|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje? | |||
Polskie morze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Zagraniczne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie na wakacje??
A ja planuję w te wakacje pojechać do Egiptu, Turcji albo Tunezji-bo tylko tam są wyloty ze Szczecina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Ja wybieram się we wrześniu do Bułgarii, Złote Piaski - może któraś z was ma jakieś sprawdzone biuro podróży, będę pilnować ofert last minute. Oczywiście zależy mi żeby nie było zbyt drogo, a dojazd we własnym zakresie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Hmm tez kocham polskie morze
![]() od kilku lat jezdze do Jastarni na Polwyspie Helskim ![]() Kocham to miejsce ![]() Bardziej "szpanerski" odpowiednik Jastarni jest 2km dalej - Jurata (ceny miejscami sa powalajace).
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam nad Polskim morzem??!
Zawsze jeżdziłam do Włoch bo pogoda murowana a pozatym mam tam rodzinę więc koszty pobytu prawie zerowe. Bardzo lubię Catolice, Riccione, San Marino (ale to poza sezonem bo w sezonie koszmarny tłok). W sezonia zawsze jestem w małych mieścinkach w których nie ma takiego koszmarnego najazdu turystów.
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Jesli mam byc szczera to nigdy nad polskim morzem nie bylam, no tylko przejazdem i to jeszcze w deszcz straszliwy....
Co do Bułgarii to nie jestem zbyt przekonana, jak dla mnie przereklamowana zdecydowanie... ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
a ja jakas wielbicielka polskiego morza nie jestem. nie wiem czemu kojarzy mi sie z syfiastymi kutrami, smrodem ryb, mętna brudna woda, rozkladajacym sie psem na plazy (chyba morze go wyrzucilo), zdechlym wegorzem, szklem w piasku. jedyne pozytywne wspomnienie to zachod slonca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
wakacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkla w piasku tez mi sie nie udalo znalesc ![]() ![]() A gor szczerze nienawidze. To nie tylko moje widzimisie... wychowana na depresji, powyzej 500m.n.p.m zaczynaja sie zawroty glowy a ok 1000 juz krew z nosa... ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam polskie morze, nigdzie nie jest tak pięknie i nie ma tego niepowtarzalnego uroku (przeważnie jeżdżę do Dziwnowa);
zaś cieplejsze kraje uwielbiam za ciepłą wode w morzu- tego jednego brakuje mi w naszym ![]() Cytat:
Jak szukałam sobie podróży poślubnej (a niedługo potem rodzicom wakacji) to Bułgaria strasznie drogo wychodziła w porównaniu do Tunezji czy Egiptu. Co prawda porównywałam ceny z przelotem, ale w tamtych krajach z wyzywieniem i w hotelach wychodziły tak samo jak w Bułgarii bez wyżywienia i w pensjonatach niezbyt blisko morza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nazwa brzmi kuszacO ![]() ![]() ![]() Chyba w Simsach2 jest taka miejscowosc ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dziwnów jest za Zachodnim Wybrzezu, niedaleko Międzyzdrojów (z takich większych miejscowości) i pomiędzy Dziwnówkiem a Międzywodziem.
Uwielbiam tą miejscowość- jest tam piękna szeroka plaża (w zeszłym roku gdy tam byłam -była najczystszą plażą w Polsce, gdyz w obawie przed morzem zabierajacym ląd "przytargali" piasek z głębi morza), a miejscowość jest położona "podłużnie" co sprawia, ze praktycznie z każdego miejsca jest blisko do plaży (w niektórych miejscach od tych tańszych kwater jest nawet 20- 30 minut drogi) Tu nie ma takiej możliwosci, gdyż z jednej strony jesy morze, a z drugiej jezioro i rzeka. Uwielbiam też Dziwnów za to, że jest na tyle spokojny, że po (dłuższym) spacerze plażą można znaleźć zupełnie wolne od ludzi miejsca; z drugiej strony jest na tyle duży, że nie można się tam nudzić wieczorami (knajpki, dyskoteki itp). http://www.dziwnow.pl/main.php#dziwnow http://www.dziwnow.com/dziwnow.php?site=plan http://www.dziwnow.pl/zdjecia/index.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak (i czy) mi sie uda, ale postaram sie uzglednic Dziwnow w planach wakacyjnych
![]() Tylko ze toszke daleko ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
![]()
ja byłam ostatnio w Ustroniu morkim o powiem wam, że bardzo mi się podobało!Plaża super czysta a miasteczko jeszcze lepsze! Póżniej pojechałam do Dzwiżyna i też było fajnie tylko że pogoda nie dopisała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
no ja jakem zyje to morze tylko w tv ogladalam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Pobierowie mi się nie podobało- plaża wąska i dlatego ciasna, poza tym trzeba zwrócić uwagę na dokładny adres (gdybyś wynajmowała coś w ciemno)- z większej części miejscowości jest po prostu daleko do plaży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dla mnie prawie wszedzie jest fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Karwię, byłam tam 3 razy i pojechałabym jeszcze. Mała mieścina(że tak powiem) dopiero się rozbudowywuje. Wszędzie blisko . Mnie się tam bardzo podobało. W tamtym roku byłam w Rewie, to taka wieś. Jedna głowna ulica i kilka malutkich. Szczerze mało atrakcji, jedyne co mi się podobało to cypel między zatoką pucką a gdańską(?) którym można jest przejśc podobno aż na Hel.
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Karwi 2 lata temu i też bardzo mi sie poodbało! Małe miasteczko to jest to co lubię!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak padalo bylo fajnie ![]() wszystko zalezy od ekipy ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Tobą w 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja mam straszną chęć pojechac sobie na wakacje na zwiedzanie niektórych części Ukrainy. Mam tu na myśli Lwów przede wszystkim, Kijów, Odessę no i oczywiście Krym. Ale chyba raczej tych planów nie uda mi się zrealizować w całości
![]() ![]()
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam nasze morze, byłam już na wakacjach w Dziwnowie, Dziwnówku, Niechorzu, Pobierowie, Międzyzdrojach, Darłowie, Pucku i Władysławowie; oprócz Pucka podobało mi się wszędzie. Do Dziwnowa mam sentyment, gdyż to tam na plaży oświadczył mi się TŻ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam góry i w tym roku też jadę
![]() Tatry chyba nigdy mi się nie znudzą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze swojej strony polecam Florencję. Byłam tam 2 lata temu i w tym roku też postaram się wybrać, jeśli czas pozwoli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Na grecką wyspę Korfu, oraz na obóz szkoleniowy (taneczny)
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co lepsze Mrzeżyno czy Darłówko??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57255
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.