|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 cz. 2- skoki, uśmiechy i inne historie
To mój stwór
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Konwalia, Ty chyba pisałaś, że masz podgrzewacz i nie używasz? Jaki masz? Nie chcesz go odsprzedać?
Niestety chyba będę zmuszona do podawania mm... Lilka od 2 tyg przybrała 100g.
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra, jaki slodziak! I jakie ma długie rzęsy!
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() U spałam go w końcu jak zwykle musiałam do domu targać gondolę i kołysać aż panele skrzypią nigdzie indziej nie zaśnie a jak spać chociaż na chwilę nie pójdzie to jest masakra strasznie nie dobry
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
A była sprawdzana pod kątem refluksu? Koleżance córcia nie przybierała, chociaż ciągle na cycku i okazało się, że to refluks.
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Sandra- słodziak!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#67 |
|
Erudycja
|
Ja mam tak samo, Ali już przeszło ale ja mam trochę na przedramionach
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Kill me kill me!!!!! Te dzieci mnie wykończą!!!! Mała co godzinę wyje w nocy.... a w dzien cały czas spi..... Z sie chyba od niej zaraziła wyciem bo musiałam dzisiaj do niej 3 razy chodzic.....to piciu, to siku...... MASAKRA!!!!
Gosia-jak ja cie kobieto rozumiem!!!! Cały czas po pracy jest tylko-siku, jesc, bawic sie, śpiewaj mama- nie śpiewaj mama, chodź mama-nie chodź mama..... Ide dzisiaj do fryzjera-juhuuuu-normalnie ide 1 raz od 9 mies.... kumpela sie smieje ze jak w ciazy czeka sie na dziecko to ja czekałam na fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sandra-super ze jest lepiej!!! Kibicuje ci z całego serca a co do tz-kochana-jestes jeszcze młodziutka, całe zycie przed toba-jak ci sie nie układa z nim-to go zostaw-znajdziesz lepszego towarzysza-spójrz na Styske- jeszcze nie jednemu facetowi zawróciła w głowie..... ehhh jakby człowiek chciał miec te dwadziesciakilka lat..... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info odnośnie BabyBjorn. Docelowo mam w planach Tulę, ale nosidło było tanie 15zł, więc traktuje je jako testowe czy Olga da się w nie zapakować.
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Bluegirl-ja mam nosidło babybjorn-dostałam od siostry-nosiłam w nim moja Z a siostra swoje 2 córy-i ja sobie je bardzo chwale....... nigdy żadna nie miała problemów.... a w usa to jest nr 1 dla niemowląt od urodzenia.... wiec nie wiem....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku
u nas noc całkiem udana dokarmiłam ją na śpiocha o 23, pobudki o 2 i o 5 na jedzenie. Koło 6 też się obudziła, ale tylko puściła bąka i zasnęła dalej i tak wstałyśmy o 9:30 da się żyćSandra ślicznego masz synka. Fajnie, że już się lepiej czujesz, przykro mi tylko, że z TŻem się psuje, do tej pory jak o nim pisałaś to raczej odnosiłam wrażenie, że to fajny facet i stara się pomóc jak może. Justyna witaj z nami, napisz coś więcej ![]() Dziewczyny z zębatymi maluchami - jak to u Was wyglądało? Zosia już w tamtym tygodniu była marudna i nie chciała jeść, a od wczoraj jakaś masakra, w ciągu dnia ma co jakiś czas ataki płaczu tak z niczego, potem jakby zapomina i za jakiś czas znowu ryk. Nie ma zaczerwienionych dziąseł, ale są takie jakby szersze. Slini się na potęgę i pakuje wszystko do buzi, ale tak ma już od miesiąca, więc już sama nie wiem... Myślicie, że to mogą być zęby? Jak długo to może trwać? |
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, a czymś smarowas? Jadłas nabiał?
Inka, biedna Ty ![]() EveryGirl, moja tez się slini. Jak położę ja na brzuszku to pod nią robi się kałuża ale nic jeszcze nie idzie. Wczoraj znowu zrobiłam zakupy online w Piotrze i Pawle. Dzisiaj pan przyniósł mi reklamówki pod drzwi, zapłaciłam u niego karta żyć nie umierać. Nie muszę się z Klarą tłuc po sklepach na większe zakupy.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2017-02-07 o 12:05 |
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny-muszę sie jakos zmotywować do biegania i basenu....stwierdziłam ze sobie sprezentuje smartwatch..... ktoś moze cos poleca???
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie za małe. Juz w smartfonie ledwo się wyrabiam i nie trafiam w klawisze
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
11 listopada przez cesarskie cięcie przyszedł na świat mój kochany skarb Antoś, był malutki, bo ważył tylko 2860, ale teraz, mając prawie trzy miesiące waży ponad 6 kg☺ od przeszło miesiąca przesypia mi całą noc, tyle że ja go kładę spać na noc dopiero o 22, a budzę o 7. Czasami wierci się w nocy, ale wtedy wstaję, daję mu smoka albo chowam rączki i śpimy dalej☺ do tej pory nie było z nim żadnego problemu, ale od jakichś dwóch tygodni zachowuje się dziwnie przy piersi. Poje 5 minut, odrywa głowę i płacz, nawet nie chce na pierś znowu spojrzeć😢 dlatego od pewnego czasu dostaje mm i pewnie niedługo całkiem na nie przejdziemy. Może któraś z Was tak miała i może wiedzieć, o co chodzi mojemu dziecku?
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Justyna u nas tak było-w zasadzie jest do teraz-pociekła kilka sekund.... potem wycie.... a potem znowu sie przeprasza z cycem i je.... w zasadzie-każda z nas miała tak z dzieckiem.... moze byc jeszcze kryzys laktacyjny u ciebie.... nie poddawaj sie!!! Ściągaj laktatorem zeby ci nie zanikło i karm moze butelka a co jakis czas przystawiaj.......
|
|
|
#77 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuję się jak służąca uwięziona w wierzy nie mająca prawa do swojego życia i przyjemności. Tylko rób przy dziecku usługuj jemu i nawet dziękuję nie usłyszę. I nie rozmowy nic nie dają a dziecku nie chce zabierać ojca. Ciężko mi uwierzyć jaka ja byłam w nim zakochana, nie wiem czy to kryzys czy co mam wrażenie, że go nie kocham i wprost marzę o życiu bez niego. Za szybko się zdecydowałam na dziecko albo nie nacieszyłam się związkiem jak mówiła to moja psycholog albo go nie poznałam stąd teraz problemy. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Mój tak ma od rana tylko jest na butli ciągnie 2-3 razy a zaraz taki krzyk, że nie idzie go uspokoić ani zmusić do jedzenia dalej tym sposobem o 5 rano jadł ostatni raz a do teraz praktycznie nic nie wiem czy to zęby czy skok
|
||
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam mojego jogina takie ćwiczenie nam wskazała pani doktor IMG_3062.jpgIMG_3066.jpgIMG_3065.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam juz o tym,ze to normalne od trzeciego miesiąca.Do Maluszków trafia wiele wiecej bodźców i sa niespokojne. Maja na oku wiecej ciekawszych rzeczy niż jedzenie. Podobno mija. Niestety tez wiele kobiet w tym okresie właśnie rzuca kp, a to nie w tym problem.
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Lunus-ta choinka jest moze z home&you??
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Sandra a czemu ty czekasz z tym obiadem, nie może sobie odgrzać? Nie daj zrobić z siebie służącej.
A żeby cię pocieszyć to temu dziecku znajomych nic nie jest, bardzo aktywne i tyle. Dziś ma półtora roczku, wciąż jest wulkanem energii ale juz mniej beczy bo umie pokazać o co mu chodzi. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pomimo pobudki o 4, dość przyjemne przedpołudnie. Choć fakt, teraz bujam na kolanach księżniczkę, bo obudziła się niedospana i marudna. W kuchni czeka na dokończenie ciasto, ale to już jak wstanie. Przy robieniu ciasta, tak oto mi towarzyszyła.
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jeszcze udało mi sie ja schować przed mężem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz nowa część? Szok Szok!
Fasolka, pięknaś i Młody też przystojniaczek
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Wkoncu was nadrobilam i witam w nowym wątku
![]() Moja ma raz lepsze, raz gorsze dni, ale nie narzekam. Sama zasypia w nocy, na drzemki tez. Juz kładziemy ją ok 21, a nie jak kiedyś zasypiala 22:30. Mamy teraz wiecej czasu dla siebie. W nocy jedna, albo dwie pobudki. Cyc na 10 min i spi dalej. |
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
A ja Wam przedstawiam krola na swoim nowym tronie: ImageUploadedByWizaz Forum1486482690.863902.jpg
Leoś dostał prezent od swojej chrzestnej ![]() Dziewczyny, czy planujecie w tym roku jakis ogródek dla Malucha? Chodzi mi o warzywka jakies. Jeśli tak to co będziecie siać/sadzać?
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co ja mam co roku ogródek i zawsze mam pomidorki ogórki kabaczek cukinie dynie i owoce przeróżne czasami siejemy por lub sałatę ale zadko moze w tym roku poszerzymy nasz zieleniak o inne warzywa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
A my po wizycie u lekarza i Bartek ma antybiotyk
zaczął wczoraj pokaszliwać i okazuje się że gardło chore. Podłapał od starszego, który też coś nie bardzo zdrowiejeWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

i tak wstałyśmy o 9:30

Big Day - 7 czerwiec
od przeszło miesiąca przesypia mi całą noc, tyle że ja go kładę spać na noc dopiero o 22, a budzę o 7. Czasami wierci się w nocy, ale wtedy wstaję, daję mu smoka albo chowam rączki i śpimy dalej
dlatego od pewnego czasu dostaje mm i pewnie niedługo całkiem na nie przejdziemy. Może któraś z Was tak miała i może wiedzieć, o co chodzi mojemu dziecku?

zaczął wczoraj pokaszliwać i okazuje się że gardło chore. Podłapał od starszego, który też coś nie bardzo zdrowieje