Kobiece autko:P - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-06, 21:32   #61
Fifty50
Raczkowanie

Cool Dot.: Kobiece autko:P

a jaki rodzaj paliwa preferujecie? diesel czy benzyna? o napedzie elektrycznym czy gazowym nie chce na razie rozmawiac, bo to nowowsci (moze nie nowowsci na swiecie, ale u nas napewno zadkosc), ani o hybrydach, bo z tego co wiem, to w salonach mamy na razie tylko toyote prius i lexusa rx400h z hybrydami pod maska... ja stawiam na ekonomie, ze wzgledu na to, iz jestem dopiero licealista(a za pol roku studentem) i nie chce wydawac majatku na wache;p wole to wydac na jakis prezencik dla TŻki

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 21:33   #62
marcelina73
Wtajemniczenie

Dot.: Kobiece autko:P

Nie mam marzeń o "kobiecych" autkach. Moim zdaniem nic tak kobiecości nie podkreśla jak wielkie, ciężkie, porządne auto "męskie". I chociaż moje nie jest jakieś typowo kobiece, małe, to chętnei zamienię je na większe i jeszcze bardziej "męskie"
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 21:33   #63
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arek***
Co za miła wiadomośc dla twojego TZ teraz napewno ci kupi
Nawet nie wiedziałem ze nowe SLKa ma przód ze starszej SLR

Szkoda że nie lubisz bmw , w sumie u nas ta marka kojarzy sie z dresem i łysą głową ... ale cóż co kraj to obyczaj ....
Rzeczywiście - czarne BMW + przyciemniane szyby i w większości przypadków za kierownicą niezbyt przyjemny łysy pan ale to nie jest powodem mojej niechęci. Po prostu czekam aż BMW coś zmieni w sylwetce auta, może wtedy mi się spodoba bo na razie odnoszę wrażenie, że czas się dla nich zatrzymał...
No, mój TŻ mówi o SLK "taki dla kobiety, może kiedyś..." Na razie jest na etapie "wystarczy ci yaris albo ypsilon"
Stary 2006-04-06, 21:37   #64
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
a jaki rodzaj paliwa preferujecie? diesel czy benzyna? o napedzie elektrycznym czy gazowym nie chce na razie rozmawiac, bo to nowowsci (moze nie nowowsci na swiecie, ale u nas napewno zadkosc), ani o hybrydach, bo z tego co wiem, to w salonach mamy na razie tylko toyote prius i lexusa rx400h z hybrydami pod maska... ja stawiam na ekonomie, ze wzgledu na to, iz jestem dopiero licealista(a za pol roku studentem) i nie chce wydawac majatku na wache;p wole to wydac na jakis prezencik dla TŻki
Ze względu na ceny (choć już nie bardzo zachęcające ), to raczej diesel chociaż wciąż mówi się o benzynie , że wówczas są lepsze osiągi itd. No ale od czego są chipy i inne gadżety..?
Stary 2006-04-06, 21:38   #65
Fifty50
Raczkowanie

Co do BMW-nie zgadzam sie!!:P owszem, starsze modele=dresiarz z bejsbolem na siedzeniu pasazera, natomiast najnowsza 3ka jest b.fajna... najnowsza 5tka jest dla mnie boska-wymiata w swojej klasie, co do 7ki to uwazam model 2006 za ladny, a model 2007 za zbyt amerykanski... jest jeszcze 6tka-sliczne auto, choc nie kupilbym go za zadne skarby-wole mercedesa SL jest jeszcze kiczowata 1ka...x3 jest takim polaczeniem x5 i resoraka, czyli taki niby cos, a nic, natomiast x5 jest sliczna z zewnatrz, ale w srodku nie za bardzo...

Stary 2006-04-06, 21:42   #66
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Ze względu na ceny (choć już nie bardzo zachęcające ), to raczej diesel chociaż wciąż mówi się o benzynie , że wówczas są lepsze osiągi itd. No ale od czego są chipy i inne gadżety..?
jesli 20km/h na liczniku wiecej, czy 0,3 sec mniej do 100km/h to lepsze osiagi to fakt-benzyna jest lepsza... natomiast nowe diesle sa bardziej elastyczne i maja lepszego "kopa"... poza tym co powiesz na to: przyklad-VW polo 1.2 ben. pali 6-7 l/100km, podczas gdy ten sam vw polo z silnikiem 1.9 TDi pali 4l/100km... dla mnie sprawa jest jasna

