Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-08, 08:08   #61
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
o super strój i już docyztałam niżej, że cena też
Dodam tylko, że nowy i z metką
Zakup życia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:12   #62
Nancyyyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatkakalinowska123 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
nieśmiało dołączam do waszego grona. Czytam od jakiegoś czasu ale nie chciałam wcześniej zapeszać zapisując się do ekipy Jest to moja 3 ciąża ( poprzednie dwa razy puste jaja płodowe). Przy trzeciej ciąży zdiagnozowano u mnie trombofilię co mogło być przyczyną wcześniejszych niepowodzeń. Od 6 tygodnia przyjmuje clexane i luteine. Mam 30 lat, termin z Om 10 sierpnia. Prawdopodobnie chłopak ale jeszcze nie ma 100 % pewności.
Witamy. Strasznie zaciekawiła mnie twoja trombofilia. Możesz napisać coś więcej? Ja mam problem z płytkami krwi. Jest ich trochę za dużo. W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z tego powodu Ale nie zostałam zdiagnozowana. Zastanawiano sie tylko nad biopsja szpiku.
Nancyyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:14   #63
diablica80
Zakorzenienie

Dzień dobry

NYNA91 kciuki za wizytę

Cytat:
Witajcie dziewczyny,
nieśmiało dołączam do waszego grona. Czytam od jakiegoś czasu ale nie chciałam wcześniej zapeszać zapisując się do ekipy Jest to moja 3 ciąża ( poprzednie dwa razy puste jaja płodowe). Przy trzeciej ciąży zdiagnozowano u mnie trombofilię co mogło być przyczyną wcześniejszych niepowodzeń. Od 6 tygodnia przyjmuje clexane i luteine. Mam 30 lat, termin z Om 10 sierpnia. Prawdopodobnie chłopak ale jeszcze nie ma 100 % pewności.
Witaj

Cytat:
Wczoraj wieczorem zrobiłam przegląd ciuszków, które dostałam od siostry i posegregowałam rozmiarami. No dobra z 10% z tego kupiłam sama lub z 5%. I już chyba nie potrzebuję żadnych ciuszków, może dokupię tylko jakieś letnie na sierpień, body w krótki rękaw lub bez rękawów i rampersy ale nic poza tym Dodam, że ciuszków wybrałam niecałą połowę z tego co mi dała do przejrzenia więc mogę jeszcze przejrzeć
Super zapas

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mąż obudził mnie śniadaniem do łóżka godzinę temu, ale zastanawiam się, czy nie położyć się z powrotem spać
Cytat:
Śniadania do łóżka mam codziennie, żeby mi się ketony nie porobiły
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
ja uwielbiałam na lato dla córki rampersy, świetna sprawa.

Wysłane za pomocą mTalk
Ja tez, młody w nich i spał i na dzień różne miałam
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:15   #64
Nancyyyy
Raczkowanie

Dziewczyny ja wczoraj byłam na basenie z córką i mężem i jak moje koleżanki się o tym dowiedziały to były zdziwione ze sie nie boje🤔🤔sama nie wiem co o tym myśleć.
Stary 2017-03-08, 08:16   #65
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam Śniadanie do łózka do mi jedynie teściowa czasem proponuje, jak u niej nocujemy

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części
I witam też nowe Mamusie

Zbieram się zaraz na wizytę do ginki, idę zobaczyć się z Bąbelkiem
Naczytałam się wczoraj o tych Waszych skurczach i zaczęłam je i u siebie zauważać. Wczoraj na kijkach zaczął mnie kłuć brzuch na dole i zrobił się jak kamień. Musiałam się zgiąć, poodychać i dopiero mogłam iść dalej. A dzisiaj w nocy śniło mi, że byłam w szpitalu bo bolał mnie brzuch, budzę się a brzuch jak kamień i kuje w dole. Więc pewnie to to. Dzisiaj się wszystkiego dowiem i uprzejmie Wam doniosę haha
I dostaliśmy wczoraj z TŻ zaproszenie do kuzyna na wesele na 5 sierpnia, z moim terminem na 30 lipca chyba nie pójdziemy bardzo mi szkoda bo on specjalnie z Anglii na moje przyleciał buuuu. No chyba, że urodzę w 38tyg i nie będę wyglądała jak słonica
Dzisiaj chwila prawdy u położnej na wadze. Trzymajcie kciuki, żebym z krzykiem nie uciekła

IIiiiii wszystkiego najlepszego dla Nas z okazji Dnia Kobitek
Kciuki za wizytę!!!!!

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Hahah tak pytałam bo w jednej liście wyprawkowej jest ze 4szt w innej 8szt. i świeżak nie wie co robić. (Tu wstawilabym brzydala,ale z aplikacji sie nie da.)
Po połówkowym zacznę zakupy, żeby to rozłożyć. Mówiłam juz, ze fajnie macie,że dostajecie rzeczy od innych???!!!

No spoko, ja tam nie wiem ile miałam, bo nigdy nie liczyłam Na pewno wiecej niz po 4 szt. Tyle to jednego dnia czasem szło do prania, a czasem jedno body i ze 2 dni było noszone

Uzywki upolowałam w ciucholandach i na allegro Ledwo kilka rzeczy dostałam od kogoś

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:17   #66
Nancyyyy
Raczkowanie

Serenely
Ja też już mam imię. Możesz dopisać Gabriel 😄
Stary 2017-03-08, 08:20   #67
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah tak pytałam bo w jednej liście wyprawkowej jest ze 4szt w innej 8szt. i świeżak nie wie co robić. (Tu wstawilabym brzydala,ale z aplikacji sie nie da.)
Bo jedna to jest opcja dla czyścioszków, a druga dla orzygusków

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mówiłam, że nie mam planów na dziś? To już mam
Zaraz siostra z chrześniakiem przyjeżdża
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 08:22   #68
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj byłam na basenie z córką i mężem i jak moje koleżanki się o tym dowiedziały to były zdziwione ze sie nie boje🤔🤔sama nie wiem co o tym myśleć.
Ale, że czego miałabyś się bać

Cytat:
Serenely
Piękne

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-08, 08:26   #69
oriane
Rozeznanie

Witam nowe mamy ☺ Ja idę dziś nagrzeszyć po pracy do pizzy hut, ostatnio byłam w walentynki i po zjedzeniu pół dużej pizzy na grubym cieście z serem w brzegach miałam cukier 109. Na etapie tej głupiej diety jedzenie cieszy mnie najbardziej ☺

Co do ubranek ja na pewno raczej będę celować w 50 z moimi dziećmi, a czasem ponoć nawet 46 trzeba lecieć dokupić bo w 50 się topią.

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:29   #70
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Co do ubranek ja na pewno raczej będę celować w 50 z moimi dziećmi, a czasem ponoć nawet 46 trzeba lecieć dokupić bo w 50 się topią.
Bliźniaki zazwyczaj mniejsze są Później pewnie będą szybko nadrabiać i będziesz częściej musiała zmieniać rozmiary niż większość mam
Stary 2017-03-08, 08:33   #71
Nancyyyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ale, że czego miałabyś się bać

Piękne
No wiesz poszperalam w necie i zdania są podzielone. Chodzi o infekcje. Osoby które mają skłonności powinny basen w ciąży omijać. Ja sie temu nie poddalam i no basen chodzę Ale są ludzie którzy uważają to za kompletna głupotę.
Stary 2017-03-08, 08:33   #72
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Mogłaś powiedzieć, że jest ratownik i się nie musisz bac Na mnie naskok był, że chcemy wiosną lecieć samolotem. Taka krytyka zawoalowana słowami "nie boisz sie" jest denerwujaca czy chodzi o basen i infekcje, czy lot i zmiany ciśnień.

Cytat:
Zazdraszczam Śniadanie do łózka do mi jedynie teściowa czasem proponuje, jak u niej nocujemy

Kciuki za wizytę!!!!!

