![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Was doprowadza do szału w Waszych facetach?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzeniona
|
U mojego faceta wkurza mnie wiele rzeczy, ale jedna szczególnie. Dla niego niedziela jest dniem poprzedzającym pracę i tylko w połowie myśli o niej jako o dniu wolnym. Czyli jeśli mamy gdzieś wyjść czy pojechać to tylko w sobotę - wtedy możemy wrócić nawet na ranem. Ale w niedzielę on od godz. 16:00 musi się mentalnie przygotować na nadchodzący poniedziałek - wyprasować koszulę do pracy, podywagować nad swoim życiem, wypocząć, bo przecież jutro poniedziałek. Na zakupy czy na spacer oczywiście pójdzie, ale zapomnij o kinie na 20:00 - jako odpowiedź uzyskam, że przecież jutro idziemy do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Poniedziałek zawsze jest najgorszy, trzeba wrócić do obowiązków i pracy po rozlenieiającym weekendzie. Więc go rozumiem, wszystkiego sie odechciewa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
To ja akurat mam męża, który gotuje i sprząta. Dosc chetnie angazuje sie w obowiązki domowe i nigdy nie odmawia. Jednak nasze rozumienie kiedy on cos zrobi jest inne niz moje
![]() ja jestem zawsze motorem napędowym naszego zycia.Jestem hiperambitna i aktywna, nie moge usiedziec na miejscu.Jestem właśnie z tych co w sobotę o 7:00 rano juz planuja co beda robic caly weekend ![]() Dodatkowo to ja wiecej zarabiam a obecnie tylko ja pracuje.I chcialabym aby gdy wroce do domu wszystko bylo wysprzatane,pranie zrobione i td. tak jak by to bylo gdyby to kobieta zostala w domu.Fakt, mąż gotuje ja nic w kuchni nie robie praktycznie ![]() Jego z kolei na pewno wkurza to ze jak to mowi `egzaminuje go` czyli pytam po 100 razy czy cos juz zrobił, caly czas popycham aby chcial wiecej, byl ambitiejszy.No i pewnie wkrzurza go moja kariera, ale sie do tego nie przynaje ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Atid8, dopiero w sob o 7-mej rano myślisz?
![]() Mój mąż za to na wszystko ma jedna odpowiedź: zobaczymy... ![]() A jak mnie już złapie leń to wtedy się pyta, czy chora nie jestem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahahah ja mam to samo ![]() Zwariować można z tymi, naszymi mężczyznami. Ale bez nich było by jeszcze gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Flegmatyzm - ugotowanie obiadu (np. makaronu z sosem) polega w dużej mierze na przyglądaniu się jak makaron się gotuje
![]() Jak to widzę to sobie myślę : "bożżżżżżeeeee, ja już bym pozmywała, nastawiła nowe pranie, poskładała aktualne, wyczyściła kotom kuwete a może i nawet przelaciała odkurzaczem podłogi!". Nic więc nie mówie, puszczam parę uszami i idę zrobić to, o czym pomyślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam identycznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szlag mnie trafia jak mój TŻ robi np. makaron z sosem i woła mnie czy nie zrobiłabym herbaty bo on MAKARON GOTUJE (czyt. stoi i patrzy jak pyrka, machając od czasu do czasu łychą). Najgorsze jest to, że to nie wynika z lenistwa tylko on faktycznie ogarnia tylko jedną czynność jednocześnie. Dłuugo mi zajęło zaakceptowanie tego i nadal jest to dla mnie wynaturzeniem ![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez NatkaOgrodniczka Czas edycji: 2017-05-09 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
moj maz gotuje super
![]() natomiast do szału mnie doprowadza Jego jedzenie w nocy ![]() ![]() ![]() je tak w nocy praktycznie cały tydzien. probowałam Go pilnowac zeby zjadł wieczorem ale nic to nie daje. i tak sie budzi.... druga sprawa to wychodzenie- zawsze jest szybciej gotowy i zaczyna narzekac ze ja sie grzebię. uswiadomiłam sobie ostatnio ze tak jest bo On szykuje tylko siebie. ja mam siiebie+ dziecko+ przewidywanie co ewentualnie temu dziecku trzeba zabrac+ co zabrac ogolnie tam gdzie jedziemy. ostatnia sprawa to zakupy- nie powiem nawet chetnie jedzie, ale po 10 minutach jakby ktos z niego powietrze wypuscił i zaczyna sie narzekanie- co to za sklep po mleko sie idzie 3 kilometry itd atychmiast juz stad wyjdzmy.... po napisaniu tego posta uswiadomiłam sobie ze nie znam nikogo kto by tak jadł w nocy, poszperałam w necie i znalazłam cos co sie nazywa w skrócie NES , no to pieknie wszystko sie zgadza:-(( Edytowane przez marianna144 Czas edycji: 2017-05-14 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Mój odwrotnie, praktycznie nic nie je i trzeba mu wciskać na siłę. Na obiad najada się polową mojej porcji i ma dosyć na cały dzień. Bez kolacji. Zawsze na to narzekam ale chyba przestanę bo w drugą stronę jest chyba gorzej
![]() Nie zniosłabym gdyby w środku nocy wstawał coś pichcić, Jezu, podziwiam Cię! ![]() ![]() A jakby już zjadał przygotowane składniki na obiad... Boże, miej go w swojej opiece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nienawidze tego jak ktos po nocy wstaje tłucze sie czy sie snuje ![]() ![]() no ale co zrobię?nie przyzwyczaje sie juz raczej, skoro kupe lat jestesmy razem i dalej mi to przeszkadza. to se chociaz ponarzekam ![]() a z tym wyjadaniem obiadu to swojego czasu zostawiałam np surowe mielone wiecie bez bułki , ewentualnie plastry schabu tez takie gołe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrowy nie zdrowy ale niedowagę ma. 186 cm i 74 kg. Jak się poznaliśmy ważył dużo więcej. Może zobaczył jak dużo jem i zostawia więcej ze względu na mnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Mnie jeszcze wkurza, jak jedziemy autem mąż odwraca głowę w przeciwną stronę i mówi coś do szyby. W aucie jest głośno, czasem okno jest uchylone. Ja dopytuję, co tam mówi..a on ma focha, że ja jestem głucha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, znam to. ![]() Ale ja zawsze odpowiadam, ze ja może i ślepa jestem ale słyszę w zamian bardzo dobrze, a to on zwyczajnie mamrocze.
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Patrząc z boku niestety największym problemem w małżeństwie to brak kompromisu zarówno z jednej jak i drugiej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Smakowita ;)
|
rzucanie skarpet gdzie popadnie i nie opuszczanie deski w wc to najgorsze cechy ludzi rodzaju meskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Smakowita ;)
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7420702 1]Męskiego? Mi sie zdarza zstawiac skarpetki gdzie popadnie, tylko z tą różnicą, że później chodze po domu i zbieram do kosza na pranie. Więc mi akurat to nie przeszkadza o ile później będzie sprzątnięte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] serio?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podpisuje sie ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Wpadam w szał gdy widzę przed komputerem na biurku brudne talerze i kubki. Poza tym wściekam się na opieszałość gdy rano razem jesteśmy w domu i mamy gdzieś wyjść, jestem gotowa a mój mąż zawsze w powijakach i ma jeszcze tysiąc rzeczy do zrobienia przed wyjściem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam mężowi piękne szare adidasy. Na drugi dzień zobaczyłam na jednej pięcie czarny ślad od ściągania drugim butem!
Do pracy zakłada koszulki z kołnierzykiem i niestety nie sprawdza wyglądu przed wyjściem, więc często wraca z pracy z wywiniętą jedną stroną kołnierzyka... czyli chodził tak cały dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Też chyba muszę jakoś nauczyć się to olewać, ale na chwilę obecną jak widzę te brudne naczynia to nie wytrzymuje i... idę je umyć O->I
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Dwa dni będą stały to robaki się już chyba zalęgną. Ale masz rację, od teraz nie wynoszę i nie myje - zobaczymy ile w tym brudzie wytrzyma ( chyba, że prędzej skończą się czyste naczynia w domu haha)!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Słyszy, ale w odpowiedzi jest najczęściej: zaraz, później, wieczorem...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.