|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje? | |||
| Polskie morze |
|
2 | 20,00% |
| Zagraniczne |
|
8 | 80,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie na wakacje??
A ja planuję w te wakacje pojechać do Egiptu, Turcji albo Tunezji-bo tylko tam są wyloty ze Szczecina
W zeszłym roku byłam w Hurghadzie i od tamtej pory nie mogę przestać myśleć o kolejnych wakacjach w ciepłych krajach
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Ja wybieram się we wrześniu do Bułgarii, Złote Piaski - może któraś z was ma jakieś sprawdzone biuro podróży, będę pilnować ofert last minute. Oczywiście zależy mi żeby nie było zbyt drogo, a dojazd we własnym zakresie.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm tez kocham polskie morze
od kilku lat jezdze do Jastarni na Polwyspie Helskim ![]() Kocham to miejsce ![]() Bardziej "szpanerski" odpowiednik Jastarni jest 2km dalej - Jurata (ceny miejscami sa powalajace).
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam nad Polskim morzem??!
Zawsze jeżdziłam do Włoch bo pogoda murowana a pozatym mam tam rodzinę więc koszty pobytu prawie zerowe. Bardzo lubię Catolice, Riccione, San Marino (ale to poza sezonem bo w sezonie koszmarny tłok). W sezonia zawsze jestem w małych mieścinkach w których nie ma takiego koszmarnego najazdu turystów.
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli mam byc szczera to nigdy nad polskim morzem nie bylam, no tylko przejazdem i to jeszcze w deszcz straszliwy....
Co do Bułgarii to nie jestem zbyt przekonana, jak dla mnie przereklamowana zdecydowanie...
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakas wielbicielka polskiego morza nie jestem. nie wiem czemu kojarzy mi sie z syfiastymi kutrami, smrodem ryb, mętna brudna woda, rozkladajacym sie psem na plazy (chyba morze go wyrzucilo), zdechlym wegorzem, szklem w piasku. jedyne pozytywne wspomnienie to zachod slonca
za to polskie gory kocham, tam z nieprzyjemnych rzeczy to tylko chyba mis moze mnie spotkac
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
wakacje
napierw Chorwacja z kuzynkami, a potem Bałtyk z TŻ
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkla w piasku tez mi sie nie udalo znalesc Smrodku nie czuje... chyba ze przy smazalni ryb![]() A gor szczerze nienawidze. To nie tylko moje widzimisie... wychowana na depresji, powyzej 500m.n.p.m zaczynaja sie zawroty glowy a ok 1000 juz krew z nosa...
|
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do gor mam to samo - nie lubie ich, moze dlatego, ze mam babcie w gorach i jeszcze jak bylam mlodsza to kazde wakacje spedzalam u niej Prawdopodobnie znudzilo mi sie
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam polskie morze, nigdzie nie jest tak pięknie i nie ma tego niepowtarzalnego uroku (przeważnie jeżdżę do Dziwnowa);
zaś cieplejsze kraje uwielbiam za ciepłą wode w morzu- tego jednego brakuje mi w naszym ![]() Cytat:
Jak szukałam sobie podróży poślubnej (a niedługo potem rodzicom wakacji) to Bułgaria strasznie drogo wychodziła w porównaniu do Tunezji czy Egiptu. Co prawda porównywałam ceny z przelotem, ale w tamtych krajach z wyzywieniem i w hotelach wychodziły tak samo jak w Bułgarii bez wyżywienia i w pensjonatach niezbyt blisko morza... |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nazwa brzmi kuszacO ![]() ![]() ![]() Chyba w Simsach2 jest taka miejscowosc
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnów jest za Zachodnim Wybrzezu, niedaleko Międzyzdrojów (z takich większych miejscowości) i pomiędzy Dziwnówkiem a Międzywodziem.
Uwielbiam tą miejscowość- jest tam piękna szeroka plaża (w zeszłym roku gdy tam byłam -była najczystszą plażą w Polsce, gdyz w obawie przed morzem zabierajacym ląd "przytargali" piasek z głębi morza), a miejscowość jest położona "podłużnie" co sprawia, ze praktycznie z każdego miejsca jest blisko do plaży (w niektórych miejscach od tych tańszych kwater jest nawet 20- 30 minut drogi) Tu nie ma takiej możliwosci, gdyż z jednej strony jesy morze, a z drugiej jezioro i rzeka. Uwielbiam też Dziwnów za to, że jest na tyle spokojny, że po (dłuższym) spacerze plażą można znaleźć zupełnie wolne od ludzi miejsca; z drugiej strony jest na tyle duży, że nie można się tam nudzić wieczorami (knajpki, dyskoteki itp). http://www.dziwnow.pl/main.php#dziwnow http://www.dziwnow.com/dziwnow.php?site=plan http://www.dziwnow.pl/zdjecia/index.php |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak (i czy) mi sie uda, ale postaram sie uzglednic Dziwnow w planach wakacyjnych
![]() Tylko ze toszke daleko
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam ostatnio w Ustroniu morkim o powiem wam, że bardzo mi się podobało!Plaża super czysta a miasteczko jeszcze lepsze! Póżniej pojechałam do Dzwiżyna i też było fajnie tylko że pogoda nie dopisała
W tym roku chciałabym sie wybrac do Niechorza lub Pobierowa! Może ktoś z was tam był i może mi coś więcej o tych miejscowościach powiedziec?? Juz od dawna jeżdze coroku nad nasze morze i zawsze pogoda mi dopisała i byłam zadowolona! To zależy kto co lubi! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jakem zyje to morze tylko w tv ogladalam
gory wymiataja a z zagranicy to polecam szwajcarie i miasteczko saxon piekna miescina i piekne widoki i gory pyszne
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pobierowie mi się nie podobało- plaża wąska i dlatego ciasna, poza tym trzeba zwrócić uwagę na dokładny adres (gdybyś wynajmowała coś w ciemno)- z większej części miejscowości jest po prostu daleko do plaży. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dla mnie prawie wszedzie jest fajnie
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Karwię, byłam tam 3 razy i pojechałabym jeszcze. Mała mieścina(że tak powiem) dopiero się rozbudowywuje. Wszędzie blisko . Mnie się tam bardzo podobało. W tamtym roku byłam w Rewie, to taka wieś. Jedna głowna ulica i kilka malutkich. Szczerze mało atrakcji, jedyne co mi się podobało to cypel między zatoką pucką a gdańską(?) którym można jest przejśc podobno aż na Hel.
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w Karwi 2 lata temu i też bardzo mi sie poodbało! Małe miasteczko to jest to co lubię!
Za pare lat będzie tam jeszcze lepiej, bo narazie sie rozrasta |
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak padalo bylo fajnie ![]() wszystko zalezy od ekipy
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Tobą w 100%
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam straszną chęć pojechac sobie na wakacje na zwiedzanie niektórych części Ukrainy. Mam tu na myśli Lwów przede wszystkim, Kijów, Odessę no i oczywiście Krym. Ale chyba raczej tych planów nie uda mi się zrealizować w całości
. Mam nadzieje, że choć Lwów zwiedzę, a jak nie to trudno...
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam nasze morze, byłam już na wakacjach w Dziwnowie, Dziwnówku, Niechorzu, Pobierowie, Międzyzdrojach, Darłowie, Pucku i Władysławowie; oprócz Pucka podobało mi się wszędzie. Do Dziwnowa mam sentyment, gdyż to tam na plaży oświadczył mi się TŻ ![]()
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam góry i w tym roku też jadę
Tatry chyba nigdy mi się nie znudzą |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze swojej strony polecam Florencję. Byłam tam 2 lata temu i w tym roku też postaram się wybrać, jeśli czas pozwoli Nie ma dla mnie bardziej klimatycznego miejsca niż to miasto...
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham góry
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Na grecką wyspę Korfu, oraz na obóz szkoleniowy (taneczny)
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co lepsze Mrzeżyno czy Darłówko??
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57255
moze to Ci pomoze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

W zeszłym roku byłam w Hurghadzie i od tamtej pory nie mogę przestać myśleć o kolejnych wakacjach w ciepłych krajach

klik

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Etap oceaniczny