No spoko, ja tam nie wiem ile miałam, bo nigdy nie liczyłam Na pewno wiecej niz po 4 szt. Tyle to jednego dnia czasem szło do prania, a czasem jedno body i ze 2 dni było noszone

Uzywki upolowałam w ciucholandach i na allegro Ledwo kilka rzeczy dostałam od kogoś
Złota masz teściową kobieto!
Cytat:
Serenely
Piekne imię. Właśnie dzisiaj patrzyłam na 1 stronę, że tylko Serenely ma wybrane imię dla dzidzi. U nas jest póki co no name. Mamy jakieś typy, ale nie ma zgody między nami co do wyboru i szukam dalej. W zasadzie mam nadziej, że imię samo się znajdzie
Cytat:
Bo jedna to jest opcja dla czyścioszków, a druga dla orzygusków

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mówiłam, że nie mam planów na dziś? To już mam
Zaraz siostra z chrześniakiem przyjeżdża
Hehe w punkt i zabawna jak zwykle!

Stary 2017-03-08, 08:36   #73
aneta_91
Zakorzenienie

Bo niektórzy to by najchętniej ciężarne owineli w folię babelkowa i nakazali leżeć całe 9 miesiecy
Stary 2017-03-08, 08:39   #74
Nancyyyy
Raczkowanie

[QUOTE=a_nn_a_;71653911]Mogłaś powiedzieć, że jest ratownik i się nie musisz bac Na mnie naskok był, że chcemy wiosną lecieć samolotem. Taka krytyka zawoalowana słowami "nie boisz sie" jest denerwujaca czy chodzi o basen i infekcje, czy lot i zmiany ciśnień.

Złota masz teściową kobieto!

Piekne imię. Właśnie dzisiaj patrzyłam na 1 stronę, że tylko Serenely ma wybrane imię dla dzidzi. U nas jest póki co no name. Mamy jakieś typy, ale nie ma zgody między nami co do wyboru i szukam dalej. W zasadzie mam nadziej, że imię samo się znajdzie

Z samolotem było tak samo w poprzedniej ciąży. A latalam ok 12 razy i wszytsko z dzieckiem ok. 😄
Stary 2017-03-08, 08:44   #75
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Bo niektórzy to by najchętniej ciężarne owineli w folię babelkowa i nakazali leżeć całe 9 miesiecy
Hahaha czasami mam wrażenie że mój mąż należy do tych osób.
Uważaj jak chodzisz, uważaj żeby się nie oparzyc itp itd

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:48   #76
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz poszperalam w necie i zdania są podzielone. Chodzi o infekcje. Osoby które mają skłonności powinny basen w ciąży omijać. Ja sie temu nie poddalam i no basen chodzę Ale są ludzie którzy uważają to za kompletna głupotę.
Sa takie tampony z probiotykiem, to se mozna wsadzić wtedy na basenie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-08, 08:50   #77
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie po ile sztuk trzeba mieć body z krótkim, długim i pajacykow na start w rozmiarze 56? Znajoma mi mówi po 10 szt każdego rodzaju, ale czy to nie za dużo? Myślałam, że kupię po max 6 szt i zobaczę, ale mnie nastraszyla, że będę tylko przy praniu stać.

Za strój zapłaciłam całe 20.40zl w licytacji szakal promocyjny

Ja mialam z Adaskiem po ok. 10 z tym ze 56 bylo za duze na noworodka:/
I non stop pralka bo mlekiem sie zalewalismy
Cytat:
Nie mam powalających planów na dziś Chociaż może zbiorę tyłek i przyjaciółkę odwiedzę

To wychowalas jak trzeba

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 08:53   #78
oriane
Rozeznanie

Ja leciałam nawet w 1 trymestrze samolotem. Jak szukalam wiadomości w necie to w ogóle ciąża mnoga i zapomnij o lataniu ble ble. No więc szukalam na stronach zagranicznych i już mniej straszenia było. Podeszłam do tego zdroworozsadkowo jak ciąża jest prawidłowa to można, dzień przed lotem byłam na usg i ginekolog mówiła lecieć i się dobrze bawić. Nie ma dowodów, że to przez samolot (oczywiscie w zaawansowanej ciąży nikt nie lata) coś się komuś stało, równie dobrze mogła zakrwawić na ulicy. A stewardesy też jakoś pracują w ciąży.

Stary 2017-03-08, 08:57   #79
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak zrobię meblami w salonie jak młoda będzie na etapie zasuwania jeździkiem
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja mialam z Adaskiem po ok. 10 z tym ze 56 bylo za duze na noworodka:/
I non stop pralka bo mlekiem sie zalewalismy

To wychowalas jak trzeba

Dzięki w takim razie tez zrobię po 10 szt wyprawkę, chciałam się tylko upewnić bo skrajne wersje a ja pojęcia nie mam.
Ja się ogarniam i jade do pracy na chwile i po zakupy, tylko nie wiem czy mi się chce zanurzyć w Tesco czy na szybko w markecie na osiedlu. Obiadu w sumie też mi się nie chce robić wiec może zayrzymam się w garmazeryjnym po pierogi czy coś. W zasadzie to nic mi się nie chce dzisiaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 09:00   #80
Nancyyyy
Raczkowanie

Cytat:
Ja leciałam nawet w 1 trymestrze samolotem. Jak szukalam wiadomości w necie to w ogóle ciąża mnoga i zapomnij o lataniu ble ble. No więc szukalam na stronach zagranicznych i już mniej straszenia było. Podeszłam do tego zdroworozsadkowo jak ciąża jest prawidłowa to można, dzień przed lotem byłam na usg i ginekolog mówiła lecieć i się dobrze bawić. Nie ma dowodów, że to przez samolot (oczywiscie w zaawansowanej ciąży nikt nie lata) coś się komuś stało, równie dobrze mogła zakrwawić na ulicy. A stewardesy też jakoś pracują w ciąży.

Ja latalam do 36 tygodnia. W bliźniaczej mozna do 32 chyba lub 34.
Stary 2017-03-08, 09:07   #81
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe w punkt i zabawna jak zwykle!

Cytat:
Dobre

Cytat:
To wychowalas jak trzeba
Trochę to potrwało, ale teraz mam egzemplarz prawie idealny

Cytat:
Jak ciąża standardowa i lekarz pozwala, to nie ma co się spinać

Popołudnie też zaplanowane na spotkanie z przyjaciółką
Stary 2017-03-08, 09:26   #82
oriane
Rozeznanie

Nie ma co się spinać, ale jak szukasz informacji to wszędzie straszenie krwawieniem i poronieniem. A jak już musisz lecieć to dopiero w 2 trymestrze. A na stronie linii lotniczej tylko sucha informacja do którego tygodnia można latać. Nawet koleżanki no ja bym na wszelki wypadek nie leciała. Prawda taka, że bardziej trzęsie w aucie na dziurach na naszych drogach cudownych :P
Stary 2017-03-08, 09:30   #83
we00
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma co się spinać, ale jak szukasz informacji to wszędzie straszenie krwawieniem i poronieniem. A jak już musisz lecieć to dopiero w 2 trymestrze. A na stronie linii lotniczej tylko sucha informacja do którego tygodnia można latać. Nawet koleżanki no ja bym na wszelki wypadek nie leciała. Prawda taka, że bardziej trzęsie w aucie na dziurach na naszych drogach cudownych :P
My chcemy z mężem lecieć sobie w maju do Wrocławia. Zawsze to szybciej niż samochodem

To prawda że w samochodzie trzęsie, na mojej ulicy jest dziura na dziurze i za każdym razem jak jadę to myślę że to idealne miejsce na wywołanie porodu.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 09:42   #84
_laurka
Raczkowanie

Więcej zagrożeń czeka na codzien na ulicy niż w przestworzach
We mnie wstąpiła jakaś energia. Robię właśnie mini pizzę 😊

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 09:50   #85
Hanala
Zadomowienie

A ja sie zastanawialam Chorwacją autem w czerwcu

TZ koniecznie chce jakies wakacje zaliczyc, ale ja bym wolala kwiecien czy maj niz czerwiec chyba jednak.. tylko gdzie cieplo w kwietniu?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Więcej zagrożeń czeka na codzien na ulicy niż w przestworzach
We mnie wstąpiła jakaś energia. Robię właśnie mini pizzę 😊

Energia jest super i tez uważam ze wiecej na nas czyha w normalnych, codziennych warunkach.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 09:56   #86
emdzik
Zakorzenienie

Wszystkiego wspaniałego Kobietki ☺😊😘

Nyna - kciuki za wizytę

Cytat:
Witajcie dziewczyny,
Witaj
Na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Wczoraj wieczorem zrobiłam przegląd ciuszków, które dostałam od siostry i posegregowałam rozmiarami. No dobra z 10% z tego kupiłam sama lub z 5%. I już chyba nie potrzebuję żadnych ciuszków, może dokupię tylko jakieś letnie na sierpień, body w krótki rękaw lub bez rękawów i rampersy ale nic poza tym Dodam, że ciuszków wybrałam niecałą połowę z tego co mi dała do przejrzenia więc mogę jeszcze przejrzeć
Ale fajny widok 😊☺

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 10:34   #87
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest basen ale takich zajęć nie ma... Zresztą i tak bym nie poszła bo wody w basenie by dla dzieci zabrakło jakbym weszła

Wysłane za pomocą mTalk

Cytat:
Właśnie mi TŻ powiedział, że jego kolegi z pracy zona poroniła, też miała termin na sierpień bardzo przykra sprawa...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Idę spać bo mi smutno teraz...

Wysłane za pomocą mTalk

O kurczę.... Biedna

Cytat:
Ja myślę, że normalnie mozesz chodzić w 2-czesciowym. Ja sobie zamowilam strój, bardziej z myślą o plażowaniu, nie o basenie, ale jak będę miała okazję i zmieszczę cycki w zeszłoroczne bikini, to nie będę się krępować, dopóki się będę dobrze czuła patrząc w lustro
A zamowilam sobie taki Załącznik 6955521

Ładny
My w czerwcu jedziemy nad morze tez sie zastanawiam czy sie nie zaopatrzyć w jakiś kostium....

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 10:39   #88
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Sa takie tampony z probiotykiem, to se mozna wsadzić wtedy na basenie
i tu zdania są podzielone. bo na szkoelneiu dla kobiet w ciąży dziewczyna mówiła że są super itd itp. no i kupiłam i używałam jak teraz byliśmy z mężem na urlopie i moczyłam się 3 dni w basenie. po czym potem ginekolożka mi powiedziała że to bez sensu bo przecież tampon i tak nasiąka tą wodą z bakteriami
więc nie wiem w sumie czy będę używać przy letnich kąpielach w jeziorze
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 10:42   #89
Nancyyyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kurcia007 Pokaż wiadomość
i tu zdania są podzielone. bo na szkoelneiu dla kobiet w ciąży dziewczyna mówiła że są super itd itp. no i kupiłam i używałam jak teraz byliśmy z mężem na urlopie i moczyłam się 3 dni w basenie. po czym potem ginekolożka mi powiedziała że to bez sensu bo przecież tampon i tak nasiąka tą wodą z bakteriami
więc nie wiem w sumie czy będę używać przy letnich kąpielach w jeziorze
Do mnie bardziej przemawia aplikacja probiotyku dopochwowego po kąpieli. Chyba następnym razem se zaaplikuje.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Do mnie bardziej przemawia aplikacja probiotyku dopochwowego po kąpieli. Chyba następnym razem se zaaplikuje.
Se 😂😂😂
Stary 2017-03-08, 10:46   #90
oriane
Rozeznanie

Cytat:
A ja sie zastanawialam Chorwacją autem w czerwcu

TZ koniecznie chce jakies wakacje zaliczyc, ale ja bym wolala kwiecien czy maj niz czerwiec chyba jednak.. tylko gdzie cieplo w kwietniu?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Energia jest super i tez uważam ze wiecej na nas czyha w normalnych, codziennych warunkach.

2 lata temu pełno pań z giga brzuchem się kąpało w morzu w Makarskiej. Wyglądały na bardzo zrelaksowane 😀

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości