![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. V
Również wybieram się do lidla. Chcę zobaczyć te tuniki i spodenki dla niemowląt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no moja ma całkiem na odwrot wlasnie. Wszystko by Dzidziuniowi oddała :p ale ona tak ma po prostu. Ja jej niegdy ani do pożyczania niczego nie zmuszalam czy tam do dzielenia sie bo uważam ze nie musi sie wcale dzielić z dziecmi nad jeziorem czy na placu zabaw swoimi zabawkami jesli nie chce a juz tymbardziej jak ona sie nimi bawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Nowa no wlasnie melisek nie brałam bo zal mi troche kasy jak moge miec praktycznie to samo za mniejsze pieniądze a podobno producent ten sam :p Jak beda wygodne to mysle ze na jednej parze sie nie skonczy ![]() W czwartek tez bede musiała skoczyć do lidla bo beda ubrania dla starszaków ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Pokaze kołyskę jak wejdę do domu bo od godziny siedze z cora na podworku ![]() Stoi w salonie bo sypialnie trzeba troche przemeblować :p i materac musZe kupic do tej kołyski. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Wantxme - tez moge wziac muzyke ze soba ale kompletnie nie wiem co mogloby mi pomoc w takiej chwili. Na pewno wezme ebooka, ale pewnie bede czytala dopiero po porodzie przy karmieniu
![]() Nadiak - brawa za torbe! ![]() Raduska - wczoraj jak wglebialam sie w temat czopow, to przeczytalam gdzies, ze ten wlasnie podbarwiony krwia zwiastuje bardzo bliski termin porodu, moj byl bezbarwny, galaretowaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Nadiak do skurczow o nazwie "contractions " najprostsza i najbardziej czytelna. Ja mam przykaz od razu jechac do szpitala jak zaczną sie skurcze po zweryfikowaniu czy to napewno te (wzięcie kapieli) ,czeka mnie troche drogi do pokonania a po drugie ze względu na pierwsze cc musi to byc monitorowane.
A do karmienia piersia całości nazwy mi nie wyświetla widze ale zaczyna sie "breastfeeding" klika sie ktora piers dziecko ciągnie i ile czasu nalicza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Fajne te baleriny, tez czekam na recenzje czy wygodne
![]() Dziewczyny wlasnie! Mam pytanie - jakie ciuchy sa wygodne do karmienia? Jakies rozpinane koszule + jeansy, czy tuniki??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
hmmm wlasnie sie zastanawiam nad ta muzyka , czy koniec koncow nie bedzie mnie zwyczajnie wkur....
![]() raduska , fajne buty ![]()
#67 |
Wtajemniczenie
|
Ojoj balerinki!!! Mam dwie pary ale nie melissa tylko mel by mellissa które niby są jak bershka dla zary. Dobrze sie sprawdzały póki co i jestem z nich zadowolona Wiec kukne czy są zaxy u mnie w internetach!
Ja mam wciąż schizy ze to zaraz. Co pójdę na 2 (romantycznie u nas) to kminie czy czyści. Teraz wlasnie wróciłam (nadal romantycznie) i czuje lekkie skurcze jak na okres ale za chwile przejdą jak je znam. Siła umysłu... Brawa za torbe Nadiak! Bagheera fajny Twój płaszczyk ! Ja mykam bez dopinania haha Copy a Twój przyszedł?? Pamietam ze zamawiałas niedawno! Ja czekam na jedne najeczki bo wydaje mi sie ze miałam ten model i kochałam nad życie... ale kurier jak kurier ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ps. Po co mierzyc czas jedzenia z piersi? Pierwszy raz o tym slysze, ze sie mierzy czas i nie wiem po co
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ejda ja wczoraj na tym basenie czułam sie jakby mi dziecko w kroku siedziało dosłownie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Co do muzyki mam playliste 'szpital' w tidalu i sobie zapuszczę na sluchawkach w razie czego. Bardzo relaksuje mnie gra best fiends również Wiec jeśli chcecie zabić czas to polecam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Przezduzeem w mojej książce od tracy hogg jest cos o mleku i fazach - ze są trzy fazy które maja różne mleko w zależności od tego ile dziecko wyssie... potem mogę looknac ale chyba musze zrobić notatki z tej książki bo zapominam co czytam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#71 |
Wtajemniczenie
|
A ja ostatnio widzialam stanik do karmienia z taka mała ala wstazka, ktora sluzyla wlasnie do zaznaczania, ktora piersia skonczylo sie karmic. Musze sobie ten pomysl skopiowac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Ja muzyki nie planuję zabierać ze sobą na porodówkę
