Mamy majowe cz. VI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 11:40   #61
felliciti
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
A właśnie tak mi się przypomniało jak zobaczyłam zdjęcie wózków! Ktoś zamawiał albo miał zamawiać w kolorze bordo z tego co pamiętam?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja miałam mieć śliwkowy, ale wycofali Nie kojarzę kto inny miał jeszcze ciemniejszy. Black chyba ciemny róż?

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Czy to Roan Bass Soft? Mam taki sam tylko Eco leather kolor dove white 😊😊

Tak, spodziewałam się mniejszego, wyglądam przy nim jak krasnal
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:41   #62
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Też się przejdę do rossmana po babydream Zastanawiam się czy nie wziąć ich pieluszek skoro jest promocja. Tak na wypromowanie. Polecacie te babydream owe?

Robie naleśniki z truskawkami i masłem orzechowym. Dziecko chce to przecież mu nie odmowie.

Ta promocja tylko z kartą Rossnę?

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:43   #63
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ja miałam mieć śliwkowy, ale wycofali Nie kojarzę kto inny miał jeszcze ciemniejszy. Black chyba ciemny róż?

Tak, spodziewałam się mniejszego, wyglądam przy nim jak krasnal
No jest wielki 😅 ale właśnie taki chciałam,żeby zmieścił też większe dziecko jak urośnie 😊 siostra namawiala mnie na mime, ale one są takie malutkie, że masakra 😧

BTW a jakie macie nosidełka?

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:47   #64
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie Rossmann wypełniony po brzegi, miałam w czym wybierać Wydałam ponad 100, ale 30 zaoszczędzone.

Idę Was nadrabiać gaduły!
Oj to prawda. Chwila moment i już parę stron..

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o krem na wiatr i słońce, to właśnie myślałam o jakimś z filtrem, ale jeszcze nic nie wybrałam...

Talusia ale niczym się nie przejmuj, ja tez jakaś smutna się nie obudziłam
Ja chyba pójdę po taki krem do apteki.. Sama nie wiem. Buzia taka delikatna 😨

Stary 2017-03-31, 11:48   #65
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
MamaSmerfuni - Oprócz płynów do kąpieli z babydream bierzesz coś jeszcze od nich? Tzn np oliwke dla maluszka czy krem na wiatr i słońce? Zastanawiam się właśnie co kupić
Chusteczki Tami lepsze niż babydream?

to pytanie nie do mnie, ale sie wtrace bo z baby dream mam jeszcze szampon dla malucha
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
No witam w nowej części, ukrajinka brawo ze ogarnęłaś

To jeszcze wrzuce top 10 gadul, decorail gratki I miejsca

Nazwa użytkownikaWiadomości
decorail359
marg0lcia316
efffpe294
gornek293
Mohnka264
bunnybe260
felliciti246
vikuniaa216
happiness__193
CamomileS190

Co do Rozenkowej to nie wiem czy miala te rekawiczki ale znajac ja pewnie miala
Mohnka i jeszcze taka bujczuczna w tym snie bylam ze co te kobity wymyslaja jak mnie nic nie boli
Justyna nam polozna na sr mowila ze Polna to szpital dla ciaz patologicznych wiec zwykle porody moze sa traktowane troche po macoszemu, ale w Twpim przypadku lepiej jednak byc pod jak najlepsza opieka, Wasze zdrowie najwazniejsze ja wybralam szpital Raszei bo jest mniejszy i bardziej kameralny ale jakby sie cos nie daj boze zaczelo dziac albo zaczelabym rodzic przed terminem to jade od razu na Polna bo wiem, ze tam maja najlepszy sprzet i lekarzy
no grunt to sie orientowac hihi, sama sie zdziwilam, ze watek skonczony a nikt jeszcze nowego nie zalozyl i byl przestoj kilku minutowy , pewnie przez to stracilysmy kilkadziesiat postow 😂 dzieki za top gaduly, bede w domku to wpisze tez
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:48   #66
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Sudocrem chyba nie polecany
Oj ja też uwielbiam wycieczki gdzie można rozłożyć kocyk i wylegiwać się na słoneczku dlatego chcę kupić jakiś naprawdę dobry kremik mimo chronienia przed słońcem np pieluszka.
Do pupci kupiłam Linomag zielony.

Dziewczyny a na jakiej wysokości dajecie materac w łóżeczku na początek? Na ten najwyższy poziom? My mamy dość gruby materac i boję się, że to dla maluszka za wysoko a znów ten niższy poziom jest chyba na niski zgłupiałam..

Ja na początek na najwyższy poziom.. 😊

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7243963 2]Jeszcze 2 tygodnie i mogechoc znając swoje szczęście bede chodzić 2 tygodnie po terminie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Oho to później będziesz rodzić takiego klocuszka 😀😀😍

Stary 2017-03-31, 11:49   #67
talusiax33
Zadomowienie

Felliciti - O właśnie nie bordo a śliwka to jeszcze dobrze kojarzę, już wszystko wiem.

Mohnka - Z kartą rossne jest 2+2 a bez karty 2+1 ☺ w każdej chwili można założyć taka kartę ale trzeba podejść do Rosmanna.
Jeśli nie masz a chcesz zrobić zamówienie internetowo z chęcią udostępnię Ci moją kartę

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 11:50   #68
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Takiego malucha się chroni przed słońcem i chyba krem na te pierwsze tygodnie nie jest potrzebny

Chroni się ale nawet w cieniu temperatura potrafi zrobić swoje 😞 tak się będę bała tych wakacji..

Stary 2017-03-31, 11:50   #69
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Ta promocja tylko z kartą Rossnę?

Na pieluszki jest po prostu 20% bez karty, na pielęgnację z kartą jest 2+2 gratis
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:51   #70
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Pokażę Wam jeszcze powóz Julki, wczoraj zapomniałam. Oczywiście bez przygód się nie obyło, bo jestem przekonana, że nie taki kolor zamówiłam. Jest ewidentnie szary, a nie pesto, ale taki jak jest też jest ładny. Nie chciało mi się bawić w reklamacje, poza tym nie mam na to czasu już za bardzo.
Mi się bardzo podoba 😍 i gdybym mogła wybrać to wolałabym jaśniejszy kolor mojego ale w szarości tylko jeden model.. Bo tak to słońce do ciemnego będzie za dużo zaglądać..

Stary 2017-03-31, 11:51   #71
mileena5
Zadomowienie

Melduje sie dziewuszki i melduje ze ide do położnej ;*
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 11:54   #72
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Podziwiam! Ja miałam problem z obcięciem ostatnio, pomalować już sobie nie wyobrażam
A ja muszę zamówić zabieg u Tz 😀😀 i będę leżeć na szpitalnym łóżku a on się zajmie moimi stópkami 😂

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Felliciti - O właśnie nie bordo a śliwka to jeszcze dobrze kojarzę, już wszystko wiem.

Mohnka - Z kartą rossne jest 2+2 a bez karty 2+1 ☺ w każdej chwili można założyć taka kartę ale trzeba podejść do Rosmanna.
Jeśli nie masz a chcesz zrobić zamówienie internetowo z chęcią udostępnię Ci moją kartę

Ooo 😘😘 a powiedz Kochana, to tylko na dziecięce produkty?

Stary 2017-03-31, 11:54   #73
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
ja juz sie sama pogubilam czy ktoras zalozyla watek czy nie hihi.
Nie nie ja zakładam kolejny xxx
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:54   #74
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Na pieluszki jest po prostu 20% bez karty, na pielęgnację z kartą jest 2+2 gratis
Dziękuję 😀😘

Stary 2017-03-31, 11:58   #75
talusiax33
Zadomowienie

Ukrajinka - Właściwie pytanie było skierowane do wszystkich ☺ i tako szampon używa się od pierwszych dni życia mimo że np maleństwo nie ma włosków? Bo ja jestem zielona!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 11:58   #76
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Ja na początek na najwyższy poziom.. 😊

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Oho to później będziesz rodzić takiego klocuszka 😀😀😍

Podobno córcia ma być mała zobaczymy za tydzień ile mniej więcej będzie ważyć ciekawe czy 2,5 kg ma
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:59   #77
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jestem i ja.

Justyna,
ja Ci powiem tak - z perspektywy młodej mamy. Jeśli masz głowę na karku, to możesz zrobić naprawdę wiele. Ja pisałam egzaminy na pierwszym roku studiów kilka dni przed terminem porodu. Będąc w połowie ciąży robiłam kurs wizażu z ministerstwa edukacji narodowej (bo teraz to te kursy to pic na wodę, każda wizażystka może wydać dyplom - ja też, ale ja mam oficjalny kurs z MENu). Jak córka moja miała 1,5 roku otworzyłam firmę i zrobiłam szkolenie fotograficzne również z oficjalnym dyplomem. W międzyczasie robiłam technika usług kosmetycznych. Mąż też studiował, ale dawaliśmy ze wszystkim radę. Mimo że ja miałam tyle obowiązków na głowie, to znalazło się miejsce, aby mój mąż zrobił kurs na spawacza i uprawnienia na spawalnika. Od września wybieram się na kosmetologię, o ile nie wyjedziemy do Szwajcarii, do czego dąży mój mąż akurat i ja w sumie popieram tę ideę.

Zaczynaliśmy z niczym. Jeżdżąc starym Fiatem Uno, mieszkając kątem u rodziców. Teraz powoli zaczynamy budowę domu (póki co papierologia), myślimy o kupnie mieszkania, zaraz kupujemy drugi samochód, a na początku przyszłego roku bierzemy w leasing nowe auto z salonu. Nie przechwalam się, nie o to mi chodzi - żeby nikt źle nie zrozumiał! Chcę po prostu zaznaczyć, że MOŻNA. Można przenosić góry, naprawdę. Tylko trzeba chcieć i umieć się zorganizować. U nas pomogli moi rodzice, tzn zaopiekowali się córką, kiedy trzeba było. Ale resztę osiągnęliśmy sami, zapracowaliśmy własną ciężką pracą i naszymi ambicjami. Także naprawdę - da się. Da się wiele. I nawet partner nie musi Ci w tym pomagać - kobiety to silne bestie, które dają radę z największymi przeciwnościami losu (ja męża mam, ale od roku praktycznie cały czas w delegacji, także poznałam smak macierzyństwa w pojedynkę - nie jest łatwo, ale można wszystko, serio). Więc - głowa do góry! Będzie dobrze. Poradzisz sobie.

Cytat:
Też poproszę o wpisanie.
23 lata, ciąża pierwsza, TP 1.05.2017 i synek Maksymilian.. ��

Jak to możliwe, że Cię nie ma na liście?! Ja ostatnio szukałam Ciebie, bo chciałam zobaczyć, na kiedy dokładnie masz TP i patrzę, a tu nie ma Mohnki, niemożliwe.

Cytat:
Nie, Black miała kupić oczoâ˜☠â˜☠â˜☠ny różowy, ale nie wie, czy kupi. :P Bo już nie potrzebuję super lekkiego wózka, nie będę od maja mieszkać na tym przeklętym czwartym piętrze.

Cytat:

Nosidełka? W sensie foteliki? Ja mam Maxi Cosi Cabriofix z bazą.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2017-03-31 o 12:01
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:59   #78
bunnybe
Zadomowienie

Justyna ale pytasz o Raszei czy o Polna? Z Polnej raczej nie odsylaja bo maja 8 porodowek, z Raszei podobno zdarza sie odsylac bo maja tylko 4 ale kolezanka mowila ze jak sie pojedzie z rozhulana akcja porodowa to nie odesla bo maja jeszcze jedna rezerwowa na takie sytuacje

Bambi ja mam dokladnie ten materac z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Ale ekspress z tym rossmanem wlasnie dostalam smsa ze gotowe do odbioru w sklepie ale poprosze meza zeby odebral wracajac z pracy bo pokazuje ze waga prawie 6kg i nie chce mi sie isc
Stary 2017-03-31, 11:59   #79
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7244215 7]Podobno córcia ma być mała zobaczymy za tydzień ile mniej więcej będzie ważyć ciekawe czy 2,5 kg ma [/QUOTE]
U mnie niby jest już 2,5kg no ale nic dziwnego jak to 35+4

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:00   #80
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
A ja muszę zamówić zabieg u Tz 😀😀 i będę leżeć na szpitalnym łóżku a on się zajmie moimi stópkami 😂

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ooo 😘😘 a powiedz Kochana, to tylko na dziecięce produkty?

Ja własnie walczę ze stopami 😅 ale co chwile odpoczynek bo ledwo oddycham!
Jeśli chodzi o promocję to tylko na dziecięce kosmetyki w tym chusteczki, różne kremy itp. Każde produkty dziecięce w to wchodzą nie ważne jaka firma i nie ważne że są np w tej chwili na promocji 😘

Stary 2017-03-31, 12:01   #81
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jestem i ja.

Justyna,
ja Ci powiem tak - z perspektywy młodej mamy. Jeśli masz głowę na karku, to możesz zrobić naprawdę wiele. Ja pisałam egzaminy na pierwszym roku studiów kilka dni przed terminem porodu. Będąc w połowie ciąży robiłam kurs wizażu z ministerstwa edukacji narodowej (bo teraz to te kursy to pic na wodę, każda wizażystka może wydać dyplom - ja też, ale ja mam oficjalny kurs z MENu). Jak córka moja miała 1,5 roku otworzyłam firmę i zrobiłam szkolenie fotograficzne również z oficjalnym dyplomem. W międzyczasie robiłam technika usług kosmetycznych. Mąż też studiował, ale dawaliśmy ze wszystkim radę. Mimo że ja miałam tyle obowiązków na głowie, to znalazło się miejsce, aby mój mąż zrobił kurs na spawacza i uprawnienia na spawalnika.

Zaczynaliśmy z niczym. Jeżdżąc starym Fiatem Uno, mieszkając kątem u rodziców. Teraz powoli zaczynamy budowę domu, myślimy o kupnie mieszkania, zaraz kupujemy drugi samochód, a na początku przyszłego roku bierzemy w leasing nowe auto z salonu. Nie przechwalam się, nie o to mi chodzi - żeby nikt źle nie zrozumiał! Chcę po prostu zaznaczyć, że MOŻNA. Można przenosić góry, naprawdę. Tylko trzeba chcieć i umieć się zorganizować. U nas pomogli moi rodzice, tzn zaopiekowali się córką, kiedy trzeba było. Ale resztę osiągnęliśmy sami, zapracowaliśmy własną ciężką pracą i naszymi ambicjami. Także naprawdę - da się. Da się wiele. I nawet partner nie musi Ci w tym pomagać - kobiety to silne bestie, które dają radę z największymi przeciwnościami losu (ja męża mam, ale od roku praktycznie cały czas w delegacji, także poznałam smak macierzyństwa w pojedynkę - nie jest łatwo, ale można wszystko, serio). Więc - głowa do góry! Będzie dobrze. Poradzisz sobie.

Jak to możliwe, że Cię nie ma na liście?! Ja ostatnio szukałam Ciebie, bo chciałam zobaczyć, na kiedy dokładnie masz TP i patrzę, a tu nie ma Mohnki, niemożliwe.

Nie, Black miała kupić oczo☠☠☠ny różowy, ale nie wie, czy kupi.Bo już nie potrzebuję super lekkiego wózka, nie będę od maja mieszkać na tym przeklętym czwartym piętrze.

No właśnie pisałam w trzecim wątku o dodanie! I przepadło.. 😵

Stary 2017-03-31, 12:02   #82
bunnybe
Zadomowienie

Feliciti piekny wozek! Widac ten byl Wam pisany chociaz mi sie tez bardziej podoba ten pesto, taki niebanalny
Stary 2017-03-31, 12:02   #83
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Ja własnie walczę ze stopami 😅 ale co chwile odpoczynek bo ledwo oddycham!
Jeśli chodzi o promocję to tylko na dziecięce kosmetyki w tym chusteczki, różne kremy itp. Każde produkty dziecięce w to wchodzą nie ważne jaka firma i nie ważne że są np w tej chwili na promocji 😘

A to dziękuję! 😀😘😘 muszę zerknąć.

Stary 2017-03-31, 12:02   #84
decorail
Zakorzenienie

Człowiek wyjdzie na parę godzin z domu, a tu już wątek skończony i 3 strony nowego

O jaaa - jak powiem Tż, że jestem top gadułą to może mi nagrodę jakąś kupi Bo nigdy nic nie wygrałam, haha

Byłam w Rossmannie i kupiłam taki oto zestaw (z 15 min rozkminy co kupić, żeby wyszło najkorzystniej - normalnie osiągam szczyty intelektualne) - dwa dwupaki chusteczek nawilżanych Babydream + dwa kremy przeciw odparzeniom też Babydream - cena ta sama praktycznie, więc zapłaciłam za to 20 zł

Zastanawiałam się nad pieluchami, bo podsłuchałam, hehe, że też są objęte tą promocją 2+2, a nie mamy żadnej paczki jeszcze, ale skonsultuję to z Tż.

Pogoda nieziemska! Spociłam się okropnie - chyba więcej się pocę też ostatnio

Talusia - ja daję na najwyższy poziom materac
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:03   #85
BlackSanctum
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie błękitną hybrydę na akrylowej podstawie i mam spokój na bite 3 tygodnie, tralalala.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:03   #86
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
U mnie niby jest już 2,5kg no ale nic dziwnego jak to 35+4

no ja w czwartek będę miała 36+1 więc się okaże bo w 32+5 ważyła 1902g
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:04   #87
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
No jest wielki 😅 ale właśnie taki chciałam,żeby zmieścił też większe dziecko jak urośnie 😊 siostra namawiala mnie na mime, ale one są takie malutkie, że masakra 😧

Nosidełko tzn fotelik mamy zamówiony Maxi Cosi Cabriofix ☺

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:06   #88
decorail
Zakorzenienie

Justyna - też mamy Cabriofixa w weekend chcemy zrobić próbę montażu, bo w końcu po wydaniu kolejnych milionów monet u innego mechanika (odpukać!) mamy sprawne auto obym nie przechwaliła...
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:07   #89
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Wróciłam po wizycie w klinice, udało sie mnie wcisnąć w środę na 11.30 wiec jestem juz spokojniejsza. Zjadłam właśnie bułkę połowa z powidłami a druga połowa z krakowska i sosem czosnkowym xd
Ja czekam za wypłata i tez pewnie cos kupie na promocji, mam w koszyku uszykowane rzeczy juz, ze 160 zł zrabataowalo na 98. Mam 2 paczki pieluch, jakies płyny z johnsona, oliwkę z hippa, cos z babydream i chusteczki nawilżane. Ale pewnie jeszcze przemyśle czy mi wszystko potrzebne Ew wybiorę cos innego

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Gornek ja bym tego Johnsona wyrzucila, ich rzeczy tak rozreklamowane, a jakosciowo kiepskie..
Cytat:

pytasz o fotelik do samochodu? my mamy recaro privia
Cytat:
Ukrajinka - Właściwie pytanie było skierowane do wszystkich ☺ i tako szampon używa się od pierwszych dni życia mimo że np maleństwo nie ma włosków? Bo ja jestem zielona!

wiesz co czy od pierwszego dnia jest to nie wiem (choc chyba nie powinien zaszkodzic) z tym, ze ja przez kilka pierwszych tyg (ile to juz nie pamietam) synka kapalam w samej wodzie i przemywalam faldki wacikami i teraz tez tak zamierzam. A szampon to kupilam juz razem z plynem do kapieli w tym samym czasie, w sumie to poprosilam kolezanke ktora jechala wtedy do Polski bo u mnie nie dostepne te kosmetyki. A teraz znow mam zapas maly bo brat byl w Pl w lutym. W ogole to sie musze poskarzyc! Nie cierpie Uk za brak rossmanna!! aaaa ja tak uwielbiam ten sklep 😁

Kiwaczka nie jestes sama z problemem infekcji niestety, u mnie co prawda to pierwsza w ciazy, ale jednak. Lekarz uwaza, ze to grzybek, dostalam lek wczoraj i pobrala wymaz zeby wykluczyc inne przypadki. 😣
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:08   #90
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jestem i ja.

Justyna,
ja Ci powiem tak - z perspektywy młodej mamy. Jeśli masz głowę na karku, to możesz zrobić naprawdę wiele. Ja pisałam egzaminy na pierwszym roku studiów kilka dni przed terminem porodu. Będąc w połowie ciąży robiłam kurs wizażu z ministerstwa edukacji narodowej (bo teraz to te kursy to pic na wodę, każda wizażystka może wydać dyplom - ja też, ale ja mam oficjalny kurs z MENu). Jak córka moja miała 1,5 roku otworzyłam firmę i zrobiłam szkolenie fotograficzne również z oficjalnym dyplomem. W międzyczasie robiłam technika usług kosmetycznych. Mąż też studiował, ale dawaliśmy ze wszystkim radę. Mimo że ja miałam tyle obowiązków na głowie, to znalazło się miejsce, aby mój mąż zrobił kurs na spawacza i uprawnienia na spawalnika. Od września wybieram się na kosmetologię, o ile nie wyjedziemy do Szwajcarii, do czego dąży mój mąż akurat i ja w sumie popieram tę ideę.

Zaczynaliśmy z niczym. Jeżdżąc starym Fiatem Uno, mieszkając kątem u rodziców. Teraz powoli zaczynamy budowę domu (póki co papierologia), myślimy o kupnie mieszkania, zaraz kupujemy drugi samochód, a na początku przyszłego roku bierzemy w leasing nowe auto z salonu. Nie przechwalam się, nie o to mi chodzi - żeby nikt źle nie zrozumiał! Chcę po prostu zaznaczyć, że MOŻNA. Można przenosić góry, naprawdę. Tylko trzeba chcieć i umieć się zorganizować. U nas pomogli moi rodzice, tzn zaopiekowali się córką, kiedy trzeba było. Ale resztę osiągnęliśmy sami, zapracowaliśmy własną ciężką pracą i naszymi ambicjami. Także naprawdę - da się. Da się wiele. I nawet partner nie musi Ci w tym pomagać - kobiety to silne bestie, które dają radę z największymi przeciwnościami losu (ja męża mam, ale od roku praktycznie cały czas w delegacji, także poznałam smak macierzyństwa w pojedynkę - nie jest łatwo, ale można wszystko, serio). Więc - głowa do góry! Będzie dobrze. Poradzisz sobie.

Nie, Black miała kupić oczoâ�☠â�☠â�☠ny różowy, ale nie wie, czy kupi.Bo już nie potrzebuję super lekkiego wózka, nie będę od maja mieszkać na tym przeklętym czwartym piętrze.

Ja też właśnie zaczynam kurs wizażu 😊 ani przez chwilę nie pomyślałam, że dziecko to jakaś przeszkoda, szczególnie gdy ma się wsparcie u bliskich, wszystko można pogodzić, a trzeba dążyć do tego, co się chce, bo wydaje mi się, że kobieta nieszczesliwa, która się nie spełnia w tym co chce nie będzie zbyt dobra matka ☺️
Zastanawiałam się nad baza 🤔

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Justyna ale pytasz o Raszei czy o Polna? Z Polnej raczej nie odsylaja bo maja 8 porodowek, z Raszei podobno zdarza sie odsylac bo maja tylko 4 ale kolezanka mowila ze jak sie pojedzie z rozhulana akcja porodowa to nie odesla bo maja jeszcze jedna rezerwowa na takie sytuacje

Bambi ja mam dokladnie ten materac z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Ale ekspress z tym rossmanem wlasnie dostalam smsa ze gotowe do odbioru w sklepie ale poprosze meza zeby odebral wracajac z pracy bo pokazuje ze waga prawie 6kg i nie chce mi sie isc
Ja słyszałam, że na polnej często nie ma miejsc może to tylko takie gadanie

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości