|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Która z Was jeździ na rolkach?
Cytat:
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
Buahahahaha bardzo smieszne
![]() ![]() ![]() ![]() Poki co zdobywam szlify pod Kopcem - na błoniach. ![]() Tam jest istna patelnia, równo jak stół...ale za cholere nie zmienia to faktu ze te durne rolki zatrzymac sie nie chca!! ![]() |
|
|
|
|
#63 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
To ja się pochwalę
Wczoraj pojechałam do sportowego sklepu. Zmierzyłam 4 pary i okazało się, że te najdroższe za ok. 500 zł wcale nie są dla mnie najwygodniejsze. W końcu kupiłam takie za 250 - były przecenione z 350 bo to koniec serii. Mają oczywiście kauczukowe kółka, są sznurowane i jeden zatrzask klamrowy. Za ochraniacze dałam prawie drugie tyle - bo 160. Ale są bardzo wygodne i nie żałuję. Wczoraj od razu z synem pojechałam do parku. I jeździło mi się REWELACYJNIE! Faktycznie jak ktoś umie jeździć na łyżwach to z rolkami nie będzie miał problemu. Upadłam jedynie raz i to wtedy jak mi jedna noga zahaczyła o trawę - jechałam za blisko krawężnika ![]() W ogóle nie hamuję hamulcem, jakoś mam obawy, że się przewrócę, tylko wytracam prędkość skrętem. Nie wiem czy robię to dobrze, ale ważne, że skutecznie Generalnie świetna zabawa. Super sposób na ruch. Wróciłam do domu spocona jak myszka Obiecałam sobie, że teraz będę codziennie choć na pół godziny wychodzić na rolki. Wszystkim gorąco polecam I bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie rady |
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi narobiliście ochoty na jazdę.. szczególnie, że pogoda sprzyja itd.
Muszę się wybrać w końcu po rolki, zapewne w przyszły weekend, bo na tych staruchach nie chce już jezdzić..
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
a ja muszę czekać do końca kwietnia na moje, bo są u rodziców i nie mam ich jak wcześniej tu ściągnąć.. a myslę o rolkach cały rok, bo je po prostu kocham i tyle
zawsze jak gdzieś jadę to się przygladam jakie są warunki do jazdy
|
|
#66 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Błagam, nie wspominaj o kijkach
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
balansujesz na krawędzi
|
|
#68 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
To akurat ćwiczy równowagę
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tak zastanawiam bo tez bym się troche poruszała po tej długaśnej zimie ![]() Jeśli nie będziesz miała z kim iść to możesz spróbowac mnie wyciągnąć
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co namawiam kumpelę na kupno rolek Prawie ją przekonałam, tylko jeszcze się boi, że sobie nie poradzi... Ale jeszcze nie wie, że się myli
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
o rolki polecam plecam
kiedys sie jezdziło tereaz juz coraz rzadziej ale 'wypadąłoby' znowu sobie 'poskakac' i poprzypominac stare dobre czasy ![]() pzdr
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać jeszcze wieczorem-trzeba pogrzebać w szafie za jakimś dresikiem
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już nie offtopicujemy
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj byłam wieczorem na rolkach i powiem jedno:
nienawidzę chodników złożonych z dużych kwadratowych płyt i chodników brukowanych co prawda na tych z kostki da się jeszcze jechać, ale co to za jazda :/ zauważyłam wczoraj, ze zwykłych, prostych, asfaltoych [czy z czego to one są] chodników w moim mieście jak na lekarstwo |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
1. hmm w sumie dość łatwo
oczywiście wiele razy lądowałam na tyłku, ale później śmigałam i robiłam takie tam akrobacje (typu manual czy jakieś inne 2. zwróć uwagę na ich rodzaj. są rolki do jazdy szybkiej i do ewolucji (i chyba jakies normalne, ale nie jestem pewna) i wybierz te które Ci będą pasować a i pamiętaj weź sobie ze dwa rozmiary większe.
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego większe? przecież wtedy stopa będzie "latac" w bucie i dużo łatwiej o kontuzję!
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
może Kleo myślała pod kątem ubioru gruuuubych skarpet
albo może "noga Agi jeszce urośnie ![]() fakt, jeśli rolki będą niedopasowane bardzo łatwo o zwichnięcie kostki, w najlepszym wypadku. |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie sama mam za duże. Niestety nie jestem w stanie wymienić, bo były dl amnie sprowadzone i są ciut za duże dlatego jeżdżę w tycj samych skarpetach co na snowboardzie i jakoś się udało
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja od roku zbieram się do kupna rolek i nauczenia sie na nich jezdzic...po na razie to tylko mykamy z TŻ na naszych ukochanych rowerkach
ale kusza mnie te rolki, ostatnio jak byliśmy w sklepie to sobie jedne oglądalam, ale ja nie wiem czy dam rade Mój TŻ mnie bardzo namawia, z jednej strony fajnie byloby sobie pojedzic, ale z drugiej... czasami potykam sie na prostej drodze
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Qrcze a ja ze swoich wyroslam ( czyt. stopa mi urosla
) ale napewno niedlugo kupie sobie nowe i bede smigac po ulicach Gdanska Kocham rolki nade wszystkie inne mlodziezowe srodki transportu
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
jezdzilam na rolkach jak bylam jeszcze w podstawowce :d nauczylam sie na lyzwach a pozniej rolki :d teraz tez bym pojezdzila podobno tego sie nie zapomina jak jazdy na rowerze
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odbycia pierwszej jazdy
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja pierwsza jazda wygladala podobnie.. (tylko, ze ja juz "smigalam" jak mialam 5 lat )chyba tylko raz sie wywalilam
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś już ktoś w tym wątku pisał, że poprzez stawianie jednej nogi prostopadle do kierunku jazdy
![]() hmm, ja robię to różnie: poprzez właśnie skierowanie jednej nogi w prawie prostopadłym kierunku poprzez skręty trawniki ![]() krzaki ![]() "piruety" [ale to tylko przy w miarę wolnej jeździe] czasami skorzystam z hamulca, ale to bardzo żadko robię [jakoś nie mam obaw o przewrócenie się, może jestem pozbawiona jakiejś części mózgu i nie potrafię ocenić ryzyka? i to nei tylko w tej sytuacji tak się dzieje;/] itd |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kolezanka przez pierwsze tygodnie nauki za cho***e nie mogla sie nauczyc hamowac (nie wiem dlaczego ) i jej sposobem byl wjaz na piasek czy jakis trawnik.. A jakie miala oczy jak sie rozpedzila a wkolo byl sam asfalcik
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
przyłączam się do wielbicieli jazdy na rolkach - dziś po raz 1 od ponad 5 lat znowu jeździłam
i nawet nie zaliczyłam upadku, torchę mam kostki tylko obtarte , ale jestem nawet z siebie zadowolona, w miarę ok mi poszło ![]() jak kiedyś miałam rolki, to raczej były zabawki - plastikowe kółka itp, a jak tydzień temu poszłam do sklepu to qrcze nie wiedziałam czym mam się kierować przy kupnie, z poradą sprzedawcy nabyłam (tzn. mój TŻ zrobił mi urodzinoy prezent ) rollerblady ![]() ![]() śliczniutkie i naprawdę rewelacyjnie się w nich jeździ - jutro znowu idę ![]() ps. po dzisiejszym dniu wymontowałam hamulec- też myślę, że hamowanie nim jest do bani :/ miłego rollkowania i jak najmniej upadków
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo 1) podobno może zatkać łożyska 2) tutaj to dopiero można wywinąć orła bardziej boję się piasku niż hamowania hamulcem [wiecie, rozumiecie małe drobinki piasku + podłoże + nasze kółka, czyli kółka nasze tracą grunt na drobinkach piasku, a te działają jak małe kuleczki, przez co wywrotka gotowa [jak nieraz w filmach bywa: rozsypane korale = człowiek leży na ziemi]
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Póki co namawiam kumpelę na kupno rolek 

dlaczego większe? przecież wtedy stopa będzie "latac" w bucie i dużo łatwiej o kontuzję!

) ale napewno niedlugo kupie sobie nowe i bede smigac po ulicach Gdanska
Corpus Delicta