![]() Jakoś nie mam jakiejś swojej ulubionej która mogłaby mnie w jakikolwiek sposób zrelaksować także dla mnie to bezsensu. Co do ciuchów do karmienia to na razie nic nie planuję. Tak samo było na początku ciąży kiedy ciągle myślałam o tym co ja ubiorę gdy będzie już widoczny brzuszek. Dzisiaj zaczęłam 9 miesiąc i nie mam ani jednego typowego ciążowego ubrania. Także wydaje mi się, że to wszystko wyjdzie w praniu ![]()
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ejda ja mam narazie 2 topy z h&m takie z wbudowanym stanikiem i doczepiane do karmienia. Planuje jeszcze miec z 2 bluzki do karmienia z krótkim a na nie bede narzucać swetry typu kardigany jak bedzie chłodniej. Taka tunika rozpinana na guziki tez bedzie fajna mysle bo guziczki rozepniesz i cyce na wierzchu. Dol to bez różnicy jaki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Ja bede mierzyć dla własnej ciekawosci ![]() ![]() Od lekarza. Od poloznej mam takie ze jak zaczną sie to mam szybko dzwonic i pewnie tez wyruszać bo mam ok 2h drogi. Dodatkowo z pierwszej ciazy mam GBS+ i teraz nawet jak wyjdzie ujemny to i tak jestem traktowana jako dodatni, wiec musze przyjac antybiotyk 4h przed rozwiązaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ja lubiłam właśnie rozpinane bluzki, bo podciąganie nie było dla mnie zbyt wygodne. No i getry, bo rozmiar szybko mi się zmieniał, więc ciężko było ze spodniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Megan, wiem ze sa fazy ale nigdy nie karmilam z zegarkiem w reku. To slychac kiedy dziecko przelyka, a kiedy konczy.
Co w takim razie, jak wg. zegarka je za dlugo? :niewiem: Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja tez żadnej muzyki nie zabieram. Ewentualnie jak bede chciała to odpale yt z tel :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Przezduzeem ja mam ta swiadomosc ze bedzie mi wrecz wisiało na piersi przez poczatek bo corka non stop musiała miec. Tak jak pisałam to dla zaspokojenia mojej ciekawosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Raduska super te buty!
Ejda, to jest roznie z tym czopem, bo mój tez byl bezbarwny, odszedl rano, a w nocy rodzilam, wiec wiesz 😁 Ja muzyki zadnej nie biore i nie chce - w ogole by mi nie pomogła, a pewnie tylko denerwowalaby delikatnie mowiac 😉 A tu wam pokaze moj organizer i ochraniacz 😊 IMG_20170306_114827.jpgIMG_20170306_105813.jpg Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha ja nigdy nie karmiłam nawet bez zegarka ale jedyne co mi przychodzi do głowy to wlasnie ta zmiana w 'jakości' mleka. Ja sie modlę póki co o to zeby było jakiekolwiek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za pomoc
![]() ![]() A w moje jeansy jeszcze dlugo sie nie wcisne, nawet bez brzucha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jak kolezanka karmiła niespełne 10min dziecko to byłam w ciężkim szoku ze tak szybko mozna sprawe zalatwic
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle tez nad ogródniczkami ,do conversow byłyby jak znalazł :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Bagheera extra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisałam ze ma jesc wyznaczona ilosc minut. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raduska, moja też oddaje rzeczy dla dzidzi, do kołyski by pewnie nie weszła ale do łóżeczka weszła i chciała spać z nami w pokoju... szkoda mi jej było bo chciała być tą dzidzią ze wzgledu na spanie z nami w pokoju. Nie wiem czy nie będzoe tak że pozwolimy jej spać z nami, albo wyniesiemy łożeczko do jej pokoju... zobaczymy co będzie na dniach i co będzie się działo po urodzeniu dziecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
U mnie moim
Naturalnym czasomierzem bedzie starsza corka :p jak poziom irytacji osiągnie apogeum to bedIe koniec karmienia :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Moja wsadził maz do kołyski ale powiedziała ze idzie do swojego łozeczka spac (czyt. Tego ze szczebelkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Bagheera super!
Ja planuje kupić własnie ogrodniczki, jakieś tuniki takie rozpinane (widziałam fajne w sinsay), moze jakaś koszula :d Ale to pewnie wyjdzie w praniu
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Nowa teraz ogrodniczki tez w lidlu za fajna cene bo 59zl
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Chce wiedziec i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.