Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 12:08   #61
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3

Intense witaj.

Słonik super że tak Wam szybko poszło, pewnie jak niebo a ziemia życie teraz i wcześniej.

Czy któraś pociecha jeszcze nie załapała przewrotu z brzucha na plecy? Z plecków na brzuch obraca się w mgnieniu oka, a w drugą stronę nie umie wykombinować.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:24   #62
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Dzięki

Super, zazdroszczę Jak Dziecię lubi spać, to żadne obliczenia, czasy czuwania i długości czy miejsce drzemek są niepotrzebne - samo sobie reguluje Extra

Dzięki
Inki, i jeszcze withi chyba się nie odzywała ostatnio?

Też sobie czasem o Niej myślę, daj znać, jak coś odpisze

U nas dziś też pogoda nie za ciekawa :/

Nasza nauka zasypiania każdego dnia przynosi nowe efekty
Dziś już drugi dzień zasypia na drzemki bez sekundy płaczu, trochę poguga, pomarudzi i śpi przynajmniej godzinę, nawet do dwóch. Problem mamy z 3 drzemką już 3 x jej odmówiła, popłakiwała i nic z niej nie wyszło, musimy nad nią popracować, może wydłużę czas czuwania przed nią.

Sen nocny już od paru dni tak samo - zasypianie różnie - większe lub mniejsze protesty (myślę, że ma na to wpływ rozkład dnia i nad tym też popracujemy), ale jak już zaśnie to mamy tylko jeden przystanek na jedzenie między 23 a 1 i potem śpi do 6-7. Naprawdę nie myślałam, że w zaledwie tydzień sytuacja może się tak diametralnie poprawić. Maja w końcu nie ziewa całe dnie, nie jest marudna bez powodu (no trochę pomarudzi, wiadomo, zwłaszcza jak chce na rączki, ale teraz to ja mam siłę i ochotę Ją nosić i tulić, jak nie muszę tego robić po 2-3 godziny w nocy )

Oboje z mężem doszliśmy do tego punktu, w którym oboje z rezygnacją stwierdziliśmy, że lepiej nam było tylko we dwoje. To były dla nas bardzo trudne słowa, ale byliśmy na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego. A parę dni temu mąż powiedział, że zakochuje się w Niej na nowo...
Gdybyście widziały, jak Maja nasłuchuje szczęknięcia zamka wejściowego - już wie, że to oznacza powrót Taty. Nasłuchuje, a jak pojawi się na horyzoncie, to raczy go TAAAAAKIM wielkim uśmiechem, którym mnie nie zaszczyci w ciągu całego dnia. Wczoraj się śmiała w głos na sam Jego widok...

No to się uzewnętrzniłam

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

My jeszcze tydzień temu usypialiśmy cycem albo bujaniem a to i tak nie obchodziło się bez płaczu czasami i w naszym wypadku owocowało milionem pobudek w nocy, istna katorga..

Samo usypianie cycem lub bujaniem, jeśli nie trwa dłużej niż 15 minut i Dzieciątko po tym dobrze śpi nie uważam za nic złego Nic bym nie zmieniała, gdyby nie problemy z usypianiem i spaniem.

Witaj
Słonik to piękne co napisałaś, na prawdę ac miło się czyta
Stary 2017-04-06, 12:30   #63
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Słoniku Pomożesz? Czy dostanę w aptece coś co podobnie działa jak Pimafucort krem? Wiem, że on zawiera antybiotyk i pewnie ciężko o zamiennik, ale może jest coś o zbliżonym działaniu i nie na receptę? Zgubiłam receptę przypuszczam, że poszła w kosz z paragonami, papierkami itp, jak robiłam porządki w torbie z wózka...
Bez recepty, w miarę podobny składem jest tribiotic np. ale on jest znacznie słabszy, można go spróbować wzmocnić hydrokortyzonem 5% też bez recepty, ale to wszystko zależy na co to stosujesz?
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:40   #64
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa powitania . Chyba w końcu dojrzalam do tego, żeby się ujawnić, dotarły do mnie szczególnie słowa Roosko, że nie wiadomo kto czyta szczegóły z Waszego życia... I wtedy poczułam się strasznie głupio, jak jakiś stalker właśnie

Krótko o mnie: Mam na imię Ania, mam 25 lat, mieszkam pod Warszawą. Moja córeczka Ola urodziła się 20.10 przez planowane cc (mam jaskrę i nie pozwolono mi rodzić naturalnie ze wzgledu względu na ryzyko utraty wzroku przy dużym wysiłku fizycznym).
Mój mąż i ja jesteśmy nauczycielami, mamy firmę z korepetycjami i kursami maturalnymi. Tak więc przez ostatnie miesiące on całymi dniami uczy, a ja czytam wizaż

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Z której części pod Warszawą mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Intense witaj.

Słonik super że tak Wam szybko poszło, pewnie jak niebo a ziemia życie teraz i wcześniej.

Czy któraś pociecha jeszcze nie załapała przewrotu z brzucha na plecy? Z plecków na brzuch obraca się w mgnieniu oka, a w drugą stronę nie umie wykombinować.
Świadomie następuje to koło 7go miesiąca wg fizjoterapeuty. Mojej czasem się zdarzy ale to przypadkowe przez zachwianie się.
Stary 2017-04-06, 12:45   #65
basiczek24
Wtajemniczenie

Megilla moja zasypia o 7, 7:30 (wstaje tak o 6 albo trochę później) i ja to już liczę jako pierwsza drzemkę.

WKasiarr, zazdroszcze snu Szynka. Super 😍 Moja czasem zaśnie sama (teraz ma druga drzemkę na którą sama zasnęła, tylko odłożyłam ją do łóżeczka) ale zazwyczaj muszę ją bujać i albo śpiewam jej albo włączę muzyczkę i ona się wtedy wycisza. Bujanie trwa max 15 min więc nie jest źle zwłaszcza że nie bujam na rękach tylko w łóżeczku, ale uwielbiam to robić 😉
I tak Styski już daaaawno tutaj nie było. Nie lubi nas po prostu 😉

Intense, Ty przesladowco !!😊

Ja co prawda jak stała się tragedia Kruszynki nie udzielam się tu a w listopadowkach ale czytałam i bardzo przeżyłam to co się stało z jej dzieciaczkami😥 Smutne i ciekawe czy się w ogóle ppzbierala po takiej stracie. Mam nadzieję że ma ogromne wsparcie w najbliższych i kiedyś stanie się cud i jej też się poszczesci i donosi ciążę oraz urodzi zdrowego dzieciaczka.

Blue, moja się jeszcze nie przewraca z brzucha na plecy.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:52   #66
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:
Intense witaj.

Blue mój znów na odwrót ... z
Brzucha na plecy potrafi ale z brzucha na plecy nie...
Tzn ostatnio mu się udało ale nie widziałam ... położyłam go na plecach odrocilam się po chwili patrze a on na brzuchu
..

Może w końcu zalapie

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2017-04-06, 12:54   #67
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Blue mój znów na odwrót ... z
Brzucha na plecy potrafi ale z brzucha na plecy nie...
Tzn ostatnio mu się udało ale nie widziałam ... położyłam go na plecach odrocilam się po chwili patrze a on na brzuchu
..

Może w końcu zalapie

Fajnie napisałaś

Jestem mamą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 12:55   #68
misiula_88
Raczkowanie

hej! nie wiem, czy mnie pamietacie, pisalam z wami kiedys, ale przestalam nadążać :/ od jakiegos czasu jest latwiej Was podczytac, to pomyslalam, ze sie odezwe przyjmiecie zblakana mame?

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:07   #69
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Bez recepty, w miarę podobny składem jest tribiotic np. ale on jest znacznie słabszy, można go spróbować wzmocnić hydrokortyzonem 5% też bez recepty, ale to wszystko zależy na co to stosujesz?
Dziękuję! Kiedyś dostałam Pimafucort na czerwone, trochę piekące zmiany skórne, które pojawiają się na czole, najczęściej między brwiami i na policzkach bliżej płatków nosa. Pimafucort do tej pory był na to niezawodny.

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
hej! nie wiem, czy mnie pamietacie, pisalam z wami kiedys, ale przestalam nadążać :/ od jakiegos czasu jest latwiej Was podczytac, to pomyslalam, ze sie odezwe przyjmiecie zblakana mame?

Witaj ponownie
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:11   #70
AneczkaJ
Rozeznanie

Witajcie w nowym wątku. Zaginęłam w akcji, ale postaram się być bardziej na bieżąco teraz.
Adaś rośnie jak na drożdżach...i mamusinej śmietance. Słuszna waga 8,2kg. Z utęsknieniem ja i mój kręgosłup czekamy na jego większa samodzielność Najlepiej samodzielne chodzenie.
Cytat:
Nie potrafi. Ze 3-4 razy zrobił to przypadkowo i huknął głową o podłogę, więcej nie próbuje.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:12   #71
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Witaj wśród nas.) fajnie ze jestes czego uczycie? Jakim dzieckiem jest Ola?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój tż uczy fizyki i matematyki, ja jestem polonistką . Oprócz Polaków uczę też dzieci wietnamskie. Dominika, widziałam, że Ty też uczysz, ale nie pamiętam czego .
Ola jeat bardzo grzecznym i pogodnym dzieckiem, ale ostatnio coraz częściej "łapie marudę". Podejrzewam ząbkowanie, chociaż na dziąsłach mało co widać. Dentinox poszedł w ruch, ale można go według ulotki stosować tylko trzy razy dziennie. Znacie jeszcze jakieś sposoby?

Cytat:
Bluegirl, moja Ola jest z podobnej części października co Twoja Olga. Z brzucha na plecy udaje jej się czasami przypadkiem, a z pleców na brzuch już umie, tylko na razie na jedną stronę. Jest tu jakiś maluch, który jeszcze nie ogarnął, że istnieją dwie strony?
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Z której części pod Warszawą mieszkasz?
Koło Żyrardowa, a Ty?

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Intense, Ty przesladowco !!😊

Ja co prawda jak stała się tragedia Kruszynki nie udzielam się tu a w listopadowkach ale czytałam i bardzo przeżyłam to co się stało z jej dzieciaczkami😥 Smutne i ciekawe czy się w ogóle ppzbierala po takiej stracie. Mam nadzieję że ma ogromne wsparcie w najbliższych i kiedyś stanie się cud i jej też się poszczesci i donosi ciążę oraz urodzi zdrowego dzieciaczka.
Ja po tragedii Kruszynki nie mogłam otrząsnąć się kilka dni. Szczególnie, że byłam prawie dokładnie w tym samym tc co ona, miałyśmy chyba nawet ten sam termin. Kasia, daj znać jeżeli odpisze...

Stary 2017-04-06, 13:13   #72
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Kiedyś dostałam Pimafucort na czerwone, trochę piekące zmiany skórne, które pojawiają się na czole, najczęściej między brwiami i na policzkach bliżej płatków nosa. Pimafucort do tej pory był na to niezawodny.

Witaj ponownie
O, to powinno się nadać
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:17   #73
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
O, to powinno się nadać
Dziękuję raz jeszcze. Wypróbuję.

Cytat:
Bluegirl, moja Ola jest z podobnej części października co Twoja Olga. Z brzucha na plecy udaje jej się czasami przypadkiem, a z pleców na brzuch już umie, tylko na razie na jedną stronę. Jest tu jakiś maluch, który jeszcze nie ogarnął, że istnieją dwie strony?
Mój długo nie ogarniał, że są dwie strony, zresztą on leniwy strasznie swego czasu był i nawet leżenie na brzuchu zaczęło mu sprawiać przyjemność później, niż to chyba zwykle być powinno...

Intense, rozumiem, że na warszawsko-okoliczne spotkanie forumowiczek w bliżej jeszcze nie określonym terminie wpadniesz?
Stary 2017-04-06, 13:24   #74
pannazwanny
Rozeznanie

WKasiarr clotrimazolum ma podobny skład jak Pimafucort chyba.

Same nowe twarze teraz Stali bywalcy widać siedzą na FB.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:34   #75
basiczek24
Wtajemniczenie

Chcę się pochwalić że to właśnie dziś nastał dzień na zaliczenie pierwszej w życiu mojej Hany, kaszki. Zjadła kilka łyżeczek 😊

Jestem mamą
Stary 2017-04-06, 13:58   #76
ana909
Erudycja

Cytat:
Mój tż uczy fizyki i matematyki, ja jestem polonistką . Oprócz Polaków uczę też dzieci wietnamskie. Dominika, widziałam, że Ty też uczysz, ale nie pamiętam czego .
Ola jeat bardzo grzecznym i pogodnym dzieckiem, ale ostatnio coraz częściej "łapie marudę". Podejrzewam ząbkowanie, chociaż na dziąsłach mało co widać. Dentinox poszedł w ruch, ale można go według ulotki stosować tylko trzy razy dziennie. Znacie jeszcze jakieś sposoby?

Koło Żyrardowa, a Ty?

Ja po tragedii Kruszynki nie mogłam otrząsnąć się kilka dni. Szczególnie, że byłam prawie dokładnie w tym samym tc co ona, miałyśmy chyba nawet ten sam termin. Kasia, daj znać jeżeli odpisze...

To ja przeciwne strony, powiat wolominski
Stary 2017-04-06, 14:01   #77
wontrubka
Wtajemniczenie

Słonik, bardzo ładnie napisałaś o tym zakochiwaniu się na nowo...
Chyba też tak trochę mam, że do 4 miesiąca działałam jak robot,
były kolki, problemy z kp, ze snem...
chodziłam zrezygnowana i niewyspana...
teraz czuję jakbym dopiero dowiadywała się,
co to znaczy instynkt macierzyński bo dałabym się za Małą pokroić

Cytat:

Hej, no jasne! Rozgość się
Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość

Na fb faktycznie post za postem Trudno ogarnąć oba kanały komunikacji. No ale matki to mistrzynie organizacji czasu, wiec dajemy radę

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:02   #78
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie zupełnie nie działał, bo próbowałam... Wówczas "uderzyłam" po radę do Słonika

Cytat:
Chcę się pochwalić że to właśnie dziś nastał dzień na zaliczenie pierwszej w życiu mojej Hany, kaszki. Zjadła kilka łyżeczek 😊

Gratki!
Stary 2017-04-06, 14:11   #79
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:

Koło Żyrardowa, a Ty?

u nas zeby to ciezki temat... Nina ma 3 zęby, kazdy mocno oplakany. Stosujemy dentinox, na noc nurofen jak jest bardzo zle, zyrafka sophie w ciaglym uzyciu...
Cytat:

gratulacje! smakowalo?
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Słonik, bardzo ładnie napisałaś o tym zakochiwaniu się na nowo...
Chyba też tak trochę mam, że do 4 miesiąca działałam jak robot,
były kolki, problemy z kp, ze snem...
chodziłam zrezygnowana i niewyspana...
teraz czuję jakbym dopiero dowiadywała się,
co to znaczy instynkt macierzyński bo dałabym się za Małą pokroić

Hej, no jasne! Rozgość się

Na fb faktycznie post za postem Trudno ogarnąć oba kanały komunikacji. No ale matki to mistrzynie organizacji czasu, wiec dajemy radę
dziekuje

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

czy ktores jeszcze dziecko nie lubi jezdzic w wozku? moja nienawidzi :/ przerobilam juz wszystkie konfiguracje, wytrzyma max 10 minut, potem placze i usiluje sie wydostac... nie mam już na nia pomyslu. Przez to od urodzenia nosimy sie- wczesniej w chuscie, teraz w nosidle. Widzialam, ze niedawno byla dyskusja o nosidlach, my mamy Keiki Hug szyte na zamówienie, jest cudne!

Przy okazji pochwale moja core, ze od kilku dni siada sama i pelzako-raczkuje na partyzanta

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 14:20   #80
basiczek24
Wtajemniczenie

Hej Misiula. Nie zauważyłam więc witaj😊 Kaszka smakowała, tak 😁
Moja wózek wprost uwielbia pod warunkiem że jak ja włożę do niego to daje mi 3 minuty na ubranie się, bo inaczej jest ryk 😋 Gratuluję siadu i pelzanio-raczkowania 😍 Super.

Kasia, dziękujemy 😁

Jestem mamą
Stary 2017-04-06, 14:31   #81
jaadowita
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Tak czytam dzisiaj o tych drzemkach Waszych dzieciaczków i zauważyłam, że u nas to w różne strony ewoluuje
Przez jakiś czas były już dwie drzemki, teraz znowu są trzy. Co się nie zmienia, to pierwsza drzemka jest zawsze najdłuższa. No i zauważyłam, że teraz u nas jakby się zgadzają te 12 godzin od pobudki bo na noc chce już spać około 20 30, a kiedyś 21 30, a nawet 22 00 dopiero szła spać.
Jeśli chodzi o zasypianie to nie mogę narzekać bo zasypia sama i bez płaczu tzn. kładę ją do łóżeczka i wychodzę. Oczywiście smoczek i dźwięki przyrody muszą być. Jak tylko włączę muzykę czy szum to zaraz na mnie taki wzrok "co to ma być?"

Ogólnie jest dobrze bo sama sobie reguluje kiedy chce spać tak jak Szymek od WKasiarr i nawet nie wiem ile godzin jej wychodzi aktywności, ale noce niestety już z dużą ilością pobudek, chwilowych bo chwilowych ale jednak.
Dlatego zazdroszczę Słonikowi Podpowiedz proszę co mogę zmienić, żeby tak często się nie budziła w nocy A i moja Julka też tak reaguje na tatę, szeroki uśmiech i do tego takie maślane oczka Jak widzę u niej tą minkę to wiem, że tata się pojawił na horyzoncie

Co do przewrotów to Julka tak od 2 tygodni się przewraca, wręcz kula namiętnie i widać, że jej się podoba. Nie mogę jej teraz spuścić z oka bo co się obrócę to jest w innym miejscu i raz na brzuchu raz na plecach więc kwesta dni i wasze maluszki też ruszą

Basiczek, jak smakowała Hani kaszka? Pytam bo moja je uwielbia, to w sumie jedyne danie przy którym nie nadążam podawać łyżeczki, a buzia już szeroko
jaadowita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:33   #82
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Misiula. Nie zauważyłam więc witaj😊 Kaszka smakowała, tak 😁
Moja wózek wprost uwielbia pod warunkiem że jak ja włożę do niego to daje mi 3 minuty na ubranie się, bo inaczej jest ryk 😋
Mojemu co prawda się jeszcze nie zdarzyło wpaść w ryk, kiedy się ubieram, ale zawsze ustawiam wózek, tak by widział co robię i mówię do niego... "Teraz mama zakłada buty, teraz kurtkę... Taaaak.... Szymek jest już ubrany i czeka na mamę... O, już mama ubrana, bierzemy klucze i... uciekamy na spacer" A on wtedy słucha, patrzy, uśmiecha się i jest... fajnie

Cytat:
Przy okazji pochwale moja core, ze od kilku dni siada sama i pelzako-raczkuje na partyzanta
Ojej, to gratuluję nowych umiejętności! Super sprawa!
Stary 2017-04-06, 14:39   #83
jaadowita
Zakorzenienie

Misiula, a gdzie dokładnie szyłaś to nosidło? Też właśnie mam zamiar kupić żeby było jak pojedziemy w góry i nie wiem jakie
Basiczek, moja ma tak samo, więc najpierw ja się ubieram, włącznie z butami i dopiero wkładam małą do wózka. Jak wózek w ruchu to może jeździć godzinami
jaadowita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:45   #84
Megula91
Zadomowienie

Witamy nową mamusie 😺😺

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:49   #85
aga919191
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki

Super, zazdroszczę Jak Dziecię lubi spać, to żadne obliczenia, czasy czuwania i długości czy miejsce drzemek są niepotrzebne - samo sobie reguluje Extra

Dzięki
Inki, i jeszcze withi chyba się nie odzywała ostatnio?

Też sobie czasem o Niej myślę, daj znać, jak coś odpisze

U nas dziś też pogoda nie za ciekawa :/

Nasza nauka zasypiania każdego dnia przynosi nowe efekty
Dziś już drugi dzień zasypia na drzemki bez sekundy płaczu, trochę poguga, pomarudzi i śpi przynajmniej godzinę, nawet do dwóch. Problem mamy z 3 drzemką już 3 x jej odmówiła, popłakiwała i nic z niej nie wyszło, musimy nad nią popracować, może wydłużę czas czuwania przed nią.

Sen nocny już od paru dni tak samo - zasypianie różnie - większe lub mniejsze protesty (myślę, że ma na to wpływ rozkład dnia i nad tym też popracujemy), ale jak już zaśnie to mamy tylko jeden przystanek na jedzenie między 23 a 1 i potem śpi do 6-7. Naprawdę nie myślałam, że w zaledwie tydzień sytuacja może się tak diametralnie poprawić. Maja w końcu nie ziewa całe dnie, nie jest marudna bez powodu (no trochę pomarudzi, wiadomo, zwłaszcza jak chce na rączki, ale teraz to ja mam siłę i ochotę Ją nosić i tulić, jak nie muszę tego robić po 2-3 godziny w nocy )

Oboje z mężem doszliśmy do tego punktu, w którym oboje z rezygnacją stwierdziliśmy, że lepiej nam było tylko we dwoje. To były dla nas bardzo trudne słowa, ale byliśmy na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego. A parę dni temu mąż powiedział, że zakochuje się w Niej na nowo...
Gdybyście widziały, jak Maja nasłuchuje szczęknięcia zamka wejściowego - już wie, że to oznacza powrót Taty. Nasłuchuje, a jak pojawi się na horyzoncie, to raczy go TAAAAAKIM wielkim uśmiechem, którym mnie nie zaszczyci w ciągu całego dnia. Wczoraj się śmiała w głos na sam Jego widok...

No to się uzewnętrzniłam

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

My jeszcze tydzień temu usypialiśmy cycem albo bujaniem a to i tak nie obchodziło się bez płaczu czasami i w naszym wypadku owocowało milionem pobudek w nocy, istna katorga..

Samo usypianie cycem lub bujaniem, jeśli nie trwa dłużej niż 15 minut i Dzieciątko po tym dobrze śpi nie uważam za nic złego Nic bym nie zmieniała, gdyby nie problemy z usypianiem i spaniem.

Witaj
Słonik, super, że tak szybko nastąpiła u Was poprawa z tym zasypianiem Dajesz nadzieję innym mamom

Cytat:

Intense, no właśnie, i w dodatku zdaje się tylko przez 5 dni z rzędu (chyba że są różne wersje tego żelu?). Przydałby się jakiś żel do stosowania częściej...