Stary 2006-04-06, 21:49   #67
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
Co do BMW-nie zgadzam sie!!:P owszem, starsze modele=dresiarz z bejsbolem na siedzeniu pasazera, natomiast najnowsza 3ka jest b.fajna... najnowsza 5tka jest dla mnie boska-wymiata w swojej klasie, co do 7ki to uwazam model 2006 za ladny, a model 2007 za zbyt amerykanski... jest jeszcze 6tka-sliczne auto, choc nie kupilbym go za zadne skarby-wole mercedesa SL jest jeszcze kiczowata 1ka...x3 jest takim polaczeniem x5 i resoraka, czyli taki niby cos, a nic, natomiast x5 jest sliczna z zewnatrz, ale w srodku nie za bardzo...
To ja uczciwie powiem, że właśnie 5ka mi się nie podoba ale 7ka jest całkiem niezła Co do 3ki, to mogłabym mieć taki służbowy samochód ale nie kupiłabym go dla własnej przyjemności natomiast Mercedesa SL jak najbardziej Ale ja w ogóle jestem od dawna wielbicielką mercedesów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-06, 21:53   #68
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
jesli 20km/h na liczniku wiecej, czy 0,3 sec mniej do 100km/h to lepsze osiagi to fakt-benzyna jest lepsza... natomiast nowe diesle sa bardziej elastyczne i maja lepszego "kopa"... poza tym co powiesz na to: przyklad-VW polo 1.2 ben. pali 6-7 l/100km, podczas gdy ten sam vw polo z silnikiem 1.9 TDi pali 4l/100km... dla mnie sprawa jest jasna
Zgadzam się całkowicie Tym bardziej, że akurat te 0,3 sec dla mnie są bez znaczenia Napisałam tylko o cenach ale w sumie powinnam dodać też coś o spalaniu Osiągi kojarzą mi się głównie ze względu na rozmowy z płcią męską (w większości słyszę, że lepsze jest auto w benzynie). W Mondeo diesel też mniej pali
Stary 2006-04-06, 21:54   #69
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50

No nie wiem, czy diesel, czy benzyna jest bardzije kobieca?
Stary 2006-04-06, 21:56   #70
Fifty50
Raczkowanie

Wink Dot.: Kobiece autko:P

Cytat:
Napisane przez yedanna
Zgadzam się całkowicie Tym bardziej, że akurat te 0,3 sec dla mnie są bez znaczenia Napisałam tylko o cenach ale w sumie powinnam dodać też coś o spalaniu Osiągi kojarzą mi się głównie ze względu na rozmowy z płcią męską (w większości słyszę, że lepsze jest auto w benzynie). W Mondeo diesel też mniej pali
mnie jako faceta rowniez interesuja bardziej osiagi, natomiast jako 19latka z ograniczonym budzetem interesuja bardziej koszta eksploatacji a za 4miechy sprawie sobie albo pigocika 206 albo focusika 1.8 ale napewno diesla bo bede duzo jezdzil

Stary 2006-04-06, 21:58   #71
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta
Hihihihhii... no nie wiem Najbardziej kobiece jest poproszenie pana na stacji, żeby zatankował a TŻ żeby zapłacił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-06, 21:58   #72
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta
najbardziej kobiece jest chyba chanel no5:P ciekawe ile bys zabulila za napelnienie baku "do pelna":P

Stary 2006-04-06, 22:00   #73
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
mnie jako faceta rowniez interesuja bardziej osiagi, natomiast jako 19latka z ograniczonym budzetem interesuja bardziej koszta eksploatacji a za 4miechy sprawie sobie albo pigocika 206 albo focusika 1.8 ale napewno diesla bo bede duzo jezdzil
No to od razu odradzam Ci Peugeota 206 jeśli zamierzasz jeździć daleko i wygodnie Większość znajomych osób marudzi, że jest zbyt wolny i okropnie ciasny. Zresztą sama to potwierdzam Do tego ma miękkie blachy więc niezbyt bezpieczny
Natomiast Focus jak najbardziej - bardzo fajne autko
Stary 2006-04-06, 22:01   #74
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Hihihihhii... no nie wiem Najbardziej kobiece jest poproszenie pana na stacji, żeby zatankował a TŻ żeby zapłacił
jaki wyzysk facetow;p na nasza obrone powiem: chcialyscie rownouprawnienia?? to same tankujcie, same placcie;P nie no oczywiscie zartuje ja to bym dla mojej TŻki nawet robil za wycieraczke podczas nawalnicy i gradobicia gdyby tylko poprosila:P albo nawet za kolo zapasowe;p

Stary 2006-04-06, 22:05   #75
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
No to od razu odradzam Ci Peugeota 206 jeśli zamierzasz jeździć daleko i wygodnie Większość znajomych osób marudzi, że jest zbyt wolny i okropnie ciasny. Zresztą sama to potwierdzam Do tego ma miękkie blachy więc niezbyt bezpieczny
Natomiast Focus jak najbardziej - bardzo fajne autko
az tak daleko nie bede jezdzil:P poza tym pokaz mi autko za 50kafli z dobrym wyposazeniem i w miare fajnie wygladajace:P peugeot 2006 1.4 HDi Oxygene kosztuje cos okolo 40tys, wiec sporo zostanie na opcje, typu alufelgi, systm audio etc. a na takich gadzetach mi najbardziej zalezy

Stary 2006-04-06, 22:06   #76
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
ja to bym dla mojej TŻki nawet za kolo zapasowe;p
No takie poświęcenie na polskich drogach, fiu fiu, podziiwiam Ja bym się chyba nie zgodziła... ale sza...
Stary 2006-04-06, 22:08   #77
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
No takie poświęcenie na polskich drogach, fiu fiu, podziiwiam Ja bym się chyba nie zgodziła... ale sza...
poswiecenie?? a skad!!:P dla NIEJ zrobilbym wszystko:P nawet moglbym robic za pasek klinowy tudziez linke hamulcowa:P

Stary 2006-04-06, 22:09   #78
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
az tak daleko nie bede jezdzil:P poza tym pokaz mi autko za 50kafli z dobrym wyposazeniem i w miare fajnie wygladajace:P peugeot 2006 1.4 HDi Oxygene kosztuje cos okolo 40tys, wiec sporo zostanie na opcje, typu alufelgi, systm audio etc. a na takich gadzetach mi najbardziej zalezy
No niestety, wybór niewielki a czemu to musi być nowe auto? Przecież można znaleźć tańsze i lepsze np. roczne! Na system audio i alufelgi też starczy (mam tylko nadzieję, że jakiś rozsądny rozmiar ).

Edit: W sumie nie doczytałam, bo nigdzie nie napisałeś, że ma być nowe A tak poważnie, to ile teraz kosztuje peugeot 206 nowy?
Stary 2006-04-06, 22:16   #79
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
No niestety, wybór niewielki a czemu to musi być nowe auto? Przecież można znaleźć tańsze i lepsze np. roczne! Na system audio i alufelgi też starczy (mam tylko nadzieję, że jakiś rozsądny rozmiar ).
hehe to bedzie autko na rok, max dwa latka:P potem sie przesiade w cos lepszego, np. saaba 9-3 albo bmw 3 sedan... taki wymog stawia moja praca... a co do aut uzywanych-owszem, teoretycznie uzywane=tansze, ale mam teraz golfa uzywanego i co chcwila trzeba go odstawiac na warsztacik... co prawda jezdzi nim teraz moj ojciec, bo zwineli mu w Święta Bożego Narodzenia 2 auta prosto z garazu (juz stuknal mojego vw;/ )... nie mam zaufania do takich autek "uzywanych"... poza tym z racji mojego wieku ciezko bedzie mi dostac kredyt w banku komercyjnym, natomaist przy wplacie 30% nastepuje uproszczona procedura kredytowa i bank samochodowy predzej przyzna mi kredyt na samochod niz bank komercyjny... a o aucie na kredyt teraz mowimy, gdyz to auto bede finansowal z wlasnej kieszeni...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-06, 22:20   #80
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Edit: W sumie nie doczytałam, bo nigdzie nie napisałeś, że ma być nowe A tak poważnie, to ile teraz kosztuje peugeot 206 nowy?
w zaleznosci od wersji silnikowej i wyposazenia od 35 do 50tys...

tu masz dokladne ceny... http://www.samar.pl/index.html?__lan...sec,70&mod=541

a tak wogole to na stronie peugeota masz info o nowej 207... tez swietne autko... ale wejdzie dopiero za jakies 6-12 mies...

Stary 2006-04-06, 22:26   #81
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
hehe to bedzie autko na rok, max dwa latka:P potem sie przesiade w cos lepszego, np. saaba 9-3 albo bmw 3 sedan... taki wymog stawia moja praca... a co do aut uzywanych-owszem, teoretycznie uzywane=tansze, ale mam teraz golfa uzywanego i co chcwila trzeba go odstawiac na warsztacik... co prawda jezdzi nim teraz moj ojciec, bo zwineli mu w Święta Bożego Narodzenia 2 auta prosto z garazu (juz stuknal mojego vw;/ )... nie mam zaufania do takich autek "uzywanych"... poza tym z racji mojego wieku ciezko bedzie mi dostac kredyt w banku komercyjnym, natomaist przy wplacie 30% nastepuje uproszczona procedura kredytowa i bank samochodowy predzej przyzna mi kredyt na samochod niz bank komercyjny... a o aucie na kredyt teraz mowimy, gdyz to auto bede finansowal z wlasnej kieszeni...
Saab Mój luby wielbi Saaby A cóż to za praca jeśli wolno spytać ?
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 22:28   #82
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
w zaleznosci od wersji silnikowej i wyposazenia od 35 do 50tys...

