|
|
#61 | |
|
Raróg
|
Dot.: Nowe podforum
Dlaczego ta dyskusja nie rozwinęła się tak w wątku z sondą? Czyżby techniczne powodowało jakiś tajemniczy wzrost inwencji twórczej?
Ten wątek jest kierowany do konkretnych osób, ale gratulacje, udało Wam się już zniechęcić jego autorkę. Monyczkaaa, "Moje gotowanie" było przykładem, nie wiem, co w tym wkurzającego, za to teksty "idźcie sobie na inne forum" to są dopiero niezwykle uprzejme. Aetrena, dziekuję, ale nie musisz zadawać sobie trudu tłumaczenia nam, do czego służą inne podfora. I nikt Ci nie pisze o "sierści pieska na ukochanym sweterku", uznając to za przeważający argument. Oceniajka nie upadła, jest przenoszona tutaj. My tylko grzecznie zapytałyśmy, akurat jesteśmy autorkami tak wielu bezsensownych wątków na wizażu, żeby za te dwa zasłużyć na teksty o "znudzonych Koleżankach Aktywistkach" tupiących nogą domagając się spełnienia naszego widzimisię, nie potrafiących korzystać z "niezmierzonego" internetu. Czekałyśmy nie na Wasze wypowiedzi tutaj, tymczasem urządziłyscie sobie niezłą nagonkę, więc nie wiem, komu się tutaj nudzi. Po co prowokujecie? Chciałyśmy tylko wyjaśnienia (nie od Was), dlaczego zdanie zostało zmienione, po to jest techniczne, zapomiałaś tego wyjaśnić. Mamy to cholerne prawo zadać pytanie, a może się mylę, coś mnie ominęło i nie żyję od jakiegoś czasu w wolnym kraju? Jesli nie, to nie, świat mi się nie zawali, nie trzeba nas od razu mieszać z błotem, a urządziłyście sobie z tego wielką świąteczną radochę. Nikt nie powiedział, że macie spadać, link do wątku, gdzie toczy się dyskusja jest w pierwszym poście, chyba go widać. "Jak prawie zawsze i wszędzie" to chyba my mamy spadać, co my przecież w ogóle robimy na wizażu, głupie kociary, które na pewno łażą z tłustymi włosami i w porozciąganych swetrach po śmietnikach z puszkami whiskasa w ręku; trzeba im nawet tłumaczyć, do czego są tu poszczególne podfora Nie chcę i nie lubię pisać takich rzeczy, nie jestem taką osobą, cóż, widocznie dałam się sprowokować, ale traktować się jak idiotki za jeden pomysł (nawet nie mój) nie pozwolę. Dlaczego wypowiedzi na "nie" w sprawie innych tematów mogą być wypowiadane kulturalnie, a z nas robi się istne kretynki? No to polowania na czarownice z kotami ciąg dalszy.
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma nic gorszego niż przesada - właśnie to zrobiłaś
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ani odpowiedni moment, ani miejsce, ani temat. Możemy sobie podyskutować, ale na pewno argumenty typu 'jak wam się nie podoba, to wypraszamy na inne forum' są poniżej pasa. Ja bardzo lubię forum o zwierzętach na gazeta.pl, piszą tam bardzo sympatyczne panie weterynarz, kiedyś nawet zdiagnozowałam dzięki nim chorobę świnki morskiej mojej koleżanki Wesołego jajka
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co,ta dyskusja naprawde robi sie coraz bardziej chora.
Ale idac wlasnie tym tropem mozna podejsc jeszcze z drugiej strony do tego-po co wogole zakladac jakiekolwiek podfora? AgaZ napisala wyraznie-jezeli forum nie bedzie cieszylo sie powodzeniem-wtedy zostanie zlikwidowane ale dziekujemy ze mamy Wasza zgode na jego otwarcie i przekonanie sie ze to byl zly pomysl. Moze rzeczywiscie jest tak,ze wiele osob nie opowiedzialo sie za zadna ze stron bo sobie to "olalo" ale w takim razie znaczy to,ze im te podforum wcale nie bedzie przeszkadzac. Nie bedziemy robic tragedii jezeli nasz pomysl uznany zostanie za zly a nasze argumenty za niewystarczajace-chociaz wydaje mi sie ze dla kogos kto i tak juz przesadzil ze to zly pomysl i jest przeciwny,to co bysmy nie powiedzialy bedzie niewystarczajacym argumentem-naprawde damy sobie rade. Bedziemy rozmawiac o kupkach naszych pupilkow i siersci na sweterkach na watku na plotkowym. Negujecie kazde slowo jakie powiemy/napiszemy. Same wymyslilyscie te tupniecie ktorego ja kompletnie nie rozumiem(i nie tylko ja) bo nikt sie tu nie obraza i nie fochuje ale dobrze,niech bedzie. Tupiemy. |
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma nic gorszego niż przesada - właśnie to zrobiłaś Cytat:
Zarzucasz komukolwiek brak kultury? Uważam, że dziewczyny wypowiadają się bardzo kulturalnie. A że nie podobają Ci się argumenty Wizażanek, które są na "nie"... Jak to się mówi, jakie pytanie, taka odpowiedź. Trzy strony wątku, a ja nadal nie spotkałam porządnego argumentu na powstanie podforum. To powiedziała Szczurza Mama, zakochana w swoim słodkim Ogonku ![]() I nie potrzebująca nowego podforum. P.S. Naprawdę wątpię, żeby powstało podforum tylko o zwierzakach. Póki co wszystkie maniaczki kotów, psów, chomiczków, rybek są trzymane w "ryzach" pojedynczych wątków. Co będzie, jak powstanie Zwierzakowe Podforum? Każda zapragnie mieć swój wątek. Nadmiar wątków i przeciążenie sieci gotowe... Może jakieś połączenie z inną tematyką?... Tylko z czym
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego powstala taka klotnia o jedno forum? Wszystko mozna zalatwic spokojnie,kazda rozmowe mozna rowniez spokojnie przeprowadzic. Jedna i druga strona moze grzecznie przedstawiac swoje argumenty,wkulturalny sposob. Jezeli ktoras z nas-zwoleniczek forum o zwierzakach przesadzila to przepraszam i jestem za ty,aby rozmowa przebiegala w innej atmosferze. Co do forum na gazeta.pl zupelnie sie zgadzam poniewaz i ja czesto udzielam sie na nim. Dlatego myslalam zeby na Wizazu moznabylo rowniez zasiegac takich porad. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Zamieszczone tutaj wypowiedzi przeciwniczek (nie wskaze "palcem") nowego podforum o zwierzetach uwazam za trywializowanie i bagatelizowanie problemu. Sa ludzie, opiekujacy sie zwierzetami, ktorzy uwazaja, ze zwierzakowi wystarczy dac jesc i dac gdzie spac. Mysle, ze osoby, ktore glosowaly w sondzie na TAK, to ludzie, ktorzy naprawde kochaja zwierzeta, sa ich pasja i sa z nimi zwiazane emocjonalnie. Zwierze to dla nich ktos wiecej, jest jak przyjaciel. Tymi i innymi przemysleniami, jak i doswiadczeniami jesli chodzi o sama opieke, chcialysmy sie dzielic w specjalnym do tego miejscu. Bo czesto problemy ,jakie napotykamy podczas takiej opieki sa o wiele powazniejsze niz tego typu co "czuje sie dzis jak kupa" czy "czym wysmarowac dzis buzie?". I to jest wlasnie dla nas problemem, gdyz uwazamy, iz plotkowe nie jest dobrym miejscem do dyskusji na temat zwierzat.
Jesli Gora zadecyduje inaczej - swiat sie nie zawali. Juz od dawna udzielam sie na forum stricte zwierzecym i takich miejsc jest duzo w Internecie. Dla mnie jednak wizaz.pl jest jak wirtualny dom - miejsce, w ktorym moge mowic o wszystkim. Wizaz.pl to forum, ktore mogloby nosi nazwe "lifestyle" - rozmawiamy o wszystkich aspektach zycia. A ten dotyczacy moich zwierzat, jest dla mnie jednym z najwazniejszych, i dlatego uwazam, iz powinno sie przydzielic mu odpowiednie miejsce. |
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Trzy strony wątku, a ja nadal nie spotkałam porządnego argumentu na powstanie podforum.
Rachela na plotkowym jest watek na ten temat. Tak odbywalo sie glosowanie za lub przeciw i tam rozmawialysmy czy takie podforum mogloby powstac czy nie,czy jest sens czy nie. |
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie więc może jakieś pomysły, z jakim innym pod-forum można by połączyć zwierzęta?... Były jeszcze inne propozycje stworzenia pod-?... Bo może to by był jakiś pomysł na zwiększenie szans na stworzenie Zwierzaków. Ivvonko... Ręce mi opadły. Czy więc wg Ciebie osoby, które głosowały w sondzie na NIE, to ludzie, którzy nienawidzą zwierząt i ich los mają głęboko... hm... gdzieś?