Cytat:

Gratulacje Wiadomo, że dla każdej mamy wszystko, co "pierwsze" u dziecka jest po prostu cudem świata

Cytat:
u nas zeby to ciezki temat... Nina ma 3 zęby, kazdy mocno oplakany. Stosujemy dentinox, na noc nurofen jak jest bardzo zle, zyrafka sophie w ciaglym uzyciu...

gratulacje! smakowalo?

dziekuje

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

czy ktores jeszcze dziecko nie lubi jezdzic w wozku? moja nienawidzi :/ przerobilam juz wszystkie konfiguracje, wytrzyma max 10 minut, potem placze i usiluje sie wydostac... nie mam już na nia pomyslu. Przez to od urodzenia nosimy sie- wczesniej w chuscie, teraz w nosidle. Widzialam, ze niedawno byla dyskusja o nosidlach, my mamy Keiki Hug szyte na zamówienie, jest cudne!

O, proszę, a ile miesięcy ma córeczka? Możesz powiedzieć jak wyglądała "nauka" siadania i pełzania? Nauczyła się z dnia na dzień czy robiła przedtem przymiarki?
aga919191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:55   #86
WKasiarr
Zakorzenienie

Yyymmm... Odebrałam właśnie paczkę od swojej chrzestnej, paczkę dla Szymka. Na kartce z gratulacjami są przeprosiny, że tak po tak długim czasie daje coś małemu z uzasadnieniem itp itd... No i nie powiem, że bardzo miło mi się zrobiło, ale... te wszystkie rzeczy śliczne zresztą... bodziaki (12 sztuk) pajace (10szt), bluzeczki (5szt), półśpiochy (8szt) są w rozmiarze 68... 4 pajace są na 74... Jeden komplet bluza+spodnie jest na 86. A Szymek pajace i bodziaki na 80 nosi, półśpiochy 74...
Szkoda trochę, że się ciotka wykosztowała, bo to wszystko Smyk-owe, a tu lipa, bo oprócz bluzy i spodni nie wykorzystam niczego...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2017-04-06 o 14:56
Stary 2017-04-06, 14:57   #87
ajike
Raczkowanie

Cytat:

Ja staram się zaglądać i tutaj i na fb. Tutaj jest mi trudniej "wbić się" w rozmowę. Na fb zawsze mogę podpiąć się pod któryś ze starych postów i dyskusja trwa 😀. Ale to oczywiście kwestia przestawienia się.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

Jaką kaszkę podajesz?

ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:10   #88
Roosko
Rozeznanie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

Intense, dzień dobry koleżanko po fachu ☺

Morrigan, jakie masz nosidlo? Czekasz, aż Zosia zacznie siadać czy już probujesz?

Kasia, też nie lubię nietrafionych prezentów. Trochę chrzestna nie przemyslala sprawy.

Edytowane przez Roosko
Czas edycji: 2017-04-06 o 15:15
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:12   #89
ana909
Erudycja

Cytat:
Yyymmm... Odebrałam właśnie paczkę od swojej chrzestnej, paczkę dla Szymka. Na kartce z gratulacjami są przeprosiny, że tak po tak długim czasie daje coś małemu z uzasadnieniem itp itd... No i nie powiem, że bardzo miło mi się zrobiło, ale... te wszystkie rzeczy śliczne zresztą... bodziaki (12 sztuk) pajace (10szt), bluzeczki (5szt), półśpiochy (8szt) są w rozmiarze 68... 4 pajace są na 74... Jeden komplet bluza+spodnie jest na 86. A Szymek pajace i bodziaki na 80 nosi, półśpiochy 74...
Szkoda trochę, że się ciotka wykosztowała, bo to wszystko Smyk-owe, a tu lipa, bo oprócz bluzy i spodni nie wykorzystam niczego...
Powiedz cioci żeby wymieniła, na pewno może bo pewnie dopiero kupiła to żaden wstyd
Stary 2017-04-06, 15:15   #90
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Intense, dzień dobry koleżanko po fachu ☺

Morrigan, jakie masz nosidlo? Czekasz, aż Zosia zacznie siadać czy już probujesz?

Womar n22. Dorwałam stacjonarnie 60 zł taniej niż na allegro. Mam zamiar już próbować, na razie na krótkie dystanse.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości