![]() |
#61 |
hakuna matata
|
Dot.: Ludzie ze znaczną nadwagą
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- od leczenia żeby nie uzależniać swojego samopoczucia od cudzych opinii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
No cóż, faceci przynajmniej na początku patrza jedynie na wyglad (charakteru nie ocenią) wiec jezeli jest tak ze omijaja ja szerokim lukiem i unikaja kontaktu to wiadomo ze problem jest w stronie fizycznej. To juz autorka sie musi wypowiedziec.
Tak czy siak nadwaga/otylosc zwieksza ryzyko powaznych problemow i cos sie powinno z tym robic, tyle w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Jestem osobą ze znaczną nadwagą i mam od dawna przystojnego, wysportowanego faceta bez grama tłuszczu, nawet jest po AWF.
Poznaliśmy się gdy byłam prawie taka jak jestem obecnie. Odchudzam się obecnie bo mam wesele w wakacje i chcę iść w zwiewnej sukience ze sklepu a obecnie w żadną taką nie mieszczę się. Nie przeszkadzała mu nigdy moja nadwaga. Zanim weszłam w ten związek to wcześniej też nie narzekałam na brak powodzenia u mężczyzn. Są tacy, którzy nawet preferują kobiety w dużym rozmiarze, nie wstydzą się wyjść z taką kobietą gdziekolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, mnie też szlag trafia na myś o tym, że jakiś przystojniak może woleć grubą ode mnie, ale jestem w stanie się z tym pogodzić i nie wylewać żółci (a jeśli nawet by mnie poniosło, to bym się głupio nie usprawiedliwiała życzliwością i troską). Ach, jak to? To te tłuste wieloryby nie spasły się na własne życzenie? I skończymy usprawiedliwiać raka, osteoporozę, krótkowzroczność i wady zgryzu sugerując, że tacy ludzie mogą tworzyć udane związki, dość już tego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Porównywać wadę zgryzu do niedbania o własne ciało, gratuluje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak, nadwaga zwieksza ryzyko wielu chorób, np cukrzycy- cichego zabójcy.... ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw wziac sie za siebiue, potem szukac. A jak nie to szukac faceta z fetyszem grubych kobiet. [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72475137]chude jest piękne też tam kończy. Niestety. To że ktoś jest szczupły nie znaczy że jest zdrowy.[/QUOTE] Chude jest piekne konczy sie u kardiologa? A czemu to tak? Jakie to szalone niebezpieczenstwa zdrowotne sie na mnie czaja, o ktorych ja nie wiem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Autorko, uwierz, nie dlatego nikogo nie masz, że masz nadwagę. Mnóstwo facetów lubi kobiety przy kości, wiem po sobie. 20 lat temu miałam lat 20 i parę, ważyłam 15 kilo mniej i miałam 30 razy więcej kompleksów. Zaczęłam jednak udawać, że nic o nich nie wiem. A chuda nie byłam już wtedy. Okazało się, że z poderwaniem kogoś nie mam problemu. Facetowi, którego wybrałam tez się podobałam i byliśmy razem 9 lat. Z czasem miłość wygasła w nas, lecz z moją wagą nic to nie miało wspólnego. Poznałam mojego obecnego 10 lat i 10 kilo później, od momentu od którego zaczęłam swój opis. Odszedł od poprzedniej wieloletniej,dodam - szczuplejszej, partnerki. Zauważam, że szczuplosc faceta nie ma nic wspólnego z jego gustem dotyczącym szczuplosci kobiet. Wiem, że nadwaga nic nie ma wspólnego z powodzeniem, bo je miałam i mam. Dodam, że u mnie to nie jest 3 kilo nadwagi.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Problemem twym autorko jest niska samoocena, którą jeszcze obniżają głupie wpisy na tym wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ludzie ze znaczną nadwagą mogą być w szczęśliwym związku z kim tylko chcą. Warunkiem jednak jest to, aby najpierw byli szczęśliwi sami ze sobą. Bo bez tego nikt Ci, autorko, nie da szczęścia (zakładam, że pisałaś o sobie?), nawet model Hugo Bossa (już bez dyskusji, czy oni są przystojni czy nie, poproszę. Tak, uogólniam, walę stereotypem, whatever).
#77 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-04-01 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście...
1. Wiem, że waga nie nie jest moim głównym problemem, ale temat jest o tym. Jest to dosyć kluczowy element i dlatego poprosiłam o pomoc. 2. Wiem również, że największym problemem jest wpływ nadwagi na zdrowie - ale to o tym temat. 3. Nie wiem za to jak z podejściem panów i gdzie szukać takich, o których piszecie, bo do tej pory mi właśnie zwracali uwagę, że powinnam schudnąć. 4. I nie szukam nikogo na siłę. Chciałam tylko nie zaprzepaścić całkowicie tego obszaru.
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo jak je czesto fast food i czekolade ale od tego nie tyje? Albo jak stroni od sportu? Albo pije red bulla? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze że trafiliśmy na siebie. Nie zmarnujemy życia komuś IDEALNEMU. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72477497]ani ja ani mój partner nie nadajemy się do związku. Ja żłopię wino a on wcina czekoladę. Oboje stronimy od sportu ....
Dobrze że trafiliśmy na siebie. Nie zmarnujemy życia komuś IDEALNEMU.[/QUOTE] No wlasnie to samo chcialam napisac, tacy ludzie jak my powinni miec zakaz angazowania sie w zwiazki, no jak to tak. A wejscie na 3 pietro nawet przy 20 kg nadwagi moze byc latwiejsze niz palac paczke papierosow dziennie. A serce osoby ktora je zdrowo ale duzo moze byc zdrowsze niz pana ktory regularnie zlopie whisky za 1000 zl (zeby nie bylo ze wodka to tylko dla patologii itd) |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dla zdrowia warto schudnac, sama mam spora nadwage i staram sie zmienic swoje nawyki i styl zycia i na pewno schudne, to lepsze dla zdrowia. Ryzyko chorob jest duze, wszystko jest udowodnione medycznie i nie ma co ryzykowac. Dodatkowo przez to dzwiga sie dodatkowy ciezar, sama to czuje po sobie i narzady wewnetrzne sa otoczone tluszczem, a serce musi mocniej pracowac i szybko sie meczy. Dlatego dla zdrowia lepiej zmienic styl zycia i schudnac, a chlopaka szukac wtedy, gdy bedziesz gotowa i spotkasz kogos fajnego. Niewazne czy wtedy bedziesz jeszcze miala nadwage czy juz nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Wami tutaj chodzi o zdrowie, nie obrazam ludzi niewazne czy chudy czy ma nadwage. Sama majac nadwage wiem jak moga bolec chamskie uwagi. Wiem tez jednak, ze trzeba cos z tym zrobic. Do tego zdrowe jedzenie nie musi byc niesmaczne, teraz to wiem i bedzie mi latwiej, bo w koncu chodzi o to, by schudnac zdrowo, powoli i te wage i nowy styl zycia utrzymac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.