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja teraz nie mam pomyslu tzn mysle ze powinnysmy sie nad tym wszystkie zastanowic i podjac decyzje wspolnie tak,aby wszyscy byli zadowoleni ![]() Mamy zatem teraz do myslenia i wierze ze razem wspolnie cos wymyslimy. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzastin- kobieta bez serca
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedziec o kimś - nudzi Ci się - to nie to samo - co jesteś nudziarą Natomiast - zareagowałaś bardzo emocjonalnie moim daniem, i co więcej - egzaltowanie. Kilkakrotnie posunęłaś się nawet do nadinterpretacji wypowiedzi - i tu już będąc nieco złośliwą: nie mój to problem, skoro ktoś ma trudności z czytaniem tekstu ze zrozumieniem. Zatem nie produkuję sie dalej, w sprostowania się nie bawię. BTW - Ja nigdy nikogo jak idiotkę traktować nie muszę .Zacytuj mi, proszę, fragmenty w moich wypowiedziach w których brak kultury mi zarzucasz (nie myl proszę z ironią, będę bardzo wdzięczna). Chętnie przeproszę za wystającą mi zatem z butów słomę. Ja się wypowiedziałam na ''tamtym wątku'' także. Zakładacie wątek tu, pojawiają się tu komenty i pytania - pojawiły się i odpowiedzi. To nie ma znaczenia, gdzie. Bo - z całym szacunkiem - SuperModerator powiedział: idźcie tam z powrotem..? Mogę się do tego ustosunkować tak, jak tego pragnę. Wizażowego prawa tym nie łamię. Skłonna byłam. Skoro konsekwenscja nie została zachowana - czemu to ja mam dochowywać jej wierności..?A my mamy to cholerne prawo o temacie podyskutować. Że cisną Cię, przykładowo, czyjeś opinie jak kamyk w bucie - przykro mi. Nie zawsze od życia dostajemy to, czego chcemy. I stwierdzenie to się tyczy - obu stron. Niech zwycięży lepszy ![]() .Cytat:
To - wg mnie - ktoś więcej - niż ukochane zwierzątko Moim skromnym zdaniem, naturalnie.
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Nie stawiajmy tak tej sprawy.
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Powaznie potraftowalam cala dyskuse i wzielam sie za myslenie z czym moznaby te podforum polaczyc.
Widze,ze zrob to sama ma kilka podfor-bizuteria,decoupage,druty igla i szydelki oraz dom i ogrod. Wydaje mi sie ze moznaby te podforum polaczyc z wlasnie dom i ogrod. A tak apropo-czy nie wydaje sie fam ze to podfora sa niepotrzebne?Przeciez cale zrob to sama polega na robieniu robotek i ozdob... Zamiast nich mogly powstac inne podfora,z inna tematyka. |
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie traktuję sprawy w ten sposób.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Tak to odbieram - skoro wizaz.pl ma byc miejscem, gdzie mowi sie tylko o szminkach, kremach z kwasami czy depilacji. A sprawa zalozenia pod-forum o szydelkowaniu byla wiekszym priorytetem niz pod-forum o zwierzetach... A jak ma sie szydelko do mojego zwierzecia? Skoro cos jest wazniejsze od drugiego...
Uwazam, ze ludzie, ktorzy glosowali na NIE po prostu nie maja potrzeby rozmawiania o swoich zwierzatach. Czy maja je gdzies? Nie wiem. Ankieta jest anonimowa, nawet jesli bym chciala, nie zapytam kazdego z osobna. Zaczynam watpic w to, czy byl w ogole jakikolwiek sens zakladania mojego watku o swoim pupilu? Swoja argumentacja jedynie zrazacie. Zawezajac i ograniczajac tematyke forum dzialacie tylko na jego niekorzysc. |
|
|
|
#77 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie jak ŻADNA z nas nie napisałą, że taka osoba ["kociara"] musi być niezadbana z puszką karmyw ręku czy tez nie nazwałyśmy was nigdzie, podkreslam, nigdzie, kretynkami, itp sama to dopowiedziałaś, ja w życiu nei nazwałabym NIKOGO w ten sposób, zwłaszcza przy tak "błahej " sprawie, więc z moich ust tego nie wyciągnęłaś, co najwyżej ze swoich Cytat:
Cytat:
a dlaczego rozmowa rozwinęła się właśnie W TYM wątku? bo tutaj jest "bliżej" powstania nowego forum, niż w poprzednim temacie, Wy mogłyście w kilku postach pod rząd tupać "dlaczego nie ma jeszcze tego forum" "dlaczego Aga tak napisała a Zło mówi inaczej?" ale my już nie możemy tupnąć i powiedzieć: "a my nie widzimy powodu do powstania takiego działu" ? poza tym, jak już pisałam, KOCHAM SWOJEGO KOTA i jeśli miałabym wybierać: kupić jedzenie sobie czy jemu - wybrałabym karmę dla kota, nawet jeśli ja miałabym chodzić głodna, co nie wyklucza tego, że jestem na "nie" w kwestii powstania nowego działu |
|||
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokażcie, że wątków o zwierzakach jest naprawdę tak wiele, że potrzeba nowego działu - a będę za jego powstaniem nikt nie zwęża i nie ogranicza tematyki forum - powstanie wiele tematów o zwierzętach [ale ie tworzonych na "potrzebę chwili" aby tylko pokazac im, że naprawdę jest to potrzebne] - bedziecie miały "w ręku" mocniejszy argument jak narazie jest go brak |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś na forum ''wyglądowym'' - i zaskoczona jesteś tym, ze ktoś inaczej postrzega sensowność rozmawiania o pieskach, szydełku i kremach? Naturalnie, że zniechęcam, że zrażam. Skoro nie chcę tego podForum, argumentuję ''przeciwko'', Wasza w tym rola argumentować ''za''. Ja Wam robię takie zamieszanie..? Opinią? Trafiłyście na mnie Pracować mi się nie chce (choć mam co kreślić), a że siedzieć przy kompie muszę...Słabą wolę mam, chętnie porozmawiam, (i się poobijam ).Obiadu gotować nie muszę, bo jak przystało na modelowego leniwca, zagoniłam do garów - kogo trzeba...Pech zatem... Nie zarzucajcie mi proszę braku kultury np. i robienia z kogoś idiotki - dlatego że akuratnie biorę udział w dyskusji, a moje zapatrywanie na określoną sprawę się Wam zwyczajnie nie podoba.
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko czy jest sens tupac? My podobno tupnelysmy wiec teraz Wy tez musicie? Jezeli tak-tupcie,tupmy razem a napewno do czegos dojdziemy. Zaczyna sie robic-oko za oko... I dlatego twierdze ze cala dyskusja idzie nie w tym kierunku co trzeba... |
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W konsekwencji - owszem. ''Mężczyzna'' (TZ) może (powinien) równać się ''intymnie'', natomiast ''intymnie'' nie musi równać się ''mężczyzna''. Moim zdaniem. Intymnie służy głównie wymianie poglądów - na tzw. tematy delikatne. Bywa, że drażliwe. A że te głównie związane są z mężczyznami, TZ - naturalnie...
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro jestem przeciwko, dziwnym byłoby, gdybym podawaął argumenty "za" Wy mozecie podwazyć moje argumenty swoimi, wartoścowymi i naprawde mocnymi, kwestia wynajdywania ich, pokazania wszystkim i przekonania do własnej opinii, własnego poglądu, wyzwaniem jest przekonać i nas, przeciwniczki, bo jak narazie podstawą jest tak przedstawić argumenty "za" aby szefostwo sie zgodziło na podforum |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bierz tego dosłownie |
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wystarczy zobaczyc jaka popularnoascia cieszyly sie te powstale np watek Shem o Jej szczurkach ![]() Zanim powstalo podforum o szydelkowaniu tez nie widzialam watkow na ten temat na plotkowym. Dlatego wydaje mi sie ze kiedy te podforum by powstalo nie pisalybysmy o wszystkim co zwiazane z naszymi pupilami w jednym watku tylk moglybysmy zakladac ich wiecej i dzieki temu forum te mysle cieszyloby sie powodzeniem. |
|
|
|
|
#86 | |
|
Raróg
|
Nadinterpretuję?
Być może, mogę robić chyba to samo, co Wy ![]() Szefostwo raz się zgodziło, raz nie... Byłam za tym, żeby poczekać z tym wątkiem, a tak mamy co mamy.
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Traktuj innych tak, jak chciałabyś Ty być traktowany. Tyle regulamin. Ja niegrzeczności wciąż nie zauważam. Zauważam natomiast - że coraz bardziej, chyba - zaczynacie się Dziewczęta - emocjonować. Nie zarzucajcie mi proszę ''wzburzonych stanów emocjonalnych'' - jeśli jakieś są Wam teraz nieobce - dlatego tylko, że być może - denerwujecie się coraz mocniej. Nie widzę powodu zresztą.
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z mojej strony nie ma żadnych emocji negatywnych czy pozytywnych |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wskazałam - jedynie - jakie ja widzę przeciwności. Dla tego pomysłu. Natomiast - moim zdaniem - Ty w swojej wypowiedzi - posunęłaś się ''dużo dalej''. Poprzez - nie boję się użyć takiego określenia - swoje przewrażliwienie - doszukując się na siebie (???) napaści.
|
|
|
#90 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po to zeby rozmowa nie przerodzila sie w kolejna chora dyskusje bo z kazdym kolejnym watkiem widac ze wlasnie w taka sie przeradza a ze takich sytuacji nie lubie to staram sie aby nie powstawaly. I tak,ja wlasnie tak traktuje innych-tak jak chcialabym byc traktowana. Zawsze z szacunkiem Aeterno,nie wiem jak Ty ale ja jestem akurat bardzo spokojna. Nie zauwazylam u siebie symptomow nadpobudliwosci czy zbytnich emocji. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.