tu masz dokladne ceny... http://www.samar.pl/index.html?__lan...sec,70&mod=541

a tak wogole to na stronie peugeota masz info o nowej 207... tez swietne autko... ale wejdzie dopiero za jakies 6-12 mies...
Czyli za 35 puste pudełko?
Moim zdaniem używane w sensie 1-2 letnie, z niewielkim przebiegiem to najlepszy wybór. Można sobie wtedy pozwolić za te same pieniądze na większy samochodzik i lepsze wyposażenie. Wiadomo, że nowe autko już z chwilą wyjechania z salonu znacznie traci swą wartość...
Co do kredytów, to nie mam pojęcia, jak to jest z wiekiem. Sądziłam, że decydującym kryterium jest stały dochód i jego wysokość a wpłata na początku może ewentualnie wpłynąć na mniejsze raty.
Co do Peugeotów - to jakoś nie przypadły mi do gustu choć 607... jami jami tylko cena
Stary 2006-04-06, 22:38   #83
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allicjaa
Saab Mój luby wielbi Saaby A cóż to za praca jeśli wolno spytać ?
pierwsze 6 miesiecy-merchandiser w 3 firmach jednoczesnie, potem przez pol roku-rok przedst. handlowy, potem kierownik marketingu w firmie produkujacej oleje silnikowe rodzina ulozyla mi juz scenariusz wszystkie firmy to formy mojej rodziny, wiec praca gwarantowana

a co do 607-okropny ale to moje zdanie a jesli chodzi o to, ze 1-2 laetnie moze byc tansze, wieksze i lepiej wyposazone-zgadzam sie, jednak majac do dyspozycji taka sumke wole cos nowego, na pelnej gwarancji... a co do bankow i kredytow, owszem, wiek nie ma teoretycznie znaczenia, jednak przez pierwsze 6miesiecy jakby nie patrzec bede zartrudniony na czas okreslony... i to niedlugi czas, bo 6 miesiecy... dlatego licze, ze te 30% zwolni mnie z typowych procedur ubiegania sie o kredyt...
a jesli chodzi o pierwsza wpalte to owszem-to wplywa na zmniejszenie raty miesiecznej, jednak jesli wpacisz 20-30% (w zaleznosci od marki) to jestes zwolniona z dostarczania niektorych dokumentow i Twoj wniosek rozpatrywany jest niemal natychmiastowo...

Stary 2006-04-06, 22:43   #84
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
pierwsze 6 miesiecy-merchandiser w 3 firmach jednoczesnie, potem przez pol roku-rok przedst. handlowy, potem kierownik marketingu w firmie produkujacej oleje silnikowe rodzina ulozyla mi juz scenariusz wszystkie firmy to formy mojej rodziny, wiec praca gwarantowana
No to musimy nawiązać współpracę, bo ja poniekąd też w firmie motoryzacyjnej Oleje zawsze potrzebne, szczególnie w dobrej cenie, hihihi
Stary 2006-04-06, 22:46   #85
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
No to musimy nawiązać współpracę, bo ja poniekąd też w firmie motoryzacyjnej Oleje zawsze potrzebne, szczególnie w dobrej cenie, hihihi
z pewnoscia to za pare mies napewno skontaktuje sie z Toba w sprawach zawodowych

Stary 2006-04-06, 22:54   #86
talla
Raczkowanie

GG do talla

Przyjęło się, że kobiece autko jest malutkie (przynajmniej w "moich kręgach"), dlatego trudno mi wynegocjowac jakiś samochód z moim ojcem. Chyba muszę sama na niego zacząć składać..

Przepadam za szybką, "męską" jazdą i jedyne autka, jakie mi się podobają mają smukłą, sportową sylwetkę. Nie lubię małych, śmiesznych autek ani tych "rodzinnych".

Ahh, ja już chcę mieć własne!
Stary 2006-04-07, 00:15   #87
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Ja mam sentyment do starych Garbusów Te autka mają charakter i swój urok
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 00:42   #88
Rei
Zakorzenienie

GG do Rei

Ja pomykam Isuzu Trooper-em japoński smochód terenowy
na bardzo szerokich kołach,
srebrny metalik (benzyna)

a jak tata mi go zabiera to wtedy rozboijam się Meśkiem tatka dla równowagi

Nowe na blogu
Rei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 01:21   #89
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Hehehe, równowaga rzeczą ważną jest
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 08:37   #90
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
nawet nie musialem patrzec na fotki:P poznalem po linkach, ze chodzi o rx'a;p sliczne autko ale najbardziej podoba mi sie wersja rh400h, ze wzgledu na naped hybrydowy nie dosc, ze ekonomiczne, to jeszcze przyjazne dla srodowiska taki kolos a pali tyle co chocby C3:P
No cudo....
Ja jeżdzę na gazie - opłaca się, ale teraz zakładanie instalacji się nie opłaca. Tata ma diesla - cuuuuudownie mruczy

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości