![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykoncepcja w Anglii
dziewczyny, a jak wyglada sytuacja z tabletkami "po" ? Wiem, ze nie trzeba miec od jakiegos czasu recepty od lekarza i wystarczy poprosic o nia w aptece (uwaga! sprzedawca moze odmówic sprzedazy ze wzgledow moralnych...no comment), ale czy tak jak inne tabletki jest za darmo?
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
nie za darmo, za darmo to sa dla nastolatkow nie wiem czy do 19 lat czy jakos tak.
co do odmowy ze wzgledow moralnych to szczerze watpie zeby bylo to mozliwe. szczegolnie jak idziesz do bootsa. ponadto bedac z kraju w ktorym lekarz moze odmowic abrocji i doprowadzic do smierci kobiety ze wzgledow moralnych a idac po pigulki trzeba sie nie raz nasluchac - mysle ze nam opcja "no comments" na angielskie o niebo lepsze rozwiazania dla kobiet sie nie nalezy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
jest roznica miedzy dobrem pacjenta a wzgledami moralnymi.
bo te wzgledy moralne to my chyba z polski bardzo dobrze znamy. i jak moralnosc lekarzy bardzo sie zmienia w zaleznosci od tego czy przyjmuja w przychodni czy prywatnie. nie mowie ze nie masz racji mowiac ze taki zapis jest. i dobro pacjenta niewatpliwie dotyczy tez innych lekow. niemniej jednak po przejsciach w polsce jakos mnie to nie przeraza. zawsze moge isc do innej apteki czy bootsa. ja jestem pod wrazeniem angielskiego podejscia do antykoncepji. ide do gp i dostaje pigulki na 6 miesiecy.moja siostra w polsce musi chodzic co miesiac i za to placic. nie mowiac o placeniu za pigulki. podobnie z tym ze duzo lekow jest dostepnych bez recepty. a w polsce po durny furagin trzeba isc do lekarza. kazdy chyba wie czy ma zapalenie pecherza lekarz mu do tego nie potrzebny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
p.s czy ktoras z was ma implant antykoncepcyjny ? chce go sobie zalozyc jak wroce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
do dominikinha
no wiec ja za miesiac bede miala zalozony implant bo czekam na okres, a zakladaja go podczas trwania okresu
najpierw popros o zrobienie cytologii smear test
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: do dominikinha
wlasnie, zastanawiam sie nad implantem. czy sa tu jakies emigrantki, ktore juz go maja i moga sie podzielic doswiadczeniami? glownie mi chodzi, czy powoduje zmniejszenie ochoty na seks.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
udam sie po powrocie do family planning clinic i zobacze co powiedza. chcialam to zrbic przed wyjazdem ale nie mialam dosc czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
witam
dziewczyny a jest w Anglii odpowiednik REGULONU albo tabletki ze zblizona zawartoscia hormonow? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
ja biore novynette i zawsze przywoze ze soba zapasy. jednak teraz nie wybieram sie do polski a konczy mi sie juz ostatnie opakowanie. czy wie ktos z was czy w londynie dostane ten sam odpowiednik lub te same tabletki. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
jeśli dostaniesz to tylko na recepte, więc warto udać się do lekarza, a on napewno ci je przepisze, dokładnie te same, napewno tu są
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje Wam za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Wlasnie przepisano mi NORIDAY i nie moge znalezc zadnych informacji na temat tych tabletek.Nawet nie ma chyba odpowiednika polskiego?
Czy ktoras z was slyszala o nich???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Noriday są dostępne w Polsce, z tego co się dowiedziałam, to pigułki jednoskładnikowe, które się bierze ciągle, bez przerw, jak przy normalnych tabletkach. trzeba je brać regularnie, przy czym, normalne pigułki można nawet wziąść z 12 godz opóźnieniem, a tylko z 3. potem przestaja działć i wymagane jest dodatkowe zabezpieczenie. jeśli pierwszą pigułkę weźmiesz w 1szy dzeń okresu, zabezpieczenie działa od razu.
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dzieki sliczne sylwunia3009 ! To moze mi jeszcze doradzisz...wzielam dzisiaj pierwsza tabletke w szostym dn. cyklu a powinnam w piatym...i nie wiem od kiedy bede zabezpieczona?
pozdrawiam cieplutko. Edytowane przez kitek75 Czas edycji: 2008-06-18 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
po dwóch dniach
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
ojjj...dzieki Ci za szybciutka odpowiedz...
![]() tzn.ze to zadna roznica czy w 5 czy w 6 dzien cyklu wezmie sie tabletke?Nawet nie wiedzialam! dzieki jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
po prostu musisz się zabezpieczyć przez następne dwa dni, i jeszcze jedno, podczas brania tych pigułek bardzo prawdopodobne jest występowanie nieregularnych okresów, albo plamień, czyli nie musisz dostać okresu w planowanym terminie tylko później a następnym razem szybciej.troche to problemowe bo nigdy nie możesz byc pewna.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
tak wiem bo wczesniej bralam CERAZETTE i ze wzgledu na te niemile skutki uboczne lekarz zmienil mi na NORIDAY.Podobno sa lepsze he he zobaczymy.
dzieki jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Wiec NORIDAY to dla mnie porazka....okropne problemy z cera,obfite miesiaczki i migreny trwajace 2 dni! Koszmar...wracam do MYCROGYNONU.
Edytowane przez kitek75 Czas edycji: 2008-04-08 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio jak bylam po recepte u lekarza to lekarka pytala sie czy wszystko ok ja mowie jej ,ze tak a ona na to ,ze ona tez jest zadowolona z tych tabletek. Wez je wyprobuj.Fajne sa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
traci u mnie sprawa nie wyglada kolorowo z tabsami,zabardzo nie chca mi tu (uk)przepisywac takich jak ja chce bo mam bardzo niskie cisnienie...dlatego mialam te minipigulki :/ bardziej wskazana jest dla mnie wkladka albo implant.Narazie musze wyleczyc cere bo po minipigulkach mam fatalna i chyba zdecyduje sie na implant.
![]() ![]() swoja drogo slyszalam ze YASMIN jest bardzo dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Kazdemu pasuje cos innego. Moja siostra brala yasmine, ale kompletnie jej nie pasowal, miala straszne skutki uboczne, ja od dwoch lat biore cilest, wszystko bylo ok, ale teraz zastanawiam sie nad zmiana. Chodze ostatnio jakas przygnebiona caly czas i podejrzewam, ze ma to zwiazek z tabletkami, Poza tym czesto boli mnie glowa i wogole dziwnie sie czuje. Zobaczymy co lekarz powie.
![]() |
#85 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego zawsze przed kolejna recepta kaza mi przyjsc do lekarza zmierzyc cisnienie. Wez sobie implanty a na cere sprobuj olejek z drzewa herbacianego.Mi to pomaga. Cytat:
Ja wybralam Yasmine dlatego ,ze slyszalam o tym, ,ze jest dobry i ,ze skutki uboczne po tym mialo mniej kobiet niz po jakis innych. nie trzymaja wody w organizmie czyli nie powoduja tycia ani wlasnie sensacji z cera. Ja jestem zadowolona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
jestem tutaj pierwszy raz. Mam do Was dziewczyny pytanie czy, któraś z Was wiem może coś o pigółkach Dianette??????? Dostałam je od swojego GP a nic o nich nie wiem. Kojarzą mi się z Diane 35 i chyba się za dużo nie pomyliłam, bo wyczytałam tutaj, że jest to własnie odpowiednik Diane. W Polsce pracowałam długo w klinice i nasłuchałam się, że Diane to nie zbyt dobre pigółki. Ja na początku brałam Mercilon. Rok temu urodziłam synka i wróciłam do Mercilonu, ale niestety był już dla mnie za słaby, dlatego właśnie ta zmiana. Z góry wielkie dzięki za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam implant przez rok czasu. Nie zakladali mi go w tarkcie miesiaczki, tylko kazali przyjsc zaraz po. Tak jak tabletki jednoskladnikowe implat zawiera jeden hormon, ktory jest uwalniany w bardzo malej dawce. Skutkow ubocznych jest masa. Od bolow glowy, poprzez plamienia, bark ochoty na seks lub zwiekszona, zanik miesiaczki, raz w miesiacu mozna nie miec wlace okresu, za to w nastepnym 3 itp itd. Oporcz tego reka, w ktora jest wszczepiony implant moze bolec. Ja wywalilam moj implant w grudniu, bo przez rok czasu prztylam 20 kilo ![]() Radze sie bardzo dobrze zastanowic nad zalezeniem implantu, bo niestety nie da sie go odstawic ( wrazie uciazliwych skutkow ubocznych) z dnia na dzien jak tabletki...
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
A jak jest z plastrami Evra? Są dostępne i bezpłatne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Kazda forma antykoncepcji (wlaczaja w to sterylizacje) jest bezplatna i dostepna.
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Czytalam o wadliwej partii Cilest. Slyszalyscie cos na ten temat? Podobno juz sporo kobiet zglosilo sie w ciazy. A ja je odstawilam pare dni temu!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.