![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Absynt-trunek-piła któraś z Was?:)
Cytat:
![]() Ja wiem co widziałam na własne oczy(u niego).Jestem w stanie uwierzyć,że to było spowodowane autosugestią,ale nie udawaniem,co to to nie więc wypraszam sobie.Tak się upieracie,że na pewno nie ma a przecież nie wierze w to,że nigdzie się nie trafi na ten halucynogenny.Może jest zakazany,ale bynajmniej narkotyki też a co,nie można ich nigdzie kupić??Więc dla mnie jest naturalne,że można dostać i ten prawdziwy i nie trzeba się na Ukraine wybierać,pewnie jakby się postarać to i Polsce by się dostało.Zbyt dochodowy towar żeby nagle wszyscy się dostosowali do zakazu.Tamten zresztą z tego co wiem nie był kupiony w sklepie ![]() Co do tych historyjek o fałszywych narkotykach to też słyszałam ich wiele... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Piłam i nawet mi smakował, chociaż alkoholu z regułu nie piję , bo nie lubię. Nie czułam się pijana, dopóki nie wstałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
piołunu
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Piłam
![]() Ten absynth to ooczywiśnie NIE JEST HALUCYNOGENNY! Nigdzie się już takiego nie kupi, bo produkcji zaprzestano. Czeski absynth ma wyciąg z piołunu, ale nie halucynogenny. A we Francji absynthu się nie produkuje i jest zakaz handlu nim, więc polowanie możesz odwołać z racji wymarcia zwierzyny łownej ![]() Z tego, co wiem, absynth można mieć na swój domowy użytek przywieziony z Czech, natomiast nie można nim handlować, z tego powodu w Polsce nie ma knajp serwujących Absynth. A te schizy po absyncie...no cóż...to jest mocniejsze, niż wódka, schizy są po prostu od upojenia alkoholowego, ma 70 % alkoholu! Piłam już A. na czysto, rozcieńczony w drinkach (fajnie wychodzi z sokiem pomarańczowym), popijany, albo na sposób z cukrem, kiedy leje się do kieliszka przez specjalną łyżeczkę z dziurkami wypełnioną cukrem. Można się bardzo szybko upić, bo szybko uderza do głowy. Na butelce znalazłam adres internetowy. Wklejam link do absynthu: http://www.starorezna.cz/absinth.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak moglas sie przyznac ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
piłam ale ten smak do gustu mi nie przypadł może dlatego ze nie lubie anyżu ani nic anyzowego, nie przypominam sobie zeby miała jakies zwidy czy coś...
nie ma to i tak jak czysta finlandia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
A może jednak jestem niewidzialna wraz z moimi postami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Zabawne,że większość dziewczyn którze tak zaperzaja się,że już nie ma absynta wywołującego halucynacje to takie które próbowały-z nadzieją,że u nich się one pojawią-a że się nie pojawiły to ogłaszają wszem i wobec z zaciętością,że już nie ma i nie ma.Ja wiem co widziałam, i mogę powiedzieć,że nie ma się co tak złościć,bo to nie było nic przyjemnego,więc spokojnie,dopuście do siebie tą straszliwą myśl,ze taki absytnt jest i mozę ktoś go pił choć nie wy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z całą stanowczością twierdzę jednak, że nie ma już halucynogennego absynthu. I nie dlatego, że piłam, pijam absynth, ale że co nieco o nim wiem. Kiedyś, na samym początku mojej przygody z absynthem bardzo mnie to zaintrygowało. Paryska cyganeria, kafejki, absynth pijany przez artystów, a potem skład chemiczny, pochodzenie, producenci. Suchym faktem jest to, że współczesny absynth nie ma właściwości halucynogennych, ponieważ jako taki został wycofany z obrotu. Legenda została, halucynogaty wyrzucono z absynthu. Został smak tejemnicy i jaka dobra reklama ![]() Co do jakiś schiz, nie wątpię, że są. Skoro ktoś się nażłopie 70% trunku, to trudno, żeby recytował 'Pana Tadeusza'. Skłonna jestem sądzić, że raczej będzie bredził od rzeczy. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ja o absyncie nie wiedziałam nic aż do momentu gdy zobaczyłam na własne oczy jego działanie.Sama nie piłam i nie zamierzam.Wystarczy mi to co widziałam u osoby która piła.I gdyby taka reakcja była u mnie-osoby nie pijącej alkocholu prawie wcale a już zwłaszcza mocnego...to ok.Zgodziałabym się,że to zwykłe upicie się,po prostu reakcja na 70%alkochol. Ale nie u osoby "obeznanej"(tak skrótowo pisząc)z trunkami mocnymi.Nie wierze w to,że można się upić w taki sposób i to jednocześnie kilka osób pijących ten sam trunek,osób które reaguja na alkochol "standardowo"(chyba każdy wie jak,chodzi mi o typowe objawy po dużej ilości alkocvholu)a nie mając halucynacje.A tu nagle taki zbieg okoliczności?Nie wierze w to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Napisałam przykład o halucynacjach po kartonku z ksiazki zamiast LSD, nie po to by kogokolwiek urazic, ale po to by uzmysłowic jaka siłe ma autosugestia!
Jeżeli ktos pijąc absynt sobie mysli "No to spróbuje tego sławnego absynta, moze bede mial halucynacje?", to połaczenie silnego alkoholu- 70% i mysli o halucynacjach, moze w pijanym umysle je w koncu stworzyc. Na marginesie, mozna miec halucynacje nic nie zazywając- siedzimy same w domu, własnie obejrzałysmy straszny horror, jest zupełnie ciemno- wysiadł prąd, która z Was nie widziała wtedy potworów, dziwnych ruchów w domu, czegos co przemykaało, stukało, szeptało itp.... To ten sam efekt!
![]() |
#76 |
BAN stały
|
co innego widzenie przemykania kogoś,szeptów itp a co innego duża halucynacja,nie wiem jak to określić,ale halucynacja nie mająca nic wspólnego z wrażeniem np obecności kogoś w pokoju po obejrzeniu horroru...
Takl jak mówiłam,jestem w stanie uwierzyć że to autosugestia...Ale jak przypomne sobie wyraz oczu,twarzy,słowa...to trudno mi to tłumaczyć autosugestią.Zresztą jedna z osób to pijących nie wiedziała że to coś innego niż wódka,nie słyszała(podobnie jak ja) o takim trunku więc nie wiedziała także,że może się spodziewać halucynacji.A jednak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na studniowce w tym roku a mialam je 2 pod rzad i piatek i sobota u TŻ to wiecej niż polowa zapasów pod stołami na salach to było właśnie Sobieski Cranberry ![]() swoją drogą... pyszne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego, co pamiętam, to w Absyncie może być max 10 mg tujonu na kg trunku, ale najczęściej nie ma go wcale. Ale głowy nie dam, miałam kiedyś ksiażkę o absyntcie, nanaliza składu itp, ale za cholerę nie wiem, gdzie ona teraz jest ![]() Efekt ładnego koorku i smaku, kiedyś naturalny uzyskuje się poprzezdodanie aromatów i barwników, sztucznych niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
ja absyntu nie piłam ale jak będę miała okazję to się skuszę
![]() ![]() ![]() ale w wakacje... kto wie? kto wie? ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze takie pytanie, do osób, które zopatrzyły się w absynt w czechach...Ile on kosztuje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
piłam piłam
![]() halucynacji nie miałam, ale po 3 kieliszkach miałam już dość (czyt. Hosenka leżała pijaniutka).... i tak ładnie się trzymałam, bo inni po wypiciu już jednego kielonka mieli "świeczki" w oczach ![]() no i pilismy zgodnie z tym co na etykietce (łyżeczka roztopionoego jeszcze płonacego cukru do kieliszka (świetny widok ![]()
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Halucynogenny absynt to nie mamut, nie wyginął. Ale rzeczywiście, w supermarkecie się go nie kupi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdaję sobie sprawę, że istnieje, że są pasjonaci, który go wyrabiają. Kiedyś znalazłam nawet na jakiś francuskich stronach internetowych przepis, jak go zrobić, jakie i w jakiej proporcji wziać zioła. To tak, jak z powojennym pędzeniem bimbru w Polsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzaśnij parę buteleczek, odwiedzimy Cię w tym "dobrym mądrym Wrocławiu" zaszalejemy ![]() ![]() ![]() zdajesz sobie sprawę, jakie scenariusze by po tym były?? ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja absytnu nie piłam, ale po tym wątku jeśli będę miała okazję, to się skuszę, lubię alkohole anyżowe. A z tego co przeczytałam mam rozumieć, że absynt taki smak ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.