konsekwencje moze byc chorego dziecka... czego jej nie zycze... "
Wiec prosze to Ty czytaj dokładnie posty i nie unoś się tak bardzo, bo tutaj naprawde nikt nie chce nikogo obrażać, ani napadać. Oceniamy sytuację i postępowanie dziewczyny.
Broń boże nie sugerujemy jej jak ma dalej teraz postąpić. Urodzić czy nie urodzić?To temat bardzo drazliwy, więc już się nie będe wypowiadac, bo już mnie szanowny moderator ostrzegał.

Napisze tylko tyle:
...żal mi tego dziecka.
wild_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 20:53   #72
Fresa
Zakorzenienie

Magdo,a tak w ogóle jak sobie dajesz z tym radę,czy jest ktoś na kogo możesz liczyć,kto ci pomoże przez to przejść?

Stary 2006-04-06, 21:28   #73
Sovilo
Zakorzenienie

Wiecie co... dla mnie co niektóre osoby powinny zastanowić sie nad swoimi wypowiedziami... Najpierw, nie znając sytuacji dziewczyny prawicie morały, a po wysłuchaniu opowieści... Ech ...szkoda gadać... Pozdrawiam
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 22:24   #74
czikuś
Raczkowanie

GG do czikuś

Tak i jeszcze młodsze od Magdy dziwczyny moralizujące na temat "sex nie dla dzieci". Uważam, że historia jest przesmutna i jestem z Magdą. Te wszystkie pochopne, okrutne oceny bolą nawet mnie, chociaż dla mnie jest to tylko historia czyjegoś, nieznanego mi życia. Dziewczyny, litości!
czikuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 23:27   #75
kagi
Raczkowanie

Witam
Śledzę wątek od samego początku z zapartym tchem. Ale nie odważyłam się wcześniej niczego napisać, bo tak naprawdę nie miałam pojęcia co.....
Ale coś mi tu nie pasuje...to mi wygląda na jakąś prowokację. Może się mylę....Zauważcie, że Magda123 swój kolejny (nie pamiętam który)komentarz napisała pod Leśną. Albo Panie były razem i pisały z jednego komputera, albo to jedna i ta sama osoba. NIe chcę się bawić w detektywa, ale coś mi tu śmierdzi...Nawet wolałabym, żeby to była prowokacja, bo temat-horror. A jeżeli nie, to bardzo przepraszam i szczerze współczuję Magdzie.
Pozdrawiam
kagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 08:08   #76
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Magda123
Lesna dziekuje Ci bardzo za wypowiedz ale martwi mnie to ze piszesz o tym w swojej osobie.
????????????????????????? ?????????????? chcesz sie czyms podzielic? Moze Ty miałaś podobny problem? Jesli tak bardzo prosze o kontakt ze mna juz nie na forum tylko za pomoca wysylania prywatnych wiadomosci. Z gory dziekuje
Nie rozumiem dlaczego rozmawiasz ze sobą za pośrednictwem naszego forum.

W załączeniu informacja naszego robota, który identyfikuje podwójne konta użytkowników.

Cytat:
Napisane przez robot
lesna ma zarejestrowanych kilku użytkowników jednocześnie. System wykrył, że posiada inne konto użytkownika Magda123 i lesna na tym samym komputerze.

Informacja wygenerowana przez (ro)bota

Dlatego też proszę o informację, które konto mam zamknąć - lesna, czy Magda123?

Podwójne konta nie są czymś złym, dopóki nie zaczynają rozmawiać same ze sobą.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 08:29   #77
kasieńka:)
Rozeznanie

Wink Dot.: Panie Doktorze co powiedziec lekarzowi przy badaniu?

O Boże... to ja juz nic nie rozumiem... Magda... Czy Leśna(nie wiem jak sie mam zwracac do Ciebie)... To wszystko teraz pachnie mi jedna wielka sciema:/
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 09:06   #78
primavera
Zakorzenienie

kagi- gratuluję spostrzegawczosci

Raty -czy to jakieś opóźnione przesilenie wiosenne, czy co się ostatnio dzieje na Wizażu... jakies podwójne konta, wymyślone historie, prowokacje...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 09:15   #79
Sovilo
Zakorzenienie

Zostałyśmy oszukane?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 10:50   #80
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie szafowałabym tekstami o oszustwie - może lesna założyła drugie konto tylko dla potrzeb tego wątku i zapomniała się przelogować, a potem usiłowała zatuszować tą pomyłkę? Apeluję o spokój.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 10:53   #81
oaza
Rozeznanie

Opisana sytuacja w poczatkowej fazie byla smutna, a teraz robic sie dziwna, i zmierza do głupiej (jesli to prowokacja to garatuluje fantazji)
oaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 11:01   #82
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Nie szafowałabym tekstami o oszustwie - może lesna założyła drugie konto tylko dla potrzeb tego wątku i zapomniała się przelogować, a potem usiłowała zatuszować tą pomyłkę? Apeluję o spokój.
Cytat:
Napisane przez lesna
To co tu przeczytalam jest CHORE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chodzi mi o Magde która zrobila to co zrobiła to był błąd ona o tym dobrze wie.
I niby przypadkiem broni samej siebie, pisząc o sobie w 3os.? Tak to już jest, że jak ktoś kombinuje to traci na wiarygodności.
Stary 2006-04-07, 11:13   #83
kagi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie

Bardzo prawdopodobne. Ale całkiem niedawno Lesna pisała, że bardzo chce mieć dziecko, że Jej pomoże ono rozwiązać wiele problemów. A teraz gdy jest w ciąży.....
Bardzo to wszystko dziwne. Jeśli to żart, to bardzo niesmaczny. Może Magda(Lesna) mogłaby to sprostować. Byłoby miło z Jej strony.
Pozdrawiam
kagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 15:56   #84
Fresa
Zakorzenienie

Zajrzałam wczoraj w profil Lesnej i rzeczywiście założyła wątek o tym,że chciałaby mieć dziecko ,nawet sama się tam udzielałam.Natomiast Magda założyła wątek na jaki temat -wiemy .Są to dwa bardzo kontrastowe tematy i jeśli kryje się za tym jedna i ta sama osoba to nieładnie z jej strony,że tak bawi się naszymi uczuciami.Wykorzystuje w tym celu dwa konta,gdyby była w porządku pisałaby z jednego ,przecież i tak jej nie znamy,więc takie kombinowanie nie ma sensu.Zlosiowi dziękuję za ujawnienie nam informacji tym,że osoba ta ma dwa konta.No chyba,że drugie jest siostry lub koleżanki-w co nie wierzę po tych wątkach.

Stary 2006-04-07, 17:29   #85
Ray
Zakorzenienie

forum jest do wyrazania wlasnych opini ani razu cie nie obrazilam czy wyzwalam.... stwierdzam aby fakt..zrobilas zle nie wiem czemu sie tak bornisz na twoim miejscu przyjelabym troche pokory i przyjela to co inny sadza na ten temat dla mnie "zabicie" wlasnego ziecka nie usprawiedliwa nic a tym bardziej jakies tam mysli w glowie ..... domyslam sie ze to duzy stress szok... ale badzmy ludzmi jakies instynkty ludzkie chyba sie zachowuje...moze inne osoby matki czy przyszle matki czytajac taki post i wypowiedzi innych osob na ten temat zrozumieja ... oby... ze robiac cos takiego to wielki blad najwiekszy w zyciu... a matki ktore maja dzieci z wpadek czy nie... moga pomyslec ze chodziasz zrobily cos dobrego nie odrzucily wlasnego dziecka... kazdy post czemus sluzy czemu nie wyrazac swoich opini????

po 3 ani razu nie napisalam ze wiem co czujesz.... bo nie wiem.. bo ja nigdy nie probwalam w taki sposob usunac dziecka ani przez glowe mi nie przeszlo by usunac wlasne dziecko... i nie napisalam ze cos musisz.... tylko jak w pierwszym poscie pisalam ze to co zrobilas moze uczunic dziecko kaleka... i widzisz mozliwe ze tak bedzie po prostu swego czynu podejmiesz konsekwencje... to ze ty to tam pal licho szkoda mi tylko tego dziecka bo ono niczemu niezawinilo.... przykre....
mi tylko smutno ze tyle kobiet chce miec dzieci trzeba bylo urodzic i oddac do adopcji jak go nie chcialas nie jedna kobieta by je od razu wziela
Stary 2006-04-08, 11:24   #86
kasieńka:)
Rozeznanie

Wink Dot.: Panie Doktorze co powiedziec lekarzowi przy badaniu?

Hehhh... wkurzajace to wszystko... Magda(Leśna) mogłaby napisać coś, ale widze ze wolała się wycofac. W takich sytuacjach bardzo sie denerwuje... nie potrzebnie ktos gra sobie na uczuciach innych. Jeśli napisałaś ten wątek tak "o" to postąpiłaś bardzo głupio. I ta sytuacja ze rozmawiasaz sama ze soba... hehhh... może to jest rozdwojenie jaźni czy coś??? Jeśli na prawde jestes w ciązy to powinni Ci tą ciąże usunąc... widze, że pomimo tego że masz 22 lata nie radzisz sobie sama ze soba, i jestes malo odpowiedzialna za swoje czyny. Więc gdzie odpowiedzialność za drugiego człowieka?! Mam obawy ze Twoje dziecko bedzie kolejnym niekochanym i zaniedbanym człowiekiem... Przepraszam za te ostre słowa ale moja cierpliwosc wobec Twojej głupoty sie skonczyła.
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 12:38   #87
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Serdecznie współczuje nerwów jakie przeszłaś .Wybierz sie do tego lekarza jak najszybciej w pon np i ja bym mu powiedziała co się stało co zrobiłam.Na pewno tylko prawdę mówiąć rozwikłać swoje powątpienia a on będzie mógł Ci pomóc.Nie denerwuj się.Będzie na pewno wszystko dobrzeWiesz on musi Cie dokładnie zbadac czy aby wszystko wyszło czy nie będzie dodatowo potrzebne jaieś czyszczenie jeszcze także zwierz mu się

pzdr
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 13:12   #88
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia26
Serdecznie współczuje nerwów jakie przeszłaś .Wybierz sie do tego lekarza jak najszybciej w pon np i ja bym mu powiedziała co się stało co zrobiłam.Na pewno tylko prawdę mówiąć rozwikłać swoje powątpienia a on będzie mógł Ci pomóc.Nie denerwuj się.Będzie na pewno wszystko dobrzeWiesz on musi Cie dokładnie zbadac czy aby wszystko wyszło czy nie będzie dodatowo potrzebne jaieś czyszczenie jeszcze także zwierz mu się

pzdr
asia26

Czy ty wogóle czytałaś ten wątek? Przecież ona chce urodzić to dziecko, jakie czyszczenie?
Stary 2006-04-08, 13:42   #89
natee
Zakorzenienie

baaardzo ciekawy wątek, tylko do końca nie wiem czy warto sie wypowiadać jeśli założycielka cos kombinuje z dwoma kontami ... hmmm...

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 15:36   #90
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta
Czy ty wogóle czytałaś ten wątek? Przecież ona chce urodzić to dziecko, jakie czyszczenie?
Właśnie, Margitta ma rację ,teraz to już można powiedzieć tylko-musztarda po obiedzie .

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości