Co Was doprowadza do szału w Waszych facetach? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-15, 20:33   #61
_zgryzota_
Zakorzenienie

Dot.: Co Was doprowadza do szału w Waszych facetach?

Cytat:
Napisane przez maiia Pokaż wiadomość
Mój się na szczęście nie uśmiecha. Nie ośmieliłby się. Dobrze wie, że to pewnie byłby jego ostatni uśmiech z pełnym uzębieniem. Ale ZERO emocji. ZERO.
Tylko czeka aż przestaniesz się pieklić? A jak coś powie to z pełną powagą?!?! Boże.....jak mnie to wkur...a 😠

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-22, 08:51   #62
invisible_01
Zakorzeniona

U mojego faceta wkurza mnie wiele rzeczy, ale jedna szczególnie. Dla niego niedziela jest dniem poprzedzającym pracę i tylko w połowie myśli o niej jako o dniu wolnym. Czyli jeśli mamy gdzieś wyjść czy pojechać to tylko w sobotę - wtedy możemy wrócić nawet na ranem. Ale w niedzielę on od godz. 16:00 musi się mentalnie przygotować na nadchodzący poniedziałek - wyprasować koszulę do pracy, podywagować nad swoim życiem, wypocząć, bo przecież jutro poniedziałek. Na zakupy czy na spacer oczywiście pójdzie, ale zapomnij o kinie na 20:00 - jako odpowiedź uzyskam, że przecież jutro idziemy do pracy Co ciekawe, normalnie chodzimy do kina na 20:00 na tygodniu i zupełnie nie przeszkadza mu fakt, że kolejny dzień jest dniem roboczym. Straszny dziwak.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-22, 16:13   #63
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
U mojego faceta wkurza mnie wiele rzeczy, ale jedna szczególnie. Dla niego niedziela jest dniem poprzedzającym pracę i tylko w połowie myśli o niej jako o dniu wolnym. Czyli jeśli mamy gdzieś wyjść czy pojechać to tylko w sobotę - wtedy możemy wrócić nawet na ranem. Ale w niedzielę on od godz. 16:00 musi się mentalnie przygotować na nadchodzący poniedziałek - wyprasować koszulę do pracy, podywagować nad swoim życiem, wypocząć, bo przecież jutro poniedziałek. Na zakupy czy na spacer oczywiście pójdzie, ale zapomnij o kinie na 20:00 - jako odpowiedź uzyskam, że przecież jutro idziemy do pracy Co ciekawe, normalnie chodzimy do kina na 20:00 na tygodniu i zupełnie nie przeszkadza mu fakt, że kolejny dzień jest dniem roboczym. Straszny dziwak.
😂😂😂 ja jestem taka sama 😂😂😂 w niedzielę się lenie, odpoczywam przed nadchodzącym tygodniem pracy 😋😋😋

_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-22, 18:59   #64
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Poniedziałek zawsze jest najgorszy, trzeba wrócić do obowiązków i pracy po rozlenieiającym weekendzie. Więc go rozumiem, wszystkiego sie odechciewa

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 21:18   #65
Atid8
Raczkowanie

To ja akurat mam męża, który gotuje i sprząta. Dosc chetnie angazuje sie w obowiązki domowe i nigdy nie odmawia. Jednak nasze rozumienie kiedy on cos zrobi jest inne niz moje Zazwyczaj jednak sie z tego smiejemy.

ja jestem zawsze motorem napędowym naszego zycia.Jestem hiperambitna i aktywna, nie moge usiedziec na miejscu.Jestem właśnie z tych co w sobotę o 7:00 rano juz planuja co beda robic caly weekend

Dodatkowo to ja wiecej zarabiam a obecnie tylko ja pracuje.I chcialabym aby gdy wroce do domu wszystko bylo wysprzatane,pranie zrobione i td. tak jak by to bylo gdyby to kobieta zostala w domu.Fakt, mąż gotuje ja nic w kuchni nie robie praktycznie Jednak on oprocz wyprowadzania psa i przygotowania obiadu nic w domu nie robi gdy ja jestem w pracy. Sprzatamy razem w weekend.

Jego z kolei na pewno wkurza to ze jak to mowi `egzaminuje go` czyli pytam po 100 razy czy cos juz zrobił, caly czas popycham aby chcial wiecej, byl ambitiejszy.No i pewnie wkrzurza go moja kariera, ale sie do tego nie przynaje Wiem ze mu z tym nielatwo.
Stary 2017-04-24, 09:27   #66
NatkaOgrodniczka
Raczkowanie

Atid8, dopiero w sob o 7-mej rano myślisz? Ja już w pt ogarniam prządki a wieczorem już mam gotowy plan.
Mój mąż za to na wszystko ma jedna odpowiedź: zobaczymy...
A jak mnie już złapie leń to wtedy się pyta, czy chora nie jestem..
NatkaOgrodniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-08, 00:23   #67
ewka_marchewka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NatkaOgrodniczka Pokaż wiadomość
Atid8, dopiero w sob o 7-mej rano myślisz? Ja już w pt ogarniam prządki a wieczorem już mam gotowy plan.
Mój mąż za to na wszystko ma jedna odpowiedź: zobaczymy...
A jak mnie już złapie leń to wtedy się pyta, czy chora nie jestem..

Hahahah ja mam to samo
Zwariować można z tymi, naszymi mężczyznami.
Ale bez nich było by jeszcze gorzej.

ewka_marchewka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 12:15   #68
Ka-Mila
Rozeznanie

GG do Ka-Mila

Flegmatyzm - ugotowanie obiadu (np. makaronu z sosem) polega w dużej mierze na przyglądaniu się jak makaron się gotuje
Jak to widzę to sobie myślę : "bożżżżżżeeeee, ja już bym pozmywała, nastawiła nowe pranie, poskładała aktualne, wyczyściła kotom kuwete a może i nawet przelaciała odkurzaczem podłogi!".
Nic więc nie mówie, puszczam parę uszami i idę zrobić to, o czym pomyślałam
Stary 2017-05-08, 13:31   #69
maiia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ka-Mila Pokaż wiadomość
Flegmatyzm - ugotowanie obiadu (np. makaronu z sosem) polega w dużej mierze na przyglądaniu się jak makaron się gotuje
Jak to widzę to sobie myślę : "bożżżżżżeeeee, ja już bym pozmywała, nastawiła nowe pranie, poskładała aktualne, wyczyściła kotom kuwete a może i nawet przelaciała odkurzaczem podłogi!".

Mam identycznie Ale oni są tak zaprogramowani, że mogą się skoncentrować na JEDNEJ tylko czynności. Ja jak coś mówię do swojego faceta i on coś robi na komputerze to go odkłada żeby ze mną porozmawiać. A ja w jednym czasie rozmawiam z nim, piszę na Wizażu, odpisuję na smsy i robię listę w myślach listę zakupów na jutro. Biedni są
maiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-08, 17:17   #70
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
O jak ja to dobrze znam

Szlag mnie trafia jak mój TŻ robi np. makaron z sosem i woła mnie czy nie zrobiłabym herbaty bo on MAKARON GOTUJE (czyt. stoi i patrzy jak pyrka, machając od czasu do czasu łychą). Najgorsze jest to, że to nie wynika z lenistwa tylko on faktycznie ogarnia tylko jedną czynność jednocześnie. Dłuugo mi zajęło zaakceptowanie tego i nadal jest to dla mnie wynaturzeniem
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-09, 07:49   #71
NatkaOgrodniczka
Raczkowanie

Cytat:
mój tak samo, stoi i bezmyślnie się gapi.. Kanapki robi 15 min i tez w tym czasie nie może zrobić herbaty, za dużo czynności na raz. A jak już zrobi kanapki to posprzątanie po tym trwa kolejne minutyyyyy....albo czasem w ogóle...okruchy do rana leżą na desce i wkoło, grrr....

Edytowane przez NatkaOgrodniczka
Czas edycji: 2017-05-09 o 07:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-14, 00:50   #72
marianna144
Wtajemniczenie

moj maz gotuje super szkoda ze tylko w weekendy

natomiast do szału mnie doprowadza Jego jedzenie w nocy nie moge tego pojąc-spi pare godzin i budzi sie bo jest głodny. na pół-spiąc smaży, odgrzewa ogolnie tłucze sie na poł domu. jako ze jest bardzo zaspiony to boje sie ze kiedys nie wyłaczy gazu pod garnkiem no i nie patrzy co je- wielokrotnie wyjadł mi zarcie które miałam przygotowane na drugi dzien na obiad. (rozumiecie ten bol? ciesze sie ze omija mnie wymyslanie bo wszystko przygotowane a rano zonk bo znikneło) a zeby nie było na jedzeniu nie oszczedzamy i zawsze lodowka załadowana po brzegi.
je tak w nocy praktycznie cały tydzien. probowałam Go pilnowac zeby zjadł wieczorem ale nic to nie daje. i tak sie budzi....

druga sprawa to wychodzenie- zawsze jest szybciej gotowy i zaczyna narzekac ze ja sie grzebię. uswiadomiłam sobie ostatnio ze tak jest bo On szykuje tylko siebie. ja mam siiebie+ dziecko+ przewidywanie co ewentualnie temu dziecku trzeba zabrac+ co zabrac ogolnie tam gdzie jedziemy.

ostatnia sprawa to zakupy- nie powiem nawet chetnie jedzie, ale po 10 minutach jakby ktos z niego powietrze wypuscił i zaczyna sie narzekanie- co to za sklep po mleko sie idzie 3 kilometry itd atychmiast juz stad wyjdzmy....

po napisaniu tego posta uswiadomiłam sobie ze nie znam nikogo kto by tak jadł w nocy, poszperałam w necie i znalazłam cos co sie nazywa w skrócie NES , no to pieknie wszystko sie zgadza:-((

Edytowane przez marianna144
Czas edycji: 2017-05-14 o 01:07
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-14, 13:52   #73
maiia
Rozeznanie

Mój odwrotnie, praktycznie nic nie je i trzeba mu wciskać na siłę. Na obiad najada się polową mojej porcji i ma dosyć na cały dzień. Bez kolacji. Zawsze na to narzekam ale chyba przestanę bo w drugą stronę jest chyba gorzej

Nie zniosłabym gdyby w środku nocy wstawał coś pichcić, Jezu, podziwiam Cię! Kiedyś mieszkałam ze współlokatorką i ona coś koło północy wracała do domu i wtedy gotowała obiad na jutro. Wytrzymałam trzy tygodnie

A jakby już zjadał przygotowane składniki na obiad... Boże, miej go w swojej opiece
Stary 2017-05-14, 22:22   #74
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maiia Pokaż wiadomość
Mój odwrotnie, praktycznie nic nie je i trzeba mu wciskać na siłę. Na obiad najada się polową mojej porcji i ma dosyć na cały dzień. Bez kolacji. Zawsze na to narzekam ale chyba przestanę bo w drugą stronę jest chyba gorzej

Nie zniosłabym gdyby w środku nocy wstawał coś pichcić, Jezu, podziwiam Cię! Kiedyś mieszkałam ze współlokatorką i ona coś koło północy wracała do domu i wtedy gotowała obiad na jutro. Wytrzymałam trzy tygodnie

A jakby już zjadał przygotowane składniki na obiad... Boże, miej go w swojej opiece
a po co swojego namawiasz? jak jest zdrowy i ma energie to widocznie tyle jedzenia mu wystarcza

nienawidze tego jak ktos po nocy wstaje tłucze sie czy sie snuje(nie tylko u mnie jak gdziekolwiek jestem i nocuje tam) ja sobie siedze cichutko z ksiazką czy z laptopem dom uspiony taka fajna cisza i moje wolne

no ale co zrobię?nie przyzwyczaje sie juz raczej, skoro kupe lat jestesmy razem i dalej mi to przeszkadza.
to se chociaz ponarzekam

a z tym wyjadaniem obiadu to swojego czasu zostawiałam np surowe mielone wiecie bez bułki , ewentualnie plastry schabu tez takie gołe a i to nie pomogło osobiscie widziałam jak taki goły schab wyladował na patelni
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-23, 11:13   #75
maiia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
a po co swojego namawiasz? jak jest zdrowy i ma energie to widocznie tyle jedzenia mu wystarcza

nienawidze tego jak ktos po nocy wstaje tłucze sie czy sie snuje(nie tylko u mnie jak gdziekolwiek jestem i nocuje tam) ja sobie siedze cichutko z ksiazką czy z laptopem dom uspiony taka fajna cisza i moje wolne

no ale co zrobię?nie przyzwyczaje sie juz raczej, skoro kupe lat jestesmy razem i dalej mi to przeszkadza.
to se chociaz ponarzekam

a z tym wyjadaniem obiadu to swojego czasu zostawiałam np surowe mielone wiecie bez bułki , ewentualnie plastry schabu tez takie gołe a i to nie pomogło osobiscie widziałam jak taki goły schab wyladował na patelni
Jezuuu... Budzą się we mnie instynkty mordercy kiedy o tym piszesz! Przestań

Zdrowy nie zdrowy ale niedowagę ma. 186 cm i 74 kg. Jak się poznaliśmy ważył dużo więcej. Może zobaczył jak dużo jem i zostawia więcej ze względu na mnie?
Stary 2017-05-24, 09:10   #76
NatkaOgrodniczka
Raczkowanie

Mnie jeszcze wkurza, jak jedziemy autem mąż odwraca głowę w przeciwną stronę i mówi coś do szyby. W aucie jest głośno, czasem okno jest uchylone. Ja dopytuję, co tam mówi..a on ma focha, że ja jestem głucha Ciągle się o to kłócimy, tzn..właściwie zaczynają panować ciche minuty
Stary 2017-05-24, 11:10   #77
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NatkaOgrodniczka Pokaż wiadomość
Mnie jeszcze wkurza, jak jedziemy autem mąż odwraca głowę w przeciwną stronę i mówi coś do szyby. W aucie jest głośno, czasem okno jest uchylone. Ja dopytuję, co tam mówi..a on ma focha, że ja jestem głucha Ciągle się o to kłócimy, tzn..właściwie zaczynają panować ciche minuty

No, znam to.
Ale ja zawsze odpowiadam, ze ja może i ślepa jestem ale słyszę w zamian bardzo dobrze, a to on zwyczajnie mamrocze.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 07:29   #78
napoli71
BAN stały

Patrząc z boku niestety największym problemem w małżeństwie to brak kompromisu zarówno z jednej jak i drugiej strony.
napoli71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-29, 09:42   #79
Jaagodzianka
Smakowita ;)

rzucanie skarpet gdzie popadnie i nie opuszczanie deski w wc to najgorsze cechy ludzi rodzaju meskiego
Jaagodzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 10:05   #80
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jaagodzianka Pokaż wiadomość
rzucanie skarpet gdzie popadnie i nie opuszczanie deski w wc to najgorsze cechy ludzi rodzaju meskiego
Męskiego? Mi sie zdarza zstawiac skarpetki gdzie popadnie, tylko z tą różnicą, że później chodze po domu i zbieram do kosza na pranie. Więc mi akurat to nie przeszkadza o ile później będzie sprzątnięte.

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 11:36   #81
Jaagodzianka
Smakowita ;)

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7420702 1]Męskiego? Mi sie zdarza zstawiac skarpetki gdzie popadnie, tylko z tą różnicą, że później chodze po domu i zbieram do kosza na pranie. Więc mi akurat to nie przeszkadza o ile później będzie sprzątnięte.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

serio?? ja mam takiego bzika na punkcie skarpet, ze ukrywam je gleboko na dnie kosza na pranie
Jaagodzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-10, 16:23   #82
letik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shaylla Pokaż wiadomość
Mnie do szału doprowadza takie drobne lenistwo i powolność. Bo ja robię wszystko od razu myk myk i zrobione. Np. mycie naczyń - dobija mnie jak leżą brudne gary (standardowo ja gotuję obiad - on zmywa). Ja bym je szybko umyła i miała z głowy. On zanim się zebierze, jak w końcu zacznie to musi przerwać na klopa (pół godz ) potem znowu musi się zebrać.... Masakra! Ja wiem, że ja mam świra w drugą stronę, bo jestem strasznie niecierpliwa, no ale on jest mistrzem świata w powolniactwie

Druga rzecz - zamiłowanie do gadżetów. Lubi np majsterkować - do wszystkiego musi być osobne narzędzie. Albo i dwa...

Czasami takie pierdy doprowadzają mnie do szału! No ale nietstety - związek to sztuka kompromisu. No i najważniejsze, żeby jednak zalety przeważały - mój ma jednak sporo zalet i staram się bagatelizować pierdoły
My chyba mamy tego samego faceta

Podpisuje sie !

Stary 2017-07-14, 23:03   #83
_finder_
Raczkowanie

Wpadam w szał gdy widzę przed komputerem na biurku brudne talerze i kubki. Poza tym wściekam się na opieszałość gdy rano razem jesteśmy w domu i mamy gdzieś wyjść, jestem gotowa a mój mąż zawsze w powijakach i ma jeszcze tysiąc rzeczy do zrobienia przed wyjściem.

_finder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 06:19   #84
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Kupiłam mężowi piękne szare adidasy. Na drugi dzień zobaczyłam na jednej pięcie czarny ślad od ściągania drugim butem!
Do pracy zakłada koszulki z kołnierzykiem i niestety nie sprawdza wyglądu przed wyjściem, więc często wraca z pracy z wywiniętą jedną stroną kołnierzyka... czyli chodził tak cały dzień aż mi się słabo robi..

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 21:24   #85
201707171618
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _finder_ Pokaż wiadomość
Wpadam w szał gdy widzę przed komputerem na biurku brudne talerze i kubki.
U mnie to samo, ale ja już nauczyłam się to olewać. W końcu to on siedzi w syfie i on to będzie mył a jak zostawia brudne naczynia na widoku, a sam wychodzi do innego pokoju to mu to tam zanoszę, żeby tego nie widzieć i mam to gdzieś, niech on w tym syfie siedzi, nie ja. Generalnie teraz to już rzadko kiedy coś mnie doprowadza do szału, bo dla zdrowia psychicznego nauczyłam się większość rzeczy olewać
201707171618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 21:41   #86
_finder_
Raczkowanie

Też chyba muszę jakoś nauczyć się to olewać, ale na chwilę obecną jak widzę te brudne naczynia to nie wytrzymuje i... idę je umyć O->I

Stary 2017-07-15, 21:53   #87
201707171618
Konto usunięte

Cytat:
Też chyba muszę jakoś nauczyć się to olewać, ale na chwilę obecną jak widzę te brudne naczynia to nie wytrzymuje i... idę je umyć O->I

Ojejku, ale on się przyzwyczai, że Ty i tak to umyjesz i w ogóle nie będzie po sobie sprzątał. Niech te naczynia nawet dwa dni stoją, ale ich nie myj
201707171618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 23:22   #88
_finder_
Raczkowanie

Dwa dni będą stały to robaki się już chyba zalęgną. Ale masz rację, od teraz nie wynoszę i nie myje - zobaczymy ile w tym brudzie wytrzyma ( chyba, że prędzej skończą się czyste naczynia w domu haha)!

Stary 2017-07-16, 04:48   #89
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:

A Twój partner nie reaguje, udaje że nie słyszy gdy mówisz "czy mógłbyś po sobie posprzątać? Przeszkadzaja mi brudne naczynia."

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-16, 13:28   #90
_finder_
Raczkowanie

Słyszy, ale w odpowiedzi jest najczęściej: zaraz, później, wieczorem...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości