|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część czwarta
U nas śpiworek w użyciu cały czas. Dodatkowo Młody ma cieniutki kocyk, który służy jako przytulanka i smoczek w jednym
Jak się przebudzi w nocy, to czasami go memła, żeby usnąć... ![]() Oj Mona trzeba, u nas kojec się cwaniak nauczył otwierać. Ma jeszcze problem z przejściem przez próg i udaje mu się tylko czasami, więc chyba tylko dlatego nie zwiewa z niego notorycznie. Iwonia, to pogadaj z mężem np. że pojedziecie wpierw do jego mamy, zjecie kolację, a potem do Twoich rodziców na deser, a potem wracacie do siebie, żeby Jogurtek mógł u siebie spać. Z tego co kojarzę mówiłaś, że rodziców nie macie aż tak daleko. Co do alkoholu u mnie zawsze było do Wigilii wino do ryby. Bez pijactwa po prostu max lampka, dwie. Natomiast wódka z Wigilią też jakoś mi się gryzie. Clio, te pieluchy były we f r i s c o (wygooglaj sobie bez spacji, bo wizaż blokuje). Dodatkowo były dwa kody rabatowe: FLY2016 - na rabat na 20 zł albo na darmową dostawę dla zamówienia pow. 150 zł - 7RSSGYYTSG4S (mozna skorzystać niestety tylko z 1). Jeśli jesteś z Warszawy to chyba przy pierwszym zamówieniu, czy tam w ogóle zamówieniu pow. 100 zł dostawa jest darmowa. Natomiast nie wiem, czy te kody jeszcze działają. Musisz sprawdzić. Anulus, ja robię kaszki na wodzie, a jak widzę że nie podchodzi to dodaję troszeczkę owoców i jakoś je Karmić zakładam do roku,a co dalej to się okaże ![]() Ola, jest chyba innofer baby. Hmm... u nas chyba jakieś combo - skok + ząb. Po ciężkiej nocy dziś zaczął siadać i potrafi zrobić ze 2-3 kroczki raczkując. Oczywiście jeśli kapcie są na horyzoncie, to szybciej dalej wychodzi przeczołganie
|
|
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część czwarta
Cytat:
też tak mam z mm ![]() Cytat:
Mary też dostała w szpitalu mm dwa razy, pewnie mogłyśmy tego uniknąć, ale nie ma co teraz się zastanawiać i smutać Zdjęcia z sesji mogę wrzucić, ale w sumie jakoś średnio zadowolona jestem, bo Marysia sama ma tylko 2-3 zdjęcia. Z drugiej strony fajnie, że z nami, bo będzie pamiątka... ale tak szybko, szybko, 40 minut, nie chciała spokojnie siedzieć, więc wyszło jak wyszło... Dagmara, piękne zdjęcia A co do kp to ja do roku na 100%, ale raczej dłużej ![]() Fab, brawo dla Alicji! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-12-15 o 17:32 |
|||
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
A jak
z kolezanka to się ze 2 lata nie widziałam więc szybko zlecialy te 3h wrzucę na fb fote ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Mona,mam identycznie z kp. Dokladnie tak samo jak z porodem bez znieczulenia. Chcc na samym poczatku myślalam, zeby wytrzymac pół roku. Teraz rok napewno, a może i dłużej
![]() Mm nie chce ani grama podać. Ktos cos z sukienką? Mona jaki Ty rozmiar miałaś?
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część czwarta
Cytat:
Właśnie nie dużo ... chyba tez podam miesiąc a potem znowu sprawdzę. MCV ma 74,8 przy normie 82-94 i MCH 24 przy normie 28-24 a u Igusi jak było? Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-12-15 o 17:59 |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chciałam karmić 3 mce, karmie 7 i nie planuje na sile odstawiać. Ciesze się tylko, ze łatwo nam idzie. Gdyby były schody, nie wiem czy byłoby tak kolorowo. Wiec wielki szacun dla mam, które walczą. A! I chcialam napisać, że ten wpis, też mnie jakoś zabolał. I to nie było miłe, tylko potraktowałam to jako szpilę. Tak jakby ten jeden raz przekreślił wszystko.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-12-15 o 17:53 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Noł noł aj dont belif :P
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Dodałam już na fb nasza Misia tego dnia była bez humorku, ale i tak się cieszę z sesji
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
A mieliście sprawdzany też poziom żelaza ? Bo na wynikach które wrzuciłaś nie widzę.
Masz rację sprawdz po miesiacu nawet na własną rękę bo po co pchać w dziecko leki skoro nie będzie potrzeby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
MCH 26 norma 24-31. Tyle, że my miałyśmy bardzo niski poziom żelaza, za niskie neutrocyty za wysokie lymfocyty, niskie HCT niskie MPV niskie P-LCR. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
My śpimy w spiworku ale rozważam kołderkę bp już zaczyna wyrastać że spiworku 9-12miesiecy ;-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona na podstawie tego MCV i MCH stwierdziła, ze za mało żelaza ... a wg Twoich norm jest w porządku |
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet nie widzialam tdgo wpisu, moze to i lepiej. |
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest na razie tylko kręcenie się wokół własnej osi i czołganie się do tyłu. Ale zaczyna przybierać pozycję do czworaków.
Ja chciałam karmić do roku, na razie się tego trzymam, ale jest mi coraz ciężej ze względu na moją dietę i fakt,że cały czas nie znalazłam alergenu. Byliśmy dzisiaj wieczorem na wigilii u mnie w pracy. Mateusz ciężko to przeżył, bał się takiego tłumu ludzi, do tego był zmęczony. Oby w nocy nie odreagowywał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Ita, spać! I to już! Cytat:
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Ja normalnie już wymiękam. Tak mi ostatni tydzień dał w kość, że masakra. P. w tym tygodniu prawie nie ma w domu (pracuje po 11 godzin), jak jest to odsypia nocki, wstaje i zaraz potem znowu musi iść do roboty. Ja dziś po raz pierwszy od chyba tygodnia wyszłam z Majką na spacer - tylko pół godziny, ale zawsze to coś, bo już mnie to siedzenie w domu przez tą jej chorobę dobijało. Kręgosłup mam na wykończeniu - nie wiem, kiedy ostatnio młodą tyle czasu nosiłam, co teraz przy tej chorobie. Zresztą wcześniej w ciągu dnia często był P. to on też nosił, a teraz w nocy noszę ja, w dzień noszę ja. Dobrze, ze w przyszłym tygodniu udało mi się na masaż umówić. I obiektywnie stwierdzam, że podziwiam te z was, których mężowie pracują calutki dzień i wracają późnym wieczorem, ja to bym chyba na głowę dostała, jakbym sama musiała ciągle tyle czasu z tym moim szkrabem siedzieć.Na szczęście jutro na 12 lecę do kosmetyczki na pazurki, to chociaż trochę odsapnę i się oderwę od spraw domowych
![]() ![]() Co do kp - ja pomału już się przymierzam do rezygnacji. W sumie zakładałam sobie 8 miesięcy, a tyle Majka kończy za 6 dni, więc cel właściwie osiągnięty. Co prawda ja już dawno zaczęłam dokarmiać i pomału odchodzić od kp. Od 3 dni zrezygnowałam już z karmienia w ciągu dnia - Majce i tak nigdy nie starczało jako pełny posiłek, bo po chwili się zaczynała złościć, kręcić, więc tylko mnie to denerwowało. Obecnie młoda pierś dostaje 2 razy - w nocy, i nad ranem jak już się obudzimy na dobre (a to i tak po godzinie poprawia butelką). Myślę, że niedługo już całkiem od tego odejdę - jakby się przestała budzić w nocy na karmienie i zaczęła przesypiać całe noce, to bym się w ogóle nie wahała. Póki się budzi, to kp jest jednak trochę wygodniejsze, bo nie muszę w środku nocy biegać i szykować butelki:P Ale mimo wszystko pomału myślę o zakończeniu tej przygody
|
|
|
|
#78 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wiesz, hormony, dołek, chciałam szybko do domu i nawet nie zastanawiałam się. Dałam mm, zaczęłam ściągać laktatorem, potem już nam fajnie szło i idzie do teraz Ale wiem, że w niektórych szpitalach dokarmiają w nocy, bez wiedzy matki w takim wypadku rozumiem i popieram te naklejki Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja: no i widzisz K. Miałam mieć dziś wychodne ale odwołali znów zajęcia i się tradycyjnie narobiłam jak kura domowa
K.: no widzisz, czyli jednak wszystko się jakoś ułożyło
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Wracamy od lekarza.
Malutek lekko przeziebiony. Ostatnio wazyl 6600 dzis 6580. Mam zwiekszyc mu o jeden wiecej staly posilek. Ma dwa tyg zeby przybrac. Jak nie mm. Jestem zalamana. Co jest nie tak z moim mlekiem?! Przeciez to niemozliwe. Rozumiem gdybym nie miala pokarmu a ja mam tylko on nie ma czasu jesc. W nocy oproznia dwa za dnia ledwo jednego przy jednym posiedzeniu.
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tak zrobię, dzięki
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ita, ja nie czaje czemu kobiety tak uwielbiają tą hafije. Nie lubie jej bloga i nie czytam. Szkoda mi na nia czasu
![]() Ps. Gaba tez lekko przeziębiona. Kaszel :/
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Manu, sprawdź folder inne na fb
Żabcia, zdrowia dla Gabi! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciuki za Gabi. My đziś skończyliśmy antybiotyk, jeszcze kaszle i jest zachrypnięta, jutro lekarz. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w ogóle nie miałam czasu zajrzeć, mama w końcu mogła wpaść to nadrabiałam zaległości w kuchni.
U nas nigdy ze Świętami nie było problemu - na Wigilię do moich rodziców, ok 20-21 mąż jechał do smoczycy, ja zostawałam u rodziców, szłam na pasterkę i wracałam do domu. Pierwszy dzień u mojej cioci, na drugi mąż do smoczycy, ja do swoich rodziców, później mąż do mnie dojeżdżał. W tym roku gorzej. Smoczyca oczywiście na Wigilię do rodziców przyjść nie chce, ma wolne, więc pewnie mąż weźmie Wojtula i w ciągu dnia pojadą, ale ja nie wiem co zrobić, jechać czy olać. Bo z jednej strony jak raz tam Wojtek pojechał to w pierwszej chwili bał się nowego miejsca, trochę płakał i mnie szukał, ale później już się bawił. Jak wiem, że może płakać to źle mi go tam puszczać tylko z mężem, ale jednocześnie po ostatnich wybrykach stwierdzam, że jednak tej kobiety nie trawię, za sam sposób bycia, więc chyba bym oszalała siedząc tam. A jak długo pociągnę kpi... o ile mi laktacji przez stres szlag nie trafi to pewnie ile sił wystarczy. Ciągle mi w głowie siedzi, że jak to - tyle miesięcy walki o każdą kroplę i nagle mam powiedzieć dość, tak po prostu, bo tak? No jakoś ciężko. Marzy mi się, żeby Wojtul jeszcze dał się na pierś przestawić a później po prostu samoistnie się odstawił, nie miałabym dylematu. Jeszcze co do hafiji - jej styl mnie niemiłosiernie wnerwia, ale za to wygrzebuje te zagraniczne badania, obala mity i sporo wyjaśnia, więc jednak czasem zerknę. |
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
zabcia jednak 62, czyli nie poratuje.
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Mona nie. Przybieral to myslalam ze jest ok. Od jutra bede mu podtykac piers do obrzygu. Czuje ze zawaliłam.
![]() Manu tak tak warzywka i krolika mowila ma jesc wiecej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Jak się przebudzi w nocy, to czasami go memła, żeby usnąć... 
Karmić zakładam do roku,a co dalej to się okaże 

też tak mam z mm 

TEN dzień: 09.08.2014

a ja wiesz, hormony, dołek, chciałam szybko do domu i nawet nie zastanawiałam się. Dałam mm, zaczęłam ściągać laktatorem, potem już nam fajnie szło i idzie do teraz